Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

QUOTE(ingalp @ 2007 10 22, 12:42)
tai tu nutraukei žindymą vien tam, kad galėtum parūkyt? g.gif

galima sakyti taip. tai ka daryt jei rukau?? gal geriau misinukas nei prisirukiusios pienas?

ir baikit cia moralus skaityt bash.gif bash.gif bash.gif
Atsakyti
Pradekit mastyt, nereikes pykt del moralu biggrin.gif

(nors man asmeniskai giliai dzin kitu gyvenimo budas, bet kai tai liecia vaikus ir kudikius, kurie pasirinkimo neturi...stipriai liudna. Ir nuosirdziai gaila vaiku. Na bet velgi - toks Gyvenimas bigsmile.gif Vaikai mums atsidekos uz grazia ar sugadinta vaikyste... mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 22 spalio 2007 - 23:12
QUOTE(ast_alaus @ 2007 10 22, 23:10)
Pradekit mastyt, nereikes pykt del moralu  biggrin.gif

(nors man asmeniskai giliai dzin kitu gyvenimo budas, bet kai tai liecia vaikus ir kudikius, kurie pasirinkimo neturi...stipriai liudna.  Ir nuosirdziai gaila vaiku. Na bet velgi - toks Gyvenimas  bigsmile.gif  Vaikai mums atsidekos uz grazia ar sugadinta vaikyste...  mirksiukas.gif  )

drinks_cheers.gif
Man irgi nesuprantama kaip galima tik pastojus ginekologo klaust koki alkoholi galima vartot doh.gif Zinau tokia nestuke.gif , kuri sito klause ir dabar nei dienos negali be bealkoholinio alaus. doh.gif
Rukyt ir sakyt, kad tai nieko nekenkia vaikui absurdas. Tai, kad ne kiekvienas vaikas iskart sureaguoja i mamos surukyta cigarete, dar nereiskia, kad ji jam nekenkia.
Nemanau, kad taip jau sunku negerti alkoholio pora metu ir nerukyti. Tai tik zalingi yprociai, kuriuos vardan savo sveiko vaiko kiekviena turi rast jegu nugalet mirksiukas.gif
Atsakyti
atmaitinau vaika 8 menesius, DEMESIO: negeriau ir nerukiau. tai cia tipo dar mazai? g.gif
manau pilnai pakankama, vaikas jau nebe kudikis! valgo viska is eiles, pienelis, ty misinukas yra tik vakare ir nakti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 23, 10:23)
8 menesius, DEMESIO: negeriau ir nerukiau. tai cia tipo dar mazai? g.gif

jei gali susilaikyti nuo alkoholio ir cigareciu 8 men - gali ir is viso nerukyt mirksiukas.gif paciai i sveikata bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 10 23, 10:28)
jei gali susilaikyti nuo alkoholio ir cigareciu 8 men - gali ir is viso nerukyt  mirksiukas.gif paciai i sveikata bus  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
O siaip sveikintina, jei istverta 8 menesius. ax.gif Tik...nesupratau ir as kokiu tikslu vel imtis blogybiu? blink.gif

As atsisakiau rukymo dar pries planuojant pirmaji kudiki ir apie tai net akimirkai nesusimasciau (kad imciau vel i rankas, juolab kai yra vaikai ir kad norisi tik gerus pavyzdzius jiems rodyti). 'Isaugau' lotuliukas.gif
Atsakyti
Neperseniausiai buvo baliukas tiksliau mano puseserės mergvakaris kuri pati organizavau. Taip norėjosi atsipalaiduoti tongue.gif bet nežinojau kaip elgtis del alkoholio galvojau nu negerai tikrai negerai, o kaip as sedesiu klube su arbatos puodeliu doh.gif kai visos tusinasi, irgi negerai. Tada nuejau pas vidaus gydytoja ir paklausiau ka daryti, ar galėciau isgerti vyno taure ar sanpo taure, pakui ta pienuka nusitraukti ir ispilti lauk. Ji sake kad taip galiu padaryti ir jam tikrai napakenksiu. Paklausiau kada visiskai pasisalina alkoholis ji sake po 24val.Kada nusimato didelis balius pasitaupau pienuko, o jai nors kiek isgeriu tai ji ispilu lauk ir man gerai ir leliui manau gerai smile.gif Na cigarete man tai visai baisu tai tik mano nuomone. Kaip turi atroditi mama maitinanti savo kudiki ir traukiant cigarete verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 23, 10:23)
atmaitinau vaika 8 menesius, DEMESIO: negeriau ir nerukiau. tai cia tipo dar mazai? g.gif
manau pilnai pakankama, vaikas jau nebe kudikis! valgo viska is eiles, pienelis, ty misinukas yra tik vakare ir nakti mirksiukas.gif

nu jei tiek ištvėrei, tai galėjai ir dar bent 4 mėn pakentėt mirksiukas.gif . taigi ir pačiai sveika, ne tik dėl vaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2007 10 23, 00:06)
galima sakyti taip. tai ka daryt jei rukau?? gal geriau misinukas nei prisirukiusios pienas?

ir baikit cia moralus skaityt bash.gif  bash.gif  bash.gif

blink.gif nesuprantu, kam gimdei? geriau neprisirukusios pienas, o ne misinukas. tu myli savo vaika? g.gif o ka labiau: vaikeli ar save?..... nail.gif
Atsakyti
Nereikia pykt dėl moralų, jos teisios. Kiek dar kartų gyvenime turėsit progą maitint ir augint sveiką vaiką? Nė vienos (nebent daugiau vaikų turėsit)
Kiek dar cigarečių galėsit surūkyt? Kiek tik tilps
Aiškiai prioritetai ne taip sudėlioti

Tos, kurios dėl savo įpročių atsisako maitinimo, lai pagalvoja, kad yra milijonai moterų, svajojančių, bet negalinčių maitinti (dėl ligų, vaistų, genetikos ir t.t.). Bet čia gyvenimo ironija, kaip visada - apie ką vienas svajoja, kitas - lengva ranka išmeta... Žiauru
Atsakyti
na ir prisiskaiciau cia jusu moralu ir pasisakymu bigsmile.gif siaip as ir pati rukanti, bet kaip sugalvojom turet leliu tai iskart meciau sakau metus tai tikrai reikia nerukyti ir ka nepraejo ne trys menesiai ir mus aplanke gandrai labai issigandau kad tiek neilgai buvau metus cigaretes, bet ne karto kai buvau nescia ir kai maitinau nesusigundziau uztraukt dumeli, net kai baigesi mano pienelis bandziau nesusigundyt, bet isejo kaip isejo vel traukiu duma. bet mano sazine rami kad mano vaikuciui neteko paragaut nikotino (ar juo kvepuoti) ir kito slamsto. o va del alkoholio tai nezinau man mociute pasakojo kad kai vaikai budavo neramus tai suvyniodavo i marle duonos kriauksle pamirkydavo i vyna ir duodavo kudikiui. ir visi sveiki uzaugo. tai manau jei koki gursneli isgeria zindyve tai tikrai nera didelis nusikaltimas ir nereikia ju smerkti ar kaltinti kad jos blogos mamos ar nemyli savo vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gedrule @ 2007 10 24, 21:16)
bet mano sazine rami kad mano vaikuciui neteko paragaut nikotino (ar juo kvepuoti) ir kito slamsto.

O namuose nerukai ir parukiusi negrizti prie kudikio? g.gif

suvyniodavo i marle duonos kriauksle pamirkydavo i vyna ir duodavo kudikiui. ir visi sveiki uzaugo.

Man tokie kvaili sie pasiteisinimai... doh.gif Ir kame tas sveikumas ?? Dantys silpni, 'lopyti', skrandziai kiauri, akys silpnos...Nejau tai ir yra sveikata? Juk ligos (pvz alergija) neatsiranda ta pacia sekunde, jos persiduoda is kartos i karta. Ir jei rukanciosios vaikelis auga sveikas (ir aciu aciu aciu, reikia dziaugtis ), tai visai nereiskia, kad jos anukai ar proanukiai nesirgs kokia astma. cool.gif
Jei pvz tu rukei gera desimti metu ir taves 'nesusuko', tu nesusirgai veziu, ar rekomenduosi ta daryti kitiems ir sakysi, kad istorijos apie plauciu vezi - nesamone?? unsure.gif ???
Atsakyti