Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

QUOTE(Ladybird*** @ 2007 03 21, 10:09)
Ir aš pradėjau svarstyt apie mišinuką. Ir mano mažylė pradėjo valgyt kas valandą kas 2 doh.gif
O tau gal derėtų išbandyt kitą mišinuką g.gif

o tai gal ir man primaitinti reikia, nes diena tai kas pusantros val. valgo, bet taip visad buvo, o nakti jei gerai miega, tai kas 2 ar 2.5 val. kas men buvo po kila, o si tik 600 gr.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2007 02 26, 18:29)
mano duktė tokio amžiaus valgydavo kas 2-2,5-3-3,5h
ir nieko blogo tame nematau.nebent gal mamai nepatogu.
juk vaikas ir pavalgo ir pageria MP, tai galima sakyti, kad pavalgė o po 2h pagėrė.

sakoma, kad MP vaikas mažiau pasisotina negu mišinėliu.
beto čiulpimas vaiką ramina, ir pvz mano duktė kartais tiesiog ne dėl noro valgyti, o dėl noro pabūti kartu žįsdavo.

Mano mažius lygiai taip pat. Kantrybės mirksiukas.gif

P.S. Po to pasiilgsi šito jausmo ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Mane domina pienuko kiekis. Mano mažyliui tik dvi savaitės, tačiau suvalgyti jau galim iki 100ml nutraukto pieno. Pažistami sako, kad tokiam vaikui tai per daug. Pasidalinkite patirtimi: kiek jūsų mažyliai suvalgo ar suvalgydavo iki vieno mėnesio.
Tiesa, siandien buvo gydytoja, tai ji pasakė, kad tai normalu, vėliau viskas susireguliuos. Ar tai tiesa?
Atsakyti
Na, voveruska, jokia krūtimi maitinanti motina neturi žinokti kiek pieno vaikas suvalgo. Tiek kiek reikia, tiek ir suvalgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 05 10, 15:13)
Na, voveruska, jokia krūtimi maitinanti motina neturi žinokti kiek pieno vaikas suvalgo. Tiek kiek reikia, tiek ir suvalgo smile.gif

biggrin.gif
patikslinsiu: krūtimi nemaitinu verysad.gif taip jau išėjo...... tenka pieną nutraukinėt su pientraukiu, todėl ir kilo toks klausimas
Atsakyti
QUOTE(voveruska123 @ 2007 05 10, 17:55)
biggrin.gif
patikslinsiu: krūtimi nemaitinu  verysad.gif  taip jau išėjo......  tenka pieną nutraukinėt su pientraukiu, todėl ir kilo toks klausimas

Supratau. Tada taip: naujagimio skrandis talpina 20 ml. iki 2 savaičių pamažu dozė didinama iki 200 ml, o po to tokio dydžio skrandis ir lieka iki 6 metų...

O kodėl nemaitini? Kas nutiko? unsure.gif Gal dar galima tai pataisyti?
Atsakyti

i 
iš senos Tarybinės knygos radau

per parą suvalgyto pieno ar mišinio kiekis turi sudaryti:
nuo 10d. iki 1mėn. - 1/5 kūno masės
nuo 1mėn. iki 3mėn. - 1/6 kūno masės
nuo 3 iki 4 mėn - 1/7 kūno masės

pvz jei 2mėn kūdikis sveria 5kg, vadinasi, per parą jis turi gauti 5000:6=833g pieno, o per vieną kartą 833:6=140g

Atsakyti
QUOTE(Tonydi @ 2007 03 21, 19:02)
o tai gal ir man primaitinti reikia, nes diena tai kas pusantros val. valgo, bet taip visad buvo, o nakti jei gerai miega, tai kas 2 ar 2.5 val. kas men buvo po kila, o si tik 600 gr.

sveika.mano leliui 6men.nuo 5men.pradejau po truputi ivesti darzoviu koses(ir gydytoja patare),dabar bandysiu jau duoti mesytes nes jauciu,kad jis nepasisotina mano pienu,nes praso kas 3val.panasiai.isvalgo abi krutines,o dar po triju valandu pas mane dar nebuna jos pilnos,po truputi ir panikuoju,kad reikia jau damaitinti misinuku g.gif
Atsakyti
Belosneska, smagu, kad rūpiniesi, kad vaaikas gautų daugiau pienelio.

O tu košes kaip papildomą maistą duodi ar pakeiti kurį nors maitinimą? Nes jei pakeiti maitinimą krūtimi, tai natūralu, kad mažėja pienuko. Dėl to reikėtų duoti pirma krūtį, o jei krūties negana, duoti dar ir košės. Be to, juk krūtys ir neturi pasidaryti pilnos, jos gamina pieną kai vaikutis žinda. Kuo dažniau žįs, tuo daugiau bus pienuko ir vaikutis sotesnis. O mėsos nereikia duoti iki 10 mėnesių.
Atsakyti
O mėsos nereikia duoti iki 10 mėnesių.
[/quote]

kaip tai nereikia duoti mesos iki 10 men???
ne vienoje vietoje skaiciau, kad mesa ivedineti galima nuo 7 men. ir gydytoja mums taip sake. tad drasiai mesyte valgome nuo 7 men.

Atsakyti
QUOTE(linarija @ 2007 05 12, 11:07)

O mėsos nereikia duoti iki 10 mėnesių.

kaip tai nereikia duoti mesos iki 10 men???
ne vienoje vietoje skaiciau, kad mesa ivedineti galima nuo 7 men. ir gydytoja mums taip sake. tad drasiai mesyte valgome nuo 7 men.

Žinoma, yra įvairiausių rekomendacijų, tad galima rasti įvairių patarimų. Aš vadovaujuosi Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacjomis, nes manau, kad čia suplaukia tyrimai iš viso pasaulio.
Virtos daržovės ir virtos kruopos - prasidėjus 7 - am mėnesiui (turi būti pilni 6 mėn.), termiškai apdoroti vaisiai truputį vėliau, žali vaisiai ir daržovės nuo 10 mėn., kaip ir mėsa. Pieno produktų vengti iki metų. Čia labai apibendrintai smile.gif
Dar kartą pasikartosiu: nuo 6 mėn kietas maistas ne pakeičia mamos pieną, o papildo vaiko racioną, t.y. vaikas toliau geria mamos pieną kaip gėręs, o papildomai gauna košės.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2007 02 02, 20:02)
Sveikos, mamytės,

Mano vaikeliui 2 mėn. 10 d. Ji prieš savaitę valgė 10-12 kartų per parą. Dabar valgo tik 7 kartus. Bent jau paskutines 3 dienas. Pvz. pvz šią parą valgė  2:30, 8, 10:30, 12:30 ir 18:10. Valgo 5-10-15 min.
Man jau truputį nerimas įma. Jei aš jai duodu pvz. po 2-3 val.kai ji nenori, tai ji pradeda verkti.

Kas gali pasakyt  ar tai normalu? verysad.gif  verysad.gif

Sveika,
kaip matau irgi valgo be rezimo arba labai daznai arba labai ilgai po to nepraso. Mano mazyle taip pat - dar 1,5 men, bet rezimo jokio valgo arba kas valanda arba ismiega ir 6 val nevalgiusi, bet nesijaudinu kadangi svoris auga, tustinasi daznai - tad viskas gerai. O jei kruties neima - vadinasi nealkana - tik ji zino kiek jai reikia:)
Beje del tu visu maitinimo kiekiu - tai nusitraukinejimas tikrai neparodo pieno kiekio - jis matuojamas (ir tai tik apytiksliai) pasveriant leliu pries maitinima ir po ir taip kiekviena karta maziausiai apie para - is to ir galima sprest ar truksta pieniuko, jei svoris neauga. Nes kai maniske per pirmas 2 savaites nieko nepriaugo, pabandziau paziureti kiek nusitraukiu - pavyko tik apie 50 ml. Pagalvojau sakes nera pieno, taciau daviau dazniau kruti ir per kitas 2 savaites priaugom 800g:) beje po to ir sake gydytoja kad ne taip matuoju:) ir tikrai svoris kisdavo daugmaz tiek kiek reikia rolleyes.gif
Atsakyti