QUOTE(zyle08 @ 2007 02 11, 22:25)
Labai noriu patarti jums mielos silkiu ir zuvu megejos. Jei tik imanoma pirkit silkes cielas su galva ir nepatingekit pasiterlioti. Ir dar atkreipkit demesi i pilvus, kad nebutu susprogineje. Turiu reikalu su zuvimis tai tikrai zinau kaip daroma file. Ogi kai nebetinkama isvaizda cielos daro skruosta ir pardavineja, kai jau kai ta nebetinka daro file, o paskui ir file be odos..... Zuvys labai greitai praranda prekine isvaizda
Iš tikrųjų, kai turiu laiko perku visą silkę - žymiai skanesnė už tą permirkusią filė.
O man skaniausia tai tradicinė silkutė su morkom ir svogūnais, dar mėgstu :Silkę pataluose" . O kartais valgom silkę su kiviais - keistas, bet labai vykęs derinukas
Labai mėgstu silkutę Perku visad sugalvom nes file išmirkyta nalebai skani
Esu pati sugalvojus receptuką.Visad darau šita uzkandėle kai laukiu svečių.
Paimu giloka salotinę.Smulkiai supjaustau silke išdėstau ant dugno,ant viršaus beriu pora supjaustyta griezinėliais,trečias sluoksnis uzdedu virtu kiaušiniu pabarstau krapais.Toliau vel sluoksniuju toke pačia seka.Ir pabaigoj uzpilu majonezu puošiu skiltelėm pjaustytu pamidoru pabarstau zalumynais.
Siulau pasigaminti gana skanu
Esu pati sugalvojus receptuką.Visad darau šita uzkandėle kai laukiu svečių.
Paimu giloka salotinę.Smulkiai supjaustau silke išdėstau ant dugno,ant viršaus beriu pora supjaustyta griezinėliais,trečias sluoksnis uzdedu virtu kiaušiniu pabarstau krapais.Toliau vel sluoksniuju toke pačia seka.Ir pabaigoj uzpilu majonezu puošiu skiltelėm pjaustytu pamidoru pabarstau zalumynais.
Siulau pasigaminti gana skanu
labai skanu silke su karnisonais,raudonu svogunu ir majonezu
as daznai valgau tik svoguniukus su karnisoniukais taip,labai skanu
ir dar skanu silke su morkytem,svoguniuku ir pievagrybeis,morkytes pakepinam ant sviestuko,dedam susmulkinta svoguniuka,dar pakepinam,sudedam pievagrybius dar truputi pakepinam,idedu dar koki sauksta grietines ir truputi pakaitinu kad isigertu grietine i viska,na ir jau viska dedu prie silkes.
niam niam
as daznai valgau tik svoguniukus su karnisoniukais taip,labai skanu
ir dar skanu silke su morkytem,svoguniuku ir pievagrybeis,morkytes pakepinam ant sviestuko,dedam susmulkinta svoguniuka,dar pakepinam,sudedam pievagrybius dar truputi pakepinam,idedu dar koki sauksta grietines ir truputi pakaitinu kad isigertu grietine i viska,na ir jau viska dedu prie silkes.
niam niam
silke su olandišku suriu[I]
REIKIA:
olandisko surio, silkes, svoguno, virtu kiausiniu ir zalumynu.
viska supjaustyti kubeliais, prideti zalumynu ir majonezo, ir ismaisyti, lengva greita ir skanu
REIKIA:
olandisko surio, silkes, svoguno, virtu kiausiniu ir zalumynu.
viska supjaustyti kubeliais, prideti zalumynu ir majonezo, ir ismaisyti, lengva greita ir skanu
Silkes uzkandis: marinuotos silkes gabaliukai, saldziarugstis obuolys, marinuotas agurkelis, svogunas, neriebus majonezas.
QUOTE(weni @ 2007 05 30, 20:27)
pabandykit ,gal patiks .Reikia raugontu kopustu dumo skonio silkes ,virtas kiausinis,aliejus.nors biski paragaukit tikrai skanu
Skamba tai visai nekaip...
QUOTE(taibent1 @ 2007 05 30, 20:01)
Skamba tai visai nekaip...
o kodėl nekaip? Jei neklystų juk būna salotos silkė, burokėliai ir kopūstas? Viskas dera, kaip ir čia.
Silke su kiviais ir obuoliais:
Silkė, kiviai, obuoliai, svogunai, majonezas. Viska gabaliukais. Silke isdelioti indo dugne, ant virsaus kiviai ir obuoliai ir apipilt majonezu.
Silkė, kiviai, obuoliai, svogunai, majonezas. Viska gabaliukais. Silke isdelioti indo dugne, ant virsaus kiviai ir obuoliai ir apipilt majonezu.
GRIETINĖJE TROŠKINTA SILKĖ
Silkių filė, keli šaukštai grietinės, pusė stiklinės virtų pupelių, trys marinuoti agurkai.
Silkės filė supjaustyti į nedidelis gabaliukus, sudedame į puodelį, užpilame grietine ir troškiname ant nedidelės ugnies apie penkias minutes.
Atvėsusią silkę sudedame į silkinę, šalia virtas pupeles, užpilame grietinės kurioje buvo troškinama silkė, papuošiame agurkais ir patiekiame.
Papildomai mes dar valgome su virtomis bulvėmis
Silkių filė, keli šaukštai grietinės, pusė stiklinės virtų pupelių, trys marinuoti agurkai.
Silkės filė supjaustyti į nedidelis gabaliukus, sudedame į puodelį, užpilame grietine ir troškiname ant nedidelės ugnies apie penkias minutes.
Atvėsusią silkę sudedame į silkinę, šalia virtas pupeles, užpilame grietinės kurioje buvo troškinama silkė, papuošiame agurkais ir patiekiame.
Papildomai mes dar valgome su virtomis bulvėmis
Na aš visai nemoku ruošti silkes, visada perku pokeliuose silkes file. Gal galite man paaiškinti, jei nusipirkčiau silke su galva, tai kaip ja ruosti? Aisku suprantu- galva nupjauti ir isvalyti, o paskui? negi zalia i visokias salotas dėti??