Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

labas 4u.gif elementariausia turbut yra silkes file, pateikta su acte pamarinuotu svogunu, marinuotais agurkeliais,svieziu agurku,pomidoru,grietine ir karstomis bulvemis smile.gif

taip pat silke pataluose:
silkes file,marinuoti burokeliai,tarkuotas kiausinis,majonezas,konservuoti zirneliai,marinuotas agurkas,keli obuolio griezineliai. viskas turi buti susluoksniuota eiles tvarka leksteje,vienas salia kito.

silke su varske ir karstomis,pakepintomis bulvemis:
silkes file,supjaustyta nedideliais griezineliais. i varske ipjaustyti susmulkinta svoguna,deti majonezo ir viska ismaisyti. irgi laaabai skanu smile.gif
Atsakyti
Pasidalinkite silkes uzpiltines receptais,aciu
Atsakyti
Vakar aš,išbandžiau silkę su tokiu užpilu

Silkė buvo atlanto slipnai sūdyta.

Pora nemažų svogūnų,nemažas ryšelis petražolių,pora didelių pomidorų.

Svogūnus supjaustyti žiedeliais,petržoles smulkiai,pomidorus griežinėliais.

Užpilą ruošiau:

arbatinis šaukštelis skysto medaus,pora v.šaukštų balto vynuogių acto,pora v.šaukštų gero alyvų aliejaus,[viską gerai išplakti}

Pirmas sluoksnis svogūnai+silkė +apibarstyti smulkintomis petržolėmis+apdėti pomidorais +užpilti paruoštu užpilu

Reikia ,kad pastovėtų

P.S.silkė čia naudojama tik sūdyta.
Atsakyti
Sudyta silke,virtos bulves,marinuoti burokeliai (geriau sveriami),majonezas "Vilnius" su krienais.Man l.skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 08 27, 12:34)
Sudyta silke,virtos bulves,marinuoti burokeliai (geriau sveriami),majonezas "Vilnius" su krienais.Man l.skanu wub.gif

drinks_cheers.gif
plius virtas pjaustytas kiaušinis ir svogūnai. Šiandien gaminu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ander @ 2005 08 28, 16:08)
Na o mano receptas patikrintas šimtus kartų, tačiau kai kas pamato, kol neparagauja, tol raukosi...
Taigi, receptėlis tai nuo Biržų ir skerslatvių krašto:

Išverdam daržovikių (morkytės, bulvytės, kopūstėlis, žirneliai) sriubikę, ir užbalinam pienu. Patartina dėti sviestuko. Jei nėra kopūsto ar tai žirnelių - nikeo baisaus.
Taigi, pieniška daržovienė, ir užkandam marinuota strimelyte, ar sūdyta silkute be aliejaus, ar net rūkyta skumbre (kad per riebu nepasirodytu šalto rūkymo).
Nu žinokit  thumbup.gif
Ir mano pupulis nuo Klaipėdos krašto pamatęs galvojo kad arba man  susuks pilvą blink.gif  arba jau dabar su galva negerai.Bet paragavo, ir pripažino.

Mano močiutė kilus iš aukštaitijos, tai esu ne karta valgius sito sedevro - nepaprastas skonis:) mieli ir skanus prisiminimai thumbup.gif
Atsakyti
Silkė su dž. slyvomis ir graikiniais riešutais

mums rekės:

silkių filė,{tarkime 400g}

200g dz. slyvu,
100g graikinių riešutų,
trijų v.š.aliejaus, malto cinamono,
pora v.š. citrinų sulčių,

Silkę ,dž slyvas supjaustome pailgais gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.

Viską užpilame aliejaus,cinamono,citrinų sulčių mišiniu .

Gerai sumaišome ir paliekame per naktį

Patiekiant silkę sudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų

Puošiame graikiniais riešutais{jų pasiliekame puošimui.
Atsakyti
Mums labai patinka tokia silkute:
silke,kokia megstate,supjaustyta juostelem;
morka;
poras
dziovintos slyvos
Helmans majonezo.
Morkas sutarkuoti,per burokine tarka,slyvas pamirkyti vandenyje ir susmulkinti,pora smulkiai supjaustyti.Viska sumaisyti su majonezu ir viskas.
Skanaus!
Atsakyti
Tikiuosi nepasikartosiu.Silke su darzovemis.400-500g silkiu file,indelis lečo (paprikos pomidoru padaze),skardine kukuruzu,marinuoti agurkeliai.Silke susipjaustom juostelem,is lečo istrauktas paprikas pasmulkinam,labai smulkiai susipjaustom marinuotus agurkelius,nusunkiam kukuruzus.Viska sumaisom (lečo pilti su visu skysciu)
Atsakyti
Siūlau silke įdarytas bulves
mums reikės:vidutinio dydžio bulvių,
silkės filė,poro,arba svogūno,garstyčių,petražolių,krapų,garstyčių.

Užpilui:garstyčių,citrinos sulčių,cukraus,aliejaus.

paruoštas bulves apipjaustome,kaip statinaites,tada išverdame pasūdytame nedideliame vandens kiekyje,
Išskobiamejų vidų.

Smulkiai supjaustome silkes,porus,petražoles,krapus.
Viską išmaišome gardiname garstyčiomis.
Įdaru prikemšame bulves.

Citrinų sultis išplakamrsu aliejumi.Tada skaninkite cukrumi ir garstyčiomis.

Lėkštę ,jeigu turime iškojame salotų lapais,dedame įdarytas bulves,apliejame užpilu.

Vitoj bulvių galima naudoti pomidorus.

Šį patiekalą galima tiekti ir kūčių stalui.
Atsakyti
Nesenai teko valgyti tokias silkės salotas

Silkės filė yra supjaustomajuostelėmis,obuolį agurka ir porą kūbeliais.
Silkę pabarstome svogūnų laiškais,užpilame grietine.

O,man kilo įdėja,jeigu užpylus aliejumi,sumaišius su garstyčiomis.
reiks bandyti kūcioms,jos tokios gaivios.
Atsakyti
Gal yra zinanciu silke su cinamonu ir svogunu recepteli. Mama jaunystej gamino, bet pamirso. O skanu ,tai nerealiai thumbup.gif
Atsakyti