Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

QUOTE(juratiki @ 2006 01 25, 18:26)
na as galvoju pamaitinti leliuna kokius 3 men aisku jei ir tiek bus pieno,o po to susigrazinti nors viena malonuma -rukyma:)

....bet tada tu atimsi malonuma is vaikucio savo,jei jau pasirinksi rukyma ,jei jau sugebesi tris men nerukyti ,manau del savo vaikelio istversi ir ilgiau.O nauda bus ne tik vaikeliui ,bet ir tau 4u.gif Linkiu tau ilgo maitinimo ,tik be cigaretes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2006 01 22, 14:09)
Mano nuomonė tokia, kad jei mama negali atsisakyti rūkymo, tai gal geriau tegul pati nemaitina. Nors visada esu nusistačius prieš maitinimą mišinėliais, čia turbūt tas atvejis, kai mišinėlis geriau, nei mamos pienas su nikotinu  doh.gif.

pritariu drinks_cheers.gif kokia nauda iš apnuodyto pieno? g.gif ax.gif
Atsakyti
Na visų pirma noriu pabrėžti, kad nesu už rūkymą žindant... ax.gif
Bet... Jei tarkim turint dvi situacijas - mama, palikusi vaiką pvz seneliams išeina su drauge į kavinę, ir žinodama, jog maitins tik naktį, leidžia sau parūkyti na kokią vieną cigaretę. Po kelių valandų, kai ji gryš pas vaiką, nei kvapo neliks jog rūkė, o iki kol maitins savo kūdikėlį wub.gif praeis kokios 8 val. ir manau tame pienuke taip pat nesijaus jokio ten nikotino, ar dar kokio bieso smile.gif
Antroji situacija - mama yra pasiryžusi nerūkyti, tačiau taip noris nueiti į pvz kavinę su vyru išgerti kavutes... Aišku ir pasiimti savo mažylį wub.gif Tėtis juk rūkyti gali, taip pat gali rūkyti ir aplinkui sėdintis žmonės. na ir kas belieka tam vargšui vaikeliui... O gi uostyti dūmus. doh.gif kaip kažkas jau rašė "pasyviai rūkyti" blink.gif lygiai tokia pat situacija gali būti ir parke, kai ant gretimo suolelio sėti grupė jaunuolų ir smagiai plešia taboką.
Na atleiskit jau man blush2.gif , bet pirmoji situacija man daug gražesnė... Tuo labiau kad "pasyvus rūkymas" yra tikrai labai labai blogas dalykas verysad.gif
taigi moralas vat toks, kad norėdama apsaugoti vaiką nuo dūmų, nerūkau pati, tačiau kiek galima labiau stengiuosi atsiriboti ir nuo rūkančiųjų, o tai reiškia, kad beveik nuo visų draugų, nuo pusės giminės ir netgi nuo senelių. Esu laikoma fool.gif , nes anot jų vaiko nuo visko neapsaugosiu. Bet kai pajuokauju, kad tuoj parūkysiu, jų veido išraiška būna va tokia blink.gif Tai kur teisybė?

Ir dar va ką sugalvojau ax.gif Kad rūkymas rūkymui nelygus, visų pirma reiktų išsiaiškinti apie kokį rūkymą kalbam, o tada diskutuoti. Aišku, jei kalbam apie tai, jog vienoj rankoj vaikas, kitoj kokia tai prima ar astra, mama, prisirūkius ima vaiką ir pučia i nosį dūmus... Taip pat jei neuimtas nei vienas maitinimas Tai fu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(persikas @ 2006 01 27, 15:19)
Na visų pirma noriu pabrėžti, kad nesu už rūkymą žindant...  ax.gif
Bet... Jei tarkim turint dvi situacijas - mama, palikusi vaiką  pvz seneliams išeina su drauge į kavinę, ir žinodama, jog maitins tik naktį, leidžia sau parūkyti na kokią vieną cigaretę. Po kelių valandų, kai ji gryš pas vaiką, nei kvapo neliks jog rūkė, o iki kol maitins savo kūdikėlį  wub.gif  praeis kokios 8 val. ir manau tame pienuke taip pat nesijaus jokio ten nikotino, ar dar kokio bieso  smile.gif
Antroji situacija - mama yra pasiryžusi nerūkyti, tačiau taip noris nueiti į pvz kavinę su vyru išgerti kavutes... Aišku ir pasiimti savo mažylį  wub.gif  Tėtis juk rūkyti gali, taip pat gali rūkyti ir aplinkui sėdintis žmonės. na ir kas belieka tam vargšui vaikeliui... O gi uostyti dūmus.  doh.gif  kaip kažkas jau rašė "pasyviai rūkyti"  blink.gif  lygiai tokia pat situacija gali būti ir parke, kai ant gretimo suolelio sėti grupė jaunuolų ir smagiai plešia taboką.
Na atleiskit jau man  blush2.gif  , bet pirmoji situacija man daug gražesnė... Tuo labiau kad "pasyvus rūkymas" yra tikrai labai labai blogas dalykas  verysad.gif
taigi moralas vat toks, kad norėdama apsaugoti vaiką nuo dūmų, nerūkau pati, tačiau kiek galima labiau stengiuosi atsiriboti ir nuo rūkančiųjų, o tai reiškia, kad beveik nuo visų draugų, nuo pusės giminės ir netgi nuo senelių. Esu laikoma  fool.gif , nes anot jų vaiko nuo visko neapsaugosiu. Bet kai pajuokauju, kad tuoj parūkysiu, jų veido išraiška būna va tokia  blink.gif  Tai kur teisybė?

na man atrodo kad abi siuacijos vienodai kenksmingos kudikiui. tempti kudiki i prirukyta kavine??? blink.gif o del giminaiciu tai nesuprantu kame problema: negi jie patys nesupranta kad negalima rukyti prie mazo vaiko? na tada tiems giminaiciams tikrai fool.gif o del vaikucio tevo tai mano nuomone rukantis tetis praktiskai tokia pati blogybe kaip rukanti mama. na tokia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 01 27, 16:33)
na man atrodo kad abi siuacijos vienodai kenksmingos kudikiui. tempti kudiki i prirukyta kavine??? blink.gif o del giminaiciu tai nesuprantu kame problema: negi jie patys nesupranta kad negalima rukyti prie mazo vaiko? na tada tiems giminaiciams tikrai  fool.gif o del vaikucio tevo tai mano nuomone rukantis tetis praktiskai tokia pati blogybe kaip rukanti mama. na tokia mano nuomone.

O ką nei kart nesi mačiusi vaikų kavinėj? mirksiukas.gif Gerai yra nerūkančiųjų vietos, bet deja jos šalia rūkančiųjų. tai rezultatas praktiškai toks pats.Kol neturėjau vaikų ir aš taip galvojau.... Su vaiku ten neisiu, to nedarysiu... Bet vien miškely vaikščiot tikrai atsibosta, noris ir pasižmonėt, ir su draugais susitikt ax.gif Bet realybėj pamatai, kad norėdama vaiką apsaugoti nuo dūmų, ne tik pati turi nerūkyti, bet ir daug ko atsisakyti, tame tarpe ir pietų kavinėje. Gerai kad yra tokių pat mamyčių kaip ir aš smile.gif tai bent su jomis ir temos tos pačios, ir poreikiai tokie pat bigsmile.gif Va ir aš taip pat manau, kad nesvarbu ar mama žindo ar ne, nepriklausomai nuo to, tai yra tokia pat blogybė. ir nė kiek ne mažesnė. Lygiai tas pats su tėčiu, seneliu, dėde, teta ar drauge. Rūkyti prie vaiko negalima schmoll.gif
Atsakyti
pasiskaičiau ir supratau štai ką - RŪKANTIEMS NEGALIMA TURĖTI VAIKŲ lotuliukas.gif TAI TURĖTŲ BŪTI UŽDRAUSTA ĮSTATYMU lotuliukas.gif , nes jie beširdžiai vaikų kankintojai lotuliukas.gif Nereikia, mielosios mamytės daeiti iki absurdo su savo reikalavimais mirksiukas.gif Tikrai neprieštarauju, kad rūkanti ir maitinanti mama yra blogai schmoll.gif Ir pasyvus rūkymas tikrai kenkia 4u.gif Nu bet atsiprašau, jei mano vyras rūko (tik lauke), tai gal man neleisti jam su vaiku bendrauti blink.gif iš namų išvaryti blink.gif pastoviai graužti, ėsti, kad mestų rūkyti, kol galų gale nei man, nei vaikui gyvenimo nebebus blink.gif Atleiskit, bet čia jau nesąmonė schmoll.gif

Aišku, kiekviena sprendžiam kaip vaikus auginti pačios, bet nereikia tokio kategoriškumo schmoll.gif Niekada nevesiu vaiko į prirūkytą kavinę schmoll.gif Jei norim išeiti pasižmonėti, susitikti su draugais, renkamės tą kavinę, kurioje griežtai atskirtos rūkančiųjų ir nerūkančiųjų vietos, tokių tikrai yra, taip kad nebūtina trenktis ten, kur sąlygos nepalankios (o tėvelis ir draugai draugiškai keliauja rūkyti į lauką mirksiukas.gif )

P.S.

Ir dar, toks jausmas, kad visos mamytės tiesiog angelai, su vaikais tik po parkus ir miškus vaikšto, valgo tik sveiką maistą, bendrauja tik su tokiais pat žmonėm, o vaikams užaugus - juos vynios į vatą, kad gyvenimo blogybių nepajustų g.gif

Tik nepykit, tokia mano nuomonė biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Na angelai ar ne ,bet manau kiekviena mastanti mama nori savo vaikui geriausio,ir kol įmanoma bando jį apsaugoti nuo neigiamo poveikio.Aš ir pati kol nesilaukiau rūkiau ir ne po viena ardvi cigaretes.Beveik pokelis į dieną.Tačiau iš karto,kai tik sužinojau kad laukiuosi-mečiau.Vien pagalvojus,kad mano rūkoma cigaretė kenkia vaikeliui,mintis apie rūkymą nuvydavo tolyn.Nesakau,kad budavo lengva bet..O rūkyti, o po to maitinti ,kad ir po 8 val schmoll.gif abejoju,kad visos kenksmingos medžiagos jau būna pasišalinusios iš organizmo.
Atsakyti
prie ko čia tėčiai ir giminaičiai? g.gif nenukrypkit nuo temos - kalbama apie ŽINDANČIĄ mamą, t.y. apie jos duodamo maisto naujagimiui kokybę mirksiukas.gif
manau, kad rūkančios mamos pienas nėra naudingas vaikui 4u.gif Man rodos, jeigu mama tikrai negali atsisakyti šio įpročio, tegu sau ir rūko, negi gaila bigsmile.gif tada cigaretės + mišinukai kainuos brangiau biggrin.gif
kalbant apie tėčius ir giminaičius biggrin.gif tai vėlgi - neįsivaizduoju, kad kas nors rūkytų šalia kūdikio ir juolab pūstų jam į nosį dūmus rolleyes.gif ar būna ir taip? g.gif po parūkymo vyrą pirmiausiai susitvarkyti su kvapais siunčiu biggrin.gif

Atsakyti
O mano vyras išvis nerūko tongue.gif Ir su jokiais kvapais man išvis kovoti nereikia. Aš taip pat rūkiau, bet sužinojus kad laukiuosi, man tai tema tabu. Apie tai negalvoju ir tiek. Bet aš niekada nesmerksiu tų mamų kurios rūko, taip pat kaip niekada nesmerksiu tų tėčių kurie rūko, taip pat kaip nesmerksiu mamų, kurios apskritai nemaitina ir t.t. Kiekviena tegu elgiasi kaip nori. Bet niekada nepripažinsiu, kad didžiausia šeimos blogybė yra kartais parūkanti, ( ne prie vaiko), žindanti motina. Vat būtent, kad nei viena nesam šventuolės, ir užvalgom kartais ne to ką reikia, ir šampaniuko paragaujam, ir blogų emocijų pilnom kartais tenka pamaitint savo angelėlį. Taigi darykit man ką norit, bet didžiausiu rūkymo minusu visuomet laikiau dūmus, smarvę iš burnos, nuo rūbų ir t.t. taigi manau visa tai "turi" bet kuris rūkorius, ar žindantis ar ne smile.gif Ir toliau manau, kad taip kaip tėtis netampa blogesniu jei rūko, taip pat ir mama netampa blogesnė jei rūko (žinoma ne prie vaiko)

Nors tiesą sakant apie tai, kaip tos visos medžiagos patenka į pieną, nelabai žinau... blush2.gif
Kiek teko girdėti, nikotinas, yra iš tos pačios parapijos kaip kofeinas, kuris tik kelia nepriklausomybę, ir išsigaruoja taip pat greit kaip kofeinas. Taigi, jei taip, po valandos jo jau nelieka. O didžiausias nuodas yra dervos, kurios geriausiai patenka per dūmus. Todėl ir pavojingiausias yra "pasyvus rūkymas" Bet čia tik taip girdėjau, smulkiau nesidomėjau... ax.gif Ai, ir apskritai, rūkyti yra blogai smile.gif Kam čia pyktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aaukse @ 2006 01 27, 18:39)
prie ko čia tėčiai ir giminaičiai? g.gif  nenukrypkit nuo temos - kalbama apie ŽINDANČIĄ mamą, t.y. apie jos duodamo maisto naujagimiui kokybę mirksiukas.gif

Būtent drinks_cheers.gif
Žindanti mama ir cigaretės schmoll.gif
Kalbu apie mamas, kurios sąmoningai renkasi pastovų rūkymą, kai turi žindomą kūdikį. Nesuprantu tokių mamų ir nepateisinu.

QUOTE(persikas @ 2006 01 27, 19:06)
Ai, ir apskritai, rūkyti yra blogai smile.gif Kam čia pyktis smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2006 01 26, 15:45)
....bet tada tu atimsi malonuma is vaikucio savo,jei jau pasirinksi rukyma ,jei jau sugebesi tris men nerukyti ,manau del savo vaikelio istversi ir ilgiau.O nauda bus ne tik vaikeliui ,bet ir tau  4u.gif Linkiu tau ilgo maitinimo ,tik be cigaretes 4u.gif

Nu SANTA tu cia graziai pasakei thumbup.gif ir mane sugedinai blush2.gif saunuole tu clap.gif. visos piktos kaip raganos,barasi biggrin.gif ,o tu ramiai graziai papomokslavai biggrin.gif aciu
QUOTE(persikas @ 2006 01 27, 14:15)
O ką nei kart nesi mačiusi vaikų kavinėj?  mirksiukas.gif  Gerai yra nerūkančiųjų vietos, bet deja jos šalia rūkančiųjų. tai rezultatas praktiškai toks pats.Kol neturėjau vaikų ir aš taip galvojau....  Su vaiku ten neisiu, to nedarysiu... Bet vien miškely vaikščiot tikrai atsibosta, noris ir pasižmonėt, ir su draugais susitikt ax.gif  Bet realybėj pamatai, kad norėdama vaiką apsaugoti nuo dūmų, ne tik pati turi nerūkyti, bet ir daug ko atsisakyti, tame tarpe ir pietų kavinėje. Gerai kad yra tokių pat mamyčių kaip ir aš smile.gif tai bent su jomis ir temos tos pačios, ir poreikiai tokie pat  bigsmile.gif  Va ir aš taip pat manau, kad nesvarbu ar mama žindo ar ne, nepriklausomai nuo to, tai yra tokia pat blogybė. ir nė kiek ne mažesnė. Lygiai tas pats su tėčiu, seneliu, dėde, teta ar drauge. Rūkyti prie vaiko negalima  schmoll.gif

persiko nuomone taip pat man patinka thumbup.gif ,as su ja sutinku,nejaugi turi sedeti namuose ir niekur neiseit pasizmoneti? visos cia pasisakiusios mamytes tokios sventuoles,niekur neina tik namuose sedi?

QUOTE(persikas @ 2006 01 27, 15:54)
O mano vyras išvis nerūko  tongue.gif Ir su jokiais kvapais man išvis kovoti nereikia. Aš taip pat rūkiau, bet sužinojus kad laukiuosi, man tai tema tabu. Apie tai negalvoju ir tiek. Bet aš niekada nesmerksiu tų mamų kurios rūko, taip pat kaip niekada nesmerksiu tų tėčių kurie rūko, taip pat kaip nesmerksiu mamų, kurios apskritai nemaitina ir t.t. Kiekviena tegu elgiasi kaip nori. Bet niekada nepripažinsiu, kad didžiausia šeimos blogybė yra kartais parūkanti, ( ne prie vaiko), žindanti motina. Vat būtent, kad nei viena nesam šventuolės, ir užvalgom kartais ne to ką reikia, ir šampaniuko paragaujam, ir blogų emocijų pilnom kartais tenka pamaitint savo angelėlį. Taigi darykit man ką norit, bet didžiausiu rūkymo minusu visuomet laikiau dūmus, smarvę iš burnos, nuo rūbų ir t.t. taigi manau visa tai "turi" bet kuris rūkorius, ar žindantis ar ne smile.gif Ir toliau manau, kad taip kaip tėtis netampa blogesniu jei rūko, taip pat ir mama netampa blogesnė jei rūko (žinoma ne prie vaiko)

clap_1.gif clap.gif clap.gif
as taip pat iki nestumo rukiau,o kai suzinojau jau tikrai nesinorejo nuodyti savo pilvuko smile.gif o ateityje ziuresim mirksiukas.gif pritariu persikui,kad kiekviena lai elgiasi taip,kaip nori.
Atsakyti
QUOTE(persikas @ 2006 01 27, 19:06)
Kiek teko girdėti, nikotinas, yra iš tos pačios parapijos kaip kofeinas, kuris tik kelia nepriklausomybę, ir išsigaruoja taip pat greit kaip kofeinas.

Nelabai supratau kokią nepriklausomybę sukelia kofeinas ir nikotinas.
Atsakyti