Šūba[B][U][/U]
reikės:
virtų bulvių, virtų morkų, virtų burokų, Atlanto silkės (arba bet kurios), svogūno, majonezo, kiaušinio
produktų kiekiai priklauso nuo salotinės dydžio.
Į salotinę sluoksniais dėti: kubeliais pjaustytą bulvę, morką, pertepti majonezu, dėti smulkintą svogūną, smulkiai supjaustytą silkę, pertepti majonezu, supjausytą kiaušinį, viską apibarstyti tarkuotais burokais (ir šonus), vėl aptepti majonezu ir viršų pabarstyti kiaušinio tryniu.
Skanaus!
Artėjant šventėms norisi pasiruošti palaipsniui.
Noriu pasiūlyti tokį marinatą,jis ruošiamas prieš kūčia dieną,aš patijį išbandžiau man patiko.Silkė supjaustomanorimo dydžio gabaliukais.
Paruošiamas indelisį jį supilamas baltojo vyno actas,aš naudoju švedišką,jis yra baltųjų vynuogių ,kiekis priklauso nuo jūsų ruošiamos silkės kiekio,gali būti nuo dviejų šaukštų iki keturių šaukštų.
Tuomet dedama prieskoniai,muskatas,geriau kapoti riešutą ,tai būtų keturi- šeši nedideli gabaliukai.
krapų žiupsnelis,
kvepiantys pipiriukai nuo trijų iki šešių,
garstyčių grūdelių,
Pilamas aliejus,ir viskas gerai išplakamasvirtuvine plakimo šlutelesudedama silkė į indelį ir užpilama.
Likusvienai dienai iki kūčių į ta masę dedamas pjautas svogūnas,morka pjaustyta.Dažnai išmaišoma.
Išėmus silkę galima tiekti su įvairiais priedais.
Noriu pasiūlyti tokį marinatą,jis ruošiamas prieš kūčia dieną,aš patijį išbandžiau man patiko.Silkė supjaustomanorimo dydžio gabaliukais.
Paruošiamas indelisį jį supilamas baltojo vyno actas,aš naudoju švedišką,jis yra baltųjų vynuogių ,kiekis priklauso nuo jūsų ruošiamos silkės kiekio,gali būti nuo dviejų šaukštų iki keturių šaukštų.
Tuomet dedama prieskoniai,muskatas,geriau kapoti riešutą ,tai būtų keturi- šeši nedideli gabaliukai.
krapų žiupsnelis,
kvepiantys pipiriukai nuo trijų iki šešių,
garstyčių grūdelių,
Pilamas aliejus,ir viskas gerai išplakamasvirtuvine plakimo šlutelesudedama silkė į indelį ir užpilama.
Likusvienai dienai iki kūčių į ta masę dedamas pjautas svogūnas,morka pjaustyta.Dažnai išmaišoma.
Išėmus silkę galima tiekti su įvairiais priedais.
nu labai geri receptai.
bet as vieno labai ieskau ir niekaip nerandu. pernai buvo labai skanus receptas zurnale 'sveika". ten buvo silke su obuoliais. man jis ziauriai patiko, bet neberandu niekur kur ji nudejau. kiek pamenu reikejo paprastu ir raudonuju svogunu, silkes, saldziarugsciu obuoliu ir daugiau nebeprisimenu...
o uzpilas buvo kazkoks be grietines ir majonezo.
gal kas nor turit ar prisimenat? buciau labai dekinga, man jis toks skanus...
bet as vieno labai ieskau ir niekaip nerandu. pernai buvo labai skanus receptas zurnale 'sveika". ten buvo silke su obuoliais. man jis ziauriai patiko, bet neberandu niekur kur ji nudejau. kiek pamenu reikejo paprastu ir raudonuju svogunu, silkes, saldziarugsciu obuoliu ir daugiau nebeprisimenu...
o uzpilas buvo kazkoks be grietines ir majonezo.
gal kas nor turit ar prisimenat? buciau labai dekinga, man jis toks skanus...
Noriu jūsų paklausti,kokią silkę dažniausiai perkate cielą ar paruoštą.Pasidalinkime,savo patirtimi,juk daug šeimininkių ruoš kūčių stalą toli nuo gimtųjų namų,gal turite kokių gerų įdėjų?parašykite
Šiandiena,aš pirkau cielą silkę,tik be galvos.
Ji buvo sūryme sūdyta.Gerai išvaliaumirkyti nemirkiau,tikparuošus supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Pasiruošiau porą mėlynų svogūnų,poro gabaliuką nemažą,saldžiają paprika,vieną nedidelę žalią citriną,,kvapiujų cielų pipirų,lauro lapelių,žaliųjų petražolių šviežių krapų,ketvirtį muskato,cielų kalendrų,nedidelį gabaliuką pankolio
Viską sluoksniavau su silke,kiekvieną sluoksnį perskirdavau griezinėliu žaliosios citrinos viršus aišku buvo petražolių ,pankolio,krapų žaluma.
Užpilą ruošiau iš alyvų aliejaus,suplakant su baltųjų vynuogių actu{Švedišku},bet man pasibaigė baltųjų vynuogių actas,bet užpyliaukiek buvo.Teko ant viršaus pilti raudonųjų vynuogių,sumaišius su aliejumi.Sudėjau,įdėjau į šaldytuvą.
Aš,tikiu,kad pavyko ekspermentas.Dariau dar vieną ekspermentą,bet parašysiu jau rytoj.
Šiandiena,aš pirkau cielą silkę,tik be galvos.
Ji buvo sūryme sūdyta.Gerai išvaliaumirkyti nemirkiau,tikparuošus supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Pasiruošiau porą mėlynų svogūnų,poro gabaliuką nemažą,saldžiają paprika,vieną nedidelę žalią citriną,,kvapiujų cielų pipirų,lauro lapelių,žaliųjų petražolių šviežių krapų,ketvirtį muskato,cielų kalendrų,nedidelį gabaliuką pankolio
Viską sluoksniavau su silke,kiekvieną sluoksnį perskirdavau griezinėliu žaliosios citrinos viršus aišku buvo petražolių ,pankolio,krapų žaluma.
Užpilą ruošiau iš alyvų aliejaus,suplakant su baltųjų vynuogių actu{Švedišku},bet man pasibaigė baltųjų vynuogių actas,bet užpyliaukiek buvo.Teko ant viršaus pilti raudonųjų vynuogių,sumaišius su aliejumi.Sudėjau,įdėjau į šaldytuvą.
Aš,tikiu,kad pavyko ekspermentas.Dariau dar vieną ekspermentą,bet parašysiu jau rytoj.
skanu paprasti sumustinukai su silke ir plonyciu svoguniuku...
Pątinka sukapota silkė{galima ir gabaliukais,taprasme nekapojant}uždėti ant juodos duonytės antsilkutės šviežio agurko griežinėlis.
Jeigu kapota tuomet agurką galima tarkuoti,galima pjaustyti,užbarstyti krapų dž.
Jeigu kapota tuomet agurką galima tarkuoti,galima pjaustyti,užbarstyti krapų dž.
O as darau sumustinukus taip: ant bulkytes tepu sviestuka, dedu plona pomidoro griezineli ir ant virsaus silkutes papjaustytos.
QUOTE(regna @ 2008 12 12, 03:25)
Noriu jūsų paklausti,kokią silkę dažniausiai perkate cielą ar paruoštą.Pasidalinkime,savo patirtimi,juk daug šeimininkių ruoš kūčių stalą toli nuo gimtųjų namų,gal turite kokių gerų įdėjų?parašykite
Šiandiena,aš pirkau cielą silkę,tik be galvos.
Ji buvo sūryme sūdyta.Gerai išvaliaumirkyti nemirkiau,tikparuošus supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Pasiruošiau porą mėlynų svogūnų,poro gabaliuką nemažą,saldžiają paprika,vieną nedidelę žalią citriną,,kvapiujų cielų pipirų,lauro lapelių,žaliųjų petražolių šviežių krapų,ketvirtį muskato,cielų kalendrų,nedidelį gabaliuką pankolio
Viską sluoksniavau su silke,kiekvieną sluoksnį perskirdavau griezinėliu žaliosios citrinos viršus aišku buvo petražolių ,pankolio,krapų žaluma.
Užpilą ruošiau iš alyvų aliejaus,suplakant su baltųjų vynuogių actu{Švedišku},bet man pasibaigė baltųjų vynuogių actas,bet užpyliaukiek buvo.Teko ant viršaus pilti raudonųjų vynuogių,sumaišius su aliejumi.Sudėjau,įdėjau į šaldytuvą.
Aš,tikiu,kad pavyko ekspermentas.Dariau dar vieną ekspermentą,bet parašysiu jau rytoj.
tik toke ir pirk,geriausia is kibiru kur parduoda NORVEGISKA silke.o apie ta kur parduotuvese paruosta tai tiek prisigirdejau gandu ,kad prekibos centruose apeinu ta skyriu.drauge dirba prie tu silkiu tai sake kazkokiose hemikaluose laiko jas ,kad kaulai istirptu.nezinau kiek cia tiesos bet......
Šiandiena,aš pirkau cielą silkę,tik be galvos.
Ji buvo sūryme sūdyta.Gerai išvaliaumirkyti nemirkiau,tikparuošus supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Pasiruošiau porą mėlynų svogūnų,poro gabaliuką nemažą,saldžiają paprika,vieną nedidelę žalią citriną,,kvapiujų cielų pipirų,lauro lapelių,žaliųjų petražolių šviežių krapų,ketvirtį muskato,cielų kalendrų,nedidelį gabaliuką pankolio
Viską sluoksniavau su silke,kiekvieną sluoksnį perskirdavau griezinėliu žaliosios citrinos viršus aišku buvo petražolių ,pankolio,krapų žaluma.
Užpilą ruošiau iš alyvų aliejaus,suplakant su baltųjų vynuogių actu{Švedišku},bet man pasibaigė baltųjų vynuogių actas,bet užpyliaukiek buvo.Teko ant viršaus pilti raudonųjų vynuogių,sumaišius su aliejumi.Sudėjau,įdėjau į šaldytuvą.
Aš,tikiu,kad pavyko ekspermentas.Dariau dar vieną ekspermentą,bet parašysiu jau rytoj.
tik toke ir pirk,geriausia is kibiru kur parduoda NORVEGISKA silke.o apie ta kur parduotuvese paruosta tai tiek prisigirdejau gandu ,kad prekibos centruose apeinu ta skyriu.drauge dirba prie tu silkiu tai sake kazkokiose hemikaluose laiko jas ,kad kaulai istirptu.nezinau kiek cia tiesos bet......
As pati asmeniskai maciau kaip daro ta silke ir kokiuose tirpaluose mirko ir kokia net tu tirpalu sudetis zinau. Na ner ten baisiai gerai ta gatava silke, be jokiu abejoniu geriau pirk visa silke ir naggrinetis ja paciom. Bet nera ten ir toks didelis blogis tos gatavos silkutes, kad ratais aplink jas eiti kartkartem, kai labai skubam tinka ir jos. Beje, tie kas gamina tas silkes, patys jas valgo
Man,teko būti Norvegijoje,ir tenn,valgyti skumbrę natūralią ir keptą grilyje, valgyt natūralą šviežią silkę,skonis skiriasi žymiai.
Aš ,neesu nusiteikusi prieš ,tai kad žmonės valgo paruoštas,čia pačio žmogaus pasirinkimas.
Dar,priklauso kokia firma jas ruošia.Man teko ir čia ,Lietuvoje matyti prekyboje atlanto silkę,bet jų ne visad galima surasti.
Kartais,kai ,pasižiūri į silke kuri stovi vitrinoje ,ir noras praeina ją valgyt.Skanių silkių ,ant kūčių stalo.
Aš ,neesu nusiteikusi prieš ,tai kad žmonės valgo paruoštas,čia pačio žmogaus pasirinkimas.
Dar,priklauso kokia firma jas ruošia.Man teko ir čia ,Lietuvoje matyti prekyboje atlanto silkę,bet jų ne visad galima surasti.
Kartais,kai ,pasižiūri į silke kuri stovi vitrinoje ,ir noras praeina ją valgyt.Skanių silkių ,ant kūčių stalo.
Silke su kapareliais
silke, kapareliai, truputi petrazoliu, svogunas - paprastas ir maza galvute melynojo nuplikyti ir smulkiai supjaustyti, aliejus (kartais perku silke aliejuje tai kas be ko papildomai aliejaus nereikia pilti )
silke, kapareliai, truputi petrazoliu, svogunas - paprastas ir maza galvute melynojo nuplikyti ir smulkiai supjaustyti, aliejus (kartais perku silke aliejuje tai kas be ko papildomai aliejaus nereikia pilti )
Neryte,labai skaniai atrodo,bet,kam reik plikyti svogūną?ar kad švelnesnis būtų? parašyk,man patiko receptukas.