Zinokit, tokiu kalbu pasiskaicius tikrai suprasteja nuomone del zmoniu, einanciu i vestuves, lygiai kaip ir del tu, kurie jas kelia.
Laukiu savo vestuviu kaip dideles sventes, ne tik sau, bet ir kitiems, bet matau, kad tai kogero nebebus SVENTE. Tai bus balius, i kuri perkami bilietai. Jau ne tik kad reiketu pardavinet bilietus, realiai paduodami kvietimus juos jau matyt ir parduodame... Fuu, kaip slykstu...
Slykstu girdet is zmoniu "kiek man kainuos tos tavo vestuves"... slykstu girdet, kai jaunieji reikalauja pinigu (nes as asmeniskai parasyma "dovanu norime pinigu" suprantu kaip reikalavima, i kuri tik kvailokas svecias neatsizvelgs")...
Viska kalbu ir is savo patirties, deja, jau karcios, ir is Jusu visu pasisakymu. Gal cia paneles ir nesako, jog nurodo suma, kuria reikia atnest. Taciau as asmeniskai esu ne karta susidurus su tokiais, kurie ta suma NURODO.
Kaip as galiu reikalaut is savo draugu, beje, kai kuriu net nedirbanciu, kad tu man pinigus nestum? O va butent, kai sudaryta tokia nuomone, kad pvz 50 Lt nuo zmogaus GEDA nest... tai ka zmogui daryt?
Kaip sumaterialeje zmones...
nesakau, kad viska reikia daryt grynai altruistiskai... bet.. kaip ironiska - kai as pamergiu ir pabroliu temoj uzsiminiau, jog masinu puosyba apmoketu pulkelis, kaip kilo visos, kad puole, tipo "pati uzsimokek, jiems tai islaidos ir taip".. o va pasirodo geriau prasyt dovanot pinigu - bet kokiu atveju nemazai gausi, tai uz viska reziume ir bus apmoketa, tik "a la dovanom"
As laikausi nuomones PINIGAI UZDIRBAMI, O PRISIMINIMAI NEIKAINOJAMI. Kas, kad atnes koki "sena nemadinga arbatos serviza", koki "kvaila sena religini paveiksla". Na tai kas, kad galbut ta dovana nukisi ir gyvenime nepanaudosi. As asmeniskai niekada nepriekaistauju zmogui ar neburbu kokia nesamone kazkas man padovanojo...
O zinot, kokia buvo pati slyksciausia mano kada nors gauta dovana? vokelyje, 20-ojo gimtadienio proga, rasti 16Lt.. metalu... pasijutau taip, kad buciau apiplesus zmogu... atemus paskutinius pinigus... Nenoreciau, kad taip tektu pasijust ir per vestuves...........