Noriu jūsų paklausti,kokią silkę dažniausiai perkate cielą ar paruoštą.Pasidalinkime,savo patirtimi,juk daug šeimininkių ruoš kūčių stalą toli nuo gimtųjų namų,gal turite kokių gerų įdėjų?parašykite
Šiandiena,aš pirkau cielą silkę,tik be galvos.
Ji buvo sūryme sūdyta.Gerai išvaliaumirkyti nemirkiau,tikparuošus supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Pasiruošiau porą mėlynų svogūnų,poro gabaliuką nemažą,saldžiają paprika,vieną nedidelę žalią citriną,,kvapiujų cielų pipirų,lauro lapelių,žaliųjų petražolių šviežių krapų,ketvirtį muskato,cielų kalendrų,nedidelį gabaliuką pankolio
Viską sluoksniavau su silke,kiekvieną sluoksnį perskirdavau griezinėliu žaliosios citrinos viršus aišku buvo petražolių ,pankolio,krapų žaluma.
Užpilą ruošiau iš alyvų aliejaus,suplakant su baltųjų vynuogių actu{Švedišku},bet man pasibaigė baltųjų vynuogių actas,bet užpyliaukiek buvo.Teko ant viršaus pilti raudonųjų vynuogių,sumaišius su aliejumi.Sudėjau,įdėjau į šaldytuvą.
Aš,tikiu,kad pavyko ekspermentas.Dariau dar vieną ekspermentą,bet parašysiu jau rytoj.
tik toke ir pirk,geriausia is kibiru kur parduoda NORVEGISKA silke.o apie ta kur parduotuvese paruosta tai tiek prisigirdejau gandu ,kad prekibos centruose apeinu ta skyriu.drauge dirba prie tu silkiu tai sake kazkokiose hemikaluose laiko jas ,kad kaulai istirptu.nezinau kiek cia tiesos bet......