QUOTE(timotey @ 2007 06 23, 02:01)
drauge su pirmu neruke visai ir pienukas dingo 3men.o db.jau antra leliu turi ruko po kelias per diena ir vis dar maitina nors leliui jau 5men
Nuo to niekas nepriklauso... rūkė, nerūkė.... paprasčiausiai nemokėjo pirmojo maitinti ir tiek...
QUOTE(mantuke @ 2007 07 08, 16:00)
mano drauge jau 2,5 men ruko, vaikiukas sveikas ir labai gerai auga, labai stiprus net gydytojai stebisi.tad ne nzn kaip cia su tuo rukymu....
Tragiška, kito žodžio neturiu. Aš stengiuosi nekvėpuoti eidama pro rūkančius... bet nieko negali padaryti... Visi namai vis tiek dūmuose: kaimynai iš viršaus rūko, iš apačios rūko, iš šono rūko... tai nori nenori to brudo prisikvėpuojame, dabar kai šalta mažiau, mat ir langus tik 3 kartus atidarome išvėdint, ir jei jie sugalvoja rūkyti išėję į balkoną- tenka vėdinti kitu laiku. Prašymai čia nepadės, o ir kokia prasmė pyktis su kaimynais? Vieną kartą pasakai, antrą ir užtenka...
QUOTE(Joleks @ 2007 10 23, 10:36)
Man irgi nesuprantama kaip galima tik pastojus ginekologo klaust koki alkoholi galima vartot Zinau tokia
, kuri sito klause ir dabar nei dienos negali be bealkoholinio alaus.
Rukyt ir sakyt, kad tai nieko nekenkia vaikui absurdas. Tai, kad ne kiekvienas vaikas iskart sureaguoja i mamos surukyta cigarete, dar nereiskia, kad ji jam nekenkia.
Nemanau, kad taip jau sunku negerti alkoholio pora metu ir nerukyti. Tai tik zalingi yprociai, kuriuos vardan savo sveiko vaiko kiekviena turi rast jegu nugalet
Ydomu... o jei ginekologas pats pasiūlo po raudono vyno 100ml per dieną? kaip tada reaguoti? kaip tai vadinti? Mano draugės buvo blogas kraujas
, gerė vitaminus. Nepadėjo. Tada ginekologė tiesiai šviesiai pasakė. "vietoi sintetinio šūdo geriau pagerkite raudono vyno 100ml, tik gero, natūralaus raudono vyno, geriausiai tinka kagoras"
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 25, 00:39)
O namuose nerukai ir parukiusi negrizti prie kudikio?
Man tokie kvaili sie pasiteisinimai... Ir kame tas sveikumas ?? Dantys silpni, 'lopyti', skrandziai kiauri, akys silpnos...Nejau tai ir yra sveikata? Juk ligos (pvz alergija) neatsiranda ta pacia sekunde, jos persiduoda is kartos i karta. Ir jei rukanciosios vaikelis auga sveikas (ir aciu aciu aciu, reikia dziaugtis ), tai visai nereiskia, kad jos anukai ar proanukiai nesirgs kokia astma.
Jei pvz tu rukei gera desimti metu ir taves 'nesusuko', tu nesusirgai veziu, ar rekomenduosi ta daryti kitiems ir sakysi, kad istorijos apie plauciu vezi - nesamone??
???
Na jau na... tokios ligos kaip alergija tikrai ne nuo cigarečių sulopyti dantys? irgi ne nuo to nereikia čia "perdozuoti" baisybių... Kad ir: mano mama. Prieš mano brolį ji nei rūkė nieko... buvo pavyzdinga
mano brolio dantys sulopyti, būdamas 2 savaičių apturėjo operaciją (jei nebūtų operavę būtų miręs) Turi širdies ūžesius, silpnos kepenys. ir AŠ mano mama iki 3mėn nežinojo kad laukiasi su manimi. Tada jau buvo kaip tik pradėjusi rūkyti... kaip pasakojo: gimtadieniai, baliai, buvo net laidotuvėse, būdama nėščia lakavo grindis
... Ir gimiau aš. Mano dantys taip pat sėkmingai sulopyti
Man 27 per visą gyvenimą sirgau rimtai tik kartą bet jau kai susirgau... buvo 11 įkritau į eketę- kosėjau kosėjau kol galiausiai gydytojai niekaip negalėjo nuspręsti ar man plaučių uždegimas ar tik bronchitas. Ir neišgydė iki galo. Bet dėl to tikrai nekaltinu mamos ir tų kelių šimtų surūkytų cigarečių, bei jos dietos, ir lakuotų grindų (ir visa tai per patį kūdikio jautriausią vystymosi periodą, širdis kaip pas jautį anot chirurgų (mat per nelaimingus atsitikimus buvo atliktos 6 rankų operacijos) skrandis sveikas, kepenimis kaip ir kitais organais iki šiol nesiskundžiau. Tiesa turiu cistas. Bet mano giminėje jas visos moterys turi.
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 25, 00:45)
Bene tiesa akis pakuteno?
Nereikia vadinti kitu tundromis, nes ''kaip sauksi, taip atsilieps''.
Visada reiketu pradeti NUO SAVES.
Respect.
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 25, 00:47)
dekoju uz supratinguma
istverta...
is kur mieloji zinote, kad tveriau istveriau ir panasiai...
man maitinimas krutimi buvo malonumas, tiek del vaikelio tiek del saves, o kad as jau nebemaitinu gal ir gailiuosi.
Papildyta:
maitinkite nors ir 100 metu
Dėl dievo meilės...
Moteris maitino savo kūdikį iki 8 mėnesio. Per tą laiką nerūkė- o kur dar nėštumas? Baikite visi pulti ją. Čia tik pagirti reikia. 8mėneiukus vaikas gavo mamos pieną. Čia forume prisiskaitau kaip moterys maitina iki 2mėnesių kitos tik iki 1 mėnesio ir nutraukia maitinimą nes: "nukars krūtys" . "skauda" "atsibodo" " tingisi keltis naktimis" (matot su mišinėliais ir vyras gali atsikelti) "šlykštu"(šitas mane labiausiai nustebino- bet kaip kam...) Kitos nusprendžia maitinti iki 6mėn. Šiaip nusprendžia ir tiek. O čia 8mėnesiai. Labai gerai. Normaliai sakyčiau.
Ir dar, viskas gerai kas proto ribose. Ir nereikia būt davatkom. Mano senelei didžiausias griekas gėrimas (šaukia ant visų nesusičiaupdama) o jau rūko tik pasileidėliai. Turi 3 dukras, visos sėkmingai serga: visom 3 baisingos alergijos, plaučiai, cistos ... Nors gyveno kaime, nepritekliaus nejuto, maitinosi sveikai, nerūkė (dukros tiesa tikriausiai iš pykčio vėlesniais gyvenimo metais pradėjo
) negėrė ir še tau visi ligoti.
Nesakau kad nereikia saugotis- priešingai- jei jūs nesaugosite ir nesisaugosite pačios niekas už jus to nepadarys, bet kas per daug tas nesveika. Raudono vyno puse taurės(ne daugiau 100ml maitinančiai), nealkoholinis alus, o ir alus silpnas (iki 4) nepridarys daugiau žalos nei sunkieji metalai didmiesčiuose, užterštas nitritais nitratais vanduo jūsų šuliniuose, ar " sveikos" pertręštos lenkiškos ar ir iš jūsų laukų daržovės pavaišintos mėšliuku...
Kaip aš darau? geriu nealkoholinį alų- bent 1 kartą per savaitę, nes kažkaip tikiu kad pienuko padaugėja. Esu gėrusi per visą
1 kartą alkoholinio: 2,9 proc tą mažą buteliuką (nežinau kiek ten) esu nuvogusi ir kelis gurkšnius iš vyro. Ir vat šią savaitę esu 1 gurkšnį išgėrusi Rygos balzamo- nes gerklę skaudėjo. ir ką? ogi padėjo. o štai mano mažoji net nesureagavo į tai. elgsena nepakito. tai gal iki jos net nedaėjo?