Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

QUOTE(Puccha @ 2007 12 20, 13:50)
Mano vaikučiui beveik 5 mėn. Man šiek tiek neramu, ar ne per retai jį maitinu... Jis valgo apie 8val ryte, tada apie 12val, tada 15-16val, tada šiek tiek pamaitinu 17-18val, nes vakarais turiu darbo ir nebūnu namie, tada valgo 21val, ir 23-24val paskutinį kartą prieš pat miegelį. Taigi per parą susidaro 6 kartai. Man jau ir mmm atsirado... Ar tai susiję su vaikučio maitinimu?
Maitinu iš abiejų pusių, nes kai vieną išžinda pilnai, duodu kitą. Per 1mėn ir vieną savaitę priaugom 600g. Gydytoja sako, kad mažokai ir patarė pradėti primaitinimą. Kaip žinoti ar pakankamai maitinu ir, ar mano vaikutis nealksta? Jis beveik visada geros nuotaikos, nezirzia.

Jei gerai pamenu, tai MP maitinamiems vaikiukams augimo "norma" per mėnesį - 500 g. Visgi aš pasikartosiu - jei vaikas PRIauginėja, gerai jaučiasi, neserga, valgo, tai kam skaičiuot? Vaikas tikrai pasiprašys valgyt, kai alkanas pasijus. smile.gif
mmm su maitinimu nesusiję. Na kaip.. Kažkiek susiję - maitinimas atitolina mmm, bet kada realiai jos prasideda priklauso nuo motinos organizmo: vienoms pirmais mėnesiais, kitoms po metų. smile.gif
Atsakyti
Situacija:
Drauge sausio 11 pasigimdė mergytę,dabar vaikas numetęs daugiau nei 300gr. Mergytė tingi valgyt ir labai daug miega. Ką daryt? Draugė dar ligoninėhj (VGN), šian pirmą kartą vaiką maitino prievarta,bet nelabai ji norėjo...Mergytė nesuvalgo savo normos...Mama bando maitinti krūtimi.

P.S. aš tik temą užvedžiau,tikiuosi ir pati draugė prisijungs mirksiukas.gif
Labai laukiam atsakymų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 15 sausio 2008 - 19:03
QUOTE(Ramunita @ 2008 01 15, 20:03)
Situacija:
Drauge sausio 11 pasigimdė mergytę,dabar vaikas numetęs daugiau nei 300gr. Mergytė tingi valgyt ir labai daug miega. Ką daryt? Draugė dar ligoninėhj (VGN), šian pirmą kartą vaiką maitino prievarta,bet nelabai ji norėjo...Mergytė nesuvalgo savo normos...Mama bando maitinti krūtimi.

sveikinu visu pirma su naujuoju zmoguciu.
o juk visi kudikiai numeta svorio pirmom po gimimo dienom, iki 10% gimimo svorio yra normalu. ir susigrazina ji tik 7-10ta diena berods. Jusu mazylei 4 dienos, tai jai pats tas svorio kritimo pikas.
o tikrasis pienukas dar net nepradejo gamintis, tik pereinantis is priespienio i tikraji, tai jo kiekis ir neturi buti didelis. mazyle augs, ir porcijos dides smile.gif

beje, yra jau temele 'sekmingo zindymo krutimi paslaptys',manau ten daugiau rastumet patarimu ir galetumet pasiklaust.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irongė: 15 sausio 2008 - 19:37
mano dukra suvalgydavo po 50mlgr, kaip tuo tarpu jos bendraamziai po 150. Irgi daug miegojo, o ir dabar megeja pasnaust. smile.gif
Atsakyti
Teisingai Irongė sako drinks_cheers.gif Svarbiausia dažnai duoti krūtį, kad stimuliuotųsi pienuko gamyba ir prisigamintų jo pakankamai. Jeigu netraukia, galima pabandyti nusitraukti.
O svorio grįžimo laikotarpis yra 2savaitės ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 15, 21:35)
mano dukra suvalgydavo po 50mlgr, kaip tuo tarpu jos bendraamziai po 150. Irgi daug miegojo, o ir dabar megeja pasnaust.  smile.gif

Maniškė dar ir po 2sav suvalgydavo po 40ml. Ir šiaip visą laiką suvalgydavo daug mažiau nei "priklauso", pvz 5mėn išgerdavo tiek pienuko, kiek 2mėn norma. Bet nemanau, kad būtinai reikia suduoti tiek, kiek reikia, vaikutis parodo, kada jam bus gana pienuko. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 01 15, 19:03)
Situacija:

stimuliuoti vaika: nuoga guldyti ant mamos krutines, masazuoti delniukus, pedytes, reguliariai zadinti ir duoti kruti diena ir nakti. BUTINAI paprasyti akuseriu, kad pamokintu TAISYKLINGAI paduoti kruti. JOKIU BUDU neduoti ciulptuko, buteliuko, jei reikia papildomo maitinimo, nutraukta pieneli sumaitinti sauksteliu ar is mazos taureles.

kaip suprast "nesuvalgo normos", jei naujagimis maitinamas krutimi? beje, naujagimio skrandukas mazytis, i ji telpa gal pora arbatiniu sauksteliu pienuko. taip kad neapsirikit del normu ir pieno kiekio.

iki 10 proc svorio numesti normalu. jei vaikas gime virs 3 kg, tai 300 gr dar ne beda.

mamytei kantrybes, atkaklumo ir istvermes.

sekmes.
Atsakyti
Taip tikrai, man labai padėjo nuogos guldymas ant krūtinės- pienas iškart pradėdavo tekėti upeliais, visa permirkdavau ax.gif O mažylė pradėdavo žįsti, nesvarbu, kad ne spenelį- kur užgriebė, ten ir čiulpė biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 01 16, 10:57)
Teisingai Irongė sako  drinks_cheers.gif  Svarbiausia dažnai duoti krūtį, kad stimuliuotųsi pienuko gamyba ir prisigamintų jo pakankamai. Jeigu netraukia, galima pabandyti nusitraukti.
O svorio grįžimo laikotarpis yra 2savaitės  ax.gif
Papildyta:

Maniškė dar ir po 2sav suvalgydavo po 40ml. Ir šiaip visą laiką suvalgydavo daug mažiau nei "priklauso", pvz 5mėn išgerdavo tiek pienuko, kiek 2mėn norma. Bet nemanau, kad būtinai reikia suduoti tiek, kiek reikia, vaikutis parodo, kada jam bus gana pienuko. blush2.gif

tai taip, mano piena irgi panasiai valge, o kai pradejau primaitint, tai ogo kokiais kiekiais koses kapoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 16, 13:19)
JOKIU BUDU neduoti ciulptuko, buteliuko, jei reikia papildomo maitinimo, nutraukta pieneli sumaitinti sauksteliu ar is mazos taureles.

unsure.gif tai kam tada buteliukus gamina jei jau jie tokie žalingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2008 01 16, 12:12)
unsure.gif tai kam tada buteliukus gamina jei jau jie tokie žalingi  g.gif

nezalingi. Kai kurie kudikiai nebeima kruties, kai paragauja is buteliuko. Labai daug priklauso nuo to, kaip is papupo bega pienelis ir ar spenelis taisiklingos formos. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes. jau ir as gryzau is ligonines, kur drauge Ramunita minejo apie mane 4u.gif
Dabar manau kai kas ir asmerks, bet lauksiu pasisakymu ir patarimu. siandie nors dar tik 6-a diena, bet nebegaliu nebeiskenciau ir nusitraukineju pieneli ir maitinu buteliuku. nes mazyte kai zindzia spenelius taip skauda kad net tamsu akyse darosi, negalliu iskesti. nors ligonineje ir seseles sake kad vaikas taisyklingai paima kruty-bet kazkodel speneliai skausmingi-, nugrauzti ir sskauda juos kai valgo. be to ir krutis taip prispildo kad nerealiai skauda man ja o maze negaliu kelti taip kada reikia nes jei pakeliu ji nevalgo ir buna irzli, o kai ji pati atsikelia kada nori tai ir daug suvalgo (aciu die jau valgo normaliai). o per ta laika kol ji miega praeina apie 4 val tai sianakt buvau uzsnudus prabudau nuo tokio perstejimo ir deginimo krutyse akd negaliu, tad nusitraukiau ir dar prisiskaicius cia forumuose uzdejau salta kompresa, dabar krutis atsistate, nebeskausminga bet matau jau letai prisipildo. jetaus kad nepridirbciau as ko ne taip ir is vis pieno nebeturesiu, o taip norejau zindyti pati krutimi, bet nesugebu, neistveriu tiek skausmo tiek su speneliais tiek su krutimi, tad jau pradejau daryti kaip mama darydavo-nusitraukdavo ir sumaitindavo man, nes kitaip ir nesugebejo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveika sugryzus 4u.gif sveikinu su nauju zmogeliu, daug dziaugsmo ja auginant 4u.gif

dabar apie reikalus:
1. PAMIRSK kaip buvo mamai. dabar TU mama, esi tik tu ir tavo dukryte. tik nuo TAVES ir tavo vaikelio priklauso, kaip jums seksis.
2. dabar lenk pirstus ir skaiciuok, kiek problemu JAU ISSPRENDEI: pieno turi, vaikelis gerai valgo, pritvinkusias krutis nuraminai kompresais. SAUNUOLE!

liko tik vienas klausimas: skaudantys speneliai.
kai vaikas taisyklingai zinda, speneliu neturi skaudeti. nepasiduok, mokink kudiki gerai paimti kruti. tikiuosi tau parode, kaip reikia daryti. jei vaikas pradeji zysti, o jauti, kad blogai paeme- ikisk mazaji pirsciuka i burnytes kampeli, islaisvink speneli ir duok vel.
MESK BUTELI, buteliuko ciulpimas trukdo vaikui mokytis!
"pavargusius" spenelius gali gydyti multimum kompresais, oro voniomis. na tiesiog leisk sau pabuti nepridengtomis krutimis. pamaitinusi, isspausk dar laseli pieno, juo patepk speneli ir leisk nudziuti - pienelis irgi gydo.

sekmes tau dideliausios, kantrybes, ramybes! su klausimais ateik i zindanciu mamu pokalbius ir sekmingo zindymo paslaptis, gausi geru patarimu. 4u.gif
Atsakyti