Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

Nežinau ar toks...bet šitas iš knygos senoviniai valgiai 4u.gif
Cibulynė
2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 11 virinto vandens.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1 –2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.
Atsakyti
Sveikutės ,galkuri žinot receptą silkė su pomidorų padažu, ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 11 27, 13:22)
Sveikutės ,galkuri žinot receptą silkė su pomidorų padažu, ačiū thumbup.gif

Satanėle 4u.gif -gal Tau patiks šis mano pasiūlytas receptas
Čia silkutė su saldžiarūgščiu padažu.
reikia:
silkės{100g,filės},
padažo{100g.}
Padažui:
2svogūnai,100g.aliejaus,
50g.pomidorų padažo,
100g. razinų,
20g. cukraus,
Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje.
Įpilame pomidorų padažoir dar3min. pakaitiname.
Tuomet sudedame razinas,įberiame pipirų,cukrausi ir 5min. troškiname.
Padažą atvesiname ir supilame į lėkštę šalia patiektos silkės
Šaltinis "žuvys ant jūsų stalo"
Atsakyti
Ačiū regna man pats tas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 27 lapkričio 2009 - 16:21
Visa šeima nuo didžiausio iki mažiausio labai mėgsta blynus su silke, man vaikystėje mama darydavo

tešla 4 asmenims (2 dideliems, 2 mažiems)

4 kiaušiniai
4 šaukštai majonezo
4 su kaupu šaukštai miltų
išmaišome ir sudedame pjaustytą kubeliais silkę.

Ir kepam blynus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2008 02 04, 17:08)
Egzotinė silkė smile.gif
į silkinę sudedu gabaliukais pjaustytą silkę, uždengiu storu sluoksniu saldžios plaktos grietinėlės ir visą paviršių mandarinų skiltelėm. Bet svečius reik perspėti, kad tai silkė, nes daugelis mano, kad tai desertas tongue.gif

Na reiktu paragaut tokio varianto g.gif
Atsakyti
kazkas klause kaip paciam pasigaminti silke:) nieko nera paprasciau. geriausiai tinka sviezia skumbre, isdoroji, isimi kaulus, pasilieki file. gali marinuoti aliejuj, arba daryti visus patikusius forume suminetus receptus, tik patarciau pries diena, kad pritrauktu ir isigertu. man labiausiai patinka:
svieziu skumbriu file, supjaustom nedideliaias gabaliukais, uzpilam trupuciu aliejaus, pridedam daug svogunu. marinatui vanduo+actas(vynuogiu, obuoliu ir kt, gali buti ir citrinos rugstele)+cukrus+druska+pipirai+lauro lapai. gaunasi saldziarugstis skystimelis:)
uzpilam.ant virsaus nemazai cinamono
valgom kita diena (jei tai buvo sviezia zuvis)
geriausia tinka su salda degtine:)
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 09 24, 11:22)
Nežinau ar toks...bet šitas iš knygos senoviniai valgiai  4u.gif
Cibulynė
2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 11 virinto vandens.
Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1 –2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.



Elena, nepadėkojau tada ax.gif Ačiū - pabandysiu per šentines dienas susimeistravoti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 05 07, 19:12)
o as tuna darau pataluose



o kaip tuna ruosi?
Atsakyti
Čia jūs kaip suprantu darot su žaliu svogūnu,o aš tai su keptu;
silkė
svoguniukai kepti
burokėliai
majonezas
tarkuotas kiaušinis
Atsakyti
Ragavau labai skania silke sveciuose: silkes gabaliukai, marinuoti cesnakai, juodos alyvuoges, marinuoti sampinjonai ir visa tai uzpilti alyuogiu aliejumi, paskanauti ar nieko netruksta, tikrai galima papildyti prieskoniais pgal norima skoni, tad skanaus 4u.gif
Atsakyti
Skanu:)
Atsakyti