Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

QUOTE(ada21lt @ 2012 07 17, 17:16)
KAip ir visi kenksmingi produktai, dalys ,kurios neskyla ir nesiskaido, kurias neimanoma pasalinti is organzimo, jame ir kaupiasi. Jei idomu pastudijuokit kas yra alkoholis, kaip jis valomas is organizmo, kas yra kepenys ir kaip jos veikia ir t.t. 4u.gif

Ačiū už pasiūlymą bigsmile.gif Taigi teigiate, kad etanolis yra būtent tas produktas, kuris neskyla ir jo neįmanoma pašalinti iš organizmo. g.gif O alkoholdehidrogenazė ir acetatdehidrogenazė yra velnio ir alkoholio gamintojams parsidavusių mokslininkų išmislas, o ne alkoholį ir jo tarpinius metabolitus skaidantys fermentai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 17, 17:16)
KAip ir visi kenksmingi produktai, dalys ,kurios neskyla ir nesiskaido, kurias neimanoma pasalinti is organzimo, jame ir kaupiasi. Jei idomu pastudijuokit kas yra alkoholis, kaip jis valomas is organizmo, kas yra kepenys ir kaip jos veikia ir t.t. 4u.gif

ir čia pasrodo esat tiesiog genijus. Kaip ir auklėjime bigsmile.gif dange žinoma apie kepenis nieko nežino, kur jau ten jai žinoti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

pati esu žindanti mama ir jau labai kyla noras grįžti prie tabako... tai iškilo toks klausimas, o jei bandyčiau elektronines cigaretes? Kaip manot ar jas sveikiau rūkyti?

Kaip tik neseniai draugė nusipirko nebrangiai ir sakė visai neblogai pakeičia paprastas cigaretes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamJaunoji @ 2012 07 18, 11:13)
Sveikos mamytės,

pati esu žindanti mama ir jau labai kyla noras grįžti prie tabako... tai iškilo toks klausimas, o jei bandyčiau elektronines cigaretes? Kaip manot ar jas sveikiau rūkyti? 

Kaip tik neseniai draugė nusipirko nebrangiai ir sakė visai neblogai pakeičia paprastas cigaretes smile.gif

Papildyta:
kaip suprantu elektroninese cigaretese nera tabako ir kenksmingu medziagu (kiek teko dometis), tai manau kad cia nereali alternatyva. as pati spirgu kaip noriu...smile.gif draugai buvo lauktuviu parvezeze su iv skoniais, tai ir man, ir vyrui mano patiko.
o kur tavo drauge pirkusi?
Atsakyti
QUOTE(fantasy_83 @ 2012 07 18, 14:56)
Papildyta:
kaip suprantu elektroninese cigaretese nera tabako ir kenksmingu medziagu (kiek teko dometis), tai manau kad cia nereali alternatyva. as pati spirgu kaip noriu...smile.gif draugai buvo lauktuviu parvezeze su iv skoniais, tai ir man, ir vyrui mano patiko.

Sakė pirko Maximoje už 19,99 Lt
O būna dar skonių įvairių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamJaunoji: 20 liepos 2012 - 14:10
QUOTE(MamJaunoji @ 2012 07 18, 12:13)
Sveikos mamytės,

Nusipirk gal geriau Alleno Carro knygs "Lengvas budas mesti rukyti" gal geriau pades visam issivaduoti is sios priklausomybes. nes psicholpginis faktorius pats svarbiausias cia ,paimsit elektronine, paskui neuzilgo atsibos zaisti ir paiimsit tikra 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 07 17, 17:36)
Ačiū už pasiūlymą  bigsmile.gif Taigi teigiate, kad etanolis yra būtent tas produktas, kuris neskyla ir jo neįmanoma pašalinti iš organizmo. g.gif O alkoholdehidrogenazė ir acetatdehidrogenazė yra velnio ir alkoholio gamintojams parsidavusių mokslininkų išmislas, o ne alkoholį ir jo tarpinius metabolitus skaidantys fermentai  cool.gif

Juokingai skamba jusu zinutes. Ka jomis norite irodytio, kad alkoholi sveika gerti? Ir, kad organizmui jokio zalingo poveikio jis nedaro, o susivirskina taip pat lengvai,kaip ir bet koks maisto produktas? Ir kad musu organizmas visiskai nesitersia ir visiskai issivalo, kai vartojami nuodai doh.gif
Gerkit, jei jums reikia drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 22, 19:50)

Juokingai skamba jusu zinutes. Ka jomis norite irodytio, kad alkoholi sveika gerti? Ir, kad organizmui jokio zalingo poveikio jis nedaro, o susivirskina taip pat lengvai,kaip ir bet koks maisto produktas? Ir kad musu organizmas visiskai nesitersia ir visiskai issivalo, kai vartojami nuodai doh.gif
Gerkit, jei jums reikia  drinks_cheers.gif

bigsmile.gif Ne. Noriu įrodyti, kad žmogus, kuris teigia, kad rimtai domėjosi alkoholio veikimu ir metabolizmu, turėtų atsakingiau formuluoti mintis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(MamJaunoji @ 2012 07 18, 12:13)
Sveikos mamytės,

QUOTE(fantasy_83 @ 2012 07 18, 15:56)
Papildyta:

Domėkitės iš naujo mirksiukas.gif Rūkymas žindymo metu, nepriklausomai nuo to, ar cigaretė įprastinė, ar elektroninė bet kokiu atveju nėra priimtinas.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 07 22, 20:19)
bigsmile.gif Ne. Noriu įrodyti, kad žmogus, kuris teigia, kad rimtai domėjosi alkoholio veikimu ir metabolizmu, turėtų atsakingiau formuluoti mintis  mirksiukas.gif

KAm nukreipti kalba nuo temos kabinejimuisi prie zodziu? Gudresne norit pasirodyti?GAlima savo zinojkima ir kitais budais atskleisti mirksiukas.gif
Niekas visko iki galo nezino, net apie zmogaus organizma, kazka as zinau, kazka jus zinote. O siaip nebutina zinoti tiksliai kokie pvz procesai vyksta molekuliu lygmeny, jei suvoki bendrai, kad alkoholis kenkia ir tom paciom kepenim ir labai. Aisku gilesnis zinojimas tik i nauda, ypac jei yra nors kokia mintis, kad alkoholis gali nekenkti, kad yra kazkokia saugi jo norma ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 23, 12:24)
KAm nukreipti kalba nuo temos kabinejimuisi prie zodziu? Gudresne norit pasirodyti?GAlima savo zinojkima ir kitais budais atskleisti mirksiukas.gif
Niekas visko iki galo nezino, net apie zmogaus organizma, kazka as zinau, kazka jus zinote. O siaip nebutina zinoti tiksliai kokie pvz procesai vyksta molekuliu lygmeny, jei suvoki bendrai, kad alkoholis kenkia ir tom paciom kepenim ir labai. Aisku gilesnis zinojimas tik i nauda, ypac jei yra nors kokia mintis, kad alkoholis gali nekenkti, kad yra kazkokia saugi jo norma ir t.t.  mirksiukas.gif

Būtent dėl šios priežasties pasiūlėt man pastudijuoti, kas tos kepenys? bigsmile.gif
Iš esmės man ne taip jau ir svarbu, ką ir kiek giliai jūs žinote. Tačiau jūs manipuliuojate vadinamomis žiniomis, mokydama kitus. Tikslas, žinoma, kilnus: perspėti žindyves dėl galimo alkoholio pavojaus.Viskas puiku.Ir netgi teisinga. Tačiau kam reikalingi išgalvoti siaubai baubai apie nesiskaidantį alkoholį, nesuprantu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 07 24, 16:16)
Tačiau kam reikalingi išgalvoti siaubai baubai apie nesiskaidantį alkoholį, nesuprantu  bigsmile.gif

KA as parasiau tik gelytes, palyginus su tuo ka daro alkoholis 4u.gif

http://www.satvaklub...mp;limitstart=1
Kiekvieno žmogaus organizme gaminasi specialus fermentas, vadinamas alkoholio dehidrogenazė. To fermento paskirtis - neutralizuoti patekusį į organizmą alkoholį.
Daug šito fermento gamina organizmai visų žmonių, gyvenančių šiltuose kraštuose ir tūkstantmečiais maistui vartojančių vynuoges. Jie valgo vynuoges, virškinimo sistemoje jos rūgsta, gaminasi alkoholis ir gaminasi fermentas, kuris neutralizuoja alkoholį. Šiaurės kraštų gyventojų organizmuose, - o mes, rusai (ir lietuviai, - red.), esame šiaurės tauta, - fermentas alkoholdehidrogenazė beveik nesigamina arba labai mažai. Štai kodėl čiukčiui, chantui, jakutui penkis kartus įpila po 100 gramų, o nuo šeštos stiklinaitės - jie jau alkoholikai. Jų organizme visiškai nėra šito fermento.
Prieš šimtą metų rusų gydytojai atrado keistą – ir mums baisų – dėsningumą. Vidutinei metinei oro temperatūrai sumažėjus penkiais laipsniais, mirtingumas nuo alkoholio išauga 10 kartų. Alkoholiu, kaip žinome, buvo išnaikinti Šiaurės Amerikos indėnai, alkoholiu buvo išnaikinta dešimtys Rusijos federacijos tautų. Tai mažos Sibiro, Šiaurės ir Tolimųjų Rytų tautelės.

Alkoholis ir jo skilimo produktai organizme išlieka ilgiau kaip 20 parų, o jauno vyro reproduktyvinė funkcija atsistato tik po 100 dienų visiško susilaikymo nuo alkoholio (abstinencijos). Tris su puse mėnesio nė lašo į burną vyno, alaus ar degtinės. Per tą laiką pilnai atsinaujina lytinės ląstelės ir vyras gali pradėti sveiką gyvybę.

Dėl ypatingos fiziologijos moteriai iš viso negalima gerti. Visi moters kiaušinėliai užsimezga gimstant mergaitei ir būna jos organizme visą gyvenimą. Kas mėnesį vienas iš šių kiaušinėlių subręsta ir tampa tinkamas apvaisinimui. Nežinia, kuri išgerto šampano ar vyno taurė gali pakenkti būtent tą kiaušinėlį iš kurio gims nauja gyvybė.

O dar kas prajuokino labiausiai:

Per mikroskopą matyti kaip jos ryja cukrų, o išskiria alkoholį - C2H5OH.
Alkoholis - tai mielių bakterijų šlapimas, išmatos, o moksliškai - ekskrementai.....
Daug kas, o ypač moterys, mėgsta šampaną. Jį gamina štai kaip. Į žalio stiklo butelį įpila 5 rūšių vynuogių sulčių mišinį ir įdeda mielių. Priklausomai nuo sulčių mišinio sudėties, gaunamas įvairių rūšių šampanas. Kalnuose yra išrausti ilgi urvai, kurių sienose išgręžtos skylės buteliams. Į jas sudeda butelius, urvą uždaro, užantspauduoja ir dvejus metus laiko tamsoje. Temperatūra ten visą laiką vienoda - 14 laipsnių. Per 2 metus mielių bakterijos perdirba sultis ir, pasibaigus terminui, atidaro tamsų rūsį ir į jį nukreipia stiprią šviesą. Nuo netikėtumo ir baimės bakterijos suviduriuoja ir dvėsdamos prileidžia dujų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 21 rugpjūčio 2012 - 10:29
Jeigu esame tokie egoistai, kad dėl naujo žmogaus (ir dar savo vaiko) nesugebame atsisakyti savo silpnybių ir ieškome įvairiausių pasiteisinimų, tai kaip galime leisti sau tą naują gyvybę pradėti. Jei esame tokie neišmanėliai jog neįsisamoniname žalos, tai kam apsimetame labai daug besidomintys apie žalą - juk vis tiek ieškome ne žinių padaryti tinkamą sprendimą, o pasiteisinimo.... Gal galime bent kažkiek savo pavyzdžiu parodyti, kad žmogus yra ne tik egoistas, bet sugeba kažko atsisakyti dėl kito be jokios naudos sau? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikityta: 21 rugpjūčio 2012 - 11:13
QUOTE(Cikityta @ 2012 08 21, 12:12)
Jeigu esame tokie egoistai, kad dėl naujo žmogaus (ir dar savo vaiko) nesugebame atsisakyti savo silpnybių ir ieškome įvairiausių pasiteisinimų, tai kaip galime leisti sau tą naują gyvybę pradėti. Jei esame tokie neišmanėliai jog neįsisamoniname žalos, tai kam apsimetame labai daug besidomintys apie žalą - juk vis tiek ieškome ne žinių padaryti tinkamą sprendimą, o pasiteisinimo.... Gal galime bent kažkiek savo pavyzdžiu parodyti, kad žmogus yra ne tik egoistas, bet sugeba kažko atsisakyti dėl kito be jokios naudos sau? rolleyes.gif

ŠAU-NUO-LĖ !!!! Viskas tuo ir pasakyta mamkos. biggrin.gif
Aš irgi esu mėgėja parūkyti, ir martinio taurė man iki šiol yra didžiausias malonumas, tačiau nepiknaudžiausiu tuo, kol nebaigsiu maitinti savo dukros.
Atsakyti