Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

gal kas žino kiek gramų pieno maitinant krūtimi reikia 1mėn vaikui? ačiū už pagalba rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laima5: 25 gegužės 2007 - 14:30
QUOTE(laima5 @ 2007 05 25, 16:29)
gal kas žino kiek gramų pieno maitinant krūtimi reikia 1mėn vaikui? ačiū už pagalba rolleyes.gif

Sveikute smile.gif

jei maitini krutimi, tai kam tau reikia zinoti kiek gramu pienuko reikia kudikeliui? Juk jis pavalgo tiek kiek jam reikia. As maitindama pirmaji menesi is pradziu bijojau, kad gal jam truksta pienelio, bet paskui isitikinau, kad tikrai viskas OK, kad vaikiukas zisdamas pavalgo tiek kiek jam reikia nei per daug nei per mazai 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras

Svarbiausia manau yra priaugtas leliuko svoris per menesi.
Kaip daznai turi, tai priklauso nuo:

leliuko amziaus. Pirmaisias menesiais aisku leliukas valgydavo po laseli; maitinau ja kas 2-3valandas. Augant leliukui augo MP isgertos dozes. Vidutiniskai per viena karta isgerdavo 80-140ml kas 3-4valandas.Dabar kai mums jau tuoj bus 7 menesiai MP dukryte geria kas 5-6valandas, tarp maitinimu-darzoviene, arbatytes, sultytes, vaisiai.
Dar paskaitinet kitu mamu nuomones cia
Papildyta:
QUOTE(laima5 @ 2007 05 25, 15:29)

Naujagimis (iki 1men) turi suvalgyti 1/5savo svorio. Jei, tarkim, jis sveria 2,5 kg, pienuko turi gauti 500 g per parą. Vėliau maisto kiekis turi būti koreguojamas pagal amžių.
skaityk cia
Atsakyti
Aš nežiūrėdavau laiko, vaikas verkia - duodu pienelio. Ir sakyčiau ramų vaiką turėjom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievius @ 2006 01 17, 15:52)
Sveikos,

Va, man iškilo klausimas - kaip dažnai jūsų mažiukai valgo (valgė) MP? Mano vaikutis nuo dviejų mėnesių valgo kas 2 - 2,5 val, man atrodo, kad kažkaip dažnokai g.gif Šiaip tai būtų nieko tokio, bet kad jis pastaruoju metu ir naktį pradėjo taip pat dažnai keltis, tai va ir galvoju, gal jau primaitint reikia g.gif O taip buvau nusiteikusi iki pusės metų tik MP maitinti...

Pasidalinkit patirtim 4u.gif

patikek, tavo vaikutis valgo ne daznai. ka sakytum, jei tektu maitint kas puse val? mano mazei tuoj a men, o ji valgo kaip ka tik gimusi. valanda isbuna nevalgius retai, net lauke ilgai pabut retai pasiseka - prabunda ir reikalauja valgyt. tai jei pasiseka uzmigdyt pasupus ranka is vezimo isimta lopsi arba padmus amt ranku, tai pratempiam lauke1,5-2,5 val, bet dazniausiai tenka skuosti namo maitintis. gydytoja patre primaitint, deja, nesiseka- maitinama saukstu nemoka nuryt, pringsta, dalhs isbega per snus. su buteliuku tas pats - nemoka soskes apziot, kad gauusi traukimas kaip is kruties, ir isvis jai nepatinka skonis nei soskes, nei misinuko. taip ir vargstam toliau su daznais valgymais. pagalvojau, kad velniai nemate - pienas sveikiau uz misinius, o del vaiko ko nepadarysi. jei reikia, galiu ir kas pusvalandi maitint.
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif Ir man labai reikia jusu patarimų blush2.gif Mano sūnučiui tik savaitėlė wub.gif prisiskaičiau apie visokius siaubus baubus mastitus ir dabar nerimas ima, kaip čia jo išvengus doh.gif O klausimas būtų toks: mano mažius valgo kol kas labai nereguliariai, diena valgo maždaug kas 0,5-1 val., o kartais ištisai nuo krūties negalima atitraukti, o naktį tenka žadinti kas 3 val., kad pamaitinčiau, nes kitaip tai ir pramiegotų nežinia kiek. O valgo labai vangiai, pastoviai tenka budinti, kad nemiegotų prie papo doh.gif Intensyviai žinda daugiausiai 5 min. ir užsnaudžia. Krūtis lieka neišvalgyta, tai ką daryti sekantį kartą maitinant g.gif Duoti tą pačią neišvalgytą krūtį ar jau kitą? Jeigu kitą, tai kaip tada su tuo maistingiausiu pienu, kuris būna baigiant išvalgyti krūtį? Ar neprasidės vadinamoji "laktoztazė", jeigu krūtys pastoviai lieka neišvalgytos???
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2007 06 12, 16:56)
sveikos mamos  4u.gif  Ir man labai reikia jusu patarimų  blush2.gif  Mano sūnučiui tik savaitėlė  wub.gif prisiskaičiau apie visokius siaubus baubus mastitus ir dabar nerimas ima, kaip čia jo išvengus  doh.gif  O klausimas būtų toks: mano mažius valgo kol kas labai nereguliariai, diena valgo maždaug kas 0,5-1 val., o kartais ištisai nuo krūties negalima atitraukti, o naktį tenka žadinti kas 3 val., kad pamaitinčiau, nes kitaip tai ir pramiegotų nežinia kiek. O valgo labai vangiai, pastoviai tenka budinti, kad nemiegotų prie papo  doh.gif Intensyviai žinda daugiausiai 5 min. ir užsnaudžia. Krūtis lieka neišvalgyta, tai ką daryti sekantį kartą maitinant  g.gif  Duoti tą pačią neišvalgytą krūtį ar jau kitą? Jeigu kitą, tai kaip tada su tuo maistingiausiu pienu, kuris būna baigiant išvalgyti krūtį? Ar neprasidės vadinamoji "laktoztazė", jeigu krūtys pastoviai lieka neišvalgytos???

Labai gerai, kad žadini nakčia miegalių. Būtų geriau, jei pvz., pakeistum sauskelnes, užpakalį ir veiduką vėsiu vandenuku nupraustum. Ir neužklok, nes kuo šilčiau, tuo prasčiau žinda, dabar ir taip karšta. Maitinimo metu dar pėdutes pamasažuokTokiems miegaliams reikia duoti dažnai atsirūgti ir gali keisti krūtis dažnai ( kas minutę ar pusę minutės), kai tik pamatai, kad jau nebegeria pienuko, tada nuo abiejų nutrauks pieno. Dėl galinio riebiojo pieno nakčia nesijaudink, išalks ir atsibus wink.gif Svarbu dabar kad pieno stazės nebūtų. O kai taip karšta, tai labiau atsigerti norisi. O dieną maitink ilgai ir dažnai.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 19:44)
Labai gerai, kad žadini nakčia miegalių. Būtų geriau, jei pvz., pakeistum sauskelnes, užpakalį ir veiduką vėsiu vandenuku nupraustum. Ir neužklok, nes kuo šilčiau, tuo prasčiau žinda, dabar ir taip karšta. Maitinimo metu dar pėdutes pamasažuokTokiems miegaliams reikia duoti dažnai atsirūgti ir gali keisti krūtis dažnai ( kas minutę ar pusę minutės), kai tik pamatai, kad jau nebegeria pienuko,  tada nuo abiejų nutrauks pieno. Dėl galinio riebiojo pieno nakčia nesijaudink, išalks ir atsibus wink.gif Svarbu dabar kad pieno stazės nebūtų. O kai taip karšta, tai labiau atsigerti norisi. O dieną maitink ilgai ir dažnai.

Tai kad jis ne tik nakčia užsnūsta prie krūties (naktį kaip tik geriau valgo, matyt dėl to kad vėsiau). Taigi dieną maitinti ilgai tikrai nepavyksta - geriausiu atveju 10 min. doh.gif Taigi kaip suprantu jis to riebiojo pieno niekada taip ie nepasiekia, nes niekada krūties pilnai neišvalgo g.gif
O jeigu maitinu dažnai, bet po nedaug ir ne iki galo (pilnai neišvalgoma krūtis) tai čia labai blogai ir arti pieno stazės ar dar ne pats blogiausias variantas?
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2007 06 13, 12:19)
Tai kad jis ne tik nakčia užsnūsta prie krūties (naktį kaip tik geriau valgo, matyt dėl to kad vėsiau). Taigi dieną maitinti ilgai tikrai nepavyksta - geriausiu atveju 10 min.  doh.gif Taigi kaip suprantu jis to riebiojo pieno niekada taip ie nepasiekia, nes niekada krūties pilnai neišvalgo  g.gif
O jeigu maitinu dažnai, bet po nedaug ir ne iki galo (pilnai neišvalgoma krūtis) tai čia labai blogai ir arti pieno stazės ar dar ne pats blogiausias variantas?

na dieną jam karšta ir jis labiau nori gerti nei valgyt. ir šiaip greičiau pavargsta žįsti dėl šilumos. o naktį - atsigriebia ir pavalgo riebesnio pienuko. taip kad, nesijaudink, viskas pas jus gerai. 4u.gif

P.S. atsimenu, kaip ir aš taip jaudinausi pirmus porą mėnesių, nes vaikad niekada neišvalgydavo pilnai krūties. bet pasvėrus po mėnesio, nurimdavau, nes puikiai augo vaikis. beje, iki dabar jis niekada pilnai neišvalgo krūties. neseniai bandžiau nutraukt pažiūrėt kiek liko - tai pritraukiau dar 30 ml ir dar liko, bet jau sunkiai bėgo tai nevargau. aš taip galvoju, kad mano krūtyse pienas ir žindant gaminasi, todėl jos niekada ir nebūna visiškai tuščios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 13, 12:35)
na dieną jam karšta ir jis labiau nori gerti nei valgyt. ir šiaip greičiau pavargsta žįsti dėl šilumos. o naktį - atsigriebia ir pavalgo riebesnio pienuko. taip kad, nesijaudink, viskas pas jus gerai. 4u.gif

P.S. atsimenu, kaip ir aš taip jaudinausi pirmus porą mėnesių, nes vaikad niekada neišvalgydavo pilnai krūties. bet pasvėrus po mėnesio, nurimdavau, nes puikiai augo vaikis. beje, iki dabar jis niekada pilnai neišvalgo krūties. neseniai bandžiau nutraukt pažiūrėt kiek liko - tai pritraukiau dar 30 ml ir dar liko, bet jau sunkiai bėgo tai nevargau. aš taip galvoju, kad mano krūtyse pienas ir žindant gaminasi, todėl jos niekada ir nebūna visiškai tuščios schmoll.gif

Ačiū, tikrai nuraminai aciuks.gif Dėl mano vyruko svorio tai aš nesijaudinu - jau išvažiuojant iš ligoninės buvo pilnai atgavęs ir net viršijęs svorį, kokio gimė, taigi jis matyt pavalgo thumbup.gif čia aš labiau jaudinausi, kad kas blogo krūtims nenutiktų ir kad galėčiau ilgai ir sėkmingai žindyti.
bet jeigu jau rašai, kad nieko blogo, kad pilnai neišvalgo, tai tada ir man ramiau.
Kai pagalvoju tai gal ir tikrai nieko blogo, kad neišvalgo vienu prisėdimu, svarbu kad valgo dažnai, nors ir ne po daug, taigi pienukas matyt ilgai neužsistovi.

Labai jums ačiū mamos už pasidalinimą patirtimi wub.gif
Atsakyti
O mano dukrytė būdavo iki 9 mėn vien mano pieną gėrė ir jokio kito maisto beveik neįkišdavau mirksiukas.gif blink.gif
Atsakyti
Mano vaikučiui beveik 5 mėn. Man šiek tiek neramu, ar ne per retai jį maitinu... Jis valgo apie 8val ryte, tada apie 12val, tada 15-16val, tada šiek tiek pamaitinu 17-18val, nes vakarais turiu darbo ir nebūnu namie, tada valgo 21val, ir 23-24val paskutinį kartą prieš pat miegelį. Taigi per parą susidaro 6 kartai. Man jau ir mmm atsirado... Ar tai susiję su vaikučio maitinimu?
Maitinu iš abiejų pusių, nes kai vieną išžinda pilnai, duodu kitą. Per 1mėn ir vieną savaitę priaugom 600g. Gydytoja sako, kad mažokai ir patarė pradėti primaitinimą. Kaip žinoti ar pakankamai maitinu ir, ar mano vaikutis nealksta? Jis beveik visada geros nuotaikos, nezirzia.
Atsakyti