Pas mus cibulynę visada ruošia tėtis. Jam geriausiai išeina suskrudinti silkę.
Tiesiog paima silkę. Jinai išvalyta bet su kaulais visais. Suvynioja į baltą popierių, keliais sluoksniais. Ir tą silkę deda ant žarijų pečiuj ir varto, kol lieka tik vienas sluoksnis popieriaus ant silkės.
Tada nuima ta popierių, deda silkę į dubenį. Ten deda porą karštų bulvių, daug svogūnų smulkiai pjaustytų, krapų, cukraus, druskos ir acto pusę stiklinės. Viska maigo šakute, kol lieka košė. Tada tą košę užpila šaltu virintu vandeniu ir išmaišo. Jei trūksta rūgštumo ar sūrumo - deda dar druskos ar acto. Viskas. Karštą bulvę į rankas, į lėkštę šitos sriubos ir pirmyn
paprastas receptukas... silkute aisku skaniau imti nedorota, bet jei nera laiko, imu "Vici" Atlanto arba sventine ( ne tokios surios), supjaustyti siaurais ruozeliais.
Keptuveje ant sviesto arba galima ir ant aliejaus pakepinti saulegrazas, joms truputi parudus, prideti smulkinto cesnako (as pati megstu cesnakeli tai dedu daug ir ne visai smulkiai supjaustyta), pabaigai sudeti tarkuotu morku. Kiekiai morku, semku, cesnako pagal skoni
Dariau karta ir su moliugu seklomis...skanu irgi, bet man kazkaip su semkutem skaniau
Keptuveje ant sviesto arba galima ir ant aliejaus pakepinti saulegrazas, joms truputi parudus, prideti smulkinto cesnako (as pati megstu cesnakeli tai dedu daug ir ne visai smulkiai supjaustyta), pabaigai sudeti tarkuotu morku. Kiekiai morku, semku, cesnako pagal skoni
Dariau karta ir su moliugu seklomis...skanu irgi, bet man kazkaip su semkutem skaniau
Siandien nusipirkau tris dideles šviežias silkes, galvojau rasiu internete kaip jas pasūdyti, bet nerandu, gal kas bandėte, kaip ir kiek reikia dėti druskos patarkite
Silke+smulkintas pomidoras, svogunas+pipirai+grietine. Sventems sluoksniuoju, o sau viska i salotine ir ismaisau. Gaivi silkute
QUOTE(vavuum @ 2010 01 11, 17:19)
Silke+smulkintas pomidoras, svogunas+pipirai+grietine. Sventems sluoksniuoju, o sau viska i salotine ir ismaisau. Gaivi silkute
MB viena mėgiamiausių. tik aš gal kitaip sluoksniuoju; silkė, ant viršaus grietinė, tada smuokintas svogūnas, tada pomidoro griežinėlaii ir pipirai, krapai arbs svogūnų laiškai
dar Mb paskutinis topas čia SM'e rastas berods Bitulinka (Sorry jei vardą sumaišiau) parašiaus: silkė + obuolys+ poras + majonezas.. plius česnakinės duonos kubeliai
skaniausia silke pataluose
as tai kiekviena sluoksnį majonezu ištepu, tai labai skanu, nesausa
kad nebūtų per riebu, naudoju patį kūdžiausią majonezą
kad nebūtų per riebu, naudoju patį kūdžiausią majonezą
Radau tokį receptą, pati nebandžiau, jei kas pabandysit, parašykit kaip išėjo:
Silkė su grietine:
12 silkių file (6 silkės)
6 kietai virti kiaušiniai
230 ml grietinė
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 VŠ šv. citrinos sulčių
krapų, petražolių, pipirų
1. Silkę supjaustome smulkiais kubeliais, sumaišome su smulkintu svogūnu, kietai virtais smulkintais kiaušiniais, citrinos sultimis.
2. Sumaišome grietinę su išspaustu česnaku. užpilame ant silkės, pridedame prieskonių - krapų, petražolių, pipirų
Silkė su grietine:
12 silkių file (6 silkės)
6 kietai virti kiaušiniai
230 ml grietinė
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 VŠ šv. citrinos sulčių
krapų, petražolių, pipirų
1. Silkę supjaustome smulkiais kubeliais, sumaišome su smulkintu svogūnu, kietai virtais smulkintais kiaušiniais, citrinos sultimis.
2. Sumaišome grietinę su išspaustu česnaku. užpilame ant silkės, pridedame prieskonių - krapų, petražolių, pipirų
QUOTE(Monalyza @ 2009 06 03, 22:24)
Mano receptas:
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
As irgi tokia darau, o kita tai darau silke, majonezas, maltos pupeles, majonezas.
O mano silkė pataluose atrodo taip:
apačioj dedu silkę gabaliukais (silkę perku kuo didesnę ir riebesnę su galvom, ji pati skaniausia )
tada virtus tarkuotus burokėlius
majonezo (truputį)
rūgštūs obuoliai (geriausia antaniniai)
tarkuoti kiaušiniai
majonezas (daugiau nei pirmą kartą)
tarkuotas fermentinis sūris
vualia silkė paruošta
apačioj dedu silkę gabaliukais (silkę perku kuo didesnę ir riebesnę su galvom, ji pati skaniausia )
tada virtus tarkuotus burokėlius
majonezo (truputį)
rūgštūs obuoliai (geriausia antaniniai)
tarkuoti kiaušiniai
majonezas (daugiau nei pirmą kartą)
tarkuotas fermentinis sūris
vualia silkė paruošta
Cukinija /jei nėr, tinka rūgštus, koks nors antaninis obuolys/, morkos, svogūnai - viską lygiom dalim apkepint ant gero aliejaus. Kepint lėtai, pridengus šiek tiek troškint. Kai atšąla, visa tai sudėt ant supjaustytos silkės gabaliukų. Nors pusdienį paalikyt, kad silkė persismelktų tuo daržovių mišiniu. Skanaus.
QUOTE(crema @ 2010 01 15, 17:12)
O mano silkė pataluose atrodo taip:
apačioj dedu silkę gabaliukais (silkę perku kuo didesnę ir riebesnę su galvom, ji pati skaniausia )
tada virtus tarkuotus burokėlius
majonezo (truputį)
rūgštūs obuoliai (geriausia antaniniai)
tarkuoti kiaušiniai
majonezas (daugiau nei pirmą kartą)
tarkuotas fermentinis sūris
vualia silkė paruošta
apačioj dedu silkę gabaliukais (silkę perku kuo didesnę ir riebesnę su galvom, ji pati skaniausia )
tada virtus tarkuotus burokėlius
majonezo (truputį)
rūgštūs obuoliai (geriausia antaniniai)
tarkuoti kiaušiniai
majonezas (daugiau nei pirmą kartą)
tarkuotas fermentinis sūris
vualia silkė paruošta
tikrai turetu buti skanu, aciu už idėja