Smiltupe paprastas,bet orginalus receptas ,teks pabandyti.
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 02 15, 22:12)
man skanią silkės užkandėlę iššifravau Delano
karštos bulvės, pjaustyta silkė ir salotos iš maždaug lygiom dalim smulkiai pjaustytų svogūnų (buvo raudoni, ne ką mažiau skanu ir paprasti), nuluptų obuolių ir marinuotų agurkų, išmaišyta su majonezu. skanaus
karštos bulvės, pjaustyta silkė ir salotos iš maždaug lygiom dalim smulkiai pjaustytų svogūnų (buvo raudoni, ne ką mažiau skanu ir paprasti), nuluptų obuolių ir marinuotų agurkų, išmaišyta su majonezu. skanaus
skamba labai skaniai
BAJORU ir man superine
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 22, 23:58)
As tik uz dideles riebes silkes su galvom ir uodegom
As irgi ta pati girdejus, bet apie dumo skonio. Tai dabar perkam sudyta, be jokiu navarotu.
O kokias silkes su galvom perki? Kokios firmos? Skardinese ar palaidas?
QUOTE(Neringa723 @ 2009 03 16, 11:18)
labutis visoms,pas pusesere valgiau labai skania silke,stai kas ten buvo ideta:
silkes file smulkiai supjaustyta,pievagrybiai kepti,porai kepti,slalieru stiebai smulkiai supjaustyti ir alyvuoges,man laaabai patiko
silkes file smulkiai supjaustyta,pievagrybiai kepti,porai kepti,slalieru stiebai smulkiai supjaustyti ir alyvuoges,man laaabai patiko
o su kuo sumaišyta? su aliejum?
mano seimyna tai dievina kiausinius idarytus silke. Isverdu kietai kiausinius, juos perpjaunu per puse ir isimu trynius. Tada i inda dedu trynius, juos sumaigau, toliau dedu smulkiai supjaustyta sikle, smulkiai supjaustytas salotas (galima ir pekino), smulkiai plaustytus svoguno laiskus (ziema svoguno galvute galima), viska ismaisau ir gaunasi tokia tirsta kose. Su arbatiniu sauksteliu tos mases pridedu i kiausinio puseles ir jas dedu i lekste isklota salotu lapais. Skanaus!!!
QUOTE(smiltupe @ 2009 03 10, 13:52)
Mes labai pamėgom silkių salotas su obuoliais:
2 gabalėliai silkės filė,
du nedideli obuoliai ir svogūnas,
petražolių,
pipiriukų,
majonezo.
Silkę supjaustom nedideliais gabalėliais,obuolius nulupam ir smulkiai pjaustom arba tarkuojam(kaip kam patinka),supjaustom smulkiai svogūną.Viską sumaišom su majonezu,užbarstom pipiriukais ir smulkintom petražolėm.
Nors ir paprastos,bet labai skanios ir gaivios
Skanaus
2 gabalėliai silkės filė,
du nedideli obuoliai ir svogūnas,
petražolių,
pipiriukų,
majonezo.
Silkę supjaustom nedideliais gabalėliais,obuolius nulupam ir smulkiai pjaustom arba tarkuojam(kaip kam patinka),supjaustom smulkiai svogūną.Viską sumaišom su majonezu,užbarstom pipiriukais ir smulkintom petražolėm.
Nors ir paprastos,bet labai skanios ir gaivios
Skanaus
Prie viso ka paminejai dar galima ideti virta burokeli,morka(zinoma nebus taip greitos salotos).Jos taip pat atrodo gaivios,obuolys labai tinka.Viska kubeliais pjaustau
na man silkute tai skanumas neispasakytas..dau zianu receptu bet si skaniausia
silkute supjaustai, po to svoguna pusziedziais, tada pomidorus kubeliais ir geltona paprika(galim ir raudona, bet geltona geriau atrodys spalvingesne misraine) ir viska su majonezu...niam niam.. o jei dar kokia bulvyte su lupenom tai is vis skanumas...
silkute supjaustai, po to svoguna pusziedziais, tada pomidorus kubeliais ir geltona paprika(galim ir raudona, bet geltona geriau atrodys spalvingesne misraine) ir viska su majonezu...niam niam.. o jei dar kokia bulvyte su lupenom tai is vis skanumas...
Mano skaniausia silke dabar yra su gliaudytom moliugu seklom:
silke smulkiai supjaustom, ant virsaus deti aliejuje pakepintus svogunus su moliugu seklomis, darbo nedaug ir skanu, na nebent pirksit seklas negliaudytas...
O jei silkeje jauciasi kauliukai, reikia i vandeni ipilti truputi acto ar citrinos rugsties ir pamerkti silke kokiam pusvalandziui, ir kauliuku nebesijaus.
silke smulkiai supjaustom, ant virsaus deti aliejuje pakepintus svogunus su moliugu seklomis, darbo nedaug ir skanu, na nebent pirksit seklas negliaudytas...
O jei silkeje jauciasi kauliukai, reikia i vandeni ipilti truputi acto ar citrinos rugsties ir pamerkti silke kokiam pusvalandziui, ir kauliuku nebesijaus.
Na vasarejant tai as megstu tokia silkute pasigamint:
250g silkes file
2 vidutinio dydzio prinoke pomidorai
2 kietai virti kiausiniai
saujele svogunu laisu (jei ju dar neturim, ar ziema itin brangus, galima naudoti nedideli svoguniuka )
grietines ar majonezo (pagal skoni)
Viska tiesiog supjaustai ir sumaisai. Ypatingai skanu su karstomis bulvemis
250g silkes file
2 vidutinio dydzio prinoke pomidorai
2 kietai virti kiausiniai
saujele svogunu laisu (jei ju dar neturim, ar ziema itin brangus, galima naudoti nedideli svoguniuka )
grietines ar majonezo (pagal skoni)
Viska tiesiog supjaustai ir sumaisai. Ypatingai skanu su karstomis bulvemis