QUOTE(mango @ 2007 06 16, 21:37)
Na aš visai nemoku ruošti silkes, visada perku pokeliuose silkes file. Gal galite man paaiškinti, jei nusipirkčiau silke su galva, tai kaip ja ruosti? Aisku suprantu- galva nupjauti ir isvalyti, o paskui? negi zalia i visokias salotas dėti??
QUOTE(Tiffany @ 2007 10 22, 12:04)
apie silke su galvom - dar ne karto nenusipirkau normalios silkes
visos neskanios ir baisios, gal pasidalinkit kur jus tokias skanias su galvom randat?
Pokeliuose tokia pat kaip ir su galvom. Tik dar būna aliejuje ar su prieskoniais daugiau. Ir neišdarinėta pilna kaulų-didelis vargas juos išrankioti. Bet kartais norisi būtent tokios. Man ji (neišdarinėta) tikro stipraus skonio. Aišku jei nusiperki nepersūrėjusią. Pavyzdžiui Kretingos maximoje ji dažniausiai būna tiesiog šlykšti. O normalios turguje galima nusipirkti.
O šiaip silkė tokia žuvytė, kuri tinka su bet kuo
Dedu į ją ką randu šaldytuve. Paskutinį kart dariau su konservuotais ananasais ir persikais,kukurūzais, šviežiais bananais, keptais salierais, pakepintom saulėgrąžom, majonezu. Sumaišiau kaip mišrainę viską. Su juoda duona
Dar labai mėgstam prie bulvių tokią kaip sriubą-cibulynę-: Silkę sausoje keptuvėje apkepti, susmulkinti, dėti pjaustytus svogūnus, krapus, svogūnlaiškius, pipirus, raugintą pieną arba kefyrą. Pagrindiniai produktai silkė ir rūgpienis. Kiti pagal situaciją. Vietoj rūgpienio tinka vanduo su actu.