QUOTE(mazge1979 @ 2009 01 27, 11:05)
svekos, visos mamytes.
koks skirtumas rukot ar nerukot, cia kaip kiekviena isgali. juk ir ekologisko maisto ne kiekviena nusipirkti ystengiam, o maistas, kury perkam nuo maximos iki cento parduotuvese, tikrai ne ka zalingesnis nei cigarete ar dvi.
sako maitinanciai mamytei reikia vaisiu ir darzoviu, bet kai pradedi pirkt parduotuvej, tai nuo to maximos obuolio taip mamytei pilva ispucia, ka jau kalbet apie mus mazuciukus, antra, juk atsimusam y ta siena, kad daug vaisiu ir darzoviu negalima valgyt, kad leliuko neisbertu ir vel blogai. nusiperki mesyte, o tas gyvis, kurio ten mesa, gal kuo sirgo ar nudveses buvo, kai jo mesyte pardavinejo. geriam parduotuves pienuka, nes naminio negalima, beria leliuka, vel kenkia jam.
tai pasakykit, kas tada leliukui nekenkia? man gaila savo mazuciuko, nes ka bevalgyciau ar begerciau, viskas yra su konservantais, pilna chemijos.taip ir su rukymu ar alkoholiu.as nei rukau, nei geriu, bet nesmerkiu tu kurios taip daro.
gal daug as cia prirasiau, ne visos supras, bet toks gyvenimas...
Man tai nesulyginami dalykai: valgyt reikia, tad valgom, kas prieinama. Be to, yra pasirinkimas (eko produktai), galima gaminti tik iš pirminių produktų, o ne pusfabrikačių. Rūkyti ar vartoti alkoholį yra mamos valios ir pasirinkimo reikalas. Teoriškai to gali ir nebūti. Kaip tai gaunasi praktiškai - čia jau kitas klausimas. Neteigiu, kad 'besilaužanti' dėl nesurūkytos cigaretės mama geriau vaikui negu užtraukusi dūmelį: kaip kažkas sakė, geriau rūkyti ir žindyti, negu rūkyti ir nežindyti. Manau, rūpestinga (nors ir ne labai valinga) mama vis tiek koreguoja kiekius. O teigti, kad 'tebūnie rūko ir geria, nes ir taip visur viskas nesveika' yra mažų mažiausiai nelogiška, nes, mano akimis, net ir vienas mažas pokytis natūralumo, sveikumo link yra teigiamas dalykas.