QUOTE(applejuice @ 2012 07 20, 13:40)
Man tai asmeniskai visiskai nepriimtina vokeliu ideja, ir neinu/neiciau i vestuves kur tiesiogiai ju praso
Nebent butu lb artimo zmogaus ir jis suprastu mano nevokeline dovana. Niekaip nesuprantu idejos, kad reikia bent kiek kompensuoti jaunuju islaidas, maista kuri suvalgai
. O man tai jau nera jokiu islaidu, kad pas juos i vestuves atvykt, sukneles i vestuves pirkti nereikia, nereikia gaisti brangaus laiko jos ieskant, plius bateliai, papuosalai, atviruko paieskos ir t.t.t.t.t. Zmones daro vestuves pagal savo isgalias, jei neturi pinigu gali daryti kuklias, o ne puota su nustatytom stavkem kiek sveciai turi uz save susimoket
. Vestuviu dovana turi buti prisiminimas veliau, kazkas originalaus, ypatingo...
Mes kaip tik dalinam kvietimus ir juose įrašėm, kad dovanų laukiam vokeliuose.
Čia ne dėl atsipirkimo, ar dėl to, kad svečias turi už save susimokėti, bet tiesiog, man atrodo logiška, kad laikai, kai nieko nebuvo ir bet kokia buitinė smulkmena buvo vertinga, praėjo. Gyvenam kartu jau keleri metai ir tikrai svarbiausius daiktus esam nusipirkę. Beto žmonių supratimas apie tai, kas yra gražu, prisiminimas, vertybė ir pan. labai stipriai skiriasi. Aš tikrai nenorėčiau prisiminimo nuo kiekvieno svečio (nebent tai būtų atvirukas), nes visokias "nepataikytas" vestuvių dovanas nei laikyti, nei išmesti
O susirinkus didesnę pinigų sumą, galima nusipirkti tai, ko tikrai reikia ir apie ką vėliau pasakyti -- tai mūsų svečių dovana mums vestuvėms:)