Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

QUOTE(Lexi 04 @ 2007 12 21, 22:56)
o cia i oki inda buvai sudejus, o poto isvertei ir gavosi taip graziai lygiai krastai? paaiskink  blush2.gif


Į tokį mažą puodą...po to išverčiau..Bet..sluoksnius reikia dėt atvirkščiai..burokai apačioje 4u.gif Labai gražiai gaunasi kai sudedi į formą keksui...va tokia maždaug mirksiukas.gif

user posted image


QUOTE(Inguliukas.s @ 2007 12 22, 13:47)
wub.gif oi kaip gražiai atrodo  wub.gif , reiks ir man pabandyt, bet įtariu taip nesigaus  schmoll.gif


GAUSIS mirksiukas.gif Tik sluoksnius reikia biški su šaukštu paspaust 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diinka @ 2007 01 30, 10:59)
Man labai patiko silkiu ir bulviu uzkandele(is kart atsiprasau jei tokia jau buvo- tikrai visko neperskaiciau)


Oi kaip įdomiai skamba rolleyes.gif
Pora klausimų, kaip tai uždenglti silke? blush2.gif ir kiek to padažo pilti? blush2.gif
Atsakyti
siulau pabandyti:
varske
grietine
silke(supjaustyti mazais gabaliukais)
svogunas(supjaustyti kubeliais)
viska sumaisyti ir visa tai valgyti su virtomis bulvemis bigsmile.gif tiesiog pasakiska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrune85 @ 2007 12 15, 16:34)
as irgi dar viena receptuka zinau blush2.gif , sita silke valgiau pas anyta,skonis pasakiskas thumbup.gif .Silkiu file supjaustome gabaliukais, o garnyrui :supjaustome svoguna ir sutarkuojame morka ir viska pakepame. tada i ta mase sudedame marinuotas voveraites(cia pagal skoni, gal kas baravyku), ir ta mase dedame ant silkes o ant virsaus uzberiame graikiniu smulkintu riesutu. Skanaus mirksiukas.gif



O jeigu vietoje voveraičių,įdėčiau kelmučius?Ar tiktų-tik tokius turiu. g.gif Gal skonis toks pats išliktų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 12 21, 16:48)
Aš darau taip:

reikia:silkių filė, virtos bulvės, virti burokėliai, marinuoti agurkai, virtos morkos, kiaušiniai, ropiniai svogūnai (arba poras), krapai, majonezas.
Silkė pjaustom gabaliukais, visą kitą tarkuoju.Dedu sluoksniais.Pirmas sluoksinis (ant dugno) silkė o paskutinis burokėliai...kitų eiliškumas nesvarbus..Visi sluoksniai sutepami majonezu...Skanaus  4u.gif

user posted image


LABAI GRAZIAI ATRODO,KAIP TORTAS bigsmile.gif
Atsakyti
Begalo skaniai atrodo thumbup.gif
as esu girdejus, kad dar surio dedama. bet muset cia pagal skoni rolleyes.gif
bet man pasakykit , kaip ta torto forma padaryt ? ar viska det gal i tikra torto forma? unsure.gif
tai gal reik , kad ir pastovetu ten nemazai, kad isvertus isliktu ta forma g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meljola: 31 gruodžio 2007 - 13:04
QUOTE(Meljola @ 2007 12 31, 14:01)
Begalo  skaniai atrodo thumbup.gif
as esu girdejus, kad dar surio dedama. bet muset cia pagal skoni rolleyes.gif
bet man pasakykit , kaip ta torto forma padaryt ? ar viska det gal i tikra torto forma? unsure.gif
tai gal reik , kad ir pastovetu ten nemazai, kad isvertus isliktu ta forma  g.gif

As tai siulau daryti i stiklini dubeni, tada ir graziai atrodo ir del formos nereikia sukti galvos ax.gif
Atsakyti
atrodo nuostabiai, jau noriu valgyti biggrin.gif
Atsakyti
Patarkit, kaip reikia pasigaminti silke 'pataluose'. Atsibodo siaip silke su pomidorais ar kaip kitaip paprastai valgyti. Prisiminiau, kad labai skani silke 'pataluose'. Nors niekada nemokejau jos gaminti.
Atsakyti
Aš megstu tokią silkę patale:
Reikia silkės(man labiausiai patinka dūmų skonio ax.gif ),svogūno,svogūnų laiškų,virtų tarkuotų burokėlių,virto kiaušinio,majonezo.
Sluoksniuoju taip:
pirma dedu silke pjaustyta juostelėmis arba kubeliais,po to smulkiai pjaustyta svogūną,ant viršaus burokelius,toliau susmulkinta kiaušinį ir viršų gražiai ištepu majonezu ir pabarstau svogūnų laiškais.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SigitaKa @ 2008 01 26, 19:27)
Patarkit, kaip reikia pasigaminti silke 'pataluose'. Atsibodo siaip silke su pomidorais ar kaip kitaip paprastai valgyti. Prisiminiau, kad labai skani silke 'pataluose'. Nors niekada nemokejau jos gaminti.


Aš silkę pataluose sluoksniuoju taip:
sutarkuotos virtos su lupenomis bulvės (3)
silkė (500g.)
kepti svogūnai su morkomis ir pomidorų padažu (atvėsinti) (maždaug iš dviejų morkų ir dviejų svogūnų)
Sutarkuoti virti burokėliai (2)
Majonezas
susmulkinti virti kiaušiniai (2-3)

Atsakyti
Aš irgi panašiai darau, tik dar pakepinu smulkiai pjaustyto svogūno su džiovintu baziliku ir užpilu ant silkės, prieš dėdama kitus sluoksnius, Tada silkė buna nesausa ir gardžiai kvepia baziliku mirksiukas.gif
Atsakyti