Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 08, 19:00)
Kazkur ragavau taip pagaminta silke, ale ar ten ne su grietine buvo  g.gif ryt noriu pasidaryti silkes, tai ka kazin man geriau deti...  g.gif


tik grietinę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 09, 21:29)
Kepta silkė su graikišku padažu
Silkę paruoštiir,jei reikia pamirkyti piene .
Daržoves morkas,svogūną,salierą smulkiai supjaustykite ir penkias min.pakepinkite .Supilkite pomidorų padažą 10min.troškinkite,įdėkite prieskoniųlauro lapelių druskos,cukraus ,pipirų,
Silkes voliokite miltuose kepkite po 3mi iš abiejų pusių,dėkite į padažą ir dar troškinkite 15 min. biggrin.gif .


Ieškojau karšto patiekalo su silke, ir labai apsidžiaugiau radusi šitą thumbup.gif Labai ačiū. Skamba skaniai, o kai išbandysiu, parašysiu įspūdžius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 22, 23:58)
As kai paskaiciau, kad ta file, kur be jokio kauliuko, yra mirkoma kazkokiame spec. chemikale, nuo kurio visi kauliukai ir asakytes istirpsta, tai daugiau niekada neperku tokios silkes. Jei istirpsta silkiu kaulai, gali ir musu istirpti.As tik uz dideles riebes silkes su galvom ir uodegom  biggrin.gif

Girdėjau ir aš tokių gandų - daugiau filė nepirksiu schmoll.gif
Atsakyti
Silkių sviestas{šaltinisR.Ruzgienė"Lietuvių apeiginiai valgiai"}
2-3silkės,
1/3batono,
0,5 stiklinės aliejaus,
Išmirkytos silkės nuvalomos,nulupamos,atskiriamos nuo kaulų ir supjaustomos gabalėliais.
Tada kartu su tarkuotu batonu sugrūdamos grūstuvėje po truputį įpilant aliejaus
Silkėsu batonu pertrinama per sietelį{dabar galima panaudoti elektrinį trintuvą}
Laikoma vėsiai
Šis sviestas tepamas ant juodos duonos pusryčiams..
Jį taip pat galima valgyti su virtomis bulvėmis {su lupenomis}
Atsakyti
man skanią silkės užkandėlę iššifravau Delano bigsmile.gif
karštos bulvės, pjaustyta silkė ir salotos iš maždaug lygiom dalim smulkiai pjaustytų svogūnų (buvo raudoni, ne ką mažiau skanu ir paprasti), nuluptų obuolių ir marinuotų agurkų, išmaišyta su majonezu. skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Kiek skaičiau temą, bet iškart sąžiningai sakau, kad ne viską įveikiau, neradau jokio recepto, kur būtų silkė su marinuotais baravykais. Na turim stiklainiuką marinuotų baravykų ir MB, kuris didžiausias silkės fanas mūsų šeimoj, nori ką nors iš jos pagaminti. Gal pasidalintumėt receptukais, jei ką žinot? g.gif
Atsakyti
VelDan,
Marinuotų baravykų{maždaug 200g.}
virtų bulvių{apie100- 150g.}
1 svogūnas,
silkės,
raugintų agurkų,
pora- vienas šaukštas aliejaus,
pipirų,
druskos,
petražolių lapelių,

Baravykus,bulves ,svogūnusir agurkus supjaustome pailgais gabalėliais.
Silkę supjaustome skersai juostelėmis,
Viską užpilame aliejumi,pabarstome pipirais,druska.
Sumaišome.
Puošiame baravykų galvutėmis petražolėmis.
Kas mėgstagalima naudoti ir majonezą{skanu su krapais}
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2008 12 20, 16:20)
Merginos, o kokios firmos dazniausiai perkat silke? Man seniau visad patikdavo Zigmo, bet pora kartu pasitaike tokia nesviezia  schmoll.gif Esu bandzius ir sveika silke,ale ten labai daug kauliuku  doh.gif Pesioji,pesioji su pincetu,bet vistiek lieka.


Man Bajorų pati pačiausia thumbup.gif
Atsakyti
Musu semai labiausia patinka silke''pataluose'' thumbup.gif .O pataliukai susideda is svogunu,obuoliu,brokeliu ir kiausiniu.Kiekviena sluoksni sutepu majonezu.
Laaaaabai skanu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(linciuke5 @ 2009 02 27, 12:14)
Musu semai labiausia patinka silke''pataluose'' thumbup.gif .O pataliukai susideda is svogunu,obuoliu,brokeliu ir kiausiniu.Kiekviena sluoksni sutepu majonezu.
Laaaaabai skanu essen.gif

O silkes tik vienas sluoksnis,ar keli? g.gif Jei gali,surasyk tiksliaikaip sluoksniuoji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2009 03 06, 12:31)
O silkes tik vienas sluoksnis,ar keli?  g.gif Jei gali,surasyk tiksliaikaip sluoksniuoji  mirksiukas.gif



Viskas po viena sluoksni-silke,svogunas,obuolys,kiausinisir brokeliai.Kikviena sluoksni reikia nestorai sutepti majonezu mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes labai pamėgom silkių salotas su obuoliais:
2 gabalėliai silkės filė,
du nedideli obuoliai ir svogūnas,
petražolių,
pipiriukų,
majonezo.
Silkę supjaustom nedideliais gabalėliais,obuolius nulupam ir smulkiai pjaustom arba tarkuojam(kaip kam patinka),supjaustom smulkiai svogūną.Viską sumaišom su majonezu,užbarstom pipiriukais ir smulkintom petražolėm.
Nors ir paprastos,bet labai skanios ir gaivios thumbup.gif
Skanaus
Atsakyti