Laba
As tai silke pataluose darau taip:
Sluoksnis kubeliais pjaustytos silkes (renkuosi riebesnę, gerenę), pabarstau smulkiai pjaustytais svogunais tada sluoksnis virtu tarkuotu bulviu, tada vel sluoksnis silkes, pabarstytos svogunais ir sluoksnis virtu tarkuotu morku, vel sluoksnis silkes su svogunais ir tada sluoksnis virtu tarruotu burokeliu. Ant virsaus storas sluosnis majonezo.
Butina palaikyti per nakti saldytuve.
Tikrai labai skaniai gaunasi
QUOTE(due drops @ 2009 04 23, 12:40)
gal galetum parasyt kokia firma gamina fasuota ?buciau dekinga,nes niekur nerandu
Silkę garstycių padaže gamina Desė. Jos tiek sveriamos, tiek sufasuotos galima įsigyti Norfos arba Iki parduotuvėse. Sveriama beje man skanesne, nei supafasuota.
Šios dienos mano silkė buvo labai pavasariška: dūmu skonio silkutę apšlakščiau citrinos sultim, o ant viršaus sudejau ridikėliu, svogūnų laiškų ir krapų mišrainytę su grietinę. Sakyčiau net labai vykęs skonis, superinė vakarienė su juodos duonos riekele
O ka merginos daryt, jei parduotuvej tik ciela sviezia silke? turbut pirma sudyti, o po to marinuoti?
Mano receptas:
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
QUOTE(kittychan @ 2009 06 03, 02:14)
O ka merginos daryt, jei parduotuvej tik ciela sviezia silke? turbut pirma sudyti, o po to marinuoti?
na, sudyti tai tikrai nereiketu, greiciau jau ismirkyti, kad nebutu suri.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
QUOTE(voveriuxe @ 2009 06 04, 10:08)
na, sudyti tai tikrai nereiketu, greiciau jau ismirkyti, kad nebutu suri.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
itariu kad buvo kalba apie sviezia o jau ne sudyta silke siuo atveju reiktu butinia sudyti bet nezinau tikrai proporciju
QUOTE(Muka @ 2009 06 04, 14:19)
itariu kad buvo kalba apie sviezia o jau ne sudyta silke siuo atveju reiktu butinia sudyti bet nezinau tikrai proporciju
as apie tokia negirdejau, neatkreipiau niekada demesio,kad tokiu yra. tai man labai juokingai nuskambejo.
QUOTE(langana @ 2008 02 03, 14:31)
O as silke sluoksniuoju taip:silke, supjaustyta gabaliukais, plonas sluoksns majonezo, svogunai(galva supjaustyta), majonezo, virtos tarkuotos bulves, majonezo, virtos tarkuotos morkos, majonezo, virti tarkuoti burokeliai, majonezas ir 'kepure' is poros virtu smulkiai tarkuotu kiausiniu. Patalai gaunasi stori, bet maniskiui patinka
Aš ir taip darau, tik atvirkščiai viską dedu: kiaušiniai, burokėliai, morkos... į majonezą įdedu želatinos, kad viskas sustingtų. Kai viskas sustengsta, apverčiu į lėkštę ir būna gražus tortas "Silkė pataluose"
QUOTE(Monalyza @ 2009 06 03, 22:24)
Mano receptas:
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
silke, svogunas, obuolys, burokeliai, majonezas, kiausinis. Viska palikti saldytuve per nakti.
Aš,taip pat darau silkę pataluose tik,kartais vietoj svogūno į dedu poro.
QUOTE(kittychan @ 2009 06 03, 02:14)
O ka merginos daryt, jei parduotuvej tik ciela sviezia silke? turbut pirma sudyti, o po to marinuoti?
Jei šviežia, t. y. visai nesūdyta-tai pirmiausia reikia pasūdyti. O ką turit omenyje "marinuoti"- tai jei merkti į parūgštintą skystį, tai žinoma tik po sūdymo. O jei marinuoti-tai įtrinti priekoniais, tada ir sūdyti reikia vienu kartu.
QUOTE(Letune @ 2009 06 04, 20:53)
Jei šviežia, t. y. visai nesūdyta-tai pirmiausia reikia pasūdyti. O ką turit omenyje "marinuoti"- tai jei merkti į parūgštintą skystį, tai žinoma tik po sūdymo. O jei marinuoti-tai įtrinti priekoniais, tada ir sūdyti reikia vienu kartu.
Mums teko Norvegijoje ruošti šviežią silkę,tai mes marinavome,ir kartu sūdėme.
Tik,šviežią silkę nereikia persūdyti.
Pamarinuota skanu kepti grilyje,niam,niam ,ir dabar prisimenu tą gerą skonį.
QUOTE(voveriuxe @ 2009 06 04, 16:08)
na, sudyti tai tikrai nereiketu, greiciau jau ismirkyti, kad nebutu suri.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
Cia apie sviezia silkute klausiau, suprantama sudytos silkes, nereikia sudyti bandziau nesudzius marinuoti, ir nezinau skonis visai netoks, gal reikejo ilgiau marinuoti (marinavau 24val), be to kazkaip pabijojau as ja valgyti taip neapkepus (nes vis tiek zalia buvo), tai truputi apkepinau po marinavimo. ta sviezia silke labai skiriasi nuo sudytos parduotuvej.. o jus kada matet sviezia ciela silke Lietuvoje? arba as nepastebejau arba jos nera
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 06 05, 08:10)
Mums teko Norvegijoje ruošti šviežią silkę,tai mes marinavome,ir kartu sūdėme.
Tik,šviežią silkę nereikia persūdyti.
Pamarinuota skanu kepti grilyje,niam,niam ,ir dabar prisimenu tą gerą skonį.
Tik,šviežią silkę nereikia persūdyti.
Pamarinuota skanu kepti grilyje,niam,niam ,ir dabar prisimenu tą gerą skonį.
Aha, taip ir as dariau, nesakau, kad silke neskani gavosi, visi gyre tiesa sakant, bet visai netokia kokia Lietuvoje
Papildyta:
QUOTE(Letune @ 2009 06 05, 02:53)
Jei šviežia, t. y. visai nesūdyta-tai pirmiausia reikia pasūdyti. O ką turit omenyje "marinuoti"- tai jei merkti į parūgštintą skystį, tai žinoma tik po sūdymo. O jei marinuoti-tai įtrinti priekoniais, tada ir sūdyti reikia vienu kartu.
Labai dekui dariau pagal antra varianta, bet noriu isbandyti pirmaji