Kaip gražiai skamba Jo dainos. Kokie prasmingi tekstai, tikslūs akordai. Koks tikrumas jose, trapumas ir toje prasmėje keistas tragizmas, ar pranašystė. Kai šiandien klausau Jo dainos, jas visai kitaip jau priimu.
Kai ryto paukščiai dangų palies,
Palies medžius, rasotą žolę
Ir jų giesmė tave apglėbs,
Nenusigąsk - tai aš.
Kai iš dangaus staiga nelauktas,
Nors visą dieną saulė švietė,
Pradės lietus tau veidą glostyt,
Nenusigąsk - tai aš.
Kai vakare už ievų girios
Išgirsi vaikštant paukštį mažą
Ir jo akis tu pamatysi,
Nenusigąsk - tai aš.
"Netekome žmogaus, kurio tikrumu retas tegalėjo suabejoti. V.Kernagis buvo visoks. Buvo linksmas, siautulingas, buvo melancholiškas, nepasiekiamai artistiškas ir ne visada stiprus. Bet visada buvo tikras. Ir visada galėjai būti tikras, kad prie jo neprilips joks mūsų nuodėmingo gyvenimo purvas. Dabar, kai jis išėjo, ši mintis gali atimti žadą: likome be svarbios atramos menkame savo kasdienių aistrų pasaulėlyje."
Jo dainas niūniuosim, dainuosim tol, kol būsime gyvi. Manau, kad tas pačias Jo dainas dainuos ir mūsų vaikai, anūkai.
Tesiilsi ramybėje...
Ramybės ir stiprybės visiems liūdintiems, artimiesiems . Te Dievas būna gailestingas Tau Maestro. Liudžiu kartu.
Vytautas Kernagis - "Baltas paukštis"
Kol dar lelijos ežere,
Kol dar virš upių kyla rūkas,
Kol baltas paukštis danguje
Dar gieda tau ir man...
Kol dar tarp gatvių ir namų
Nepasiklydo mano balsas,
Kol dar tavim šventai tikiu
Kol dar tikiu šventai...
Po nakties diena,
Po lietaus miškai kvepia,
Po mirties šviesa
Amžina...
Tarp Lietuvos
Ir tarp dangaus aukšto
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
Kol dar matau kol dar girdžiu,
Kol dar į kalną mano kelias,
Kartoju paprastus žodžius,
Tie žodžiai - man ir tau.
Po nakties diena,
Po mirties šviesa
Amžina...
Tarp Lietuvos
Ir tarp dangaus aukšto
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
P.S. man labai graži ir prasminga ši daina.
Kol dar lelijos ežere,
Kol dar virš upių kyla rūkas,
Kol baltas paukštis danguje
Dar gieda tau ir man...
Kol dar tarp gatvių ir namų
Nepasiklydo mano balsas,
Kol dar tavim šventai tikiu
Kol dar tikiu šventai...
Po nakties diena,
Po mirties šviesa
Amžina...
Tarp Lietuvos
Ir tarp dangaus aukšto
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
Kol dar matau kol dar girdžiu,
Kol dar į kalną mano kelias,
Kartoju paprastus žodžius,
Tie žodžiai - man ir tau.
Po nakties diena,
Po mirties šviesa
Amžina...
Tarp Lietuvos
Ir tarp dangaus aukšto
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
Gieda paukštis virš mūsų
Ir giedos...
P.S. man labai graži ir prasminga ši daina.
negaliu sutramdyti ašarų.. jaučiuosi taip, lyg netekau baisiai artimo žmogaus. užaugau su jo dainom.. atrodo, kad laidočiau savo vaikystės prisiminimus. beprotiškai skaudu, kad toks žmogus išėjo taip anksti.
berods Juozapaitis pasakė, kad ''laimingas tas, kas vaikystėje turėjo mamą, tėvą ir Kernagį''... turėjau.. ir buvo labai gera... ačiū jam už tai.
berods Juozapaitis pasakė, kad ''laimingas tas, kas vaikystėje turėjo mamą, tėvą ir Kernagį''... turėjau.. ir buvo labai gera... ačiū jam už tai.
Kai sužinojau apie šią netektį tikrai buvau apstulbusi... Buvau tikra ,kad V.Kernagis sveiksta ir greit vėl jį pamatysime tokį pati, koks buvo prieš ligą, bet deja...Dabar klausau jo dainų ir suprantu, kiek Jis man reiškia , negaliu sulaikyti ašarų.. Susimąsčiau apie tai , kiek daug pasaulyje neteisybės.. Kodėl ligos ir nelaimės pasiglemžia Tokius Žmones, o visokie latrai, narkomanai, prievartautojai, žudikai...gyvena ilgai ir nieko netrukdomi...Labai skaudu, liūdną ir gaila.
QUOTE(gelyter @ 2008 03 16, 23:59)
Susimąsčiau apie tai , kiek daug pasaulyje neteisybės.. Kodėl ligos ir nelaimės pasiglemžia Tokius Žmones, o visokie latrai, narkomanai, prievartautojai, žudikai...gyvena ilgai ir nieko netrukdomi...Labai skaudu, liūdną ir gaila.
Tai kas mums atrodo neteisybė čia, kažkieno TEN yra suplanuota ir mūsų pačių pasirinkta dar prieš mums gimstant.
Manau, kad šimtą kartų laimingesnis žmogus tas, kurį prisimins ir ateities kartos. Tegul ir neilgas KELIAS (čia vėl gi tik mums taip atrodo), bet prasmingas ir gražus.
Žiūrėjau vakar Mažą išpažintį, interviu su juo.. Jis vis kalbėjo, kad pasveiks. Žiauru. Ir vis ašaros veržiasi, juk su jo dainomis užaugau. Atrodė jis niekada niekur nedings. Ir viskas taip netikėtai, taip staiga.
A.A. MAESTRO
Purpurinis vakaras varva,
Lyg aplietas aviečių sultimis.
Ant akmens šiąnakt dėsime galvas,
Po žvaigždėm šiąnakt gulsimės.
Na tai kas, kad benamiai, bedaliai,
Na tai kas, kad šunų apskalyti!
Akyse šoka pušys-žalia,
Ir šalna dar žolės nepalietė.
O paskui bus, kaip būt privalo -
Kažkam žirgas - kažkam tik kamanos
Paskutinę taurę - lig galo,
Iki dugno - ir veidu į samanas...
Muzikos autorius: V. Kernagis
Lyg aplietas aviečių sultimis.
Ant akmens šiąnakt dėsime galvas,
Po žvaigždėm šiąnakt gulsimės.
Na tai kas, kad benamiai, bedaliai,
Na tai kas, kad šunų apskalyti!
Akyse šoka pušys-žalia,
Ir šalna dar žolės nepalietė.
O paskui bus, kaip būt privalo -
Kažkam žirgas - kažkam tik kamanos
Paskutinę taurę - lig galo,
Iki dugno - ir veidu į samanas...
Muzikos autorius: V. Kernagis
Vakar vaziavau pro maza kaima Zasliai. pagrindineje aiksteleje buvo is zvakuciu isdeliotos raides V K taip beprotiskai fantastiskai atrode... susigraudinau kad net gilioj provincijoj zmones nera abejingi.
Gaila netekti geru zmoniu
Gaila netekti geru zmoniu