Na, aš ir nėščia būdama sau leisdavau taurę vyno išgerti (kartais nė tiek nesugebėdavau - nesinorėdavo ). O dabar irgi kažkaip nė nesinori...O aš manau, kad jeigu labai norėsis išgerti, tai vaikiukui duosu prieš tai užšaldyto pienuko
Na mano drauge ir nestumo metu parukydavo ir alaus bokala isgerdavo uz tad ir vaikutis gime alergiskas.Dabar net nepamenu,bet berods kazkokiu dermatitu serga ir invaliduma del alergijos gavo.Tai negi verta rizikuot savo brangiausio zmogucio sveikata ir gerove Man tai net klausymas nekyla........
Nuo zalingu iprociu stengiuosi susilaikyti ir siaip, o zindant tuo labiau
Xenu man patiko , riebiai, bet i tiksla
Siaip tai bendro naudojimo patalpose rukyti draudziama istatymais. Gali supazindinti su jais kaimynus
Xenu man patiko , riebiai, bet i tiksla
QUOTE(Taide @ 2006 03 22, 19:03)
Pati niekad nerūkiau, bet ankščiau man rūkantys žmonės nekliūdavo. O dabar vis dažniau pagalvoju, kad rūkyti jie lauke ar savo namuose, nes patalpose "oras juk bendras'. Pavyzdžiui kai reikia kaimynu prirukytoje laiptinėje iki buto nusinešti vaiką, tai nelabai gerų dalykų aš jiems mintyse linkiu.
Siaip tai bendro naudojimo patalpose rukyti draudziama istatymais. Gali supazindinti su jais kaimynus
Na pykit nepykit mamytes, bet jau rukyti maitinant - ziauru. Man tokios, kurios taip daro nevertos pagarbos - pagimde vaikiuka ir nuodija. O be to manau, kad tai silpnos valios zmoniu pozymis. Del akimirkos malonumo gadinti sveikata sau ir maziuliukui?
Karta, viename rimtame moksliniame psichologiniame traktate skaiciau, kad apskritai zmones, kurie net dreba kaip nori parukyti turi psichologiniu problemu, tik nenori pripazinti. Arba ju savigarba siek tiek maziau nei vidutine.
Baisiai cia issireiskiau, bet dar baisiau, kai mamu silpnumo akimirkos ateityje (o gal net tolimoje ateityje) palieka pedsaku mazylio gyvenime. Kaip nutiko mano tetai. Pati prisipazino: "Suvokiu, kad mano rukymas nepridejo Mildutei sveikatos, o gal net ir mazyte galimybe pasveikti ateme... Daug ka pakeisciau, jei sugrazinciau laika atgal..."
Karta, viename rimtame moksliniame psichologiniame traktate skaiciau, kad apskritai zmones, kurie net dreba kaip nori parukyti turi psichologiniu problemu, tik nenori pripazinti. Arba ju savigarba siek tiek maziau nei vidutine.
Baisiai cia issireiskiau, bet dar baisiau, kai mamu silpnumo akimirkos ateityje (o gal net tolimoje ateityje) palieka pedsaku mazylio gyvenime. Kaip nutiko mano tetai. Pati prisipazino: "Suvokiu, kad mano rukymas nepridejo Mildutei sveikatos, o gal net ir mazyte galimybe pasveikti ateme... Daug ka pakeisciau, jei sugrazinciau laika atgal..."
Aisku neginu tu maitinanciu kurios paruko ar ikala, bet jau tos kurios jas puola, tai primena man tokia bobulencija ortopediniam kai su vaiku lankiausi - cituoju:"Jum su klubiukais blogai - cia zinokit nuo tu pampersu!" ... Nei ka atsakyt
Taip ir jus - nei jus moksliniu tyrimu pacios atlikot, nei ka. Net tam straipsnyje rasoma ...if nicotine is BELIEVED to cause...
O ir del tu tyrimu moksliniu - esu skaicius mokslinio tyrimo atlikto Londono perspektabilioj laboratorijoj isvadas, kad cipsuose vitaminu yra daugiau nei obuoliuose... be komentaru.
Tos kur smerkiat rukancias pvz - ar niekada nesinervavote maitindamos, neissigandote? Juk adrenalinas, sako, irgi labai baisu...
Vienu zodziu pasmerkti tai mes greitos, va patartumet tom rukanciom kaip pries pagunda atsilaikyt ar ka.
Taip ir jus - nei jus moksliniu tyrimu pacios atlikot, nei ka. Net tam straipsnyje rasoma ...if nicotine is BELIEVED to cause...
O ir del tu tyrimu moksliniu - esu skaicius mokslinio tyrimo atlikto Londono perspektabilioj laboratorijoj isvadas, kad cipsuose vitaminu yra daugiau nei obuoliuose... be komentaru.
Tos kur smerkiat rukancias pvz - ar niekada nesinervavote maitindamos, neissigandote? Juk adrenalinas, sako, irgi labai baisu...
Vienu zodziu pasmerkti tai mes greitos, va patartumet tom rukanciom kaip pries pagunda atsilaikyt ar ka.
Dabar turbut akmenimis mane uzmetysit...pries nestuma rukiau,per ji tiesiog negalejau-pykino.Pagimdziusi maitinau vaikeli savo pienuku ir dabar dar vakarais ir rytais maitinu(dukrytei 8men.).bet nuo 4,5 men.pradejau mazulei duoti kosyciu,ir vel pradejau rukyti.Taip isejo...per mazai valios pastangu dejau.Gyvenu UK,cia moterys reta zindo,bet gydytoja labai rekomnduoja,gal todel ir i rukyma zindymo metu atlaidziau ziuri-sako net ir prirukytas motinos pienas geriau uz misinuka.
cia labai jau daug piktu zinuciu, gasdina alergijomis ir t.t. pazistama turi dukra su sirdies yda, visa nestuma tik sveikas maistas, sultytes, jokiu prirukytu patalpu, o va ir atsitiko tokia nelaime, tai ka jai kaltint tada? juk saugojosi labai, o kitos ir geria, ir ruko, ir nieko ju vaikams tokio nenutinka
arba tas rekimas, kad vaikui kenki isgerdama, na ir saugosim mes juos, o jie ims ir prisilaks paauglysteje, ar rukyt prades anksti, o ne paslaptis, kad ruko daug dabar paaugliu ir visi tie saugojimai ju sveikatos nueis perniek
jei jau norisi isgert, tai ir reikia isgert proto ribose, nes kitaip stoga nuples tas saugojimasis, o vaikui mama isterike pavojingiau uz kartais malonioje aplinkoje isgeriancia
arba tas rekimas, kad vaikui kenki isgerdama, na ir saugosim mes juos, o jie ims ir prisilaks paauglysteje, ar rukyt prades anksti, o ne paslaptis, kad ruko daug dabar paaugliu ir visi tie saugojimai ju sveikatos nueis perniek
jei jau norisi isgert, tai ir reikia isgert proto ribose, nes kitaip stoga nuples tas saugojimasis, o vaikui mama isterike pavojingiau uz kartais malonioje aplinkoje isgeriancia
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 02, 17:35)
Na mano drauge ir nestumo metu parukydavo ir alaus bokala isgerdavo uz tad ir vaikutis gime alergiskas.Dabar net nepamenu,bet berods kazkokiu dermatitu serga ir invaliduma del alergijos gavo.Tai negi verta rizikuot savo brangiausio zmogucio sveikata ir gerove Man tai net klausymas nekyla........
o kas issiaiskino, kad tai del alkoholio, vartoto nestumo metu??? nereiktu visko jam suversti, kaimieciu sneka. niekada nepateisinsiu nei alkoholio, nei cigaretes zindymo metu, bet pora gurksniu raudono vyno - netgi mano ginekologas sake - nepakenks. svarbu tie gurksniai netaptu kasdieniu yprociu - bet per 3men tie du gurksniai nieko nepakenks. zinoma, geriausia issiversti be to. bet kartoju dar karta - niekada nezinodami nekomentuokit, taip ir gimsta pletkai ir absurdybes.
aš manau, kad žalingi įpročiai nėštumo ir žindymo metu yra tik pačios mamos, išsilavinimo, išprusimo ir savigarbos reiklas.
ji kenkia sau ir savo vaikui.ir paskui save ir grauš jei kas nutiks.o kažkieno patarimai dažnai yra tiesiog negirdimi
turiu draugę, kur rūkė iki 5 nėštumo mėnesio, ir dar mane tikino, kad čia daktarų išmislas, kad vaikui pereina nikotina s.aišku vaikas gimė ir laiku ir sveikas.
o šiaip galima VISKAS!niekas nedraudžia nėščiai gerti alkoholio ,narkotikus lestis, rūkyti.kaip sakoma kiekvienas esam savo likimo kalvis ir pasirenkame tai, kas mum atorodo geriausia.
taigi.tokai vat mano nuomonė.
beje aš pati nerūkau, ir mažai vartoju alkoholį.kadangi žindau dukrą iki šiol, taip pat jo vengiu.
ji kenkia sau ir savo vaikui.ir paskui save ir grauš jei kas nutiks.o kažkieno patarimai dažnai yra tiesiog negirdimi
turiu draugę, kur rūkė iki 5 nėštumo mėnesio, ir dar mane tikino, kad čia daktarų išmislas, kad vaikui pereina nikotina s.aišku vaikas gimė ir laiku ir sveikas.
o šiaip galima VISKAS!niekas nedraudžia nėščiai gerti alkoholio ,narkotikus lestis, rūkyti.kaip sakoma kiekvienas esam savo likimo kalvis ir pasirenkame tai, kas mum atorodo geriausia.
taigi.tokai vat mano nuomonė.
beje aš pati nerūkau, ir mažai vartoju alkoholį.kadangi žindau dukrą iki šiol, taip pat jo vengiu.
nu as kazkaip ne uz rukyma ir gerima nestumo ir zindymo metu.Uzgrauztu sazine negyvai.Nors pries pastodama rukiau stipriai.Alkoh.tai atsisakiau dar gerokai pries.
nu bet xenu,tu cia stipriai...
nu bet xenu,tu cia stipriai...
ka del alkoholio tai vyno taure tikrai nepakenks dar pati daktare leido atseit isbandytas dalykas ir vaikutis ramesnis bus o del alaus tai esu girdejusi kad pienukas geriau gaminasi,tai to tai nevengiu isgeriu po kokia stiklinaite progai esant
o del rukymo tai susilaikyciau
o del rukymo tai susilaikyciau
sveikutes.as rukiau pries nestuma,bet iskart meciau ta reikala,kai tik suzinojau,kad laukiuosi .sekmingai sekasi iki siol,nes kazkaip nesinori kad vaikas matytu ka mama daro.visai nesitikejau,kad nenoresiu rukyti ,bet del to labai dziaugiuosi,vaikas ismoke mama gero elgesio .o del alkoholio tai isgerdavau progai esant,per visa svente vyno ar brendzio.manau kad nieko baisaus .pamaitindavau maziuka ir tik tada gurksnodavau.gi viskas su saiku ir protu daroma .