Užkandinis tortas iš silkės
150 g duonos, skirtos skrudinti
50 g sviesto
Įdaras
580 g indelis silkės su padažu (svogūnų, garstyčių, vyno ir t. t.)
1 nedidelis raudonasis svogūnas
2 nedideli marinuoti agurkai
4 lapeliai želatinos (8 g)
200 g varškės
200 g neriebios grietinės arba jogurto
1 v. š. padažo nuo silkių
juodieji pipirai
. Nupjauti duonos plutą ir susmulkinti blenderyje.
. Dėti ištirpintą svietą ir išmaišyti.
. Plėvele ar kepimo popieriumi iškloti 22 cm skersmens atidaromą formą, sudėti duoną ir suspausti.
. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų
. Užmerkti želatiną šaltame vandenyje
. Susmulkinti silkę, svogūną, sutarkuoti agurkus
. Sumaišyti pertrintą varškę su grietine, dėti likusius ingredientus, pipirus ir kruopščiai išmaišyti.
. Nuspausti želatiną ir ištirpinti 1 v. š. karšto padažo nuo silkių.
. Sumaišyti želatiną su varškės mase..
. Dėti masę į formą ir pastatyti šaltai, kad sustingtų (mažiausiai 4 val.)
Antrame paveikslėlyje tas pats patiekalas, tik padarytas be duonos pagrindo...
QUOTE(Danguole55 @ 2006 03 15, 15:35)
Na as tai manau, kad majonezas ir kiausiniai nelabai tinka Kuciu stalui
Na, pas mus per Kuciu vakariene nepateikiami tik mesos patiekalai (kiausiniu, majonezo, grietines, varskes ar dar ko panasaus tai neliecia).
QUOTE(Leksa @ 2006 03 16, 22:12)
Na, pas mus per Kuciu vakariene nepateikiami tik mesos patiekalai (kiausiniu, majonezo, grietines, varskes ar dar ko panasaus tai neliecia).
Cia jau priklauso kaip kas tradiciju laikosi
Pamėginau pasigaminti užkandinį tortą su silke, tik be duonos pagrindo. Skonis tikrai geras ir įdomus Tik reikia pasirinkti išraiškingesnio skonio silkę... Aš dėjau daugiau marinuotų agurkų ir druskos, nes vis kažko trūko... Ir be reikalo išklojau formeles plėvele, nes užkandėlės gavosi "raukšlėtos" Reikės įsigyti silikonines formeles ir tada bus
Ačiū mergaitės už receptus, o tai buvau pritrūkus idėjų silkei ruošti
mano mylimiausias( nepyk sesut, nukopinau ir paviešinau)
SILKĖ SU PIEVAGRYBIAIS
Svarbiausia tai silkė-būna tik 1kg pakuotėse, skaidrus viršelis, aiškios firmos nesimato,parašyta-SILPNAI SŪDYTA SILKIU FILĖ ALIEJUJE( o manau klaida tiekėjų, kad taip)Maximoj arba Saulutėj yra.Tik su ta silke skaniausia
Silkę ( 3 filė) pjaustom kubeliais
Pjaustytus pievagrybius(300g) kepinam, apkepus idedam šalia kepti svogūnus pjaustytus pusžiedžiais( 1 svogūna didoką), ir prieš pabaigiant kepti šaukštą gerą pomidorų padažo ant grybų. tada atvėsusius makaluojam su silkę ir vsio
mano mylimiausias( nepyk sesut, nukopinau ir paviešinau)
SILKĖ SU PIEVAGRYBIAIS
Svarbiausia tai silkė-būna tik 1kg pakuotėse, skaidrus viršelis, aiškios firmos nesimato,parašyta-SILPNAI SŪDYTA SILKIU FILĖ ALIEJUJE( o manau klaida tiekėjų, kad taip)Maximoj arba Saulutėj yra.Tik su ta silke skaniausia
Silkę ( 3 filė) pjaustom kubeliais
Pjaustytus pievagrybius(300g) kepinam, apkepus idedam šalia kepti svogūnus pjaustytus pusžiedžiais( 1 svogūna didoką), ir prieš pabaigiant kepti šaukštą gerą pomidorų padažo ant grybų. tada atvėsusius makaluojam su silkę ir vsio
QUOTE(gytenis @ 2006 05 21, 20:07)
sonatina,gal tu zinai silke drebuciuosia recepta,nes tu tiek daug geru receptu zinai.
Jei nepyksite, įsiteprsiu
Gal tiks šis silkės drebučiuose receptukas....
[quote=Sonatina,2006 05 22, 05:04]
Gyteni, o kokiuose drebučiuose silkės tu ieškai? Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kas tai turėtų būti...
[/quokazkas labai panasaus ka asta parase,bet ten tik gabaliukais buvo pjaustyta silke.as kaip gyvenau lietuvoje prie 5 metus kazkokios firmos parsidavinejo parduotuvese ji labai skani buvo man atrodo ir dabar dar butu maximoje.labai aciu,kad padejot bandysiu pagal astos recepta pasidaryti.
Gyteni, o kokiuose drebučiuose silkės tu ieškai? Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kas tai turėtų būti...
[/quokazkas labai panasaus ka asta parase,bet ten tik gabaliukais buvo pjaustyta silke.as kaip gyvenau lietuvoje prie 5 metus kazkokios firmos parsidavinejo parduotuvese ji labai skani buvo man atrodo ir dabar dar butu maximoje.labai aciu,kad padejot bandysiu pagal astos recepta pasidaryti.
Mano turbūt pati mėgstamiausia silkė dar iš vaiksytės prisimenu, tai silkė po patalais. Ir deda kiek mačiau į ją daug kas ką tik sumasto ir labai skirtingai. Mama bent jau dėdavo virtas bulves, kiaušinį, lygtais dar obuolių, burokėlius ir ant galo majonezu viską apdengia. Kaip skaniai atrodo, kai per majonezą persisunkia burokėlių spalva, niam niam
QUOTE(mazu-le @ 2006 05 25, 00:06)
[font=Courier]Mano turbūt pati mėgstamiausia silkė dar iš vaiksytės prisimenu, tai silkė po patalais. Ir deda kiek mačiau į ją daug kas ką tik sumasto ir labai skirtingai.
[COLOR=darkviolet]Mano irgi...pati..pati
Aš dažniausiai dedu sluoksniai: silkė, virtos tarkuotos bulvės, virtos morkos, virtas kiaušinis, rauginti agurkai, žali žirneliai, ir virti burokėliai...