QUOTE(voveriuxe @ 2009 06 04, 16:08)

na, sudyti tai tikrai nereiketu, greiciau jau ismirkyti, kad nebutu suri.
siaip reikia ragauti ar ne per suri, vienas reikia mirkyti, kitu nereikia.
Skaniausios man cielos (kaip ir daugumai) su galvom, tik kai neturiu laiko ar baisiai tyngiu isdarineti, perku riebia atlanto silke aliejuje (file), irgi tkrai nebloga, tik kaina jos didesne.
Cia apie sviezia silkute klausiau, suprantama sudytos silkes, nereikia sudyti

bandziau nesudzius marinuoti, ir nezinau skonis visai netoks, gal reikejo ilgiau marinuoti (marinavau 24val), be to kazkaip pabijojau as ja valgyti taip neapkepus (nes vis tiek zalia buvo), tai truputi apkepinau po marinavimo. ta sviezia silke labai skiriasi nuo sudytos parduotuvej.. o jus kada matet sviezia ciela silke Lietuvoje? arba as nepastebejau arba jos nera
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 06 05, 08:10)
Mums teko Norvegijoje ruošti šviežią silkę,tai mes marinavome,ir kartu sūdėme.
Tik,šviežią silkę nereikia persūdyti.
Pamarinuota skanu kepti grilyje,niam,niam ,ir dabar prisimenu tą gerą skonį.
Aha, taip ir as dariau, nesakau, kad silke neskani gavosi, visi gyre tiesa sakant, bet visai netokia kokia Lietuvoje
Papildyta:
QUOTE(Letune @ 2009 06 05, 02:53)
Jei šviežia, t. y. visai nesūdyta-tai pirmiausia reikia pasūdyti. O ką turit omenyje "marinuoti"- tai jei merkti į parūgštintą skystį, tai žinoma tik po sūdymo. O jei marinuoti-tai įtrinti priekoniais, tada ir sūdyti reikia vienu kartu.
Labai dekui

dariau pagal antra varianta, bet noriu isbandyti pirmaji