Įkraunama...
Įkraunama...

Vokelis vestuvėms - 2 tema

QUOTE(Vitulka @ 2013 06 11, 15:28)
na jūs labai pinigus akcentuojat, vadinas, jums labai aktualu.
Kas bebūtų kviečiama, visų finansines galimybes plius minus žinom. Tarkim, vestuvės didelės, dvare, prabangios, jūsų artimų draugų, giminių finansinės galimybės ribotos, jūs jų nekviestumėt? g.gif

Tai čia tema gi tokia biggrin.gif Vokelis vestuvėms - 2 tema, Kiek dovanoti jaunavedžiams ?
Be abejo, kad artimus žmones kviestume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarelele @ 2013 06 11, 12:18)

Dėl rūbelių, tai be abejo, kad negali būti priskaičiuoti prie dovanos doh.gif  Jeigu jau negali apsirengti, tai kam aplamai eiti. Juk galima ateiti pasveikinti arba prie civ.metrikac., arba prie bažnyčios. Nėra jokios problemos


Šiuo atveju kalbu apskritai. Yra situacijų, kai būsimi jaunieji labai nori žmones matyti ir pats žmogus nori dalyvauti , bet atsiranda tam tikros sąlygos aprangai arba dar kam nors. Tai mano manymu kiek keistai atrodo, kad jei žmogus apsirengs, taip kaip nurodyta ir į vokelį įdėt galės kiek mažiau, negu dauguma čia rašo, tai jam jau neit?
Ar ne juokingai viskas atrodo? O gal tiesiog labai sureikšminamas tas vokelio kultas?

O kiek dėtumėt į vokelį, jei jaunieji patys pinigų turi sočiai?
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2013 06 12, 10:51)
Šiuo atveju kalbu apskritai. Yra situacijų, kai būsimi jaunieji labai nori žmones  matyti ir pats žmogus nori dalyvauti , bet  atsiranda tam tikros sąlygos aprangai arba dar kam nors. Tai mano manymu kiek keistai atrodo, kad jei žmogus apsirengs, taip kaip nurodyta ir į vokelį įdėt galės kiek mažiau, negu dauguma čia rašo, tai jam jau neit?
Ar ne juokingai viskas atrodo? O gal tiesiog labai sureikšminamas tas vokelio kultas?

O kiek dėtumėt į vokelį, jei jaunieji patys pinigų turi sočiai?

Tai būtent tai ir noriu pasakyti, kad rūbeliai ir dovana negali priklausyti vienas nuo kito. Tiesiog. Dovana yra dovana. Į vestuves tikrai pakviečia ne prieš savaitę, galima ir pasitaupyti, jei reikia, ir su rūbeliais susitvarkyti pagal galimybes.
Niekas čia nieko nesureikšmina, kalba eina apie dovaną, tik ji yra pinigine išraiška.
O jei jaunieji pinigų turi sočiai, gal jie netgi labiau norėtų dovanos, tokiu atveju dažnai būna ir dovanų sąrašas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jupiteris @ 2013 06 11, 12:14)
Čia blogiausia situacija - "artimas giminystės ryšys ir nėra artimi santykiai". Lyg ir privalo eiti, nes jeigu neateis, tai jaunieji įsižeis. O gal tas žmogus nenori. Juk jei būtų neatėjęs, tai irgi rašytumėt - "neatėjo, nes skūpas" biggrin.gif Žinoma, būtų aiškiau, jeigu konkrečiai rašytumėt sumomis - gal jūs apie 20lt kalbat, o kitas apie 220lt.

is to zmogaus elgesio ir nuolatinio domejimosi musu vestuvese tikrai neatrode, kad nenori dalyvauti g.gif vis klausinejo kada, kur , kaip, siulesi padeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 06 11, 13:05)
nesąmonė  schmoll.gif aš kaip svečias neturiu susimokėt už jaunųjų brangius kaprizus. O jei vestuvės mažos, tai gal išvis vokelio nereik?


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif neturiu susimokėt už save , vien dėl to, kad kvietė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarelele @ 2013 06 11, 12:18)

drinks_cheers.gif  būtent Juk baldų irgi neperki, kai pinigėlių nėra....

Visiškai nesulyginami dalykai
Atsakyti
Manau kiekvienas pagal savo galimybes. Dažniausiai vestuvininkai į vestuves kviečia artimus jiems brangius žmones, kuriuos pažysta ir žino jų galimybes, juolab ir ne prieš savaitę tad manau ir laiko yra biški pasitaupyti, kad labai nenusiskriaudžiant savęs. Mano nuomone 200 lt iš svečio tikrai padori suma, o ne įžeidimas.

Mes eidami į draugų vestuves į vokelį įdėsim 100 svarų. Iš pradžių planavom 100 eurų dėt, bet jie Anglijoj gyvena tai svarai bus praktiškiau jiems smile.gif
Atsakyti
Man tai ta pinigų suma visiškai nepriklauso nuo vestuvių prabangumo. Neseniai brangūs žmonės tuokėsi, tai nors jie darė tik susirašymą ir labai kuklius pietus po jo (liepė ateit apsirengus džinsais) nešėme jiems įdomiai supakuotą dovaną su dar ir vokeliu viduje (viskas atsiėjo apie 400Lt). Tuo tarpu prieš tai buvome daug prabangesnėse vestuvėse dvare, su nakvyne ir t.t., tai vokelin įdėjome 300Lt. Na, juk dovanos tikslas nėra susimokėt už vestuves. Jei tai būtų, tai būtų galima tiesiog visiems išsiuntinėt bilietus su kaina - kas norės, tas nusipirks.
Beje, ir į mano vestuves nenorėčiau, kad žmonės neateitų vien dėl finansinių sumetimų. Jau tada lai geriau ateina apsirengę tuo, ką turi ir tik su šypsena bei gražiu pasveikinimu vietoj vokelio.

QUOTE(Vitulka @ 2013 06 11, 14:05)
nesąmonė  schmoll.gif aš kaip svečias neturiu susimokėt už jaunųjų brangius kaprizus. O jei vestuvės mažos, tai gal išvis vokelio nereik?

Pritariu. Juk jei vaikystės draugas netikėtai tapo milionierium ir surengė super prabangias vestuves, ar tai dabar reiškia kad tu turi užstatyti namus, norėdamas įteikti tinkamą dovaną? Arba jei pats esi milionierius, o tavo brolis gyvena iš minimumo ir šventę daro kuklią, tai tu negali prabangios dovanos nešti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 03 liepos 2013 - 18:19
Mano nuomone geriausia dovana jaunavedžiams yra pinigai arba dovanų kuponas kur nors apsipirkti. Geriau 50 lt nei kokia dekoracija ar vaza, jaunieji patys išsirinks, ko nori. Kai ėjau į vestuves nuo savęs nešiau 100 lt, tiek, kiek būdama studente galėjau sau leisti idėti daugiausiai.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti