Mano leliukui jau 5 mėn., o jis valgo kas 3-2 valandas. Kartais ir po valandos nori truputį atsigerti. O nutraukti pienuko man visai nepavyko. Bandžiau įvairiais būdais (pientraukis, rankom), bet tik vaikelis moka kažkaip iš ten pienuką išsivilioti .
Galvojau, kad galėsiu bent jau porai valandų kam nors vaikelį palikti, bet nepavyko. Dabar tik kol miega galiu kur nors išlėkti.
O šiaip tai palauk ir neskubėk nieko spręsti. Kai pagimdysi pamatysi, kaip ten seksis. Gal ir pati norėsi pasiimti akademines atostogas , nes niekur nesinorės trauktis nuo tokio mažuliuko .
Man irgi pienelio nepavykdavo nusitraukt ir nepavyksta iki šiol - taigi, bet koks išėjimas labai ribotas, max trys valandos. O neseniai gimę mažyliai kiekvienas valgo labai individualiai. Mano mažoji valgydavo kas 2,5-3 val. , o vienos mano draugės mažoji kas 2 val., kitos - kas 1,5 val. Taip kad kažkokios taisyklės tikrai nėra .
Diena as jau stengiuosi nemaitinti ir vaikas nereikalauja. Bet nakti, tai kazkoks kosmaras, keliasi ir verkia baisiausiai kokius 5-6 kartus. Nors man atrodo, kad jam labiau rupi prisiglausti, nei maisto. Labai jau noriu atpratinti nuo tokiu naktiniu valgymu, bet vis nesiryztu. Bet teks, kadandi nuo rugsejo mokslai, o nemiegojus bus oi kaip sunku .
Paryčiais kokį kartelį mano mergelė užsinori pieno. O dieną, kai nori, tai ir duodu krūtį, net neskaičiuoju kiek kartų.
maniskis irgi budavo nakti vos ne kas 15 min, o diena mesa kramto Tai paskui neapsikentusi palikau miegoti su teciu tris naktis, tik is vakaro ir ryto duodavau arba diena, jei noredavo, tai atprato naktimis valgyti, nebemate reikalo keltis, jei vis tiek vandens gauna. Svarbiausia, kad mamos kvapo nebutu salia, nes kartais tai tiesiog vietoj ciulptuko nori, o ne is bado. O maitnimai vakare ir ryte tai paskui gali ir du metus ir tris taip maitnti.
QUOTE(xaiva @ 2005 08 15, 20:27)
Du kart naktį ir dieną pagal poreikį, turi šešius dančius ir pavalgius įprato pakramsnoti..., ką jūs darote, ar jūsų bedančiai?pirmajam į nosį sprigtuodavau, o šiai netinka , pabarus , taip graudžiai pravirko ,kad gaila pasidarė.
Maniškė dar kai dantų neturėjo, jau sugebėdavo skadžiai sugnybti su dantenom.
Mano mažylis valgė kas 3 val. Bet visko gali būti gali ir anksčiau užsimanyti. Man tekdavo jį kartais palikti, tai maitindavo mišinuku. Tik man didesnė bėda buvo ne tame, kada vaikas valgys, jis alkanas nelikdavo, bet pienas tai gaminasi... Va čia jau rimčiau , papus visus skauda kai jo prisirenka ir pačiai norisi, kad greičiau mažylis pavalgytų. O čia galėsi prie didelio noro nusitraukinėti kurnors nuėjusi.
Žinok, mokytis galima, tik reikia labai didelio noro ir aplinkinių pagalbos. Sekmės . Va man rugsėjį reiks eit mokytis, bet net nežinau kaip bus, nors akademinių irgi labai nenoriu imti, bet nežinau
Žinok, mokytis galima, tik reikia labai didelio noro ir aplinkinių pagalbos. Sekmės . Va man rugsėjį reiks eit mokytis, bet net nežinau kaip bus, nors akademinių irgi labai nenoriu imti, bet nežinau
Mano maziukui dar tik dvi savaites, o jau visokiu bedu apturejom. Is pradziu mane smarkiai apkramte. Todel keleta dienu as gydziausi zaizdas ir pienuka nutraukdavau pientraukiu ir sumaitindavai is buteliuko. Po to nusipirkau antspenius ir su jais tikejausi sekmingai toliau maitinti be buteliuko pagalbos. Bet nieko gero neiseina. Mazylis papuka ima bet visa valgymo ceremonija is pradziu truko apie valanda, dabar jau issitese iki triju. Is pradiu jis valgo kaip priklauso aie 20 min ciulpia ir ryja, po to uzsnusta, bet vos tik padedu i lovyte is kart atsibunda ir vel praso valgyti. ir taip tesiasi dabar visas tris valandas. Is pradziu galvojau jam tiesiog norisi paciulpti, ir kad isitikinciau pabandziau po viso valgymo dar duoti papildomai nutraukto pieno is buteliuko ir jis ramiai sau suvalgo apie 50-60 ml. nesuprantu kas cia darosi ar ji neistraukia pieno, ar pas mane jo per mazai. Nors atrodo paspaudiu lyg ir bega. Daktare liepe nusitraukineti likusi piena ir girdyti is buteliuko, bet bijau kad taip visai atpratinsiu nuo papuku. Visiskai pasimeciau nezinau kaip man pasielgti, patarkit, labai prasau.
Visų pirma : keisk savo gydytoją. Patarsti nusitraukti likutinį pieną gali tik nieko apie žindymą nesuprantantis žmogus. Beja,99,99 proc. gydytojų apie žindymą visiškai nenusimano.
2. pradėk gydyti spenelius. Tepk prieš ir po maitinimo su kremais. Geriausias Garmastan
3. Atsipalaiduok, beveik visoms moterims skauda spenelius pirmas 4 savaites. Tik būtina juos prižiūrėti ir gydyti.
4. Vaiko valgymo ritmas būna visoks. Ne visi pavalgo ir užmiega trim valandom. Maitinimosi ritmas susitvarkys apie 4 -5 savaitę.
5. Ar vaikas sotus rodo mažiausiai 6 šlapios sauskelnės per parą. Jeigu taip yra,tai vaikučiui pienuko tikrai užtenka. Pamatysi,pasversi mėnesio ir nsutebsi : kaip jis galėjo kilogramą priaugti
2. pradėk gydyti spenelius. Tepk prieš ir po maitinimo su kremais. Geriausias Garmastan
3. Atsipalaiduok, beveik visoms moterims skauda spenelius pirmas 4 savaites. Tik būtina juos prižiūrėti ir gydyti.
4. Vaiko valgymo ritmas būna visoks. Ne visi pavalgo ir užmiega trim valandom. Maitinimosi ritmas susitvarkys apie 4 -5 savaitę.
5. Ar vaikas sotus rodo mažiausiai 6 šlapios sauskelnės per parą. Jeigu taip yra,tai vaikučiui pienuko tikrai užtenka. Pamatysi,pasversi mėnesio ir nsutebsi : kaip jis galėjo kilogramą priaugti
QUOTE(Tirli pirli @ 2005 08 21, 20:35)
Mano maziukui dar tik dvi savaites, o jau visokiu bedu apturejom. Is pradziu mane smarkiai apkramte. Todel keleta dienu as gydziausi zaizdas ir pienuka nutraukdavau pientraukiu ir sumaitindavai is buteliuko. Po to nusipirkau antspenius ir su jais tikejausi sekmingai toliau maitinti be buteliuko pagalbos. Bet nieko gero neiseina. Mazylis papuka ima bet visa valgymo ceremonija is pradziu truko apie valanda, dabar jau issitese iki triju. Is pradiu jis valgo kaip priklauso aie 20 min ciulpia ir ryja, po to uzsnusta, bet vos tik padedu i lovyte is kart atsibunda ir vel praso valgyti. ir taip tesiasi dabar visas tris valandas. Is pradziu galvojau jam tiesiog norisi paciulpti, ir kad isitikinciau pabandziau po viso valgymo dar duoti papildomai nutraukto pieno is buteliuko ir jis ramiai sau suvalgo apie 50-60 ml. nesuprantu kas cia darosi ar ji neistraukia pieno, ar pas mane jo per mazai. Nors atrodo paspaudiu lyg ir bega. Daktare liepe nusitraukineti likusi piena ir girdyti is buteliuko, bet bijau kad taip visai atpratinsiu nuo papuku. Visiskai pasimeciau nezinau kaip man pasielgti, patarkit, labai prasau.
pas mane lygiai tas pats, valgom po 2-3 val., nežinau jau ką ir daryti?