QUOTE(laukinukė @ 2006 11 07, 11:05)
Sveikutės,
mums eina ketvirtas mėnesiukas. Vakar svėrėmės, tai mažiukė tepriaugo 400 g.
Susipergyvenau labai, o dar
kai sesutei pasakiau, kad valgo, kas 2 val., tai palingavo galva, kad per dažnai jau tokio amžiaus vaikui ir liepė iš abiejų krūtų maitint ir virš 3 litrų skysčių išgert. Vienžo, nuo vakar vakaro bandau duot iš abiejų, vakare arbatų prisipliaupiau, tai viskas tulike ir išėjo, o pienelio atrodo, kad abiejose sumažėjo. Pasimečiau visai, ar čia mums valgyt, kaip valgėm kas 2 val., ar tempti laiką? Kaip gi to pienelio padauginti?
Tiesa, mažylė nežmoniškai judri, jei nemiega, tai ištisai kojos viršuj, rankos į visus šonus, tai kur tie lašinukai užsilaikys. O ir aš pati kiek prisimenu vis kūdena ir kūdena, vis trūksta svorio ir trūksta pagal normas. Tai gal čia kaltint genus ir nesigraužti, kad vaikas alkanas. Nu, nepanaši ji į alkaną
Sakyčiau, keista sesutė, vaikelis pats geriau žino, kaip dažnai jam reikia valgyt. Maniškė tik dviejų mėnesių, bet valgo dieną kas dvi valandas (vakare būna kad per tris valandas spėju ją pamaitinti tris kartus). Jeigu vaikas verkia nuo alkio, kaip nepamaitinsi?
O aš nuo trijų savaičių maitinu iš abieju krutų, jus, kaip supratau, tik iš vienos? O kodėl? Mes kažkaip susireguliavom ir iš abiejų vagyti daug patogiau- neužsistovi pienas.
O dėl nusitraukinėjimo- aš kartais nusitraukiu į buteliuką, kai ruošiuosi kur nors ištrukti iš namų ir palieku mažulę vyrui. Tai nusitraukti tegaliu apgailėtinus 50-90 ml, kartais ir mažiau. O kai dukrelė pradeda žįsti- pienas trykšta fontanu. Nusitraukinėjimas- tikrai ne rodiklis.
Svarbiausia- pilnavertis maistas, daug šiltų skysčių ir poilsis.
Sekmės jums