Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

blush2.gif
QUOTE(mango @ 2007 06 16, 22:37)
Na aš visai nemoku ruošti silkes, visada perku pokeliuose silkes file. Gal galite man paaiškinti, jei nusipirkčiau silke su galva, tai kaip ja ruosti? Aisku suprantu- galva nupjauti ir isvalyti, o paskui? negi zalia i visokias salotas dėti??


aš irgi tik silkės filė perku. Ir su žuvimi taip pat. Tokia pat nemokša tokiems darbams blush2.gif
Atsakyti
neskaiciau visu pasisakymu todel nezinau ar kas pasiule tokia:
poras ir agurkas(sviezias)susmulkinami ir sumaisomi su majonezu.bet patiekiamas atskiram dubeneli,nesumaisytas su silke.valgoma-dediesi i lekstute supjaustyta silke(kas kokia megsta) ir salia agurku garnyro.ir valgai.nezinau,gal galima ir sumaisyti,bet mane vaisino butent taip,tai ir as taip patiekiu.
kai pamaciau pirma karta,nepatikejau,kad tai gali dereti.as nesu tikia didele gurmane,pvz-silke su saulegrazom ar riesutais man nesuderinami dalykai,nors zinau,kad daug kas tai labai megsta.
pabandykit mano receptuka thumbup.gif
Atsakyti
O man patinka silkė, "totoriškam patale"t.y. kiaušinis virtas, raugintas agurkas, svogūnas ir majonezas. Ant silkės uždedu patalą ir labai skanu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2007 06 16, 22:37)
Na aš visai nemoku ruošti silkes, visada perku pokeliuose silkes file. Gal galite man paaiškinti, jei nusipirkčiau silke su galva, tai kaip ja ruosti? Aisku suprantu- galva nupjauti ir isvalyti, o paskui? negi zalia i visokias salotas dėti??



Jinai, ta silkė, ne žalia, bet sūdyta thumbup.gif
Atsakyti
aš neseniai valgiau "naujovišką" silkę. Paprastai troškinam morkas su svogūnais ir dedam pomidorų padažą, o čia vietoj morkų reikia dėti cukiniją (arba ką nors iš jų giminės) ir truputėlį cukraus. Laba skanu.
Atsakyti
Sveikos, as silke daznai darau taip- pakepinu aliejuje daug ziedais pjaustytu svogunu, nukelusi keptuve idedu pora valgomu saukstu majonezo Helnans ar kito, kada svogunai atvesta juos uzdedu ant gabaliukais pjaustytos silkes file, silke visada perku tik su galva ir pati padarau file, pabandykit gal patiks, mano seimai ir draugams skanu smile.gif
Atsakyti
apie silke su galvom - dar ne karto nenusipirkau normalios silkes doh.gif
visos neskanios ir baisios, gal pasidalinkit kur jus tokias skanias su galvom randat? tongue.gif
Atsakyti
Noriu pasiulyti ir as jums savo silkes recepta : zalia kopusta sutarkuoti burokine tarka ir truputi pakepti aliejuje,svoguna irgi pakepinti atskirai.Dar reikia virtu pupeliu ir silkes file.I salotine deti sluoksni keptu kopustu,sluoksni virtu pupeliu,sluoksni keptu svogunu ir sluoksnis kubeliais pjaustytos silkes.
Siaip atrodytu,kad kopustas cia ir netiktu,bet labai skanu.Siulau pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2007 06 16, 21:37)
Na aš visai nemoku ruošti silkes, visada perku pokeliuose silkes file. Gal galite man paaiškinti, jei nusipirkčiau silke su galva, tai kaip ja ruosti? Aisku suprantu- galva nupjauti ir isvalyti, o paskui? negi zalia i visokias salotas dėti??


QUOTE(Tiffany @ 2007 10 22, 12:04)
apie silke su galvom - dar ne karto nenusipirkau normalios silkes  doh.gif
visos neskanios ir baisios, gal pasidalinkit kur jus tokias skanias su galvom randat?  tongue.gif


Pokeliuose tokia pat kaip ir su galvom. Tik dar būna aliejuje ar su prieskoniais daugiau. Ir neišdarinėta pilna kaulų-didelis vargas juos išrankioti. Bet kartais norisi būtent tokios. Man ji (neišdarinėta) tikro stipraus skonio. Aišku jei nusiperki nepersūrėjusią. Pavyzdžiui Kretingos maximoje ji dažniausiai būna tiesiog šlykšti. O normalios turguje galima nusipirkti.


O šiaip silkė tokia žuvytė, kuri tinka su bet kuo thumbup.gif Dedu į ją ką randu šaldytuve. Paskutinį kart dariau su konservuotais ananasais ir persikais,kukurūzais, šviežiais bananais, keptais salierais, pakepintom saulėgrąžom, majonezu. Sumaišiau kaip mišrainę viską. Su juoda duona essen.gif

Dar labai mėgstam prie bulvių tokią kaip sriubą-cibulynę-: Silkę sausoje keptuvėje apkepti, susmulkinti, dėti pjaustytus svogūnus, krapus, svogūnlaiškius, pipirus, raugintą pieną arba kefyrą. Pagrindiniai produktai silkė ir rūgpienis. Kiti pagal situaciją. Vietoj rūgpienio tinka vanduo su actu.
Atsakyti
QUOTE(Barita @ 2007 10 27, 18:58)
Noriu pasiulyti ir as jums savo silkes recepta : zalia kopusta sutarkuoti burokine tarka ir truputi pakepti aliejuje,svoguna irgi pakepinti atskirai.Dar reikia virtu pupeliu ir silkes file.I salotine deti sluoksni keptu kopustu,sluoksni virtu pupeliu,sluoksni keptu svogunu ir sluoksnis kubeliais pjaustytos silkes.
Siaip atrodytu,kad kopustas cia ir netiktu,bet labai skanu.Siulau pabandyti thumbup.gif


thumbup.gif Isbandziau si recepta, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Semi Sweet @ 2007 11 04, 19:53)
thumbup.gif Isbandziau si recepta, labai skanu  thumbup.gif

Dziaugiuosi,kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Barita @ 2007 11 04, 20:21)
Dziaugiuosi,kad patiko mirksiukas.gif

O kepinant kopūstus jokių prieskoniukų nereikia?
Atsakyti