QUOTE(liusi @ 2004 05 28, 15:51)
Ziuriu dauguma cia esanciu labai jau teisingos mamos Vaikus maitina kiek jie nori ir kada nori, negeria, neruko, nesinervuoja ir t.t. Kuo daugiau skaitau tuo jauciuosi prastesne Maitinu as savaja taip pat vis dar (8 men.) ir nepijokauju ir cigaretem nepiktnaudziauju, bet visko pasitaiko- ir parukyti, ir vyno isgerti, ir vaika aprekti. Kazkokia matyt as ne visai tobula mama.
ir dar kelis puodelius kavos išgeriu.Pirmą vaiką nemaitinau nes neg atsisakyti rūkymo, sirgom......
Antrą maitinu iki dabar sveikas ir rūkau ir išgeriu, sažinė griaužia, bet nesinervinu, labai įdomu nejaugi neruk mamų vaikai paauglisteje neserga kvepavimo ir visokiom kitom ligom jau visą gyvenimą sveiki, kaip ridikėliai....
ir nerūkantys vėžiais ir kt nesamonėm serga. O amerikiečių tyrimai mums nelabai tinka, nes jos surūko per dieną nuo 1 iki 2,5 pak
Na mergaites noreciau suzinoti,ar maitinote vaikuti ir rukete?
NEGALIMA NIKOTINAS PATENKA Į PIENUKĄ
Mano nuomonė tokia, kad jei mama negali atsisakyti rūkymo, tai gal geriau tegul pati nemaitina. Nors visada esu nusistačius prieš maitinimą mišinėliais, čia turbūt tas atvejis, kai mišinėlis geriau, nei mamos pienas su nikotinu .
na as galvoju pamaitinti leliuna kokius 3 men aisku jei ir tiek bus pieno,o po to susigrazinti nors viena malonuma -rukyma:)
QUOTE(juratiki @ 2006 01 25, 19:26)
na as galvoju pamaitinti leliuna kokius 3 men aisku jei ir tiek bus pieno
O kodėl tamsta taip pesimistiškai nusiteikusi?
Čia tai labai griežta mano nuomonė. Rūkanti mama negali maitinti, taip pat negali šalia vaiko rūkyti.Toks vaizdelis mane pribaigia
QUOTE(LINCE @ 2006 01 26, 13:19)
Čia tai labai griežta mano nuomonė. Rūkanti mama negali maitinti, taip pat negali šalia vaiko rūkyti.Toks vaizdelis mane pribaigia
as irgi negaliu ziuret i toki vaizdeli... ir taip gaila leliuko kai ta "mamyte" sutraukusi cigarete dar gabala dumo ispucia vaikeliui pasilenkusi ji pabuciuot vargsas kudikelis turi tokia smarve uostyti
Negi mama, negali pakantėti nerūkiusi, kol maitina savo vaikelį? Nesuprantu šito. Ne gi rūkymas yra ar gali būti svarbiau už vaiką. Ir manu joks čia ne malonumas, o mada! Nenoras išsiskirti iš kitų, nes dabar jau manau, kad tik vientai jaunų mamų, kurios nerūko! Noras parodyti kokia aš "šustra". Gal pamaitinus vaiką nebekils noras daugiau rūkyti
Be to pažįstu keleta moterų, kurios metė rūkyti ir visai nekyla noras vėl bandyti, nes jos paprasčiausiai rūpinasi savimi
Vat ir aš sutinku su šia nuomone
Be to pažįstu keleta moterų, kurios metė rūkyti ir visai nekyla noras vėl bandyti, nes jos paprasčiausiai rūpinasi savimi
QUOTE(garbane @ 2006 01 26, 16:42)
as irgi negaliu ziuret i toki vaizdeli... ir taip gaila leliuko kai ta "mamyte" sutraukusi cigarete dar gabala dumo ispucia vaikeliui pasilenkusi ji pabuciuot vargsas kudikelis turi tokia smarve uostyti
Vat ir aš sutinku su šia nuomone
Rūkiau prieš nėštumą. Kaip ir visi rūkoriai, vis žadėjau mesti, bet būdavo gaila atsisakyti vieno iš gyvenimo teikiamų malonumų. Pagaliau ryžausi. Buvo tikrai labai sunku. Ir daviau sau žodį pasistengti nebepradėti vėl. Žinia apie sūnų padidino pasiryžimą. Taigi, aš žinau, ką reiškia mesti rūkyti ir kaip tai sunku.
Vienoms mamoms (čia aš apie rūkiusias) motinystė yra priežastis nerūkyti, kitoms - gaila, bet kliūtis nerūkyti. Man labai gaila tų vaikų, kurių mamos juos laiko kliūtimi rūkymui. Vis tik esame suaugę žmonės ir turime prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Bent kol vaikai per maži, kad galėtų išvengti cigarečių kvapo, reiktų pasistengti. Tokia mano asmeninė nuomonė.
"Vaikai, kurie kvėpuoja aplinkoje esančiais tabako dūmais (pasyvus rūkymas) turi didesnę plaučių vėžio išsivystymo riziką suaugę pranešama šios savaitės BMJ spaudoje. Tie vaikai, kurie patiria pasyvų rūkymą kasdien po daugelį valandų, yra labiausiai pažeidžiami jie turi tris kartus (3,63) didesnę plaučių vėžio išsivystymo riziką, lyginant su vaikais, užaugusiais nerūkančioje aplinkoje. Vaikai, patiriantys pasyvų rūkymą kelis kartus per savaitę, turi pusantro (1,45) karto didesnę riziką, o kurie kvėpuoja tabako dūmais kasdien, bet po nedaug dukart (2,08) didesnę riziką". http://ml.lms.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=63
Kas netingės, internete per paiešką gali įsivesti žodžius "pasyvus rūkymas" ir pasiskaityti daugiau. Niekaip neišvangsit to, kad parūkiusios turėsite paimti savo kūdikį ant rankų. Kuo jis kvėpuos?..
Vienoms mamoms (čia aš apie rūkiusias) motinystė yra priežastis nerūkyti, kitoms - gaila, bet kliūtis nerūkyti. Man labai gaila tų vaikų, kurių mamos juos laiko kliūtimi rūkymui. Vis tik esame suaugę žmonės ir turime prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Bent kol vaikai per maži, kad galėtų išvengti cigarečių kvapo, reiktų pasistengti. Tokia mano asmeninė nuomonė.
"Vaikai, kurie kvėpuoja aplinkoje esančiais tabako dūmais (pasyvus rūkymas) turi didesnę plaučių vėžio išsivystymo riziką suaugę pranešama šios savaitės BMJ spaudoje. Tie vaikai, kurie patiria pasyvų rūkymą kasdien po daugelį valandų, yra labiausiai pažeidžiami jie turi tris kartus (3,63) didesnę plaučių vėžio išsivystymo riziką, lyginant su vaikais, užaugusiais nerūkančioje aplinkoje. Vaikai, patiriantys pasyvų rūkymą kelis kartus per savaitę, turi pusantro (1,45) karto didesnę riziką, o kurie kvėpuoja tabako dūmais kasdien, bet po nedaug dukart (2,08) didesnę riziką". http://ml.lms.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=63
Kas netingės, internete per paiešką gali įsivesti žodžius "pasyvus rūkymas" ir pasiskaityti daugiau. Niekaip neišvangsit to, kad parūkiusios turėsite paimti savo kūdikį ant rankų. Kuo jis kvėpuos?..
Pritariu as tai pat negaliu ziuret kai vienoj rankoj cigarete kitoj vaikas.Negi negalima mest rukyt kol laukiesi vaiko,kai maitini juk kenki ne tik sau ,bet svarbiausiai vaikeliuj.Vargsai vaikeliai kuriu mamos vis delto maitina ir ruko.