Labas, mano dukryte taip pat mazai tesuvalgydavo. O ir dabar , 8 men suvalgo per para apie 600-700ml. O norma tai dvigubai didesne. Tad nenusimink, jei mazai suvalgo, isaugs, matyt tiek uztenka.
O del maitinimo, ir mums sunkiai sekesi. Nemokejo valgyt dukriukas is krutines. Taip kankinomes 2 savaites, kol pagailo vaiko nuolatinio klykimo, nusitraukiau ir pamaitinau is buteliuko. Taip ir nusitraukinejau visada, nes is kruties taip ir nevalge. labai daug skaudziu repliku isgirdau - nemoki, truksta kantrybes ir t.t., kad vaika is buteliuko maitini, bet as manau, svarbu, kad vaikutis valgytu mamos pieneli, o ka jau padarysi, kad is buteliuko...Labai norejau maitinti is kruties, ir manau, kad MP vaikui geriausias. Tad jau dukriukui 8 men, o as dar vis nusitraukineju, pieno pakanka - manau, svarbu mamos noras, ir pienelio tikrai bus. Nusitraukineju kas 3-4 valandas - aisku vargina, bet jug del vaiko viskas, kad tik jam geriau butu. Ir i sesijas tekdavo isvaziuot po savaite, tai as universiteto tuolete nusitraukdavau, aisku ispildavau, bet pienelio taip nepraradau - gaminasi ir tikiuosi dar ilgai gaminsis.laikykites ir aukit dideli ir stiprus
del skaudanciu speneliu - taip, juos skauda nuo neteisingo kruties paemimo. bet jei jau isitikinai, kad teisingai paima kruti, vaikutis gerai pavalgo, tai dar lieka galimybe, kad jiem reikia apsiprasti. man paciai net teisingai zindant spenelius skaudejo apie menesi, paskui praejo kaip niekur nieko. aisku, jei apkandziojo, tai skaudes ir kol sugis.
mamytes, as manau, kad daug paprasciau susikaupti ir isspresti iskilusias problemas per pirma menesi, negu paskui n+1 menesi vargti su pientraukiais ir buteliais
dar del skaudanciu speneliu. nu nepatikesit tur but, bet dabar vienu metu vyksta keli pocesai:
1. zindant krutys grudinasi, tampa maziau jautrios
2. vaikelis sparciai auga, mokosi taisyklingai zysti
3. dideja ir vaikelio burnyte, todel jam lengviau apzioti daugiau kruties, ir jis kokybiskiau zinda.
zodziu, nenuleidus ranku viskas susitvarko
dar apie "paveldimuma":
mano mama ant "klijuku" uzaugino du vaikus is triju, nes "neturejo" pieno. treciaji zinde iki 4 men, paskui jai tiesiog "nusibodo", nes viska stengesi daryti pagal tu laiku rekomendacija - maitinti pagal valandas, po maitinimo nutraukineti piena, daznai plauti krutis, etc... tai buvo sudetinga i nepatogu, todel maitinima tiesiog nutrauke.
mano pusseseres mama nutrauke zindyma, nes turejo problemu su "deganciom" krutim, bande piena nutraukineti, etc. zodziu, vargo.
as du savo pirmuosius vaikus ismaitinau krutimi iki metu, treciajam eina vienuoliktas menuo ir MP vis dar pagrindinis valgis. misinuko mano pusseseres dukrytei - 6 men. iki siol nera maciusi buteliuko. zodziu, "bus kaip tavo mamai" visiskai nepasiteisino.
dar del skaudanciu speneliu. nu nepatikesit tur but, bet dabar vienu metu vyksta keli pocesai:
1. zindant krutys grudinasi, tampa maziau jautrios
2. vaikelis sparciai auga, mokosi taisyklingai zysti
3. dideja ir vaikelio burnyte, todel jam lengviau apzioti daugiau kruties, ir jis kokybiskiau zinda.
zodziu, nenuleidus ranku viskas susitvarko
dar apie "paveldimuma":
mano mama ant "klijuku" uzaugino du vaikus is triju, nes "neturejo" pieno. treciaji zinde iki 4 men, paskui jai tiesiog "nusibodo", nes viska stengesi daryti pagal tu laiku rekomendacija - maitinti pagal valandas, po maitinimo nutraukineti piena, daznai plauti krutis, etc... tai buvo sudetinga i nepatogu, todel maitinima tiesiog nutrauke.
mano pusseseres mama nutrauke zindyma, nes turejo problemu su "deganciom" krutim, bande piena nutraukineti, etc. zodziu, vargo.
as du savo pirmuosius vaikus ismaitinau krutimi iki metu, treciajam eina vienuoliktas menuo ir MP vis dar pagrindinis valgis. misinuko mano pusseseres dukrytei - 6 men. iki siol nera maciusi buteliuko. zodziu, "bus kaip tavo mamai" visiskai nepasiteisino.
Tikra teisybe kad kuo toliau tuo krutys maziau jautrios pasidaro.Pirma men kiekvienas mazes stipresnis patraukimas buvo skausmingas, o dabar jau tik kai pakandzioja skauda (jau smegenytes niezti, gal link dantuku einam?).Multimam kompresai buvo tikras issigelbejimas, jokie kremai taip neramindavo speneliu, ir oro vonios gerai budavo, be to ir iklotus i liemenele dazniau pakeist reik, kad kuo maziau dregmes gautu speneliai , tada maziau perstes.Ktutu pabrinkimas ir spaudimas praeis kai susiderins pieno gamyba ir leliaus apetitas.Beje apie tvinksincias krutis geras straipsnis buvo mamos zurnale sio menesio.
www.sveikapradzia.lt neblogos info yra, po to www.vaikas.lt/gimtis/gz_zind.htm
Svarbiausia nusiteikimas ir noras.Ir vyt lauk tuos, kuries kalbes neigiamus dalykus, kad pieno mazai, ar jis per liesas , kad daznai maitindama vaika kankini ar pan. MP vaikai valgo dazniau nei misinukair tai yra normalu.
Tad sekmes ir kantrybes
www.sveikapradzia.lt neblogos info yra, po to www.vaikas.lt/gimtis/gz_zind.htm
Svarbiausia nusiteikimas ir noras.Ir vyt lauk tuos, kuries kalbes neigiamus dalykus, kad pieno mazai, ar jis per liesas , kad daznai maitindama vaika kankini ar pan. MP vaikai valgo dazniau nei misinukair tai yra normalu.
Tad sekmes ir kantrybes
QUOTE(gintute.j @ 2008 01 17, 11:19)
Labas, mano dukryte taip pat mazai tesuvalgydavo. O ir dabar , 8 men suvalgo per para apie 600-700ml. O norma tai dvigubai didesne. Tad nenusimink, jei mazai suvalgo, isaugs, matyt tiek uztenka.
O del maitinimo, ir mums sunkiai sekesi. Nemokejo valgyt dukriukas is krutines. Taip kankinomes 2 savaites, kol pagailo vaiko nuolatinio klykimo, nusitraukiau ir pamaitinau is buteliuko. Taip ir nusitraukinejau visada, nes is kruties taip ir nevalge. labai daug skaudziu repliku isgirdau - nemoki, truksta kantrybes ir t.t., kad vaika is buteliuko maitini, bet as manau, svarbu, kad vaikutis valgytu mamos pieneli, o ka jau padarysi, kad is buteliuko...Labai norejau maitinti is kruties, ir manau, kad MP vaikui geriausias. Tad jau dukriukui 8 men, o as dar vis nusitraukineju, pieno pakanka - manau, svarbu mamos noras, ir pienelio tikrai bus. Nusitraukineju kas 3-4 valandas - aisku vargina, bet jug del vaiko viskas, kad tik jam geriau butu. Ir i sesijas tekdavo isvaziuot po savaite, tai as universiteto tuolete nusitraukdavau, aisku ispildavau, bet pienelio taip nepraradau - gaminasi ir tikiuosi dar ilgai gaminsis.laikykites ir aukit dideli ir stiprus
Dėl kiekio, tai jeigu valgot jau papildomą maistą, tai jis irgi įeiną į tą kiekį ir automatiškai gaunasi, kad mišinuko jau reikia mažiau
Dėl žindymo, aš irgi nusitraukinėjau iki 6mėn, krūties taip ir neišmokiau žįsti... Gal kantrybės pritrūko, gal kitų paskatinimo, nes skirtingai nei tu tik ir girdėjau- kam tu kankiniesi, užaugs ir ant mišinukų, matai kad neturi pieno, nesikankink ir t.t. Bet džiaugiuosi, kad nors tiek turėjau pieno.
aciu jums uz patarimus, jau nusprendziau ka daryti nes tikrai kai kai kas rase gal ir esu tikrai neistverminga, bet kenteti menesi skausmus speneliu kai zindo as nesugebesiu, nes kai sedi po kiekvieno maitinimo ir verki (o jei sesele sako kad taisyklingai ji paima spenelisu-tai nera ka ir bemokinti kitaip ja paimti-o vis tiek skausmingai man), tai nera manau gerai nei mazylei nei man. nes sedziu po viso sito ir verkiu po to nieko ensinori, o norisi buti geros nuotaikos mama ir su mazyte dziaugtis o kai esu tokia issekusi ir dar skausme, tikrai nesugebesiu buti besisypsanti mamyte... aisku cia yra kantrybes ir ismokimo kenteti visa si skausma -as nesugebesiu , daug kas gal ir sugeba-tik ne as... tikiuosi nuo to mazyte nebus blogesne ir jai nebus blogiau kad gaus kitu budu mano piena
QUOTE(Jorkiuke @ 2008 01 17, 15:02)
aciu jums uz patarimus, jau nusprendziau ka daryti nes tikrai kai kai kas rase gal ir esu tikrai neistverminga, bet kenteti menesi skausmus speneliu kai zindo as nesugebesiu, nes kai sedi po kiekvieno maitinimo ir verki (o jei sesele sako kad taisyklingai ji paima spenelisu-tai nera ka ir bemokinti kitaip ja paimti-o vis tiek skausmingai man), tai nera manau gerai nei mazylei nei man. nes sedziu po viso sito ir verkiu po to nieko ensinori, o norisi buti geros nuotaikos mama ir su mazyte dziaugtis o kai esu tokia issekusi ir dar skausme, tikrai nesugebesiu buti besisypsanti mamyte... aisku cia yra kantrybes ir ismokimo kenteti visa si skausma -as nesugebesiu , daug kas gal ir sugeba-tik ne as... tikiuosi nuo to mazyte nebus blogesne ir jai nebus blogiau kad gaus kitu budu mano piena
Nenusimink Bus tų vargų ir skausmų dar ne tiek. Bet pamatysi, kaip vėliau džiaugsies, kad gali maitinti ilgai mažylę.
O su antspeniais bandei, bent jau tol kol užgis speneliai?
QUOTE(Jorkiuke @ 2008 01 17, 15:02)
siaip is tikro tas skausmas labia greit praeina, nors tuo metu kai skauda, atrodo kitaip. jei tau toks didelis skausmas (tikiu, kad buna ir blogiau negu man), tikrai pabandyk su antspeniais, butinai tepk gydomaisiais tepaliukais.
beje, man geriausiai padejo saltalankiu aliejus, juo issitepdavau spenelius ir stengdavausi 15 min palaikyt. po to svelniai nusiplaudavau po tekanciu vandeniu, kad speneliu netrint. tikrai labai greit sugijo ir maziau skausmingesni pasidare.
nesigrauzk, viskas bus tikrai gerai,nesvarbu kaip jus isspresit sita problema. svarbiausia, kad galu gale butumet laimingi.
pasisakysiu ir as
o kuriai cia pirma karta tapusiai mama zindant neskaudejo speneliu? as tokiu nepazistu. speneliaiai jautrus jie neprate kad juos kas nors zistu kas 2val. o pakenteti reikia
nugi man ir skaudejo buvo nugrauzti iki kraujo klausiau saves kas sugalvojo tikia kankyne kaip zindymas nu ir praejo..speneliai priprato, vaiaks imoko teisingai paimti, as paduoti, burnyte didejo ir dabar tai burnytei jau 8men. maitinu pienuku ir megaujuosi..o visom kitom sakau kad tiesiog reikia pakenteti ir apsiprasti...
o kuriai cia pirma karta tapusiai mama zindant neskaudejo speneliu? as tokiu nepazistu. speneliaiai jautrus jie neprate kad juos kas nors zistu kas 2val. o pakenteti reikia
nugi man ir skaudejo buvo nugrauzti iki kraujo klausiau saves kas sugalvojo tikia kankyne kaip zindymas nu ir praejo..speneliai priprato, vaiaks imoko teisingai paimti, as paduoti, burnyte didejo ir dabar tai burnytei jau 8men. maitinu pienuku ir megaujuosi..o visom kitom sakau kad tiesiog reikia pakenteti ir apsiprasti...
QUOTE(Margareta @ 2008 01 17, 16:25)
o kuriai cia pirma karta tapusiai mama zindant neskaudejo speneliu? as tokiu nepazistu.
Susipažinkime. Man neskaudėjo. Tiesiog niekada, nei vieno karto neleidau blogai paimt. Traukdavau lauk ir tiek. Pirmas dvi- tris paras krūtį gerai paimdavo iš 40-50 karto, nemeluoju. O paskui, į trečios paros pabaigą abi supratom kaip reikia ir pradėjo gerai sektis.
QUOTE(Mirėja @ 2008 01 17, 16:58)
Susipažinkime. Man neskaudėjo. Tiesiog niekada, nei vieno karto neleidau blogai paimt. Traukdavau lauk ir tiek. Pirmas dvi- tris paras krūtį gerai paimdavo iš 40-50 karto, nemeluoju. O paskui, į trečios paros pabaigą abi supratom kaip reikia ir pradėjo gerai sektis.
tau pasiseke gerai butu, kad daugiau taip kam...
nes man tai labai skaudejo, ir dar labiau piktino kitu komentarai, apie neteisinga paemima - jau praejus metams as galiu pasakyti, kad paemimas tikrai buvo geras nuo pat pradziu, o tada tik be reikalo save grauziau ir kankinau sunu bandydama vel ir vel idet ta kruti kazkaip 'geriau'. pagride skaudejo tik rpadejus traukt - jau taip timpteldavo... o paskui jau daug maz gerai.
o paskui dar karta teko isklausyti pamokas, kaip teisingai paduoti kruti, kai vaikas nepriaugo svorio - jau tada is viso pikta pasidare. dar simta karta isklausiau kaip reikai taisyklingai maitinti krutimi, nors is tikro viskas twen buvo gerai, ir iki siol gerai.
taigi, kartais kai per daug patareju, buna tik blogiau, ir tik nervus tampo. o as pasitikejimo savimi per daug neturejau, tai is viso norejosi i medi lipt.
tfu tfu tfu, viskas mums gerai, ir iki siol maitinu krutimi.
QUOTE(Mirėja @ 2008 01 17, 16:58)
na va labai smagu vienos apsisarvuoja kantrybe pakentedamos skausma o kitos va po 40-50kartu kantriai stengiasi teisingai paduoti kruti vis tiek isvada viena - reikia kantrybes