alkoholio nevartojau visai, kazkaip nemasina jis manes, o ir karta isgerus puse stiklines alaus pasijutau lyg apsinesus, o ir kol vaikelis nebus savarankiskas, apgirtus jo priziuret nenoreciau.
taciau
zaviuosi ir lenkiu galva pries tas motinas, kurios mete rukyt, arba kencia metus, kaip nori parukyt, bet nesiryzta.
as nemeciau, nei nescia, nei maitindama. patikekit, kaip as puikiai suvokiu ir jauciu kad tai mano didziausia geda ir nuodeme. bet negalejau mest, nesugebejau tiesiog. galbut ir apie mane galima pagalvot - kokia ji motina? bet as manau kad esu gera/normali mama, mano vaikas man brangiausias pasauly, ir pati save smerkiu uz savo silpnybe.
o tie visi pasiteisinimai "vaikas sveikas", "nieko nenutiko" - ta tik is dideles gedos ir savigrauzos. mums, silpnavalems taip geda pries kitus, save, savo vaikus, mes jauciames tokios kaltos, kad i visa skaudzia tiesa i akis tik ir belieka gintis kvailais pasiteisinimais.
QUOTE(mila vanila @ 2008 01 31, 23:59)
alkoholio nevartojau visai, kazkaip nemasina jis manes, o ir karta isgerus puse stiklines alaus pasijutau lyg apsinesus, o ir kol vaikelis nebus savarankiskas, apgirtus jo priziuret nenoreciau.
taciau
zaviuosi ir lenkiu galva pries tas motinas, kurios mete rukyt, arba kencia metus, kaip nori parukyt, bet nesiryzta.
as nemeciau, nei nescia, nei maitindama. patikekit, kaip as puikiai suvokiu ir jauciu kad tai mano didziausia geda ir nuodeme. bet negalejau mest, nesugebejau tiesiog. galbut ir apie mane galima pagalvot - kokia ji motina? bet as manau kad esu gera/normali mama, mano vaikas man brangiausias pasauly, ir pati save smerkiu uz savo silpnybe.
o tie visi pasiteisinimai "vaikas sveikas", "nieko nenutiko" - ta tik is dideles gedos ir savigrauzos. mums, silpnavalems taip geda pries kitus, save, savo vaikus, mes jauciames tokios kaltos, kad i visa skaudzia tiesa i akis tik ir belieka gintis kvailais pasiteisinimais.
taciau
Na bet tu tikra saunuole, kad pripazysti visa tai ne tik sau, bet ir kitiems... Ne bet kuri galetu taip nuosirdziai prisipazinti, nesiteisinti ir nesidangstyti...
QUOTE(Rugsti bambonke @ 2008 02 01, 06:17)
Na bet tu tikra saunuole, kad pripazysti visa tai ne tik sau, bet ir kitiems... Ne bet kuri galetu taip nuosirdziai prisipazinti, nesiteisinti ir nesidangstyti...
Tikrai saunuole
Siaip turiu kelias drauges, kurios megejos parukyti nuo paauglyste, ir pagerti. Tusai, rukymai, pachmielai joms beveik kasdienybe. Jos man vaikiskai naturai budavo ypac grazios, svajaus buti tokia kaip jos. Grazuole.
Praejo keli metai. Jos tebera grazios, bet paziurejusi i veida matau kazkokius zenklus, tarsi jos jau butu pradejusios senti. Turiu omenyje smulkios rauksleles, papurtes veidas, negrazi jo spalva.. Visos tebesame dar labai jaunos.
Beto kas garantuos, kad rukymas, alkoholis neuzprogramuos kudikio priklausomybes ateityje. Tai testinis procesas. Mama gere nescia, ruke nescia, zindydama irgi Nedristu taip teigti. Bet kas zino.
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 01, 04:08)
Prasau man ast uonis alaus
As sau leidziu nedideli bokala alaus isgerti retkarciais, o rukyma pamirsau nuo tos dienos kai suzinojau,kad po sirdim nesioju nauja gyvybe. Nuo tada ne kartelio, ne dumelio. Ir net rukanciuju aplinkoj nebunu. Bet vat pastaruoju metu, jauciu, kad kyla pagunda, ne daznai, bet kai pamatau pvz per TV ka nors gardziai traukianti dumeli....ach...bet vis veju mintis salin...
Kai baigsiu maitint tai manau paragausiu, o tada ziuresiu ar labai slykstu ar vel grisiu prie sio blogo iprocio ....
Kai baigsiu maitint tai manau paragausiu, o tada ziuresiu ar labai slykstu ar vel grisiu prie sio blogo iprocio ....
musu svajones visiskai sutampa, ,bet as manau, kad paragavusi to dumelio, tikrai neatsispirsiu testi ta ''malonuma'' ir toliau
Papildyta:
oi, parasiau tau atsakyma, bet kazkaip nenusikopijavo tavo atsakymas , taigi rasiau, kad mano svajones visiskai sutampa su tavosiomis
Papildyta:
QUOTE(deluxe @ 2008 02 01, 14:26)
As sau leidziu nedideli bokala alaus isgerti retkarciais, o rukyma pamirsau nuo tos dienos kai suzinojau,kad po sirdim nesioju nauja gyvybe. Nuo tada ne kartelio, ne dumelio. Ir net rukanciuju aplinkoj nebunu. Bet vat pastaruoju metu, jauciu, kad kyla pagunda, ne daznai, bet kai pamatau pvz per TV ka nors gardziai traukianti dumeli....ach...bet vis veju mintis salin...
oi, parasiau tau atsakyma, bet kazkaip nenusikopijavo tavo atsakymas , taigi rasiau, kad mano svajones visiskai sutampa su tavosiomis
Na, as irgi nesidomiu alkoholiu, bet va dumeli tai is toli uzuodziu ir kai uzuodziu tai kartais nesusilaikau,tai viena koki patraukiu ,ir manau kad nera nei vieno zmogaus galincio pasmerkti ,tai padaryti gali tik mano vaikas.Ir manau kad kiekviena kuri patraukia tai darydama nesijaucia super,manau kiekvienai sirdagrauzis uzeina
QUOTE(Zanuza @ 2008 02 05, 17:39)
manau kiekvienai sirdagrauzis uzeina
Hmmm, ar tai pernelyg didelis egoizmo jausmas ar savikontroles stoka?
Juk suaugusios moteros Ne smerkime esme...vaikams pavyzdys rodomas Juk MAMA yra pirmasis ir svarbiausias zmogus, is kurio mokosi vaikas.
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 05, 20:34)
Hmmm, ar tai pernelyg didelis egoizmo jausmas ar savikontroles stoka?
prie ko cia egoizmas. ir savikontrole cia jau lieka zemesniam lygmeny, ja butu galima taikyti toms kurios apskritai nera rukancios, tik karta per menesi/savaite 'del kompanijos' uztraukdavo iki nestumo. jei esi uzkietejus rukale - yra priklausomybe, fiziologinis poreikis - sunku panasiai kaip nevalgyt (ypac kai kiti aplinkui valgo, o esi alkanas). beto, abstinencijos poveikis padaro savo - nervingumas, sveikatos sutrikimai ir pan. pavargsti nuo to, ir spjoves i viska uztrauki.
gal ia greiciau valios stoka. bet ir tai, zinau pacias valingiausias, kurios taip ir nemete.
O man alus labai patinka ,rukyt meciau jau kai suplanavom,kad jau reikia vaikiuko ir iki siol net nepagalvoju. bet alu tai nors i savaite karta du butelius isgeriu. Gal reikia organizmui aluje esanciu mieliu ,man anksciau tas alus,buves nebuves,vienodai rode,o sestam menesi pamaciau reklamoje,kaip ji pila i taure ir viskas,ikisiol tebegeriu. dar tebemaitinu MP ir taip kartais griauziuosi.
As tai irgi kartais gramulka padarau,bet neprisigeriu ir nerukau,
nezinau ar cia teisa , bet esu ne is vienos girdejusi, kad jei nori truputeli pasimegauti alkoholiu, tai geriau gerti likeriuka arba brendi 100 gramu, nei vyno taure, nes vynas pucia viduriukus...
Ne viena alkoholio rusis naudos nesuteikia, taip, kad protingiausio pasirinkimo cia nera.