Įkraunama...
Įkraunama...

Būsimieji uošviai

QUOTE(TauRe @ 2005 02 16, 16:59)
na va, cia jau pradedi pati ginti tai, ka neseniai peikei  doh.gif
na liurbis tas tavo vyras, visi tokie kurie mamyciu klauso  g.gif  dar nesuvokiu, KODEL JIEMS NEPASAKAI VISKO I AKIS KA GALVOJI ? KODEL TYLI KAIP MELNIKAITE ? jie tau tokius vejus sneka, o tu tyli. jau kruva temu skaiciau ir nesuvokiu kaip tiek daug zmoniu gali leistis zeminami ir turi kantrybes tyleti  blink.gif  as ne is tu, as viska aiskinuosi cia ir dabar, gal del to mano seimoje/gimineje nera tokiu problemu  g.gif

Borderline,sutinku su TauRe,kad atrodo,jog pati pradedi gint tai ,ka pries tai peikei,bet taip pat manau,kad rasant labai sunku nusakyt tikraja busena,ir skaitant gali viskas atrodyt truputi kitaip, nei rasantysis norejo pasakyt.
Zinau tik viena,tokio tipo vyrai laabai! retai is tikruju pasikeicia,dazniausiai,tai tik trumpas laikotarpis,kruva pazadu,truputis tu pazadu laikymosi,o po to... anksciau ar veliau viskas grizta i pradine stadija.Turint tokia valdinga Motina(nekyla ranka rasyt Mama),beveik neimanoma istrukt is jos itakos,nebent tik isvaziavus labai labai toliir labai labai to norint.O siaip ji vis tiek suras budu,kaip itakot jusu gyvenima.
As tik nelabai suprantu,kodel ji,taves taip nemegdama, troksta,kad jus kuo greiciau susituoktumet?Jai tai kas is to?Nebent ji labai nori turet anuku ir jau kuria plana,kaip po to ji is taves atimt,nes kaip supratau yra lengviau pareikst teises i vaika,kai jus susituoke,negu atvirksciai?!
Gerai pagalvok,ko ji cia taip troksta tu vestuviumjei jau tu tooookia bloga moteris jos sunui!! g.gif lens.gif
Atsakyti
Skaiciau tavo zinute ir viena akimirka pagalvojau, kad raso man pazistama mergina. Suprantu, kad tu ji myli, bet man jau dabar taves gaila. Niekas nepasikeis. TAvo busimai anytai busi tik ta, kuria sunui" reikejo paimt", ji visada reguliuos jusu gyvenima, kuriame tau, beje, numatyta ne pati linksmiausia role, jos sunus bus visada jos puseje, jei ne is pagarbos, tai is baimes atsikirsti mamuliai. As tokius vadini neatitrukusiais nuo papo. Reikia manyti, kad mamulia kisis ir i vaiko auklejima. Visoms seimos sventems ruosi stala tu pati, o paskui susilauks priekaistu kad esi boga seimininke (jei maistas nepatiks), kad namuose maisto kultas, (jei priruosi daug ir skaniai), kad esi tinginio pantis (jei sededama prie sergancio vaiko valgyt is viso neparuosi) . Nepyk, as visai ne pesimiste, tiesiog papasakojau tik"cvetocki' is savo pazistamos vedybinio gyvenimo. Tiesa, jie jau 1,5 metu kaip issiskyre. Jis tebevalgo cepelynus pas mamulia, o mamulia visam miesteliui sneka, kokia jos buvusi marti sliundra, nevala it t.t. ir t. t.
Atsakyti
[quote=TauRe,2005 02 16, 16:59]
na va, cia jau pradedi pati ginti tai, ka neseniai peikei doh.gif
na liurbis tas tavo vyras, visi tokie kurie mamyciu klauso g.gif dar nesuvokiu, KODEL JIEMS NEPASAKAI VISKO I AKIS KA GALVOJI ? KODEL TYLI KAIP MELNIKAITE ?

Pritariu Taurei- tu pati sau priestarauji ir bandai save apgauti schmoll.gif schmoll.gif
Galbut tikejais, jog visos puls rasyti : 'tekek, gyvenk su juo ir t.t.', taciau visos pabande atkalbeti tave nuo gyvenimo su tokiu vyrioku.
Kita vertus, tavo reikalas kaip nuspresi daryt sad.gif
Atsakyti
Maniskis irgi vienturtis irgi mamytes sunelis cry.gif . Bet jis is tiesu labai mane ir vaikus myli. Na ir kas, kad jis kartais nezino, kur jo koines, na ir kas kad jis moka tik -kiausiniene iskepti ir pica pasisildyti. Ultimatumai nieko nepades, reikia kantriai ir ne kariauti, ar keisti, o myleti uz tai ka pamilai pirma karta... Juk pati sakei, kad namus uosviams padejo pastatyti. Dirba-mokinasi vadinasi darbstus. Gali teketi, gali neteketi, gali gyventi sujuo ir uosviams pranesti, kad dabar ne pats geriausias metas vestuvems (tu laukiesi) ir jei jie labai nori vestuviu tai tegul priima ir tavo salygas. Jei ne tai ne. As su vyru visada sugudrauju (jei darysi tai kaip tu nori, tai tai kaip as noriu) mirksiukas.gif Dazniausiai as islosiu. Seima tai ne karas su ultimatumasi, o tarpusavio susitarimo ir nuolaidzivimo vienas kitam menas. Tik reikia nepamirsti priminti apie tai vyrui smile.gif
Atsakyti
Neužsipulkim tos merginos, aš tai ją gerai suprantu. Mano uošvienė irgi mane terorizavo 3jus metus iki vedybų, o kai pradėjau lauktis laaabai apsidžiaugė - nenustygo, kada gi gims JOS mažius, apsiputojusi pasakojo, kaip JINAI jį vežios ir kaip MES augsim dideli ir laimingi (aš į MES sąvoką nebuvau įskaičiuota). Mano vyras tikrai ne lepšis, bet motinos baimė, matyt, dar nuo vaikystės įsiėdusi į smegenis, todėl griežtai nurodyti ribas, iki kurių ji gali kištis, nedrįsta. Tenka kautis pačiai ir, reikia pripažinti, sekasi neblogai.
Borderline, patarčiau skirtis ne su vaiko tėvu, o su uošviais, t.y. nevažiuok pas juos, nekelk ragelio, kai skambina, jei patys lenda į akis - netylėk, kaip čia buvai parašiusi ("man sakė tą ir tą, aš patylėjau.."). Aišku, į skandalus veltis nelabai apsimoka: 1)gadini nervus sau ir vaikeliui; 2)taip duodi jiems pretekstą vadinti save nesugyvenama ar pan. Pabūk "snaipere" - kiekvienas iš mūsų turi savo Achilo kulną, taikyk į jį: gal uošvienė laikosi dietos - pasakyk, kad gražiai pasitaisiusi, mėgsta konservuoti - "tos uogienės tai buvo parūgusios"...Kaip ten su tuo namu ir paskolom? Tikriausiai rasi, ką prikišti. Svarbiausia sakyti teisybę, kad neturėtų kaip atsikirsti.
Nuvalkiota frazė "kaip šauksi, taip atsilieps", ne tokia jau banali, kaip atrodo: pakeisk savo elgesį (iš "patylėjau" į "pasakiau"), pasikeis ir kiti.
Atsakyti
aisku, ginu tai, ka is pradziu parasiau. juk del to ir guodziuos sitam forume, kad isgirsciau daugiau nuomoniu ir poziuriu, nes esu pasimetus ir dar isiutus, o is kitos puses myliu ir visada svajojau apie SAVO seima, o cia va kas darosi.

tiesiog norejau pasakyt, kad irgi galiu tam tikra prasme valdyti, bet labai nenoriu...nenoriu pati kada nors buti tokia mamka. noriu normaliu santykiu.
mes us juo nusprendem isvaziuot i kita miesta gyvent. as pastebejau, kad jei jis ilgiau tu tevu nemato, tai ziu ir sunormaleja...

stengsiuos apriboti kontaktus.

buvau as jai pora kartu atsikirtus. keliems menesiams buvo uzsiciaupus. bet LABAI nenoriu karo. tiesiog vengsiu ju ir viskas...

Aciu uz jusu nuomones!!!
Atsakyti
Vaziuok, butinai vaziuok. Mes, kad tevai per daug nereguliuotu gyvenymo isvis is Lietuvos isvaziavome. Viena is priezacsiu buvo. Atskirai, toliau gyvensite ir viskas susitvarkys, o ir nervai dabar tavo ne tam stovyje, kai reikia "atsikirtineti". Mano anyta nei karto nepaklause kaip as jauciuosi per 6 metus. Iskaitant, kad 2 sudetingi nestumai ir vienas persileidimas buvo. Ligoninej nei karto neaplanke schmoll.gif . Ir dabar is Lietuvos bando mus po truputi "santazuoti". Paskambina ir sako, kad sveikata bloga cry.gif , kad i svecius tikriausiai negales atvaziuoti (bilietai jau nupirkti). Bet is kitos puses vyras iprates tevams atsiskaitineti tikrai nesugalvos ilgiau uztrukes tau nepaskambinti tongue.gif . Nesinervink viskas bus gerai, pamatysi dar kartu su brangiausiu pasijuoksi is jo tevu "cirku". Saugok save ir laimingo seimyninio gyvenimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2005 02 16, 22:52)
tiesiog vengsiu ju ir viskas...

Manasis irgi vienturtis, dar ir tėvo neturi, tai, žinai taip ir seka kiekvieną žingsnį mamka. Mane kai jau galutinai įkyrėjo jos kišimasis, nustojau su ja bendrauti. O kiek pletkų, kiek kalbų, kokia aš bloga ir pan, kaip mes nemokam gyventi. Jau daugiau nei metai ją ignoruoju, o anūkas auga...jai tai rūpi..
Dabar ji jau svajoja su manim "pakalbėti"(skundėsi puskei vyro ir kt), matau ir pati, kad pataikauja. Man nuo to tik šlykštu.

Vengti gerai, bet jei pasiryši, tai ir nenuolaidžiauk. Vyrui, manau, nedrausk susitikinėti, bet pati nesirodyk akyse.
Dar labai įdomu, kaip sutiks žinią, kad galvojat nesituokti tongue.gif ? tongue.gif O tu geriau nesijaudink, patausok save ir mažulį pilvely mirksiukas.gif Beje irgi buvau nėščia ir planavau( beveik viena) vestuves, neleidau net žodžio anytai pasakyt, pakvietėm tik į bažnyčią.

Atsakyti
As esu nusistacius pries uosvius tongue.gif , nebent jei jie neturi dukru mirksiukas.gif , tuomet labai myli marcas ypac uosviai, o uosvenes tai fee geriau ju isvis nebutu doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Neseniai iš vyro sužinojau, kad uošvienė jam skundžiasi manimi (blogąja prasme). Man jinai nieko nesako, bet jam priekaištauja, kad vaiką laikau su sauskelnėmis (nors iš tikrųjų labai stengiuosi mažylį išmokyti daryti į puodą), kad nesilaikau pedantiškos tvarkos, ir t.t. ir pan. Negaliu jos pakęsti vien dėl tų jos kalbų. O mano uošvis tai visai beviltiškas žmogus.
Atsakyti
[quote=Borderline,2005 02 14, 16:41]
...be to, pasidomejau: auginant Vok piliecio vaika, ir studijuojant Vok, uzsienietei motinai priklauso tokios pat teises, kaip ir vokietei. dar ziu ir geriau...o gal ir i LT grisiu.

Atsiprasau,As truputi ne i tema,bet gal tu kartais zinai,kokias teises Vokietijoje turi niekur nesimokanti(nezinau,ar folkshochshule sklaitosi) ir nedirbanti ne Vokietijos piliete-mama.Ar is viso turi?Galvoju apie pastojima,bet nezinau,kaip cia viska daryt-kabu dabar tarp Liteuvos ir Vokietijos.
Aciu!
ps.gal gali paskyt i kuri miesta kraustotes? wub.gif
Atsakyti
Bastete,
jei vyras vokietis, tai ir praktiskai visos zmonos teises, nepriklausomai nuo jos pilietybes, tokios pacios kaip tikros vokieties. Jei vyras gyvena Vokietijoje, bet neturi Europos Sajungos pilietybes, arba turi kai kuriu nauju ES saliu pilietybe(pvz. lietuvis) - tada zmonos teises yra siek tiek apribotos. Gali buti sunkumu, jei noretum gauti leidima darbui Vokietijoj ar pan.

Bordeline,
man atrodo, kad didziausia Tavo problema Tavo uosviai, o ne Tavo busimas vyras.
Patikek, daug kas savaime pasikeistu, jei Jusu seima gyventu atskirai ir kuo toliau nuo uosviu. Vokietija tokia didele...
Beja, nepriklausomai nuo to, kaip susiklostys tolimesnis gyvenimas, isteketi Vokietijoje daznai yra gerai vien taktiniais sumetimais. Tai tiesa, kad augindama vokiecio vaika Tu ten turi daug teisiu. Bet pvz. skirybu atveju vyras privalo po to
islaikyti ir vaika ir zmona, jei ji nedirba arba uzdirba nedaug. Jei nesusituoke - vyras moka tik uz vaika. O zmonai lieka tik kelias i soc. paramos istaiga. Ir dar daug kitu niuansu. Taigi, ar tikrai sugebesi finansiskai aprupinti save ir vaika, jei dar tik studijuoji? Ar pavyks gauti darba, auginant maza vaika? Darbdaviai Vokietijoje gana konservatyvus, o vaiku darzeliu trukumas didelis. Taip kad neskubek ir gerai viska apgalvok. Jei gyvenimo ner - issiskirti niekada nevelu...
Atleisk, kad taip pragmatiskai ir materialistiskai parasiau. Neziurint, kaip viskas susiklostys, linkiu Tau kuo daugiau laimes , sekmes, o veliau daug dziaugsmo
su mazuliu (mazule). wub.gif
Atsakyti