Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek MP turi suvalgyti kūdikis?

QUOTE(olia30 @ 2006 12 07, 13:54)
Mano 4.5 men mažiukas reikalauja papuko kas 3 val ir dieną ir naktį, niekaip nepavyksta atpratinti taip dažnai valgyti..O gal tai išsispręs savaime, kai pradėsiu primaitinti?Kai jam buvo 3 men nakty ismiegodavo be pieno iki 5.5 val, o gal pieno mažiau dabar? Kiek kartų valgo jūsų mažiukai?

pieno pas tave ne maziau, o tikrai daugiau, nes vaiko poreikis didesnis mirksiukas.gif o vaikiukas tavo tikrai viska gerai daro 4u.gif tai ir duok, jei nori - negi gaila cool.gif tas maitinimas krutimi toks jau idomus daiktas, kad MP zindomi kudikiai valgo skirtingai, vienas praso kas 2, kitas kas 4 valandas wub.gif .

maniske labai keistai elgesi - iki 2-3 menesiu visa nakti ismiegodavo nevalgiusi, o dabar nakti po n kartu keliasi zisti. Primaitinimas cia niekuo detas - privalgys ir vis tiek kelsis zisti lotuliukas.gif as pradzioj irgi stengiausi duoti ant nakties koses, kad sotesne butu - nepadeda lotuliukas.gif AI, nusprendziau, kad neamzinai truks tas zindymo laikotarpis, tai neimu i galva tu visu grafiku smile.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 19, 12:59)
Mums dabar irgi 10 mėn,bet mp palikau tik vėlyvam vakarui,ir jau savaitę bandau nuimti  rytinį,kišu mišinuką,bet l.spjaudosi nuo jo,o karvės gerti dar nenoriu duoti.

Aš manau dienos metu jeigu prašo,tai gal trūksta maistelio ar gerti,padidink dozę.Ir bet kokiu atveju nereikia duot krūties,duodu atsigert sulčių ar arbatos.Čia aš iš savo patirties.

Tai koks tikslas nuiminet MP jeigu duodi vietoj jo misinuka g.gif MP manau zymiai naudingiau.
Mano zuikis diena 3 kartus valgo tarp maitinimu. Miegot einant pavalgo nakti 2 arba 3 kartai ir is ryto dar viena karta duodu. Siaip jis neuzmiega be papo, nebent lauke vaikstom, tada jokiu problemu. Ir soskes jis visiskai atsisake. Ir koses gerai valgo. Siaip nematau reikalo ka nors mazint iki 1 metu. Kai iseisiu i darba manau baiksis visi maitinimai.
Atsakyti
Tai koks tikslas nuiminet MP jeigu duodi vietoj jo misinuka  MP manau zymiai naudingiau.

Aha, ir man įdomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 01 08, 13:00)
kol kas kažkaip nedarau problemos iš to - planuoju maitint iki 2m, o paskui bandysiu tartis su jomis dėl nujunkymo. Bus pakankamai didelės ir protingos, tad paaiškinsiu, akd MP nebus ir teks atsisveikinti.

tu visai teisi dėl susitarimo drinks_cheers.gif

aš ką tik baigiau saviškį maitint (2 metus, 2 mėn., 2 savaites tongue.gif), tai pienelio baisiausiai reikėdavo, ypač naktį. Prieš pabaigiant palaipsniui pradėjau pora savaičių neduot dieną, nes visgi dieną lengviausia "nubovint", užsiimt kažkuo kitu ar pan. Buvo sutrūkę, sušiurkštėję speneliai, tai pasakiau, kad reiks gydyti, po kokios savaitės mano pyplys pareiškė, kad "suplyšo mamos pienelis, nebėga, baigėsi" wub.gif, tai nuo tada dieną ir neduodavau, ir po nakties ryte, kai jau prabusdavo ir norėdavo pienelio, sakiau, kad gi prisimeni, reikia gydyti, nebėga... Tada liko naktis doh.gif : pradėjau sakyt, kad šaunuolis gaus pienelio tada, kai gausiai pagers vandenuko, tai, kai nemėgėjas gerti ir įžeidus skorpijonukas biggrin.gif, imdavo įsižeisdavo ir zirzdavo, bet negerdavo, arba kartais užtekdavo tik vandens ir mažos apgaulės blush2.gif , kol apsisnaudęs, pasakydavau: koks šaunuolis, pagėrei mamos pienelio, verčiamės ant kito šonuko ar pan. Tai pienelio gėrimas sumažėjo iki poros kartų per naktį. Ir pabaigėm thumbup.gif thumbup.gif , aišku, dar paprašo naktį, nes tik savaitė praėjo, bet juokiuos ir sakau, kad Kristupėlis tu čia kažką susimaišei, ot išdykęs berniukas, gi pienelis baigėsi smile.gif , mat dieną tai padeda, jis ir pats juokiasi prašydamas...

Atsakyti
Mano berniukas diena irgi valgo kas dvi valandas, bet bedu del isejimo as neturiu. Jei labai reikia (nusikirpti ar i masaza), tai nutraukiu pienuko ir palieku vyrui smile.gif Taciau dazniausiai to pieno neprireikia, nes maziukas vazinejant masina visa laika miega, todel grizus pamaitinu pati smile.gif
Atsakyti
Maniskui greit 5 men. tai valgo kas 2-3val. ir diena ir nakti o iki 4 men. nakti kas valanda prasydavo diena kas 1.5 val. Bet tikuosi kai pradesiu damaitineti tai gal ilgiau ismiegos doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

Mano vaikeliui 2 mėn. 10 d. Ji prieš savaitę valgė 10-12 kartų per parą. Dabar valgo tik 7 kartus. Bent jau paskutines 3 dienas. Pvz. pvz šią parą valgė 2:30, 8, 10:30, 12:30 ir 18:10. Valgo 5-10-15 min.
Man jau truputį nerimas įma. Jei aš jai duodu pvz. po 2-3 val.kai ji nenori, tai ji pradeda verkti.

Kas gali pasakyt ar tai normalu? verysad.gif verysad.gif

Atsakyti
Mano princese iki 6 men papulio prasydavo kas 1.5 val, o nakti kas 3 val. Dabar mums 11 men ir papulio gauna 6-8 kartus per para (is ju 2 kartai nakti). Valgom ir koses pilnu tempu. thumbup.gif
Dar neskubu mazinti maitinimu skaiciaus, nes ji net sukrykscia is dziaugsmo kai pasakau kad einam papulio arba kai pamato papuli lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(olia30 @ 2006 12 07, 13:54)
Mano 4.5 men mažiukas reikalauja papuko kas 3 val ir dieną ir naktį, niekaip nepavyksta atpratinti taip dažnai valgyti..O gal tai išsispręs savaime, kai pradėsiu primaitinti?Kai jam buvo 3 men nakty ismiegodavo be pieno iki 5.5 val, o gal pieno mažiau dabar? Kiek kartų valgo jūsų mažiukai?

Man atrodo normaliai jis valgo. Maniskes dazniau prasydavo papo. o kaip jam svoris ar gerai auga g.gif Jei taip tai nesuk sau del to galvos, nebent labai nuvargsti naktim maitindama. Bet si laikotarpi reikia islaukti.
Atsakyti
Laba diena, neramina mane mano dukrytės valgymo grafikas. Ji labai įdomiai valgo pienuką. Prieš 2 sav. valgė kas 2;2,5;3, 4 val. dieną, naktį kas 4-5 val.

Dabar ji valgo 6-7 kartus per parą, ji valgo dabar labai įvairiai, kas 2,3, 4, 5, 6, 7, 8 val. Pvz. ji pavalgo apie 22, 23 val. kelias apie 4 val. Tada pavalgo ir kelias apie 6-7 val.

Dukrytė 2,5 mėn. valgė vakar vakare 20:40, paskui pavalgė 4:30, dabar yra jau beveik 12:00 val., tačiau ji nenori valgyti. Jei duodu krūtinę, ji pradeda rėkti, norėdama pasakyti, kad nenori. Nesuprantu aš jos maitinimosi grafiko, tai kas 2,3,3.5, 4, 5, 6,7, 8 val. valgo. Dukrytę maitinu savo pienuku iš krūties.

Visą laiką tuštinasi normaliai, apie 3 kartus per dieną, naktį nedaro, šlapinasi normaliai. Vakar tuštinosi 3-4 kartus, šiandien kol kas nesituštino. Išmatos būna geltonos spalvos, kartais būna žalsvokos, tačiau manau,čia yra nuo mano suvalgyto maisto pvz. salotų, pomidorų, agurkų. Žalsvokos išmatos būna retai. Pilvukas gana minkštas. Krūtimi mažylę maitinu 10-15 min. Intensyviai krūtinę čiulpia apie 6 min.

Gimėm 3230 gr. 56 cm
1 mėn. - 4950 gr. 56 cm (+1720 gr, +0 cm)
2 mėn. - 5780 gr. 59 cm (+830 gr, + 3cm)

Dukrytė gana rami, neatrodo alkana, bet ar taip gali būti, kad vaikas nenori valgyti taip ilgai?

Kažkur skaičiau internete, kad naktinis pienas yra labai sotus, tai gal tame ir yra priežastis, kad ji pavalgė naktį labai daug, ir dėl to dabar soti?

Kiek kartų 2,5 mėn, vaikas turi valgyti per parą? Kiek kartų, nes nežinau kiek ji suvalgo per savo maitinimąsį, nes maitinu tik iš krūties. O nusitraukti pienuko, kad pamatyčiau kiek ji suvalgo nenoriu, nes ji buteliuko neįma.

Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2007 02 07, 12:07)
Laba diena, neramina mane mano dukrytės valgymo grafikas. Ji labai įdomiai

nepergyvenk, vaikas alkanas nebus. nores valgyt - pareikalaus. soti jausis - miegos. pasitikek ja, ji tikrai zhino, kiek jai reikia maisto.
ir shiaip, auga gi zhmogeliukas, skrandukas jau didesnis, daugiau per viena karta telpa, ilgiau ir uzhtenka sotumo.
nusitraukineti pieno nera prasmes, vis tiek nenutrauksi tiek, kiek tavo mergyte ishvalgo.
kad svorio prieaugis mazheja - normalu. taip ir turi priaugti naturaliai maitinami kudikiai. jei ji rami ir patenkinta - tikrai jai visko uzhtenka.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2007 02 07, 12:07)
Laba diena, neramina mane mano dukrytės valgymo grafikas. Ji labai įdomiai valgo pienuką. Prieš 2 sav. valgė kas 2;2,5;3, 4 val. dieną, naktį kas 4-5 val.

Dabar ji valgo 6-7 kartus per parą, ji valgo dabar labai įvairiai, kas 2,3, 4, 5, 6, 7, 8 val. Pvz. ji pavalgo apie 22, 23 val. kelias apie 4 val. Tada pavalgo ir kelias apie 6-7 val.

Dukrytė 2,5 mėn. valgė vakar vakare 20:40, paskui pavalgė 4:30, dabar yra jau beveik 12:00 val., tačiau ji nenori valgyti. Jei duodu krūtinę, ji pradeda rėkti, norėdama pasakyti, kad nenori. Nesuprantu aš jos maitinimosi grafiko, tai kas 2,3,3.5, 4, 5, 6,7, 8 val. valgo. Dukrytę maitinu savo pienuku iš krūties.
Visą laiką tuštinasi normaliai, apie 3 kartus per dieną, naktį nedaro, šlapinasi normaliai. Vakar tuštinosi 3-4 kartus, šiandien kol kas nesituštino. Išmatos būna geltonos spalvos, kartais būna žalsvokos, tačiau manau,čia yra nuo mano suvalgyto maisto pvz. salotų, pomidorų, agurkų. Žalsvokos išmatos būna retai. Pilvukas gana minkštas. Krūtimi mažylę maitinu 10-15 min. Intensyviai krūtinę čiulpia apie 6 min.

Gimėm 3230 gr. 56 cm
1 mėn. - 4950 gr. 56 cm (+1720 gr, +0 cm)
2 mėn. - 5780 gr. 59 cm (+830 gr, + 3cm)
Dukrytė gana rami, neatrodo alkana, bet ar taip gali būti, kad vaikas nenori valgyti taip ilgai? 

Kažkur skaičiau internete, kad naktinis pienas yra labai sotus, tai gal tame ir yra priežastis, kad ji pavalgė naktį labai daug, ir dėl to dabar soti?

Kiek kartų 2,5 mėn, vaikas turi valgyti per parą? Kiek kartų, nes nežinau kiek ji suvalgo per savo maitinimąsį, nes maitinu tik iš krūties. O nusitraukti pienuko, kad pamatyčiau kiek ji suvalgo nenoriu, nes ji buteliuko neįma.

QUOTE(ragnez @ 2007 02 07, 12:23)
nepergyvenk, vaikas alkanas nebus. nores valgyt - pareikalaus. soti jausis - miegos. pasitikek ja, ji tikrai zhino, kiek jai reikia maisto.
ir shiaip, auga gi zhmogeliukas, skrandukas jau didesnis, daugiau per viena karta telpa, ilgiau ir uzhtenka sotumo.
nusitraukineti pieno nera prasmes, vis tiek nenutrauksi tiek, kiek tavo mergyte ishvalgo.
kad svorio prieaugis mazheja - normalu. taip ir turi priaugti naturaliai maitinami kudikiai. jei ji rami ir patenkinta - tikrai jai visko uzhtenka.

Prieš tai suklydau rašydama, kad ji valgė 4:30, ji valgė tik 3:40 ir tik dabar 12:40 pavalgė, siaubas 9 val. Ar gali taip būti?????
Atsakyti