Man tai ta pinigų suma visiškai nepriklauso nuo vestuvių prabangumo. Neseniai brangūs žmonės tuokėsi, tai nors jie darė tik susirašymą ir labai kuklius pietus po jo (liepė ateit apsirengus džinsais) nešėme jiems įdomiai supakuotą dovaną su dar ir vokeliu viduje (viskas atsiėjo apie 400Lt). Tuo tarpu prieš tai buvome daug prabangesnėse vestuvėse dvare, su nakvyne ir t.t., tai vokelin įdėjome 300Lt. Na, juk dovanos tikslas nėra susimokėt už vestuves. Jei tai būtų, tai būtų galima tiesiog visiems išsiuntinėt bilietus su kaina - kas norės, tas nusipirks.
Beje, ir į mano vestuves nenorėčiau, kad žmonės neateitų vien dėl finansinių sumetimų. Jau tada lai geriau ateina apsirengę tuo, ką turi ir tik su šypsena bei gražiu pasveikinimu vietoj vokelio.
QUOTE(Vitulka @ 2013 06 11, 14:05)
nesąmonė
aš kaip svečias neturiu susimokėt už jaunųjų brangius kaprizus. O jei vestuvės mažos, tai gal išvis vokelio nereik?
Pritariu. Juk jei vaikystės draugas netikėtai tapo milionierium ir surengė super prabangias vestuves, ar tai dabar reiškia kad tu turi užstatyti namus, norėdamas įteikti tinkamą dovaną? Arba jei pats esi milionierius, o tavo brolis gyvena iš minimumo ir šventę daro kuklią, tai tu negali prabangios dovanos nešti?