besteller,
Alkoholis iš organizmo pašalinamas ~8val. +tai priklauso nuo pačio org. ir išgerto alkoholio kiekio, stiprumo, lyties.
Kūdikio kepenys ik 3mėn. visiškai alkoholio neperdirba, 3mėn.- perdirba du kartu slėčiau nei suaugusiojo.
Mamai alkoholis sutrikdo hormonų pusiausvyrą ( jie (prolaktinas ir oksitocinas atsakingi už pienuko gamybą)
Jei mama vartoja alkoholį (didžiausia koncentracija preėjus 30min.-1h)- su pienu vaikas gauna 2%
http://www.arzinai.l...is-is-organizmo
Va ką radau :
Gėrimai (alkoholiniai ir nealkoholiniai)
Piene gausu kalcio, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Jeigu jūs negalite gerti pieno, nesijaudinkite: motinos pienas gaminasi ne iš pieno. Svarbu, kad jūs gautumėte pakankamai skysčių: vandens, sulčių ir kitų gėrimų, kuriuose yra kalcio.
Retkarčiais galite pavartoti alkoholinių gėrimų. Tačiau per 24val turėtumėte išgerti ne daugiau nei 200ml vyno, 50ml stiprių alkoholinių gėrimų ar dviejų bokalų alaus.
Išėmiau iš čia:
http://eli.mama.lt/n...is_zindymo_metu
Gėrimai (alkoholiniai ir nealkoholiniai)
Piene gausu kalcio, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Jeigu jūs negalite gerti pieno, nesijaudinkite: motinos pienas gaminasi ne iš pieno. Svarbu, kad jūs gautumėte pakankamai skysčių: vandens, sulčių ir kitų gėrimų, kuriuose yra kalcio.
Retkarčiais galite pavartoti alkoholinių gėrimų. Tačiau per 24val turėtumėte išgerti ne daugiau nei 200ml vyno, 50ml stiprių alkoholinių gėrimų ar dviejų bokalų alaus.
Išėmiau iš čia:
http://eli.mama.lt/n...is_zindymo_metu
Retkarciais galima ir kokiu ziurknuodziu po kruopelyte ar arseniko siaip del ivairoves dar gal kokia extazy tablecia, cia ,kad ne vien alkoholiu trucintis
QUOTE(besteller @ 2010 08 09, 11:14)
p.s. puse stiklines alaus ar 50 ml vyno isgerimu as nelaikau, tai man ne jokia iseitis
O kas tada Jums yra išeitis?
Na ir aršių pasisakymų čia yra apie tą alkoholį . Man toks įspūdis pasiskaičius susidarė, kad šioje temoje nesusikalbėjimas. Nes vienos mamytės parašo, kad išgeria tik maitinančios, o kitos jau pradeda smerkti, kaip vos ne kibirais geriančias, kad jau alkoholis viską žudo, kenkia smegenims ir t.t. Bet tai ir yra diskusijų tema. Tai vat prie ko noriu ir prieiti. Kad mano dukrytei dabar jau greit 1,8 mėn. Bet aš maitindama iki 1 metukų visiškai jokio alkoholio neragaudavau. O dabar retkarčiais išgeriu su kuo mažesniu laipsniu alaus. Ir juk išgeriu ne kiekvieną dieną, o kartais savaitgaliais. Ir nematau nieko blogo. Netgi esu skaičiusi, kad alaus stiklinė (čia kai vaikas mažučiukas netgi) skatina pieno gamybą. Taip kad mamytės reikia išsiaiškinti, koks leliukas, kiek išgeria, o ne iškart smerkti. Nes mano mažiukei kol buvo visiškai tik mėnesiukais, net nepagalvodavau, kad ir alaus išgerti galiu.
Gal kam pravers ši lentelė
1975 m. Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) 28 sesija pripažino alkoholį narkotiku, ardančiu sveikatą. (Veikia kaip protoplazminis nuodas. O narkotinė savybė - po kelių kartų atsiranda prisirišimas, kuris vadinamas alkoholine priklausomybe).
http://provita.vdu.lt/pv/nark.htm
Nezinau, gal mano poziuris ir kategoriskas del alkoholio, bet kai zinau, koks tai nuodas ir kaip stipriai kenkia zmonems, kiek sukelia nelaimiu, ir svarbiausia neturi jokio teigiamo poveikio, nu isskyrus dezinfekavima, kai reikia atlikti kokia operacija ar pan, vienu zodziu tinkamas tik isoriniam vartojimui
Jei kam idomu paskaitykit knygute Allen Carr Lengvas budas suvaldyti alkoholi , gal aiskiau pasidarys.
O del to, kad kazka sako daktarai ar kiti zmones, kurie patys vartoja alkoholi kazkokioj formoj, tai labai man itartina ar jei gali objektyviai sneketi
Zinau viena tai didelis biznis tiek verslininkams tiek gydytojams tiek valstybei ir t.t. todel ir plauna smegeneles nesustodami...
http://provita.vdu.lt/pv/nark.htm
Nezinau, gal mano poziuris ir kategoriskas del alkoholio, bet kai zinau, koks tai nuodas ir kaip stipriai kenkia zmonems, kiek sukelia nelaimiu, ir svarbiausia neturi jokio teigiamo poveikio, nu isskyrus dezinfekavima, kai reikia atlikti kokia operacija ar pan, vienu zodziu tinkamas tik isoriniam vartojimui
Jei kam idomu paskaitykit knygute Allen Carr Lengvas budas suvaldyti alkoholi , gal aiskiau pasidarys.
O del to, kad kazka sako daktarai ar kiti zmones, kurie patys vartoja alkoholi kazkokioj formoj, tai labai man itartina ar jei gali objektyviai sneketi
Zinau viena tai didelis biznis tiek verslininkams tiek gydytojams tiek valstybei ir t.t. todel ir plauna smegeneles nesustodami...
sweikutes,as gyvenu anglijioje..tai va paklausiau savo midwife del alkoholio ir cigareciu..del alkoholio sake,kad jei taure ar dvi vyno arba alaus..gali gerti ir drasiai maitinti.. jei isgeri daugiau..kokius tarkim alaus 5-6 bokalus ..tarkim vakare geri..per nakti geriau jau nemaitinti..alkoholio isgaravimas priklauso nuo kiekvieno skirtingai.Ytakos turi svoris,ugis,irtt..alkoholiui isgaravus is organizmo,nebus jio ir piene!!
Del cigareciu..svarbiausia nerukyti prie vaiko..taip pat negerai jei rubai,rankos,burna prasmire cigareciu kvapu.Jei labai norisi parukyti..cia nieko l.,blogo ..Butina salyga nerukyti prie vaiko..Labai gerai jei berukant uzsidetumet kokia nors pvz skraiste..kad neisigertu taip kvapas i rubus..nusiplautumete rankas isiskalautumete burna..Sake,kad geriau yra rukyti ir maitinti nei nemaitinti..
tai va ka man ji pasake..
Del cigareciu..svarbiausia nerukyti prie vaiko..taip pat negerai jei rubai,rankos,burna prasmire cigareciu kvapu.Jei labai norisi parukyti..cia nieko l.,blogo ..Butina salyga nerukyti prie vaiko..Labai gerai jei berukant uzsidetumet kokia nors pvz skraiste..kad neisigertu taip kvapas i rubus..nusiplautumete rankas isiskalautumete burna..Sake,kad geriau yra rukyti ir maitinti nei nemaitinti..
tai va ka man ji pasake..
Na truputelis,laselis vyno ar keli gurksniai alucio tikrai nepakenks,na tai mano nuomone. Taciau nemanau kad butu neimanoma pabuti be alkoholio pakol maitinat? Juk nemaitinsit visa gyvenima
Aš tai kategoriškai nusiteikusi prieš alkoholį ir rūkymą bet kokiais kiekiais. Manau, žindančiai nedera to daryti. O dar būna, kad nėščios rūko ir išgerinėja... Na, man trūksta žodžių.
maniškis gimė kovą, ši vasara buvo labai karšta, draugai atvažiuodavo į sodą - mažiaus aplankyt, šašlyko išsikept. išgerdavau maximum 0,3 silpno alaus, nors ir maitinau. nemanau, kad padariau kriminalą
o va prieš rūkymą esu kategoriškai prieš
o va prieš rūkymą esu kategoriškai prieš