Teko pabūvoti krikštynose ir ten buvo patiekta silkė su obuoliais, labai skanu buvo....
kiek išsiaiškinau tai buvo kvadratėliais supjaustyta silkė, kvadratėliais - obuolys (kietokas), svogūnas kvadratėliais irgi ir viskas sumaišyta su majonezu, bet tas majonezas buvo toks švelnus, tai manau, kad gal su jogurtu dar buvo praskiesta (arba jogurtinis majonezas).
Gal ką nors panašiai gaminate ir pačios ir žinote originalų receptą?
zigmo silkė + kukurūzai + konservuotas ananasas + poras + šiek tiek svogūno + majonezas
<br/>Papildyta:<br/>
ačiū Grice, reikės būtinai išbandyti
<br/>Papildyta:<br/>
QUOTE(Gricė @ 2006 02 16, 18:40)
Aš tai paprasčiausiai supjaustau silkę ir užpilu garstyčiu padažu DIJONNAISE iš HELLMANNS. Galima dar ko nors pridėti, pavyzdžiui, marinuotų agurkėlių, supjaustytų kubeliais. Skanaus.
ačiū Grice, reikės būtinai išbandyti
Man skaniausia: silkes reikru marinuotos (man skaniau:)), kubeliais supjaustytos. Supjaustyti kubeliais pomidoru, papriku. Ideti konservuotu kukuruzu indeli. Ipjaustyti poru. Varskes (man kuo daugiau, tuo skaniau) ir grietines. Ismaisyti. Valgau su karsta bulve, skaniausia su lupena
Nusprendziau ir as parasyti savo recepta. (Nekreipkite demesio i klaidas, nes esu ruse).
Receptas laabai paprastas. Prireiks 5 vnt virtu bulviu, 4 virtu buroku (perku jau virtus), 4 morku, 5 kiausiniu, 3 siliu files gabaliuku (galima ir ne file, svarbiausia kad nebutu kuauliuku), 2 svogunu, majonezo (be prieskoniu), ir grietines. (Bet istikruju visko dekit pagal savo noziura nes darzoviu didis yra skirtingas, as tik apitiksliai parasiau )
Darzoves smulkiai sutarkoju ir dedu i atskiras lekstes kad butu patogiau dariti sloksnius. Sike supjaustau nedideliais gabaliukais. Majoneza sumaisom su nedideliu kekiu grietines.
Kaip daryti:
Didele lekste padengiu majonezo sloksniu, paskui eina sloksnis buroku, sl. silkes, sl. svogunu (truputi druskos), vel majonezo sloksnis, sl. bulviu, sl. kiausiniu., sl. morku, vel sutepti majonezu, ir vel viskas nuo pradziu ( burokai, silke, ... it t. t. ). Uzbaigti reikia buruoku sluoksniu ir gerai sutepti virsu su majonezu. Padarita patiekala reikia padeti i saldituva ir duoti isigert, nors 4 val. (As padarau is vakaro, o rite skanaujam).
Forma turi buti panasi ne i torta, o kaip kalniuko, apvali.
Skanaus.
Receptas laabai paprastas. Prireiks 5 vnt virtu bulviu, 4 virtu buroku (perku jau virtus), 4 morku, 5 kiausiniu, 3 siliu files gabaliuku (galima ir ne file, svarbiausia kad nebutu kuauliuku), 2 svogunu, majonezo (be prieskoniu), ir grietines. (Bet istikruju visko dekit pagal savo noziura nes darzoviu didis yra skirtingas, as tik apitiksliai parasiau )
Darzoves smulkiai sutarkoju ir dedu i atskiras lekstes kad butu patogiau dariti sloksnius. Sike supjaustau nedideliais gabaliukais. Majoneza sumaisom su nedideliu kekiu grietines.
Kaip daryti:
Didele lekste padengiu majonezo sloksniu, paskui eina sloksnis buroku, sl. silkes, sl. svogunu (truputi druskos), vel majonezo sloksnis, sl. bulviu, sl. kiausiniu., sl. morku, vel sutepti majonezu, ir vel viskas nuo pradziu ( burokai, silke, ... it t. t. ). Uzbaigti reikia buruoku sluoksniu ir gerai sutepti virsu su majonezu. Padarita patiekala reikia padeti i saldituva ir duoti isigert, nors 4 val. (As padarau is vakaro, o rite skanaujam).
Forma turi buti panasi ne i torta, o kaip kalniuko, apvali.
Skanaus.
Zinau Labai skanu, tik mes ja vadiname "silke po suba". Recepta mano tevai parsiveze dar is Rusijos platybiu, tik pati gamint nemoku, bet mamos vis paprasau, kad pagamintu, kai atvaziuoju. Aciu uz recepta, pameginsiu ir as pasidaryt.
Aš taip pat labai mėgstu tokią silkę,tik truputį kitokie produktai mano recepto.Na aišku,kad virti burokai,tada keptos morkos su svogūnais,rūgštus obuolys ir virti kiausiniai.Na sluoksniuoju aš juos kaip man išeina,omajonezo su grietine nemaišau,manau reiks pabandyti.
Chikipiki,o tavo recepte kaip paruostos morkos ir svogūnai? juk ne žalius tu juos dedi?
Chikipiki,o tavo recepte kaip paruostos morkos ir svogūnai? juk ne žalius tu juos dedi?
Leksa, taip taip, vadinasi istikruju "Seliodka pod shuboj" (rusiskai), as tik tai lietuviskai isverciau.
dovy, burokai, bulves, morkos ir kiausiniai virti. Svogunai butent zali. Majoneza maisau su grietine, kad butu svelniasnis patiekalas. O tavo patekaliukas irgi igomus (reikes pabanditi), bet visiskai skirtingas nuo maniskio.
dovy, burokai, bulves, morkos ir kiausiniai virti. Svogunai butent zali. Majoneza maisau su grietine, kad butu svelniasnis patiekalas. O tavo patekaliukas irgi igomus (reikes pabanditi), bet visiskai skirtingas nuo maniskio.
Sitas patiekalas primena vaikystes Kaledas! Tik mociute vadino " Silke pataluose" Laaaabai skanu
Na, as tai silke pataluose ar silke po suba gal net perkelciau prie Kuciu valgiu. Nezinau, kaip pas jus, bet ant musu Kuciu stalo tai vienas is privalomu 12 patiekalu.
QUOTE(Leksa @ 2006 03 15, 15:22)
Na, as tai silke pataluose ar silke po suba gal net perkelciau prie Kuciu valgiu. Nezinau, kaip pas jus, bet ant musu Kuciu stalo tai vienas is privalomu 12 patiekalu.
Na as tai manau, kad majonezas ir kiausiniai nelabai tinka Kuciu stalui