QUOTE(*Mari* @ 2006 04 05, 22:38)
aš į mezgtukų ir bliuskučių lentyną įdedu po muilo gabaliuką (neišpakuotą) - ir malonus kvapas, ir kandžių nerasta taip praktikuoju jau 5 metus.
QUOTE(svajoklis @ 2006 04 05, 23:09)
Nuo kandziu as turiu tokius inpregnuotus medinius rutuliukus.(parduotuvej pirkau).
Bet principas toks pat kaip muilu.Kvepia ir kandys nepuola.
Bet principas toks pat kaip muilu.Kvepia ir kandys nepuola.
QUOTE(Verba @ 2006 04 06, 00:54)
Dar lygtai džiovintos apelsinų žievelės tinka...
Papildyta:
QUOTE(DOSETH @ 2006 05 27, 09:25)
Labas rytas,
Manę niekas neklausia, nusibosiu jum
Fetras yra pagamintas iš vilnos pluošto, naudojant mechaninius judesius ir karštį. Vilna yra natūralus pluoštas ir pati iš savęs yra atspari purvui ir vandeniui. Vilna apsaugo nuo šalčio, tačiau taip pat, kai reikia, veikia ir kaip karščio nepraleidžianti medžiaga. Fetriniai produktai turėtų būti naudojami dažnai ir reguliariai. Iš pradžių fetras šiek tiek šeriasi, tačiau pūkus galima lengvai nurinkti.
Vilnos nereikia skalbti, užtenka tik gerai išvėdinti drėgname ore po kiekvieno naudojimo. Nedelsiant nuvalykite užtiškusius skysčius. Maisto dėmes galima nugrandyti. Esant reikalui, galite skalbti produktą rankomis arba skalbimo mašina vadovaujantis vilnos skalbimo instrukcijomis. Venkite smarkių mechaninių judesių ir stiprių valymo priemonių. Neleiskite fetrui mirkti ilgesniam laikotarpiui; produktą skalbkite iš karto. Išgręžkite vandens perteklių rankomis arba skalbimo mašina, nustatę trumpą gręžimo laiką. Produktą formuokite drėgną ir džiovinkite ištiestą plokščiai. Vilnos negalima balinti. Lyginkite 150 laipsnių temperatūra ant fetro uždėję drėgną skudurėlį (tarp fetro ir lygintuvo).
Manę niekas neklausia, nusibosiu jum
Fetras yra pagamintas iš vilnos pluošto, naudojant mechaninius judesius ir karštį. Vilna yra natūralus pluoštas ir pati iš savęs yra atspari purvui ir vandeniui. Vilna apsaugo nuo šalčio, tačiau taip pat, kai reikia, veikia ir kaip karščio nepraleidžianti medžiaga. Fetriniai produktai turėtų būti naudojami dažnai ir reguliariai. Iš pradžių fetras šiek tiek šeriasi, tačiau pūkus galima lengvai nurinkti.
Vilnos nereikia skalbti, užtenka tik gerai išvėdinti drėgname ore po kiekvieno naudojimo. Nedelsiant nuvalykite užtiškusius skysčius. Maisto dėmes galima nugrandyti. Esant reikalui, galite skalbti produktą rankomis arba skalbimo mašina vadovaujantis vilnos skalbimo instrukcijomis. Venkite smarkių mechaninių judesių ir stiprių valymo priemonių. Neleiskite fetrui mirkti ilgesniam laikotarpiui; produktą skalbkite iš karto. Išgręžkite vandens perteklių rankomis arba skalbimo mašina, nustatę trumpą gręžimo laiką. Produktą formuokite drėgną ir džiovinkite ištiestą plokščiai. Vilnos negalima balinti. Lyginkite 150 laipsnių temperatūra ant fetro uždėję drėgną skudurėlį (tarp fetro ir lygintuvo).
Papildyta:
QUOTE(DOSETH @ 2006 05 29, 22:46)
Sveikutės,
Aš dabar parsisiunčiau dažus, turiu išbandyti pati, ir sužinoti koki kieki, galima nudažyti, kokia kaina bus. Žinau kad jie rūgštiniai. Kantrybės
Tuos dažus kuriuos perkate, pabandykit dažyti mikrobanginėj 5,6 min. Aš nebandžiau jų, ir net nežinau kur juos perkat.
Į indą įpilkit šilto vandens, įpilkit truput skysto muilo, įberkit dažus išmaišykit, sudėkit vilną taip kad pilnai sudrėktų, ir kaip sakė viena mandri vėlėja, makt į mikrobanginę. Visa tai galioja dažam kurios turiu aš. Pabandykit lietuviškiems ar kokie ten yra
Aš dabar parsisiunčiau dažus, turiu išbandyti pati, ir sužinoti koki kieki, galima nudažyti, kokia kaina bus. Žinau kad jie rūgštiniai. Kantrybės
Tuos dažus kuriuos perkate, pabandykit dažyti mikrobanginėj 5,6 min. Aš nebandžiau jų, ir net nežinau kur juos perkat.
Į indą įpilkit šilto vandens, įpilkit truput skysto muilo, įberkit dažus išmaišykit, sudėkit vilną taip kad pilnai sudrėktų, ir kaip sakė viena mandri vėlėja, makt į mikrobanginę. Visa tai galioja dažam kurios turiu aš. Pabandykit lietuviškiems ar kokie ten yra
Papildyta:
QUOTE(DOSETH @ 2006 05 30, 10:12)
Plastikineme kuriuos galima dėti į mikrobanginę.Turiu aš mikrobangine krūtą tai ją iškeikiau, nes nieko ten nesuorantu. Iš mamos pasiėmiau paprastutę užsuki 5,6 min. ir viskas.
P.S.pamiršau parašyti, reikia į kamputį pastatyti vandens su indeliu, aš naudoju nuo vaikiškos tyrelės stik. indelį. Kai dažosi vanduo garuoja, čia ekstra drėgmei palaikyti
P.S.pamiršau parašyti, reikia į kamputį pastatyti vandens su indeliu, aš naudoju nuo vaikiškos tyrelės stik. indelį. Kai dažosi vanduo garuoja, čia ekstra drėgmei palaikyti
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2006 05 31, 01:13)
super tada
ir su paprastais aniliniais galima keliom spalvom dazyt, - klot vilna ant polietileno, pilt spalvas kurias nori/kur nori, suvyniot ir tada virint polietilene... tik darbo ziauriai daug ir spalvos neaishku ish anksto kokios gaunasi + persiliet bjauriai gali
viskas, dabar noriu omegos
ir su paprastais aniliniais galima keliom spalvom dazyt, - klot vilna ant polietileno, pilt spalvas kurias nori/kur nori, suvyniot ir tada virint polietilene... tik darbo ziauriai daug ir spalvos neaishku ish anksto kokios gaunasi + persiliet bjauriai gali
viskas, dabar noriu omegos
QUOTE(DOSETH @ 2006 05 31, 01:37)
Mes tai paimam plastikini indą, įpilam šilto vandens, truputi skysto muilo, sudedam vilną.Paimam dažų ištirpinam ir supilam an vilnos, kitame šone kitos,ir dar. Makt į mikrobanginę 5,6 minutkos ir viskas. tą vandenėlį galima kartoti dar vienam dažymui.
Papildyta:
QUOTE(Gudra @ 2005 07 26, 11:48)
Del kandziu tai nieko baisaus Bjauriau kai siulus ar jau gamini sueda, o vilnos... na trumpesnes vietomis ir tiek Skalbimas ir saulute (ypatingai saulute) visas kandis isnaikins.
Plauti reiketu taip:
1. Jei turi skalbimo masina su vilnos/ypatingai jautriu medziagu skalbimo rezimu tai nustatai temperatura 30C iberi vos vos vilnai skirtu skalbimo priemoniu ir vilna sudedi i tinkleli skalbiniams (vilna turi buti laisva, nesuspausta). Isskalbi. Isleidi vandeni.
2. Jei skalbi rankomis. Iberi vos vos skalbimo priemoniu i 30C vandeni. Sudedi vilna, lengvai paspaudi, kad pasinertu i vandeni ir palieki ja ten 10-15 min. Atsargiai isgriebi. NESPAUDAI IR NEGNIAUZAI!!! Vandeni sipili lauk, pakartoji dar karta. Tada ta pati pakartoji svariame tokios pat temperaturos vandenyje, kad isskalauti skalbimo priemoniu likucius.
Toliau :
Atsargiai isimi vilna ir nemaigydama laisvai paskleidi ore naturaliai dziuti.
Plauti reiketu taip:
1. Jei turi skalbimo masina su vilnos/ypatingai jautriu medziagu skalbimo rezimu tai nustatai temperatura 30C iberi vos vos vilnai skirtu skalbimo priemoniu ir vilna sudedi i tinkleli skalbiniams (vilna turi buti laisva, nesuspausta). Isskalbi. Isleidi vandeni.
2. Jei skalbi rankomis. Iberi vos vos skalbimo priemoniu i 30C vandeni. Sudedi vilna, lengvai paspaudi, kad pasinertu i vandeni ir palieki ja ten 10-15 min. Atsargiai isgriebi. NESPAUDAI IR NEGNIAUZAI!!! Vandeni sipili lauk, pakartoji dar karta. Tada ta pati pakartoji svariame tokios pat temperaturos vandenyje, kad isskalauti skalbimo priemoniu likucius.
Toliau :
Atsargiai isimi vilna ir nemaigydama laisvai paskleidi ore naturaliai dziuti.
Papildyta:
QUOTE(Gudra @ 2005 08 03, 10:28)
Siemka, darbeliai tiesiog nuostabūs . Be galo džiaugiuosi, kad tau taip sekasi
Dėl spalvų dažant vilną (reik atsiminti, kad ją visad sunkiau nukanda nei sintetiką arba augalinį pluoštą):
sodrumas labai priklauso nuo to kiek laiko mirksta dažuose (ilgiau -tamsiau), nuo vandens kietumo (kietesnis - šviesesnė), ką naudoji kaip fiksatorių (actą, druską, metalo druskas, raugo rūgštį ir pan. - nuoto net gali apskritai spalva pasikeisti, ne tik atspalvis) Be fiksatoriaus spalvos visad bus žymiai šviesesnės.
Dėl kraštų. Storis neturi reikšmės. Bet yra svarbu kiek kraštai susikeičia. Kuo storesnis darbelis tuo ir platesnius kraštus reikia sukeist. Pavyzdžiui rankinukui aš sukeitinėju maždaug 4-5 cm iš kiekvienos pusės. Velti reikia ne tik iš gerosios gaminio pusės, bet ir išvertus išvirkščią.
Kadangi minėjai jog šita vilna veliasi labai greitai, tai ir sukeitinėti reikėtų tik pavėlus tiek, kad gabalais vilna nekristų (minutėlę kokią).
Bandyk - neabejoju, kad tau pavyks
Dėl spalvų dažant vilną (reik atsiminti, kad ją visad sunkiau nukanda nei sintetiką arba augalinį pluoštą):
sodrumas labai priklauso nuo to kiek laiko mirksta dažuose (ilgiau -tamsiau), nuo vandens kietumo (kietesnis - šviesesnė), ką naudoji kaip fiksatorių (actą, druską, metalo druskas, raugo rūgštį ir pan. - nuoto net gali apskritai spalva pasikeisti, ne tik atspalvis) Be fiksatoriaus spalvos visad bus žymiai šviesesnės.
Dėl kraštų. Storis neturi reikšmės. Bet yra svarbu kiek kraštai susikeičia. Kuo storesnis darbelis tuo ir platesnius kraštus reikia sukeist. Pavyzdžiui rankinukui aš sukeitinėju maždaug 4-5 cm iš kiekvienos pusės. Velti reikia ne tik iš gerosios gaminio pusės, bet ir išvertus išvirkščią.
Kadangi minėjai jog šita vilna veliasi labai greitai, tai ir sukeitinėti reikėtų tik pavėlus tiek, kad gabalais vilna nekristų (minutėlę kokią).
Bandyk - neabejoju, kad tau pavyks
QUOTE(Jumi @ 2005 09 05, 12:13)
Labai patiko sitas puslapiukas,bent jau man tai daug idomaus (vilnos dazymas ,plovimas ir pan) Aisku, Gudra per seminara viska isaiskino,bet cia toms kurios dar be seminaru arba kai ka primirso
http://gfwsheep.com/...t/rov.inst.html
o cia kaip apvelti muila Gudra ,vat sita tai labai gerai atsimenu kai pasakojai
http://www.mielkesfa...m/felt_soap.htm
boruzele (sita rodos jau buvo ...)
http://www.mielkesfa...ladybug_dir.htm
Beje det tu adatu .....
http://www.halcyonya...om/felting.html cia jos
http://gfwsheep.com/...t/rov.inst.html
o cia kaip apvelti muila Gudra ,vat sita tai labai gerai atsimenu kai pasakojai
http://www.mielkesfa...m/felt_soap.htm
boruzele (sita rodos jau buvo ...)
http://www.mielkesfa...ladybug_dir.htm
Beje det tu adatu .....
http://www.halcyonya...om/felting.html cia jos
Papildyta:
QUOTE(Gudra @ 2006 01 01, 21:11)
Sveikutes velimo megejos
Dekui pirmiausia visoms uz sveikinimus
Tikrai tas vaikiukas puiki dovanele visiems ir staigmena, nes gime tokiu laiku kai vaikai sako miega
Ir tokiu greiciu, kad nei mes spejom kur isvaziuoti, nei greituke atvaziuoti... Na bet cia placiau kitoj temoj papasakosiu, o gal ir straipsniuka parasysiu
Del dazu issiplovimo - dalis issiplauna po dazymo, bet jei nuolat 'leidzia' daza - tai jau prastai uzfiksuoti dazai. Perskalaukit ar pakaitinkit actuotam vandenyje.
Dekui pirmiausia visoms uz sveikinimus
Tikrai tas vaikiukas puiki dovanele visiems ir staigmena, nes gime tokiu laiku kai vaikai sako miega
Ir tokiu greiciu, kad nei mes spejom kur isvaziuoti, nei greituke atvaziuoti... Na bet cia placiau kitoj temoj papasakosiu, o gal ir straipsniuka parasysiu
Del dazu issiplovimo - dalis issiplauna po dazymo, bet jei nuolat 'leidzia' daza - tai jau prastai uzfiksuoti dazai. Perskalaukit ar pakaitinkit actuotam vandenyje.
QUOTE(Gudra @ 2006 01 03, 13:42)
Isskalbus paliku nuvarveti tinklelyje.
Po to dziovinu kambaryje. Kitu metu laiku - balkone.
Ant islankstomod dziovyklos tiesiu sena drobe, isdelioju nestoru sluoksniu vilnas ir viskas. Paprastai per para isdziusta.
Po to dziovinu kambaryje. Kitu metu laiku - balkone.
Ant islankstomod dziovyklos tiesiu sena drobe, isdelioju nestoru sluoksniu vilnas ir viskas. Paprastai per para isdziusta.
Papildyta:
Papildyta:
[quote=Gudra,2006 01 24, 23:48]
Isplaut galioma - sodriau nusidazys. Karst tikrai nebutina
Dazant aniliniaias reikia pilti druskos ir acto - kiek priklauso nuo dazu stiprumo ir dazymo tirpalo kiekio. Proporcijos paprastai ant pakelio buna parasytos.
O jei laukiesi - tikrai geriau tegu teta aniliniais tau padeda dazyti
[/quote]
[quote=risa,2006 02 09, 13:54]
Išskalbiau vilną, pradžiai imsiuos šlapio vėlimo, žiūrėsiu kas gausis.
Skalbiant vilna truputį pasivėlė, bet manau turėtų išsikedent.
Bndžiau su senute Fantazija kuokštelį nudažyt, bet jis per naktį mirkęs, vos melsvas gavosi, o su aniliniais dažais nenoriu dabar nuodytis. O kaži, kuria dalimi, tie dažai nuodingi? Ar juose pačiuose kokio brudo yra, ar čia acto garai- nuodas?
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 09, 14:18]
Dėl vilnos dažymo - aš bandžiau dažyti su aniliniais dažais (ir vilnai ir medvilnei , tik tirpalą ruošiau pagal tą vilnai skirtųjų instrukciją ) , o kad neprigaruotų to acto ir tų dažų , tai idėją pasiskolinau iš čia http://gfwsheep.com/...t/rov.inst.html .
Vienžo vyniojau į plėvelę . Ir dar sudėjau skirtingas spalvas į vieną puodą . Tiesa ten truputis dažų pabėgo į puodą , bet tikrai nedaug ir acto smarvės beveik nesijautė . Dabar jei dažysiu , tai dėsiu atskirai spalvas .
Ir dar- bandžiau išbalinti vilną . Balinau su "Lilija" tiesiog pripyliau į kriauklę pokarščio vandens , įbėriau miltelių (gal kiek daugiau , nei pagal instrukciją) , atsargiai "užmerkiau" vilną , palaikiau ~30 min. , atsargiai , kad nesuvelti perploviau (tiesiog išleidi vandenį , vėl pripili naujo , išleidi-pripili , tik saugojau , kad vandens srovė nebėgtų ant vilnos ir kad vandens temp. nebūtų kontrastinga , na tokiu "drungnu" perploviau , nes jau ir tas mirkymo vanduo buvo atvėsęs iki tokios temp.) Rezultate - vilna gerokai išbalo .
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 09, 17:34]
Apie plėvelę : pirkau "Senukuose" paprastą plėvelę (gal tokią , su kuria šiltnamius dengia ) Sukarpiau tokiom pailgom juostom , klojau ant jų sudrėkintą vilną ir pyliau ant jos paruoštą dažų mišinį . Tada suvyniojau , aprišau su virvute ir į puodą su karštu vandeniu . Svarbu , kad vanduo neišgaruotų ir ta plėvelė prie puodo neprikeptų . O išėmus , tai plėvelė buvo tokia kaip ir "apvirus" , na išvyniojant jautėsi , kad kai kur biškį sulipus , bet šiaip tai neišsilydžius.
O dažai , kuriais dažiau atrodo va taip :
Aš visiškai nieko neišmanau apie tuos dažus , bet man atrodo , kad jie yra vienodi (na , kad tuose pakeliuose tik pigmentas kažkoks) , o skirtumas , kokį tirpalą paruoši ar iš acto(vilnai) , ar iš druskos (medvilnei)- gal čia ir visiškai nusipaisčiau , bet aš taip suprantu .
Tik aš ten kai juos ruošiau , tai maišiau plastikiniuose vienkartiniuose puodeliuose (200ml) tai ir dažus bėriau taip "iš akies" , nes aš maišiau keletą spalvų ( norėjau išgauti ne gryną spalvą , na kokią orandžinę , žalsvą , chaki )
tai pusę to puodelio pyliau acto(9%) , o pusę - karšto vandens .
Visos spalvos "nukando" puikiai , tik kadangi aš sudėjau į vieną puodą skirtingas spalvas , tai ten iš tų "ryšuliukų" biškį dažų pabėgo į puodą ir vilnos galiukai (na tos vilnos "išklotinės" galiukai )pasidažė tokia "bendra" žalia spalva , kokios spalvos buvo pasidaręs tas "bendras" vanduo . Na tai dabar žinosiu , kad geriau vienu metu dažyti vieną spalvą , ar bent jau labai panašias .
[/quote]
[quote=rim@,2006 02 09, 20:39]
Dėkui, *MAGIC*
Tie dažai kur skirti vilnai, tai aš iš jų dažiau - reikia druskos ir acto. Man spalvą nelabai užsifiksuoja. Ir acto nepagailėjau Šiandien vėliau rutuliukus tai dabar su raudonomis rankomis Tik jų spalvų mažoka, neradau geltonos, oranžinės.
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 09, 22:51]
Na taaaip spalvų pasirinkimas nėra labai gausus , užtai aš tas spalvas ir maišiau tarpusavyje . Na pvz.: kad gauti orandžinę - geltoną + raudona(labai labai nedaug , vos kelias "dulkeles" , palyginus su geltonu dažu , nes tamsesnis dažas labai "permuša" šviesesnį (aš "matavau " su mediniu smeigtuku))
Vienžo galima visaip maišant išgauti labai įdomių ir kartais visai netikėtų atspalvių
[/quote]
[quote=Gudra,2006 02 09, 23:56]
Actas irgi ne super gerai, bet ji jau gerti reikia kad apsinuodytum.
Aniliniai dazai patys yra nuodingi ir garai nuodingi. O juodi aniliniai megsta 'issiplauti' ir net nusitrinti jei yra perteklius - tada nuodysiesi ir daiktus kuris 'dazo'.
[/quote]
[quote=ievuschka,2006 02 10, 12:00]
Kad rankos nenusidažytų siūlau apsimauti plonytes gumines pirštines, na tipo tokias chirurgines(vaistinėj gal ir lito nekainuoja), tik turi būt labai aptemptos.Tai ir rankų oda nenusitrins ir dažai neveiks. Pati išbandžiau,labai patogu.
*MAGIC* - labai gerą puslapiuką įmetei,tiek įdomių dalykėlių prisižiūrėjau
[/quote]
[quote=dragonfly*,2006 02 10, 12:51]
Del dazymo, as pirkau dailininku reikmenyse panasia pakuote, kaip idejo magic, tik parasyta universalus dazai. Acto pyliau nemazai, tai nusidaze puikiai. Ir procesas gan greitas, koks pusvalandis. Tik po to vistiek veliant dazo vandeni ir rankas. Pirstiniu neradau savo dydzio, tai bandau velt su gerokai laisvomis ir gaunasi puikiai
Manau visi dazyti vilnos gaminiai skalbiant siek tiek dazo. Tai jei labai sulyti, uz kokia raudona sege negarantuociau Bet siaip reiktu stipriai suslapt. Juk daug yra rubu kuriuos reikia skalbt su panasiom spalvom. Tai ir cia panasaus lygio dazymas.
[/quote]
[quote=Gudra,2006 02 10, 20:42]
Tai vat tame ir reikalas kad 'pamarginti' ir labai priklausomai nuo vilnos rusies...
Rezultatai sunkiai prognozuojami tais dazais, reikia didelio ju kiekio, stipriai issiplauna iskart po dazymo.
Tai yra vadinamieji 'aktyvus' sarminiai dazai ir is tikruju skirti tapybai ant silko.
Tad nors ir salyginai patogesni, bet... be kitokiu dazu vis tiek neissiverciu
Ir del kenksmingumo - tirpalas ir dulkes nemaziau kenksmingi, tik tiek kad negarini.
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 11, 15:30]
Radau tokias nuotraukas , labai faini idėja :
[/quote]
[quote=rim@,2006 02 12, 17:32]
Plaunant vilną šiukšlės truputį išsiplauna.
Prieš ką nors veliant, vilną išpureni - tada galima išrankioti kas neišsiplovė
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 17, 13:33]
Aš pirkau "Senukuose" ir "IKI"(Panevėžyje) , aniliniai dažai medvilnei arba aniliniai vilnai(nuotraukas žr. #92 postas) (vilnai radau "Senukuose" ir tik pora spalvų) su medvilnei skirtais dažiau ruošdama tirpalą pagal vilnai skirtų instrukciją ( dėti daugiau acto , kaitinti apie 20-30min.) Dar tokių panašių anilinių esu mačiusi dailės reikmenų parduotuvėje , ten parašyta universalūs (jie brangesni už tuos , kuriuos naudojau ~4~5Lt. (tie , kuriuos pirkau aš kainavo : "Senukuose" 2lt su centais , o "IKI" ~1,60~1,80)
Vaaaa.... Tokia mano istorija apie dažus Sėkmės
[/quote]
[quote=*MAGIC*,2006 02 25, 01:37]
Nežinau kaip reiktų plauti "teisingai" ; papasakosiu , kaip ploviau pati :
Prileidau į vonią pakankamai karšto vandens , įpyliau skalbiklio skirto vilnoniams gaminiams ir pamerkiau vilną (merkiant labai nemaigiau) , po kokios valandos ar tai daugiau išleidau vandenį ir prileidau naujo , vėl pamirko , tada išleidau , "nuvarvinau" (neminkyti , negręžioti ) ir išdėliojau ant džiovyklos , išdžiuvo per kokią parą laiko . ( Vieną kartą ploviau "palaidą" vilną , tai tada reikėjo saugoti išleidinėjant vandenį , kad neužsikištų išleidimo anga , tai tada sekantį kartą vilną dėjau į skalbimui skirtus maišiukus )
Manau , kad pavyktų suvelti skalbiant skalbimo mašina karštu vandeniu ir ne tokia "tausojančia" audinį programa .
[/quote]
[quote=Dunia,2006 03 08, 17:18]
[quote=*MAGIC*,2006 03 08, 00:12]
Noriu prašyti patarimo labiau patyrusių apie vilnos "apdirbimą" . Aš turiu karšinį .
Na va, čia mano karštuvėliai-palikimas ir ta vilna išplauta, bet grožio nerasta
O karoliukus, jau matėte, kurie atrodo
[/quote]
[quote=SmallViolet,2006 03 09, 21:36]
Mano irgi nebuvo švari vilna, pabijojau kišt į skalbyklę. Ėmiausi plaut tiek, kad nebūtų gaila išmest, jei nepavyks . Į kibirėlį įsipyliau šilto vandens, įbėriau Ringuvos muilo drožlių (neturėjau skystų priemonių), pamaišiau gerai, kad ištirptų ir įdėjau vilnos kuokštą (maišelio skalbiniams irgi neturėjau). Paspaudžiau iš viršaus ranka ir palikau 10 min. Paskui išėmiau vilną ir nuspaudžiau rankose. NESPAUSKIT, SUSIVELIA!!! Dar dukart skalbiau taip, kaip aprašiau, po to skalavau du kartus irgi šiltam vandeny. Aš vis nuspausdavau, tai gal mažiau vandens reikėjo, bet truputį susivėlė.
[/quote]