QUOTE(ast_alaus @ 2007 11 16, 19:49)
Na bet jei sakai, jog ligos ne nuo blogu iprociu (o 'is lempos'), matyt tuomet galima ir kudikiui i burna cigara igrust (o tai is esmes tas pat, jei mama salia jo ruko)
Tamsta per pyltį net žodžių neskaitai?
kur aš parašiau, kad ligos "iš lempos"? Manau, kad niekur
. Paprasčiausiai parašiau, kad ligas nebūtinai lemia žalingi ypročiai
gal tekstas per ilgas buvo? kol perskaitai užsimiršta?dar kartą nukopijuoju: "
Nesakau kad nereikia saugotis- priešingai- jei jūs nesaugosite ir nesisaugosite pačios niekas už jus to nepadarys, bet kas per daug tas nesveika. Raudono vyno puse taurės(ne daugiau 100ml maitinančiai), nealkoholinis alus, o ir alus silpnas (iki 4) nepridarys daugiau žalos nei sunkieji metalai didmiesčiuose, užterštas nitritais nitratais vanduo jūsų šuliniuose, ar " sveikos" pertręštos lenkiškos ar ir iš jūsų laukų daržovės pavaišintos mėšliuku... "
Aš prieštarauju tik dėl vienos ligos: alergijos. Jos nelemia blogi ypročiai, ją nulemia priešingai per didelis rūpestis arba paveldimumas.
Galbūt už kokių 20m su didžiausiu siaubu gydytojai pasakos, kai vat... 2000m išrašinėjo nėščiosioms tokias dozes vitaminų ir tai vat tokias ir tokias pasekmes turi...
tai man staiga priminė evoliucijos teorijos dėstytojo žodžius: kad tarybiniais laikais buvo su
atliekami bandymai: įvairaus nėštumo laikotarpiu moterims besiskundžiančioms skausmais buvo skirtas nuskausminamas preaparatas. Ko pasekoje vaisius žūdavo arba gimdavo su ženkliais išsigimimais, tokiais kaip neišsivystę plaučiai, neišsivystčiusios galūnės. Na ką gi po tokių bandymų vaisto informacijos lapelyje atsirado prierašas: nėščiosioms gerti negalima
... po teisybei aš net nutirpau kai išgirdau tai iš dėstytojo lūpų.
Nesakau: "gerkite rūkykite- niekas nekenkia", paprasčiausiai nereikia pulti prie kraštutinumų.Nesakau, kad pateisinu moteris kurios nėštumo ir žindymo metu teikia pirmenybę tik sau ir savo pomėgiams savo žalingiems ypročiams, bet nieko čia jau nepadarysi- nenubėgsi gi- neatimsi. Iš patirties žinau tik tiek- sakyk nesakęs- jos tik papyks- ir vėl savo darys. Labai skaudu (nors čia ne tas žodis- apima įsiūtis) kai matai moterį "ant dienų" nusilakusią iki žemės graibymo su buteliu degtinės rankose- ir tik todėl kad vyras nemato- komandiruotėje, tada kitą traukiančią vieną cigaretę po kitos kai ant pilvo jau ir pelenai krenta- rodos už ką joms tas motinystės džiaugsmas buvo duotas? Kitos gydosi, stengiasi, per galvą verčiasi o vaikelio kaip nėr taip nėr... o čia neatsakingas požiūris į tokį stebūklą... Ai ką aš čia? nusipeizėjau pati
Štai aš. ir vėl sėdžiu su skardine nealkoholinio
BALTIKA alaus. Taip. Galbūt jis ir nepadeda pieno gamybai- bet aš tikiu, kad padeda- gal tik nuo to tikėjimo ir turiu pieno iki 8mėnesio ir 10 dienos. dabar žinau, kad Kagoras gerai kraujui. Jei turėsiu problemų gersiu. lygiai 100ml kaip mano draugei skyrė.