O man skaniausios pirktinės silkes....t.y. gatavai paruoštus: ir skanu, ir laiko sutaupai O jau kaip nemėgstų ten ju lupti panašiai....
QUOTE (zyle @ 2004 01 15, 11:09) |
O man skaniausios pirktinės silkes....t.y. gatavai paruoštus: ir skanu, ir laiko sutaupai O jau kaip nemėgstų ten ju lupti panašiai.... |
Bet kartais savaip paruosta daug skanesne uz pirktine.
Nors as irgi megstu nusipirkti jau pagamintas.
o aš silke darau dar su obuoliais, geriausia antaniniais arba kokias nors kitais, bet rūgščiais. obuolius sutarkuoju burokine tarka, supjaustau smulkiai silke ir viska sumaišau su majonezu, man patinka. arba dar kaip kažkas daro su riešutais ir saulėgražomis, tai dar galima su razinomis, razinas užpili vandeniu, kad išbrinktų ir tada pakepini kartu su svogūnais. ar jei nusiperki sike be prieskoniu galima pamarinuot i marinata dedu virinta vandeni, druska, acto arba citrinos rūgšties, aliejaus ir cinamono ir viska pamarinuoji, skaniausia gaunas, kai pasimarinuoja parą laiko. dar prisiminiau kai darai su razinomis, tai galima prie svogūnų pakepinti morkų ir įdėti pomidorų padažo.
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo )
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
O dar valgiau pas Šveiką (yra toks restoronas Vilniuje Žemaities g.) tokį patiekalą iš silkės:
vadinasi seneles Peizlirkos silkė . Atneša silkė su bulvėm užkeptom foliloje ir su varškes padažu. Nesigilinau kaip ten tas padažas darytas, bet buvo labai skanu
vadinasi seneles Peizlirkos silkė . Atneša silkė su bulvėm užkeptom foliloje ir su varškes padažu. Nesigilinau kaip ten tas padažas darytas, bet buvo labai skanu
Esu žuvies (ir silkės) mėgėja, tad patikna įvairios pirktinės mišrainės, jei tik nesijaučia acto kvapo. Šeima pastaruojuo metu pirktinių nevalgo būtent dėl to acto, tad pati gaminu tokią: ant supjaustytos gabalėliais silkės uždedu žalią morką, sutarkuotą smulkia trintuve ir pakepintą aliejuje kartu su svogūnu. Viską išmaišau, šiek tiek palaukiu ir kviečiu valgyti.
Kartais silkę ruošiu taip: grybus pakepinu su svogūnais(kartais vien tik svogūnus) ir uždedu ant kubeliais pjaustytos silkės. Išverdu kiaušinius. Trynius atskirtus nuo baltymų susmulkiname. Ir barstom ant silkės su grybais: ruoželis trynio, ruoželis baltymo. Tikrai gražiai atrodo. Mes tai vadiname dryžuota silke
[I]As silke irgi taip pat darau,tik ingradientai biski skiriasi. Man labai patinka taip paruosta silke.As perku silke duminta,file aliejuje
As cia apie Elenos receptuka
-------------------------------------------------------------------------------
Silke su porais ir majone
Supjaustau silke stambiais siaudeliais,supjaustau porus ziedais
Viska ismaisau su majonezu.(kam dar patinka,tai deda kukuruzus )
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Iki Anzelikos gimtadienio liko 28 dienos!!!!!!!
As cia apie Elenos receptuka
-------------------------------------------------------------------------------
Silke su porais ir majone
Supjaustau silke stambiais siaudeliais,supjaustau porus ziedais
Viska ismaisau su majonezu.(kam dar patinka,tai deda kukuruzus )
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Iki Anzelikos gimtadienio liko 28 dienos!!!!!!!
QUOTE (Sinuhe @ 2004 01 03, 20:12) |
Dabartinis mūsų topas - "Zigmo žuvų" silkė su dūmo aromatu - tik išėmei iš pakelio ir valgyk - skanumėlis |
Neragavau, reikės paragauti Man tai patinka "Kaimiška" tokiuose kibirėliuose. O dar man labai skanu silke valgyti su varške ir virtom bulvėm, ai ir dar svogūno galvute. Na ir mišrainė, ane?
QUOTE (Elena @ 2004 01 23, 13:35) |
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba" Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai: Reikia: silkės (aš perku file, mažiau darbo ) virtų burokėlių; virtų bulvių, virtų kiaušinių; virtų morkų, marinuotų agurkų; smulkiai pjaustytų svogūnų. Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus... |
Nu vsio pilna burna seiliu eisiu siandien i parduotuve, nusipirksiu silkes ir pasidarysiu "suba"!!!
kiaušinius galima įdaryti pakepinta svieste silke, porais, pipirais, kiaušinių tryniais, pipirais, garstyčiom, grietine