Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

kai viskas gerai, tikrai neskauda, patikekit manim... (cia apie taisyklinga padavima kalbu).

yra dar vienas momentas, kai gali suskausti - tai pieno "atleidimo" momentas, kai suveikia oksitocino refleksas, pajunti savotiska jausma krutyse ir tada jau atiteka pienas. kai kurioms moterims pradzioje sitas "atitekejimas" gali buti skausmingas, viena forumiete net vadino "krutu saremiai". skausmas gali buti susijes su kruties anatomija - siaurais pieno latakeliais. laimei, zindant kudiki latakeliai isplateja ir skausmas praeina. ir deja, vienintelis budas "pataisyti" latakelius, yra zindyti kudiki.

sekmes visoms.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 17, 17:42)
kai viskas gerai, tikrai neskauda, patikekit manim... (cia apie taisyklinga padavima kalbu).

yra dar vienas momentas, kai gali suskausti - tai pieno "atleidimo" momentas, kai suveikia oksitocino refleksas, pajunti savotiska jausma krutyse ir tada jau atiteka pienas. kai kurioms moterims pradzioje sitas "atitekejimas" gali buti skausmingas, viena forumiete net vadino "krutu saremiai". skausmas gali buti susijes su kruties anatomija - siaurais pieno latakeliais. laimei, zindant kudiki latakeliai isplateja ir skausmas praeina. ir deja, vienintelis budas "pataisyti" latakelius, yra zindyti kudiki.

sekmes visoms.

is dalies teisybe, bet yra ir bet... jei viena karta nugrazue, paskui ir teisingai paduodant skauda, bet nuo to kruties padavimas nepasidaro netaisyklingas...

man pvz labai pavyzdingai vaikas zisdavo nuo pat pradziu, isskyrus pacia pabaiga - pabaiges zist, jis ne is karto paleisdavo speneli, o dar ikasdavo pries tai... tai jei uzsiziiopsodavau ar uzmigdavau, tai gaudavau ta 'ham'...
Atsakyti
QUOTE(Jorkiuke @ 2008 01 17, 13:02)
aciu jums uz patarimus, jau nusprendziau ka daryti nes tikrai kai kai kas rase gal ir esu tikrai neistverminga, bet kenteti menesi skausmus speneliu kai zindo as nesugebesiu,

tai tavo paisprendimas ir niekas neturi teises, nei smerkti, nei ka sakyti 4u.gif tik nusitraukinek grieztai, kad tris valandas, nes bus kaip man verysad.gif mano sunutis neime kruties, tiksliau eme, bet neturejo jegu zisti verysad.gif laukiau kol sustipres, kiekviena diena po n kartu duodavau jam jas, bet jis vargsas du kart pat5aukdavo ir alsuodavo kaip suniukas doh.gif neturejo jegu, o krutys buvo kietos, bandziau ir nusitraukineti pries duodama, kad suminkstedavo ale neveike, nors tu ka doh.gif ir padariau viena didele klaida verysad.gif nenusitraukinedavau, kad tris valandas o tik kas kokias 4 ar 5 verysad.gif ir dingo mano pienukas, vos menesiuka pratempem verysad.gif aisku auga vaikas ir valgydamas misinuka ale taip norejau, kad valgytumano pienuka verysad.gif
Atsakyti
Laba,

Mano sunelis gime 4540g, ligoninej numetem 10 proc., tai is ligonines parsivezem sverianti 4080g . Suneliui 3 savaites. Dabar svoris auga labai mazai. Vaikas visa diena prie krutines beveik buna. Kokias desimt minuciu pamiega ir vel valgo gera pusvalandi ir taip visa diena. Nakciai duodam misinuko. Tada jau kokias keturias valandas pramiega. Pas mane nera pienuko labai daug. Gal jam truksta MP?
Atsakyti
QUOTE(DKNY @ 2008 04 11, 11:44)
Laba,

Mano sunelis gime 4540g, ligoninej numetem 10 proc., tai is ligonines parsivezem sverianti 4080g . Suneliui 3 savaites. Dabar svoris auga labai mazai. Vaikas visa diena prie krutines beveik buna. Kokias desimt minuciu pamiega ir vel valgo gera pusvalandi ir taip visa diena. Nakciai duodam misinuko. Tada jau kokias keturias valandas pramiega. Pas mane nera pienuko labai daug. Gal jam truksta MP?

o kiek tas labai mazai? nakty siulau pasiguldyti salia ir lai siurbia pienuka o misinuko neduociau, nes taip pienuko tikrai nepadauges o tik sumazes mirksiukas.gif siaip tai normalu jog jis kabo prie kruties, jam to reikia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DKNY @ 2008 04 11, 10:44)
Laba,

Aga, o kiek 'mažai auga'? Kiek kartų vaikas šlapinasi per dieną? Tai yra pagrindinis rodiklis, ar jam užtenka MP.
Pieno pasiūlos-paklausos santykis formuojasi iki 4-6 sav. Kai kuriems vaikams apie 3 sav. būna pirmas didesnis augimo šuolis, tad ir apetitas jų padidėja.
Pirmas mėnuo yra labai svarbus tolesniam sėkmingam žindymui. Normalu, kad vaikas žindžia ilgai ir dažnai. Jo skrandukas yra laaabai mažas, o MP yra labai gerai virškinamas, tad natūralu, jog ir reikia jo dažniau, tuo tarpu mišinys yra sotesnis, sunkiau virškinamas. Be to, duodant naktį mišinuką jūsų organizmas negauna signalo, kad vaikui reikia maisto, ir pienas nesigamina. Tad aš irgi patarčiau pakentėti dar porą savaičių ir pamatysit, kaip viskas savaime išsispręs. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 11 balandžio 2008 - 12:19
na aš jau pirmą mėnesį kai pasvėrė, tai galvojau gal irgi mažoka pienuko, nes priaugo tik 600 g.Kiti mano vaikai priaugdavo po kilogramą ir daugiau pirmus mėnesius, nors irgi maitinau MP. tai bandžiau kelis kartus duoti mišinuko, bet išgėrė tik apie 50 ml.na o šiandien buvom pas gydytoją, tai šį mėnesį priaugom 900 g.vadinasi užtenka, be reikalo nerimavau, kiekvienas vaikas skirtingai svorį priauginėja.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 04 11, 13:18)
Aga, o kiek 'mažai auga'? Kiek kartų vaikas šlapinasi per dieną? Tai yra pagrindinis rodiklis, ar jam užtenka MP.
Pieno pasiūlos-paklausos santykis formuojasi iki 4-6 sav. Kai kuriems vaikams apie 3 sav. būna pirmas didesnis augimo šuolis, tad ir apetitas jų padidėja.
Pirmas mėnuo yra labai svarbus tolesniam sėkmingam žindymui. Normalu, kad vaikas žindžia ilgai ir dažnai. Jo skrandukas yra laaabai mažas, o MP yra labai gerai virškinamas, tad natūralu, jog ir reikia jo dažniau, tuo tarpu mišinys yra sotesnis, sunkiau virškinamas. Be to, duodant naktį mišinuką jūsų organizmas negauna signalo, kad vaikui reikia maisto, ir pienas nesigamina. Tad aš irgi patarčiau pakentėti dar porą savaičių ir pamatysit, kaip viskas savaime išsispręs.  4u.gif

Per savaite mes priaugam daugiau negu 100 g, tai per menesi kazi ar priaugsim 500 g. Mano vaikelis valgo is abieju krutiniu ir vis neprivalgo,, miegot gali tik 5-10 minuciu. Tik jeigu bunam lauke tada ismiega gera valanda. Siandien gydytoja truputeli nusistebejo, kad as visa diena maitinu vaika, nespeju net nusiprausti, nes vaikelis verkia nori valgyt. Dabar kai rasau sunelis miega, pavalges MP+misinuko.
Pamperiai buna sunkus smile.gif, per diena ir pati gauna fontaneli biggrin.gif , nes nespeju pridengt pelytes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DKNY: 11 balandžio 2008 - 23:30
QUOTE(DKNY @ 2008 04 12, 00:26)
Per savaite mes priaugam daugiau negu  100 g, tai per menesi kazi ar priaugsim 500 g. Mano vaikelis valgo is abieju krutiniu ir vis neprivalgo,, miegot gali tik 5-10 minuciu. Tik jeigu bunam lauke tada ismiega gera valanda. Siandien gydytoja truputeli nusistebejo, kad as visa diena maitinu vaika, nespeju net nusiprausti, nes vaikelis verkia nori valgyt. Dabar kai rasau sunelis miega, pavalges MP+misinuko.
Pamperiai buna sunkus  smile.gif, per diena ir pati gauna fontaneli  biggrin.gif , nes nespeju pridengt pelytes.

jeigu pampersai sunkus, o slapimas skaidrus, be to, svoris auga - vadinasi tavo vaikui pienelio tikriausiai uztenka.
kudikio neramumo priezasciu gali buti ivairiu. prisimink, gal buvo kokiu apinkybiu, pvz., sunkus, komplikuotas gimdymas, cezario operacija arba labai greitas gimdymas ir pan. kada pirma karta pazindei? ar gimdymo namuose kudikis buvo su tavimi, ar atsikrai? del tokiu dalyku kudikis gali buti neramus ir noreti nuolat "guostis" prie kruties. tiesa sakant, nera niekur pasakyta, kad kudikis privalo buti ramus ir daug miegoti...
dar keli dalykai: kudikis gali labai ilgai zysti, jeigu zinda neefektyviai. ar tau neskauda speneliu? o gal maitini su antspeniu? gal verta ismeginti ivairesniu zindymo padeciu? jei isgyveni, kad vaikas neprivalgo, gali pameginti papildomai primaitinti savo nutrauktu pieneliu is taureles ar sauksteliu. net jei tas kiekis butu du sauksteliai per maitinima.
apskritai, kaip tu ziuri i zindyma? kaip jusu pediatre ziuri i zindyma?
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DKNY @ 2008 04 11, 23:26)
Per savaite mes priaugam daugiau negu  100 g, tai per menesi kazi ar priaugsim 500 g. Mano vaikelis valgo is abieju krutiniu ir vis neprivalgo,, miegot gali tik 5-10 minuciu. Tik jeigu bunam lauke tada ismiega gera valanda. Siandien gydytoja truputeli nusistebejo, kad as visa diena maitinu vaika, nespeju net nusiprausti, nes vaikelis verkia nori valgyt. Dabar kai rasau sunelis miega, pavalges MP+misinuko.
Pamperiai buna sunkus  smile.gif, per diena ir pati gauna fontaneli  biggrin.gif , nes nespeju pridengt pelytes.

Ir prie visų Odes ir Ragnez patarimų turėk mintyje, kad vaikas turštų priaugti per mėnesį 500 g NUO NUMESTO SVORIO, jūsų atveju nuo 4080 g. Taigi, pagal jūsų planus taip ir turėtų nutikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DKNY @ 2008 04 12, 01:26)

Man pirmas menuo,netgi pusantro,buvo labai sunkus,vaikas kabejo ant kruties beveik visa para blink.gif bet as turejau kantrybes,ir paskui maitinimas nesukeldavo jokiu problemu.Manau pakentek truputi ir viskas susitvarkys butinai 4u.gif mes tai priaugdavom po 500-600gr,o budavo ir po 200gr ir nieko,dabar metuku svere 9.5kg,visai normaliai,o misinuko neragavo biggrin.gif
Atsakyti
Laba,

Aciu mamytes uz palaikyma ir pamokymus, bet mums jie nelabai tinka. Siandien buvo atvaziavusi krutu gydytoja i namus ir pienelio pas mane labai, labai mazai blink.gif , todel vaikelis ir kabo visa diena prie kruties. Man jau pries savaite prasidejo laktoze, bet mano krutines nera labai kietos ir skausmingos (man taip atrode), bet kai ji paziurejo tai labai nustebo kaip as dar pralaukiau savaite (tikriausiai esu kantri). Buciau jos nesikvietusi, jeigu nebuti temperatura sukilusi virs 39. Tai ji mane siandien kad "pramakaciolino" tai pieno kanaleliai siek tiek prasidare smile.gif , dar rytoj "pamakaciolins" gal viskas bus OK. Pienuko ji labai mazai istrauke. Kai as papasakojau apie vaikelio svori, tai ji pasake, kad galim ir i ligonine papulti :blink , nes 2.gif badauja. Tai mes dabar valgysim MP ir gersim misinuka, kol viskas susitvarkys. Liepe is kart duoti misinuko, tai vaikelis isgere 100 ml (prie pusvalandi buvo geres MP), ir is kart uzmigo. Pakui daviau MP tai isgere 35 ml, o vakare po maudyniu MP+50 ml, dabar miega laimingas. Tokia mano istorija apie svorio auginima. Parasysiu po savaites kiek priaugom.
Atsakyti