Silkė su slyvomis
Svogūnus, pjaustytus pusžiedžiais apkepiname su šlakeliu aliejaus, tada imame slyvų (geriausia raudonųjų, pas mus jos "myžnėm" vadinamos, nes prinokusios būna minkštos ir tokios "skystos", bet galima ir geltonųjų, tų, kaukazietiškų slyvelių), išimame kauliukus ir - į keptuvę. Kepame, kol slyvos "pasileidžia", tada barstome cukrumi, nes slyvos patampa laaaaabai rūgščios. Tuo padažu "užklojame" švelniai sūdytos silkės gabalėlius. Valgome su bulvėmis.
Vieniems šis patiekals dieviškai skanus (kaip man) ir tie laukia nesulaukia slyvų derliaus, kitiems - nepatinka nuo pirmo kąsnio. matyt, kad slyvų padažas rūgštokas gaunasi...
Gerai, kad nereik jokių pom. padažų ar majonezų.
O aš taip par darau tik su džiovintomis slyvomis. Jas paverdu neilgai labai saldžiame sirupėly ir tada minkštos jos lengvai susipjausto. Su šviežiom niekad nebandžiau dar...
Siūlau pagaminti:
Reiks porą virtų morkų, 1 lydytas sūrelis, silkės filė ir 150 gr. sviesto.Sviestą paliekam kad suminkštėtų.Silkė ir morkas sumalam per mėsmalę.Sutarkuojam lydytą sūrelį.Kad lengviau būtų tarkuti prieš tai galima į šaldymo kamera padėti.Tada sudedam sviestą ir viską gerai išmaišom.Ai dar žalumynai.Tepam ant duonos baltos, juodos kokia patinka ir valgom
Reiks porą virtų morkų, 1 lydytas sūrelis, silkės filė ir 150 gr. sviesto.Sviestą paliekam kad suminkštėtų.Silkė ir morkas sumalam per mėsmalę.Sutarkuojam lydytą sūrelį.Kad lengviau būtų tarkuti prieš tai galima į šaldymo kamera padėti.Tada sudedam sviestą ir viską gerai išmaišom.Ai dar žalumynai.Tepam ant duonos baltos, juodos kokia patinka ir valgom
Šaunuolės, kad ati ppuikiai gaminat silkę. Aš irgi mėgstu silkės aptiekalus .O pirktinęės silkės nesu valgiusi skanios. Na, super skanios tai ne. gal merginos kurioms patinka pirktinė niekada savo negaminote.
Šiandien gaminau silkę pagal savo sugalvotą receptuką. Paprasta ir žiauriai skanu. Taigi, jums reikės:
2 silkių file,
1 raudonojo svogūno (tiks iš bėdos ir paprastas arba poras);
1 obuolio (ne rūgštaus),
2 arb. š. neriebaus majonezo,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
maltų kvapiųjų pipirų.
Dubenėlyje išmaišome majonezą su jogurtu ir pipirais, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, po to kubeliais pjaustytą obuolį. Silkę pjausčiau normaliai- juostelėmis, kaip visada. Viską atsargiai permaišome ir paliekame pastovėti, kol išvirs šviežios bulvytės
Na, labai skanu.....
2 silkių file,
1 raudonojo svogūno (tiks iš bėdos ir paprastas arba poras);
1 obuolio (ne rūgštaus),
2 arb. š. neriebaus majonezo,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
maltų kvapiųjų pipirų.
Dubenėlyje išmaišome majonezą su jogurtu ir pipirais, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, po to kubeliais pjaustytą obuolį. Silkę pjausčiau normaliai- juostelėmis, kaip visada. Viską atsargiai permaišome ir paliekame pastovėti, kol išvirs šviežios bulvytės
Na, labai skanu.....
darom silkę su kepintais svogūnais Labai skanu, dar su pakepintom morkyrtem arba su graikiskais riesutais Labai skanu, valgom ausys lapsi
Silkė su varške
1 pokelį varškės sumaišyti su smulkiai pjaustytais ridikėliais, svogūnų laiškais, prieskoniais ir uždėti ant gabalėliais pjaustytos silkės.
[/quote]
Dar majonezo reikia - pamiršau parašyt.
1 pokelį varškės sumaišyti su smulkiai pjaustytais ridikėliais, svogūnų laiškais, prieskoniais ir uždėti ant gabalėliais pjaustytos silkės.
[/quote]
Dar majonezo reikia - pamiršau parašyt.
Nežinau ar kas rašėt,bet aš darau silkių blynelius
tai va paimu silkės file kokias 6 puseles jas sumali su mėsmale,kartu sumalu ir 2 svogūnus.O tuo laiku išverdu bulves su lupyna kokias 7-8 nesvarbu.kai atšala sumalu su ta pačia mėsmale. I berti kokius 3 šaukštus krakmo ar miltų,prieskonių.Viską išminkyti ir formuoti kotletukus. Silkė gali būti ir dūmo skonio.Kepu keptuvėje.Skanu su grietine
tai va paimu silkės file kokias 6 puseles jas sumali su mėsmale,kartu sumalu ir 2 svogūnus.O tuo laiku išverdu bulves su lupyna kokias 7-8 nesvarbu.kai atšala sumalu su ta pačia mėsmale. I berti kokius 3 šaukštus krakmo ar miltų,prieskonių.Viską išminkyti ir formuoti kotletukus. Silkė gali būti ir dūmo skonio.Kepu keptuvėje.Skanu su grietine
Parasykit kaip silke marinuojasi, nezinau proporcijų
QUOTE(Pasakaite30 @ 2006 09 08, 12:10)
Nežinau ar kas rašėt,bet aš darau silkių blynelius
tai va paimu silkės file kokias 6 puseles jas sumali su mėsmale,kartu sumalu ir 2 svogūnus.O tuo laiku išverdu bulves su lupyna kokias 7-8 nesvarbu.kai atšala sumalu su ta pačia mėsmale. I berti kokius 3 šaukštus krakmo ar miltų,prieskonių.Viską išminkyti ir formuoti kotletukus. Silkė gali būti ir dūmo skonio.Kepu keptuvėje.Skanu su grietine
tai va paimu silkės file kokias 6 puseles jas sumali su mėsmale,kartu sumalu ir 2 svogūnus.O tuo laiku išverdu bulves su lupyna kokias 7-8 nesvarbu.kai atšala sumalu su ta pačia mėsmale. I berti kokius 3 šaukštus krakmo ar miltų,prieskonių.Viską išminkyti ir formuoti kotletukus. Silkė gali būti ir dūmo skonio.Kepu keptuvėje.Skanu su grietine
o kiaušinių jokių dėt nereik? ne per kieta tešla gausis? ir ar nereik pavoliot kokiuose džiuvesėliuose?