Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

musu mazylis. gime 3570. parsivezem is ligonines 3460. praejus menesiui sveria 4950. gydytojai rekia, kad reikia ribot maista... tik va niekas nepasako kiek jo galima valgyt. mitinasi mamos pienuku.
Atsakyti
siulau uzvesti tema skiltyje nuo 0 iki 1 metu - ten mamyciu daug lankosi, patars 4u.gif
sita dalis lygtai nemoderuojama, tai tamstos temos neperkels 4u.gif
Papildyta:
biggrin.gif tiesa, ten yra dar pagal menesius lelaius temos, paziurejau - yra ir daugiau tokiu greit auganciu
Atsakyti
QUOTE(medzioklinis @ 2007 03 09, 13:57)
musu mazylis. gime 3570. parsivezem is ligonines 3460. praejus menesiui sveria 4950. gydytojai rekia, kad reikia ribot maista... tik va niekas nepasako kiek jo galima valgyt. mitinasi mamos pienuku.

jei maitinamas tik mamos pienu, tai tiesiog turit rimtą vyrą, kompetetingai pareiškiu, kad motinos pienas nuo suvalgytų mamos lašinių neriebėja, ir niekas tokio mažio dietos laikytis priversti negali. be to, jei skaičiuosit svorį nuo numesto, yra priaugęs apie 1200 per mėn - NORMALU. (ir šiaip, aišku, yra skyrelis paie žindymą ir t.t. ir pan, ten rasit daug temų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 09 kovo 2007 - 13:46
iš senos Tarybinės knygos radau

per parą suvalgyto pieno ar mišinio kiekis turi sudaryti:
nuo 10d. iki 1mėn. - 1/5 kūno masės
nuo 1mėn. iki 3mėn. - 1/6 kūno masės
nuo 3 iki 4 mėn - 1/7 kūno masės

pvz jei 2mėn kūdikis sveria 5kg, vadinasi, per parą jis turi gauti 5000:6=833g pieno, o per vieną kartą 833:6=140g

šiaip sudėtinga paskaičiuoti kai vaikas valgo MP.nebent svertum prieš maitinimą ir po.tada pamatytum kiek suvalgo.

mano duktė per pirmą mėn priaugo 1kg, ir niekas nesakė, kad per daug valgo.
vienam žurnale skaičiau, kad vaikas maitnamas tik Mp priaugdavo po 2kg per mėnesį,nu ir nieko.

kaip tu tam vaikui ribosi maistą.tegu valgo kiek nori.reiškia toks jo poreikis.
Atsakyti
Maniskis per pirma men priaugo 1.4 per antrs 1.2kg nieks nesake, kad cia kazkas blogo...
Atsakyti
QUOTE(medzioklinis @ 2007 03 09, 12:57)

neklausyk tu daktariuksciu schmoll.gif, gal daktare dar is sovietiniu laiku maista riboja blush2.gif kiek jis nori tiek ir valgo,ir niekas neturi teises jam nurodyti kieki maisto .Paprastai antraji menesi priauga maziau,mano mazius pirma menesi priaugo 2,300kg ,o antra menesi 1,600 kg ,ir niekas nesake kad perdaug thumbup.gif.Dziaukis kad turi pienelio ir duok kiek jis nori,jei valgytu misinuka galetum riboti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 11 kovo 2007 - 16:04
QUOTE(medzioklinis @ 2007 03 09, 14:57)

Susinervinau ph34r.gif Vaikas sveikas, tai tie daktarai bepročiai doh.gif Ribot maistą sveikam vaikui??? Patys lai pasiriboja savo tauškalus.
Valgykit kiek lenda, dieną ir naktį. Kiek nereiks vaikui, jis pats atpils, jeigu bus padauginęs hihihi.gif
Auginu antrą savo vaiką. Abu augo pirmais mėnesiais po 1,7 kg, po 1,5 kg. Ir negalėjau atsidžiaugti wub.gif Pagalvok, taigi DABAR dedate savo vaikui sveikatos pagrindus. Jeigu jis sotus, tai ir ramus, ir sveikas.

Gimė manieji po 3,8 kg, pirmo mėnesio pabaigoje svėre apie 5,6 kg. Trijų metų - apie 13 ar 14 kg, daba nepamenu. Va antrasis 8 mėn sveria 11 kg. Kūdikiai turi būti tokie bigsmile.gif rubuiliai. Kad jeigu susirgtų, turėtų iš ko liesėti, juk sirgdami jie labai mažai valgo.
Ir jeigu vaikas sveikas gimė, jeigu normalus raumenų tonusas, tai mano tas rubuilis pradėjo ropinėti 7 mėn, 8 pastovėti užsinorėjo... nu ir kas kad toks tipo didelis. Jis turi energijos, yra visada linksmas. Tiesa, jau pasiūlė padaryti endokrinologinius kraujo tyrimus. Nu padarėm.. SVEIKAS. Žodžiu, reikia perrašyti tuos pediatrijos vadovėlius lotuliukas.gif
O ko galima tikėtis iš užsibadavusio vaiko? tik niūrių akelių, mieguistumo, mažakraujystės, irzlumo, ir ligų puokštės..
O kai pradės ropoti, vaikščioti, tada ir sulėtės tas augimas, iki 100 gr per mėn ar iš vis kartais "į minusą" hihihi.gif

Ant manęs irgi rėkė. lotuliukas.gif neurologė rėkė.. bet jos argumentai tai "superiniai" buvo: tai ką, įsimaitinsi vaiką, tai kaip jį ant rankų nešiosi?? taigi sunku bus su savim tampytis..
Ką galima į tokius argumentus pasakyti? tik patylėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 12 kovo 2007 - 13:36
Mniskškis daznai nemnioja,diena kas dvi valandos,o naktį būna kad ir kas valandą kelia,jei dvi pamiega tai čia jau labai gerai.Nesugalvoju kaip čia paretinus bandau neduoti tai pradeda verkti išsibudina ir iš viso nebeužmiega kokias pora valandu tada bendrauti turi doh.gif
Atsakyti
Aš visiškai pritariu, kad maitinimas psichologinis dalykas. Reikia tik teigiamai apie tai galvoti ir viskas bus gerai.
Atsakyti
Aš net neįsivaizduoju kiek maniškis suvalgo ir kiek aplamai ten to pieno yra doh.gif Ir nežinau kas kiek maniškis valgo ir kiek kartų per naktį ar dieną, nes valgo tiek kiek nori ir kada nori 4u.gif Tai ir yra maitinimas pagal poreikį. Kartais pvz 3 gurkšnius patraukia ir užmiega, tai ar čia irgi skaitosi valgo........ ax.gif
Svarbiausia maitinant - yra nepasiduoti jokioms blogoms mintims dėl pienuko. Kaip sakant apsikabinkite vakare savo krūtis ir pasidžiaukite, kad esate gera mama ir turite daug pieno thumbup.gif
Ir nebijokite vadovautis savo jausmais. Jai jums atrodo, kad leliukas dar nepavalgė, o krūtis jau tuščia, tai duokite jam kitą krūtį ir abu jausitės gerai. Leliukas bus pavalgęs, o jūs būsite rami ir nesigraušite, kad jis galbūt alkanas. Čia nėra jokių taisyklių. Ir su kiekvienu mėnesiu gali būti vis kitaip.
Ir svarbiausia nepamirškite, kad pačios turite gerai ir sočiai valgyti.
Ir patarimo klauskite tik pas maitinančias savo pienuku mamas, nes jos vadovaujasi ne taisyklėmis, o savo patirtimi.
Linkiu visom mamytėms gerų emocijų maitinant 4u.gif aš tą malonumą patiriu jau antrą kartą ir net negalvoju kad galėtų būti kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inga-uk @ 2006 09 01, 18:10)
sveikos mamytes,

atrodo pradedu pritrukti savo mazylei pienelio verysad.gif , valgo kas valanda - pusantros, kartais dvi, ko ansciau niekad nebudavo,na ne taip daznai bent jau. bandziau nusitraukt ir pasiziureti kiek pas mane jo yra, bet sakyciau jo visai nera, nes tai dariau po maitinimo ir nusitraukti sugebejau tik daugiausia 30 ml schmoll.gif . o buteliuko neima. schmoll.gif  bandziau duoti misinuka niekiap neisiuliau verysad.gif
kiek jusu mazyliai suvalgo per viena karta?

Ir aš pradėjau svarstyt apie mišinuką. Ir mano mažylė pradėjo valgyt kas valandą kas 2 doh.gif
O tau gal derėtų išbandyt kitą mišinuką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladybird*** @ 2007 03 21, 10:09)
Ir aš pradėjau svarstyt apie mišinuką. Ir mano mažylė pradėjo valgyt kas valandą kas 2 doh.gif
O tau gal derėtų išbandyt kitą mišinuką g.gif

Mergaitės nepanikuokit, pasiskaitykit kitas temeles čia. Ir rasite atsakymą, kad pieno Jūs turite pakankamai, tiesiog Jūsų leliukams turbūt reikia daugiau prie jūsų glaustis. Natūralus maitinimas pagal poreikį toks jau yra, kad čia nėra valandų, nėra rėžimo ir nėra pieno kiekio. Bandyti traukt pieną yra visiška nesamonė, nes Jūs niekada neištrauksite tiek kiek gali ištraukti leliukas. Tiesiog kantrybės 4u.gif
Atsakyti