Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms - 2 tema

na mum visi dovanojo pinigais, nors nieko i kvietimus nerasem ir dziaugemes kad gavom tik pinigais o ne dovanomis.Sumnos buvo ivairios, maziausia man atrodo 200. Uz dali dovanotu pinigu isvaziavome i povestuvine kelione, kuria tikrai ilgai prisiminsime ir tik sveciu deka ten isvykome smile.gif
Viena pora tik padovanojo remeli kuriame is 10 lt sudeliotas milijonas, ir i vidu dar idejo pinigu, tai to remelio neardom o pasilikom prisiminimui, arba jau labai labai juodai dienai lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, kad 100 litų mažoka dovana šiais laikais, ypač jei dovanoja pora. Infliacija kyla. Kiek galima nusipirkti už 100 litų kad ir toj pačioj maisto parduotuvėj. Gal aš per daug merkantiliška, bet toks variantas kaip man pasakojo, kad vienose vestuvėse pernai buvo tuščių vokelių (t.y. tik su atvirute) ar kur įdėta po 20 litų, didžiulė GĖDA. Toks jausmas, kad žmonės atėjo, kaip rusai sako ,,na chaliavu" pavalgyti ir pasilinksminti. Be to, dovanos dydis taip pat turi priklausyti ir nuo to, kiek dienų švenčiama, ir ar svečius apnakvindina.
Papildyta:
Tikiuosi, kad mums dovanos vokeliais, jau pradedu švelnias užuominas apie tai daryti. Visai nenoriu 5 antklodžių, 3 pledų ir 7 indų servizų ar dėžės puodų. Aš pati žinau, ko man reikia ir kuo puikiausiai galiu išsirinkti. O dėl dovanų čekių, manau jie labai įpareigoja. Reikia eiti būtent į tą parduotuvę ir nepraleisti termino.
Atsakyti
Pereitais metais teko dalyvauti 4 vestuvese, tai kaip eidavau su pora dovanodavom 400 litu, o i vienas ejau viena tai idejau i voka 50 euru. Siaip pati vasara isteku tai butu labai liudna jei nuo poros rasciau 200 litu ar nuo sveciu kur dviese, nes dabar vos nesigauna kad vienam zmogui kaina 200 litu. Ir viskas kila. Siaip gimtadienio proga po 100 litu dabar visi dovanoja, o per vestuves 100 tai jau geriau neiti
Atsakyti
QUOTE(ew_a @ 2008 01 29, 18:18)
Pereitais metais teko dalyvauti 4 vestuvese, tai kaip eidavau su pora dovanodavom 400 litu, o i vienas ejau viena tai idejau i voka 50 euru. Siaip pati vasara isteku tai butu labai liudna jei nuo poros rasciau 200 litu ar nuo sveciu kur dviese, nes dabar vos nesigauna kad vienam zmogui kaina 200 litu. Ir viskas kila. Siaip gimtadienio proga po 100 litu dabar visi dovanoja, o per vestuves 100 tai jau geriau neiti

Sorry, bet nesuprantu tokio poziurio doh.gif cia mano nuomone...
Atsakyti
Aš irgi pritariu ew_a, kad jeigu neturi pinigų, tai galima tiesiog nueiti prie CMB ar bažnyčios ir įteikti gėlių. O jeigu tave kviečia į balių, o ne šiaip į pikniką prie ežero, reikia piniginę pakratyti.
Atsakyti
QUOTE(Eglootia:) @ 2008 01 29, 19:24)
Sorry, bet nesuprantu tokio poziurio doh.gif  cia mano nuomone...

nezinau jau kas cia blogo, bet visi jaunieji nori kad daugiau padovanojtu, po paskutiniu vestuviu kalbejau su jaunikiu, tai jis man taip pasake, kad buvo zmones kurie i voka tik po 100 lituku idejo ir net nepasirase, tai ka tada tipo cia ne geda reiskias jei net pasirasyti negali. Pries kelis metus buvo normalu po simta lituku deti, bet dabar yra geda tiek deti
Atsakyti
o as kazkaip net suabejojau.... kadangi vestuves dar tik bus, tai manau kiek gausim tiek... ir nematau cia nieko blogo, kad ir 100 litu ides.....jei zmogus neturi pinigu.... bet aisku butu kvaila, jei koks turtingas dede idetu 100litu, na tada gal ir kvaila butu! g.gif jei mane dabar kas pakviestu i vestuves tikrai neisivaizduoju kiek duociau....
Atsakyti
nu pataikaiu cia as pas jus i tema 4u.gif truputi paveluotai bigsmile.gif papasakosiu,kaip mes su vyru issprendeme sia dovanu ,,problema,,beje vestuves vyko ne lietuvoje,o italijoje.tai su vyru nuvaziavome i parduotuve,issirinkome daiktus,kurie kainavo nuo 50euru iki1000 sudare mums sarasa,su prekiu kainomis,kodais,modeliais ir t.t.tai kaip siunteme pakvietimus kartu i vokeli buvo idetas parduotuves pavadinimas,adresas,telefonas.kai giminaiciai apsilanke toj parduotuveje,pardaveja parode sarasa prekiu ir musu sveciai issirinko dovana pagal savo kisene.beje dovanu niekas netempe ir nenese vestuvu diena.po vestuviu mes su vyru nuvaziavom i parduotuve ir susirinkom nupirktas dovanas.70proc.sveciu padovanojo mums dovanas tokiu budu,zinoma buvo ir tokiu,kurie dovanojo savo nuoziura.beje mano giminaiciau,dovanas atsiveze is lt.jies tas saraselis nebuvo iteiktas.nu nzn ar as cia aiskiai parasiau,bet su vyru likom patenkinti,gavom daiktus,kurie mums buvo reikalnigi,beje ir spalvas ir modelius issirinkom patys.mums toks dovanu issirinkimo/dovanojimo budas pasirode priimtiniausias drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(linstyte @ 2008 02 08, 01:56)

cia nuo salies kulturos priklauso.
dedu galva, kad daugelis lietuviu pagalvotu-"nu ir issikalineja"
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 01 29, 21:45)
Aš irgi pritariu ew_a, kad jeigu neturi pinigų, tai galima tiesiog nueiti prie CMB ar bažnyčios ir įteikti gėlių. O jeigu tave kviečia į balių, o ne šiaip į pikniką prie ežero, reikia piniginę pakratyti.

Tai ir susirinks piniguočiausi, nebūtinai mieliausi svečiai biggrin.gif O gal kai kuriem šios sąvokos sinonimai? Aš nesuprantu tokio požiūrio. Man pvz. nėra didelio malonumo būti vestuvėse, aš tiesiog pagerbiu žmogų, kuris mane kviečia, ir pasitaikius pirmai progai važiuoju namo, tad mano tikslas tikrai niekada nėra nachalaivu pagert ir pasilinksmint.
O kokias daro vestuves, yra jaunųjų reikalas, ar jie leidžia 1000, ar 10 000 vestuvėm, ar 100 000, tai tik jų pačių reikalas, vadinasi, jie tiek gali sau tiek leisti. Asmeniškai aš vertinau tuos, kurie atėjo švęsti drauge ir man visai nebuvo svarbu, ką įdės vokelyje. Na, žinoma, aš pasikviečiau tik tuos žmones, kurie man mieli ir kuriuos aš noriu šalia matyti savo vestuvių dieną smile.gif Kad nereikėtų paskui perniršus skaičiuot, kiek prigėrė ir psisilinksmino, o kiek tepadovanojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 02 08, 11:39)
Tai ir susirinks piniguočiausi, nebūtinai mieliausi svečiai  biggrin.gif O gal kai kuriem šios sąvokos sinonimai? Aš nesuprantu tokio požiūrio. Man pvz. nėra didelio malonumo būti vestuvėse, aš tiesiog pagerbiu žmogų, kuris mane kviečia, ir pasitaikius pirmai progai važiuoju namo, tad mano tikslas tikrai niekada nėra nachalaivu pagert ir pasilinksmint.
O kokias daro vestuves, yra jaunųjų reikalas, ar jie leidžia 1000, ar 10 000 vestuvėm, ar 100 000, tai tik jų pačių reikalas, vadinasi, jie tiek gali sau tiek leisti. Asmeniškai aš vertinau tuos, kurie atėjo švęsti drauge ir man visai nebuvo svarbu, ką įdės vokelyje. Na, žinoma, aš pasikviečiau tik tuos žmones, kurie man mieli ir kuriuos aš noriu šalia matyti savo vestuvių dieną smile.gif Kad nereikėtų paskui perniršus skaičiuot, kiek prigėrė ir psisilinksmino, o kiek tepadovanojo smile.gif

Visokių žmonių būna. Kartais giminių nepasirinksi. Dėja vestuvių grynai tik dėl savęs aš negaliu daryti. Turiu šiokią tokią duoklę atiduoti artimiesiems ir draugams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samira: 08 vasario 2008 - 11:14
QUOTE(@milla@ @ 2008 02 08, 10:19)
cia nuo salies kulturos priklauso.
dedu galva, kad daugelis lietuviu pagalvotu-"nu ir issikalineja"

jo, lietuviai mėgsta tik vokelius, tik šlamančius
kitų dovanų nereikia schmoll.gif biggrin.gif

QUOTE(Lock @ 2008 02 08, 10:39)
nėra didelio malonumo būti vestuvėse, aš tiesiog pagerbiu žmogų, kuris mane kviečia, ir pasitaikius pirmai progai važiuoju namo

aš irgi nemėgstu vestuvių, nesvarbu, ar čia tolimas giminaitis, ar geriausia draugė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žizel: 08 vasario 2008 - 12:58