Kai mums buvo trys mėnesiai, suvalgydavom 160-180ml.
Valgydavom 6 kartus per parą.
As isitikinus kad vaikas is krutines daug daugiau suvalgo o nutraukti tiek tikrai nepavyktu. Kai man reikejo isvazuoti ilgiau nei trys valandos o jis pas mane valgo kas valanda dvi ir negalejau jo su savimi pasiimti tai teko nutraukti. Tai pavyko 100g. nutraukti, bet jis is buteliuko nenori imti tai anyta vos ne vos isiule tai tik 50g. suvalge ir uz valandiukes vel reke valgiti. Taip kad nereikia tikrinti kiek vaikas suvalgo. Jei svoris auga viskas tada gerai
MANISKIS VALGE TIK MANO PIENA,IR KADA NOREJO TADA VALGE.NET NEZINAU KIEK MILILITRU AR LITRO BUDAVO PER PARA.NES NIEKAD NENUSITRAUKDAVAU SAVO PIENO. :DAPIE 3MEN ATRODE KAD NER PIENO,BET TAI LAIKINA,NES VAIKAS PRADEJO DAUGIAU VALGYT NESPEDAVO GAMINTIS,BET GREIT SUSITVARKE.SVORIS TAI MAZIAU AR DAUGIAU PRIAUGDAVO.MISINUKO NEEME AR BUTELIUKO.IR PER PRIEVARTA NEKISDAVAU.KAI MAISTO PRITRUKO AR SKYSCIU,PATS PAEEME CIA JAU DIDESNIS BUVO.
Sveikutės,
Paskaitinėjau šitą temą ir, turiu pasakyti, lengviau pasidare. Pasirodo, ne mane vieną persekioja paranoiškas jausmas , kad trūksta pieno. Mano mažai 1,5 mėn. tai būtų tikrai stresas, jei reikėtų pereiti prie mišinukų.
Beje, kai gydytojai pasakiau, kad maitinu kas 2 o kartais ir kas valandą, pradėjo gąsdint, kad ko gero, tikrai pieno trūksta ir primygtinai rekomendavo primaitinti. Supanikavau ir paskambinau mitybos konsultantei. Jinai nuramino, sakė tokie maitinimo intervalai visai normalu. Pasak jos, svarbiausi kriterijai, kad pieno užtenka yra tokie: kiek vaikutis šlapinasi (per parą turėtų ne mažiau 6 kartų) ir svoris (jei priauga bent 500 g, tada viskas o.k.) Tiesa, kad pienas lengviau tekėtų dar rekomendavo prieš maitinimą krūtinę palaikyti po šilto dušo srove, išgerti karštos arbatos. Taigi po pokalbio su ja stengiuosi nesinervinti, gerai maitintis ir pozityviai mąstyti. Kiek maža suvalgo nematavau ir nesiruošiu to daryti. Praeitą savaitę buvom svertis - per tris savaites priaugo 1,1 kg.
Regis, tiesa, kad pieno gamyba, labiau psichologinis, o ne fiziologinis procesas.
Sekmės visoms maitinačioms!
Paskaitinėjau šitą temą ir, turiu pasakyti, lengviau pasidare. Pasirodo, ne mane vieną persekioja paranoiškas jausmas , kad trūksta pieno. Mano mažai 1,5 mėn. tai būtų tikrai stresas, jei reikėtų pereiti prie mišinukų.
Beje, kai gydytojai pasakiau, kad maitinu kas 2 o kartais ir kas valandą, pradėjo gąsdint, kad ko gero, tikrai pieno trūksta ir primygtinai rekomendavo primaitinti. Supanikavau ir paskambinau mitybos konsultantei. Jinai nuramino, sakė tokie maitinimo intervalai visai normalu. Pasak jos, svarbiausi kriterijai, kad pieno užtenka yra tokie: kiek vaikutis šlapinasi (per parą turėtų ne mažiau 6 kartų) ir svoris (jei priauga bent 500 g, tada viskas o.k.) Tiesa, kad pienas lengviau tekėtų dar rekomendavo prieš maitinimą krūtinę palaikyti po šilto dušo srove, išgerti karštos arbatos. Taigi po pokalbio su ja stengiuosi nesinervinti, gerai maitintis ir pozityviai mąstyti. Kiek maža suvalgo nematavau ir nesiruošiu to daryti. Praeitą savaitę buvom svertis - per tris savaites priaugo 1,1 kg.
Regis, tiesa, kad pieno gamyba, labiau psichologinis, o ne fiziologinis procesas.
Sekmės visoms maitinačioms!
QUOTE(Voriuke @ 2005 02 16, 18:03)
Na diena tai mums visai neskausmingai pavyko nuimti maitinimus MP. O nuemiau tai po 1 kas kelias savaites. Is pradziu nuo pietu, nes po darzoviu su mesa MP lyg ir nelabai tinka. Po keliu sav. jau nedaviau vakarienei po koses. Neseniai atsisakem pavakariams, tai liko ryte ir vakare pries miega. Nu ir aisku nakti. Va cia tai ir as toliau nebezinau, kaip baigsim naktinius valgymus
Taigi mums kol kas neblogai sekesi. Kazkaip mano diena pats niekad nereikalaudavo, tai ir sunku nebuvo
Taigi mums kol kas neblogai sekesi. Kazkaip mano diena pats niekad nereikalaudavo, tai ir sunku nebuvo
Ale gerai cia, voriuke, sakai! Vaikams gi reikia rezimo, sistemos.
Aisku su dieniniu MP mes galim tempti maximum nuo 8.00 iki 16-17 val, bet paskui prasideda vakariniai pasimegavimai. Ir kas svarbiausia, to pieno prisikaupia tai iki kruties sukietejimo, o jau duodi valgyti vakare tada kada ji nori, ziuriu, kad tik palengvina man dalia ir lekia toliau zaisti palikdama mane su pusiau pilnom krutim...
Tai sakiau reikia isivesti visu pirma sau 'programa', kad mazinsim mp vakarais. Naktini mp mazinima atidesiu, kai iveiksiu lengvesni, vakarinio mp, etapa...
Nu kad galiu paguost jus visas - maniškėm jau 15mėn sukako, o be MP irgi neužmiega, o per parą dar 6 kartai gaunas
Naktį kartais užtenka tik prisiglausti prie manęs ir miega be MP, pavyksta pratempti iki pat paryčių.
Bet dieną, kai darome pietų pertrauką mėsai ir geležies papildams (kas visiškai nesuderinama su pienu), tai jau likus pusvalandžiui pradeda glaustytis, trintis, lipa ant rankų, veda į miegamąjį....
kol kas kažkaip nedarau problemos iš to - planuoju maitint iki 2m, o paskui bandysiu tartis su jomis dėl nujunkymo. Bus pakankamai didelės ir protingos, tad paaiškinsiu, akd MP nebus ir teks atsisveikinti.
Naktį kartais užtenka tik prisiglausti prie manęs ir miega be MP, pavyksta pratempti iki pat paryčių.
Bet dieną, kai darome pietų pertrauką mėsai ir geležies papildams (kas visiškai nesuderinama su pienu), tai jau likus pusvalandžiui pradeda glaustytis, trintis, lipa ant rankų, veda į miegamąjį....
kol kas kažkaip nedarau problemos iš to - planuoju maitint iki 2m, o paskui bandysiu tartis su jomis dėl nujunkymo. Bus pakankamai didelės ir protingos, tad paaiškinsiu, akd MP nebus ir teks atsisveikinti.
Eina sau.. Galvojau aš čia viena tokia maitintoja, kuri nežino, kaip užbaigt.. O pasirodo......
Mums jau greit 1m. Papuko reik dažnai: kai noris pakapot, ''dasimušt'' pavalgius, kai nėr ką veikt, nusiraminimui ir kai pamato mane tik su liemenuku ar nuogą, ai, tiesa, kai išgirsta ''papas''.. Plėšiam tada rūbus, keliam į viršų maikes.. Dalyvė
Mums jau greit 1m. Papuko reik dažnai: kai noris pakapot, ''dasimušt'' pavalgius, kai nėr ką veikt, nusiraminimui ir kai pamato mane tik su liemenuku ar nuogą, ai, tiesa, kai išgirsta ''papas''.. Plėšiam tada rūbus, keliam į viršų maikes.. Dalyvė
Sveikos
pasiskaičius jūsų komentarus, man baisu darosi, nes mano mažė po sočių tyrelinių pietų sėkmingai miega ore be MP, bet nakčiai net neįsivaizduoju kaip įmanoma vaiką užmigdyti be MP O jau po truputį planuoju nutraukinėti... ajajai... Žiūriu visos ilgai maitinančios susirinko Aš norėčiau sumažinti iki poros maitinimų per parą, o paskui ir visai nutraukti per kokius porą mėnesių, nes daug dirbu, daug turiu važinėti, nelabai spėju
pasiskaičius jūsų komentarus, man baisu darosi, nes mano mažė po sočių tyrelinių pietų sėkmingai miega ore be MP, bet nakčiai net neįsivaizduoju kaip įmanoma vaiką užmigdyti be MP O jau po truputį planuoju nutraukinėti... ajajai... Žiūriu visos ilgai maitinančios susirinko Aš norėčiau sumažinti iki poros maitinimų per parą, o paskui ir visai nutraukti per kokius porą mėnesių, nes daug dirbu, daug turiu važinėti, nelabai spėju
Na ka gi, reiskiaus cia lygiai pries 10 dienu su dideliais uzmojais, bet realybe, kurios vardas dukra, nuleido mane ant zemes
Nakti valgo 2-3 kartus ir cia nieko keisti dar nesiryztu, ryte pries pietu miega duodu MP, tai liko pietu MP, pavakariu ir pries miega MP. Ir pasiryzau iskart nuimti pietu(nes daznai migdau lauke ir ner l.sunku) ir pavakariu. Kelias dienas prasikankinom- as nuo pripludimo pieno, o Saulei teko dvigubas isbandymas, nes kartu dar ir dantuku isdygstant laukiam...
Kazkaip nepatinka man tie stresai, juo lab, kad tikiu, jog galima viska daryti harmoningai
Tai perskaiciau dar voriukes pasisakyma(kazkaip jis mane ikvepe ) ir nusprendziau kad siuo sunkiu vaikui periodu bus per akis jei nuimsiu pietu ir svarbiausia nepavelinti pavakariu. Nes kai duodavau tada kada ji nori, pasigardziuodavo ir snusteledavo valandziukei, o tada... nemiega iki 01 ar net 01.30val.
Realiai tas mane ir pribaige kad emiau retinti MP
Nakti valgo 2-3 kartus ir cia nieko keisti dar nesiryztu, ryte pries pietu miega duodu MP, tai liko pietu MP, pavakariu ir pries miega MP. Ir pasiryzau iskart nuimti pietu(nes daznai migdau lauke ir ner l.sunku) ir pavakariu. Kelias dienas prasikankinom- as nuo pripludimo pieno, o Saulei teko dvigubas isbandymas, nes kartu dar ir dantuku isdygstant laukiam...
Kazkaip nepatinka man tie stresai, juo lab, kad tikiu, jog galima viska daryti harmoningai
Tai perskaiciau dar voriukes pasisakyma(kazkaip jis mane ikvepe ) ir nusprendziau kad siuo sunkiu vaikui periodu bus per akis jei nuimsiu pietu ir svarbiausia nepavelinti pavakariu. Nes kai duodavau tada kada ji nori, pasigardziuodavo ir snusteledavo valandziukei, o tada... nemiega iki 01 ar net 01.30val.
Realiai tas mane ir pribaige kad emiau retinti MP
Mano penki su puse mėnesio, bet valgo dieną kas dvi valandas, o naktį kas tris, bet būna ir dar dažniau. Kaip man būtų gerai jei valgytų rečiau. Dabar nei kur nueiti, pvz, į kirpyklą, nei naktį išsimiegoti...
Mums dabar irgi 10 mėn,bet mp palikau tik vėlyvam vakarui,ir jau savaitę bandau nuimti rytinį,kišu mišinuką,bet l.spjaudosi nuo jo,o karvės gerti dar nenoriu duoti.
Aš manau dienos metu jeigu prašo,tai gal trūksta maistelio ar gerti,padidink dozę.Ir bet kokiu atveju nereikia duot krūties,duodu atsigert sulčių ar arbatos.Čia aš iš savo patirties.
Aš manau dienos metu jeigu prašo,tai gal trūksta maistelio ar gerti,padidink dozę.Ir bet kokiu atveju nereikia duot krūties,duodu atsigert sulčių ar arbatos.Čia aš iš savo patirties.
QUOTE(olia30 @ 2006 12 07, 14:54)
Mano 4.5 men mažiukas reikalauja papuko kas 3 val ir dieną ir naktį, niekaip nepavyksta atpratinti taip dažnai valgyti..O gal tai išsispręs savaime, kai pradėsiu primaitinti?Kai jam buvo 3 men nakty ismiegodavo be pieno iki 5.5 val, o gal pieno mažiau dabar? Kiek kartų valgo jūsų mažiukai?
Čia matyt vaikis iš tos dainos: "Niekada man meilės nebus per daug"
Šaunuolis mažiukas Mano irgi taip daro... tik jam 7 mėnesiai. Irgi šaunuolis mažiukas