man dumo skonio pati skaniausia O ypac su virtom paskuj pakepintom morkytem ir kepintais svoguniukais dar dedu as grybuku as Ir su majonezu viska sumaisau Laaabai skanu
Silkę perku tik su galvomis,nenaudoju acto naudoju tik natūralias citrinos sultis,Nesenai teko skaityti viename žurnale,kad skanu silkę pamirkinti obuolių sultyse{natūraliose},nebandčiau ,bet ,tą ruošiuosi išbandti ateityje,su nedideliu silkės kiekiu.
Man skanu silkė su cinamonu,su saulėgrąžomis,su razinomis{aišku atskirai su kiekvienu iš čia mano paminėtu}
Šioms velykoms ruošiau su kepintais svogūnais+džiovintais grybais pakepintais+virtomis pupelėmis,ir dar kepinant įpyliau pomidorų tyrės.
Man skanu silkė su cinamonu,su saulėgrąžomis,su razinomis{aišku atskirai su kiekvienu iš čia mano paminėtu}
Šioms velykoms ruošiau su kepintais svogūnais+džiovintais grybais pakepintais+virtomis pupelėmis,ir dar kepinant įpyliau pomidorų tyrės.
regna, oj kokias skanias silkiu salotas ruosei
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 15, 19:01)
O as isgirdau toki fokusa, kad i paruosta file ''marinuota'' gamintojai deda ne tiek acto, kiek peroksido, kad baltesne filike butu Gal, sakau metas ir man atsisakyt tos paruostos file, irpirkti pasudyta ciela silke
Pabandyk,nusipirkti cielą silkę ir pasiruošk ,pamatysi ,niekada daugiau nepirksi filės.
Aš,tau ,linkiu tą padaryti.
QUOTE(Elena @ 2004 01 23, 14:35)
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
O as sluoksniuoju taip:
apatinis sluoksnis kubeliais pjaustytos bulves.ant bulviu juostelem pjaustyta sudyta silke.ant silkes-tarkuoti burokeliai.ir ant virsaus storokas sluoksnis majonezo (as dedu Vilniaus).mano mama taip sluoksniuodama ant silkes dar beria smulkiai sukapotu graikiniu riesutu.
siaip silke galeciau valgyti kasdien,ypac su karstom buvem .dievinu silke garstyciu padaze .anksciau jos sveriamos budavo maximose,bet paskui kazkaip isnyko .gal kas zino kur butu galima rasti silkes garstyciu padaze(nebutinai sveriamos)
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 12 19, 19:11)
Mielosios,
prašau patarkite {ar silkę ,jeigu ji sūdyta}reik mirkyti.
Esu girdėjusi,kad yra mirkoma piene,kiti ,dar mirko arbatoje šaltoje.Gal galite pasidalinti savo patarimais.AČIŪ.
prašau patarkite {ar silkę ,jeigu ji sūdyta}reik mirkyti.
Esu girdėjusi,kad yra mirkoma piene,kiti ,dar mirko arbatoje šaltoje.Gal galite pasidalinti savo patarimais.AČIŪ.
mano mama per suria silke mirkydavo piene.silke pjaustydavo siaudeliais ir pirma para mirkydavo vandeni,antra para-piene.bet i piena reiktu merkt tik tikrai stipriai per suria silke
megstu silke,labiausiai su porais,kiausiniais,zirneliais ir majonezu.
QUOTE(due drops @ 2009 04 19, 04:50)
.dievinu silke garstyciu padaze .anksciau jos sveriamos budavo
aš tikrai kažkur mačiau fasuotą, pas mus provincijoje dar ir sveriamos galima rasti 9šdn kaip tik mačiau
Per pastininka dariau silke su dziovintais sauleje pomidorais ir slyvom. Svoguniuka sike tiek pakepinau aliejuje, sudejau supjaustytas slyvas ir pomidorus dziovintus sauleje (pries tai juos pamirkinau kokia 20-30 min) i pabaiga idejau 2 sausktus pomidoru padazo. Atvesinta uzdara uzdejau ant silkes Skanaus!!!
QUOTE(Nolina @ 2009 04 20, 12:11)
aš tikrai kažkur mačiau fasuotą, pas mus provincijoje dar ir sveriamos galima rasti 9šdn kaip tik mačiau
gal galetum parasyt kokia firma gamina fasuota ?buciau dekinga,nes niekur nerandu
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 15, 19:01)
O as isgirdau toki fokusa, kad i paruosta file ''marinuota'' gamintojai deda ne tiek acto, kiek peroksido, kad baltesne filike butu Gal, sakau metas ir man atsisakyt tos paruostos file, irpirkti pasudyta ciela silke
Siaubas, ko tik neprigalvoja, kad prastumtu gamini. Reiks ir man turguj silkutes sudytos ieskoti
neradau atskiros temelesz bet noriu pasidalinti receptuku, nesenai valgiau kavineje, o po to pabandziau pasigaminti namuose jei laukiat sveciu, tai va kaip graziai juos pateikti: supjaustyti pomidora mazdaug 1 cm griezineliais, ant virsaus sedame (smulkiai supjaustytus porus ir koniska kopusta sumaisyta su druskyte ir grietine), o ant virsaus plonai supjaustyta silke, ( graziai atrodo 3planos skilteles)
o kai namuose sociau norim tai viska supjaustp i viena dubeneli ir ismaisau, tada sociau gaunasi
tikiuosi, kad patiks:)
o kai namuose sociau norim tai viska supjaustp i viena dubeneli ir ismaisau, tada sociau gaunasi
tikiuosi, kad patiks:)