Iejau i si skyreli noredama gauti informacijos apie rukyma maitinimo metu. Kaip suprantu sia tema uzvede mama, kuri taip pat norejau tik gauti info ar galima surukyti kokia cigarete jei maitini vaikeli, bet gavosi taip, kad visos uzsipuole neturedamos ka vertingo pasakyti. As rukiau iki nestumo, bet dar tris menesius iki jo ir per visa nestuma nerukiau. Bet va kai gime vaikelis ir kai sedi visas dienas namie, negali niekur toliau istrukti, pradeda vaziuoti stogas ir man paciai ne karta sove minti uztraukti koki dumeli, tik va susilaikydavau. Radau skyreli ir apsidziaugiaui, galvojau gal surasiu vertingos informacijos apie tai, bet visos tik issake savo nuomone, o kitos tik pasmerke rukancias mamytes. As asmeniskai tame nieko blogo nematau. Zinoma, tai vaikeliui ne i nauda, todel pati vis delto nerukysiu , bet tas, kurios negali to atsisakyti as tikrai nesmerkiu. Galiausiai mums pacioms ta nasta nesti, ta prasme jei rukydama mama ir suzalos vaikeli, tai jai paciai su tuo ir gyventi. vienos gali atsisakyti to zalingo iprocio, kitos negali. Tai kiekvienos is musu reikalas, tad nebukite mamos tokios kategoriskos, juk ne davatku klubas cia.
QUOTE(Era_Erute @ 2006 08 06, 19:06)
Iejau i si skyreli noredama gauti informacijos apie rukyma maitinimo metu. Kaip suprantu sia tema uzvede mama, kuri taip pat norejau tik gauti info ar galima surukyti kokia cigarete jei maitini vaikeli, bet gavosi taip, kad visos uzsipuole neturedamos ka vertingo pasakyti. As rukiau iki nestumo, bet dar tris menesius iki jo ir per visa nestuma nerukiau. Bet va kai gime vaikelis ir kai sedi visas dienas namie, negali niekur toliau istrukti, pradeda vaziuoti stogas ir man paciai ne karta sove minti uztraukti koki dumeli, tik va susilaikydavau. Radau skyreli ir apsidziaugiaui, galvojau gal surasiu vertingos informacijos apie tai, bet visos tik issake savo nuomone, o kitos tik pasmerke rukancias mamytes.
Kokios tu nori informacijos? Kaip rukyti ir tuo paciu maitinti kudiki? O gal palaikymo, kad nuodyti vaika (ir dar toki maza) yra gerai. NIEKUR tu nerasi jokios informacijos kaip reikia derinti rukyma ir zindyma, net neiieskok.
Beje, tu klysti. Cia susirinkusios ne davatkos, o mamos, kurioms gaila vaiku, kuriu ju paciu mamos nesigaili. Cia mamu forumas, o ne svaigalu gerbeju, todel dalykai, apie kuriuos cia rasoma, yra kaip padeti, o ne pakenkti vaikui...
Papildyta:
QUOTE(Era_Erute @ 2006 08 06, 19:06)
Galiausiai mums pacioms ta nasta nesti, ta prasme jei rukydama mama ir suzalos vaikeli, tai jai paciai su tuo ir gyventi.
Tai tu nori pasakyt, kad su vaiku (jeigu jis tavo), galima daryt ka nori, juk jis tavo. Galima ji zalot, nuodyt, juk vis tiek pati ta nasta nesi. Na ir poziuris
Tavo ziniai, vaikas yra kitas zmogus, kuris kazkada uzaugs, gyvens savo gyvenima, o ne motinos kuno dalis, su kuria ji daro ka panorejusi.
Nenoriu smerkti ar moralizuoti, bet vien klausimas dėl rūkymo maitinant man kelia šiurpą. Pykstat, kad moralizuojam, bet gal geriau ne apie save galvokit, o apie vaikutį. Viena ar dvi cigaretės, jos vitiek kenkia, negi jau tiek negalit pakentėti. Saugokit savo mažiukus, kaip didžiausią turtą ir nustokit juos nuodyti. Džiaukitės, kad likimas davė sveiką mažiuką, nedarykit iš jo ligonio, kad ateityje nereikėtų graužti nagų.
Papildyta:
Ir sutinku su Germante, kad tam žmogučiui ateityje teks pačiam gyventi. Norit, kad jis visą likusį gyvenimą jums priekaištautų. Atleiskite, bet su tokiu požiūriu nieko nuostabaus, kad žmonės "išsigimsta".
Papildyta:
QUOTE(Era_Erute @ 2006 08 06, 21:06)
Galiausiai mums pacioms ta nasta nesti, ta prasme jei rukydama mama ir suzalos vaikeli, tai jai paciai su tuo ir gyventi. vienos gali atsisakyti to zalingo iprocio, kitos negali. Tai kiekvienos is musu reikalas, tad nebukite mamos tokios kategoriskos, juk ne davatku klubas cia.
Ir sutinku su Germante, kad tam žmogučiui ateityje teks pačiam gyventi. Norit, kad jis visą likusį gyvenimą jums priekaištautų. Atleiskite, bet su tokiu požiūriu nieko nuostabaus, kad žmonės "išsigimsta".
As pasvajoju apie mėtini dūmeli bet lele svarbiau nei mano norai kai galėsiu pasimėgausiu, o gal kai galėsiu jau nebenorėsiu kaip gerai būtu
QUOTE(xenu @ 2006 08 05, 15:58)
Teisingai, štai todėl Europoje pirmaujame pagal išgerto alkoholio kiekį, savižudybes ir avarijose žuvusių dėl girtų kaltės skaičių.
Smulkmenų gyvenime nebūna, viskas prasideda nuo smulkmenų ir "nieko čia tokio". Tad žiūrėkit, kad tas nieko tokio nevirstų kažuo tokiu.
Jei nemanote, kad viskas prasideda nuo požiūrio į problemą, tai jūs tiesiog kvailos vištos, ir man čia nėra ką daugiau pezėt.
Smulkmenų gyvenime nebūna, viskas prasideda nuo smulkmenų ir "nieko čia tokio". Tad žiūrėkit, kad tas nieko tokio nevirstų kažuo tokiu.
Jei nemanote, kad viskas prasideda nuo požiūrio į problemą, tai jūs tiesiog kvailos vištos, ir man čia nėra ką daugiau pezėt.
Bachūre, reikškis kur nors kitur, savo supervyrų tiklapį.Nes kišdamas savo trigrašį labiau panašus į bobą.Nemanau, kad vyrui derėtų vadovauti vaiko žindymui.
QUOTE(Ddoovviillėė @ 2006 08 12, 18:59)
Bachūre, reikškis kur nors kitur, savo supervyrų tiklapį.Nes kišdamas savo trigrašį labiau panašus į bobą.Nemanau, kad vyrui derėtų vadovauti vaiko žindymui.
Ar tu bent žinai, kad šitas taip tavo vadinamas bachūras tik pora mėnesių už tave jaunesnis, a? Pasižiūrėk į save kaip pasenai nuo tų išgertuvių savo, juokinga, ir ji dar mane bachūru vadina Ačiū.
per nėštumą ir po gimdymo vos ne kasdieną išgeriu puse taurės (pusė butelio) alaus jaučiu, kad organizmui reikia būtent tokių medžiagų, kurių yra aluje. ir viskas
o ir šiaip alus skatina laktaciją. juk negeriu- kad prisigerčiau, čia tik atsipalaidavimui, beje skaičiau ir knygose rašo, kad jei mamai reikia atsipalaiduoti nuo dienos įtampos (ypač jei nutraukinėja pieną) nekenkia pusė taurės alaus ar vyno.
nei karto negėriau ko nors stipraus net netraukia
o ir šiaip alus skatina laktaciją. juk negeriu- kad prisigerčiau, čia tik atsipalaidavimui, beje skaičiau ir knygose rašo, kad jei mamai reikia atsipalaiduoti nuo dienos įtampos (ypač jei nutraukinėja pieną) nekenkia pusė taurės alaus ar vyno.
nei karto negėriau ko nors stipraus net netraukia
ash tai maitinu ir rukau...man daktare sake taip.... geriau yra rukyt ir maitint, negu duot ta dirbtini piena ar kaip jis ten vadinas, nu zodziu similaca. bet sake geriau ruky po maitinimo, o ne priesh. tipo pamaitini, ir gali varyt rukyt, bet tipo geriau nerukyti kokia valanda iki sekanchio maitinimo... jauchiu uzsipulsit jus chia mane visi tuoj:D zinau kad rukymas negerai, bet ash negaliu mest ash net rukiau kai neshchia buvau visus 9 menesius. zinau kad begede...bet nieko jau nebepadarysi:)
Papildyta:
pasiskaichiau dar ir pastebejau kaip chia visos nerukanchios smerkia rukanchias...jei jus nerukot, tai nesuprantat kaip sunku mest rukyti... zinokit nera taip lengva. budama neshchia bandziua mest rukyt daug kartu...ilgiausiai ishtraukiau nerukius 3 dienas.... kai esi taip pripratus prie nikotino, ir jo negauni...ish proto eini. chia labai didele liga man atrodo rukymas, ir jos atsikratyt labai sunku. mano vaikas gime sveikas aciu dievui. jokiu problemu kvepavimo neturime. manes visi klausia kodel tavo vaikas tox linxmas ir ramus, vien tik juokias ir neverkia. man taip atrdo, del to, kad ash neshchia budama nesinervavau. o jei buchiau nerukius, tai buchiau pykus ant visu, nervuochiaus ish tisai. o tai irgi nera vaiku. o kai tu ishtisai nervuojiesi...vaikas gimsta dazniausiai "velniuku". kol vaiku neturejau, ash negalejau ziureti i neshchias motinas, kurios ruko. nieko baisiau nebuvo. ash nesuprasdavu ju. irgi smekdavau kaip ir jus dabar darot. bet kai pati patapau neshchia...labai gerai jas supratau...
Papildyta:
pasiskaichiau dar ir pastebejau kaip chia visos nerukanchios smerkia rukanchias...jei jus nerukot, tai nesuprantat kaip sunku mest rukyti... zinokit nera taip lengva. budama neshchia bandziua mest rukyt daug kartu...ilgiausiai ishtraukiau nerukius 3 dienas.... kai esi taip pripratus prie nikotino, ir jo negauni...ish proto eini. chia labai didele liga man atrodo rukymas, ir jos atsikratyt labai sunku. mano vaikas gime sveikas aciu dievui. jokiu problemu kvepavimo neturime. manes visi klausia kodel tavo vaikas tox linxmas ir ramus, vien tik juokias ir neverkia. man taip atrdo, del to, kad ash neshchia budama nesinervavau. o jei buchiau nerukius, tai buchiau pykus ant visu, nervuochiaus ish tisai. o tai irgi nera vaiku. o kai tu ishtisai nervuojiesi...vaikas gimsta dazniausiai "velniuku". kol vaiku neturejau, ash negalejau ziureti i neshchias motinas, kurios ruko. nieko baisiau nebuvo. ash nesuprasdavu ju. irgi smekdavau kaip ir jus dabar darot. bet kai pati patapau neshchia...labai gerai jas supratau...
QUOTE(dvyne2 @ 2006 08 26, 07:41)
1. ash tai maitinu ir rukau...man daktare sake taip.... geriau yra rukyt ir maitint, negu duot ta dirbtini piena ar kaip jis ten vadinas, nu zodziu similaca. bet sake geriau ruky po maitinimo, o ne priesh.
2. Pasiskaichiau dar ir pastebejau kaip chia visos nerukanchios smerkia rukanchias...jei jus nerukot, tai nesuprantat kaip sunku mest rukyti... zinokit nera taip lengva. budama neshchia bandziua mest rukyt daug kartu...ilgiausiai ishtraukiau nerukius 3 dienas.... kai esi taip pripratus prie nikotino, ir jo negauni...ish proto eini.
2. Pasiskaichiau dar ir pastebejau kaip chia visos nerukanchios smerkia rukanchias...jei jus nerukot, tai nesuprantat kaip sunku mest rukyti... zinokit nera taip lengva. budama neshchia bandziua mest rukyt daug kartu...ilgiausiai ishtraukiau nerukius 3 dienas.... kai esi taip pripratus prie nikotino, ir jo negauni...ish proto eini.
1. Blogai, kai mama smegenų neturi, skaityti nemoka ir atsirinkti informacijos nesugeba... Ir netiesda yra, kad nikotinas mamai parūkius iškart po maitinimo nepatenka į pieną. Tokiai gydytojai reiktų pasiūlyti kokius kursus palankyti ar persikvalifikuoti. Beje, būtų labai malonu sužinoti jos pavardę- kad žinočiau į ką niekada nesikreipti.
2. Blogai skaitei - buvo nemažai rūkančių, kurios būtent dėl vaiko atsisakė cigaretės. Ir aš esu rūkiusi, sunkiai mečiau (tiesa, ne vaikas buvo priežastis) ir man tokie pasakymai "nėra lengva", būčiau nervuota" net ne juokingi o niekingi atrodo... Tai tik savęs teisinimas, nes kai nori ir stengiesi gali padaryti labai daug. Bet aišku galima nesistengti ir pasirinkti lengvesnį kelią...
QUOTE(dvyne2 @ 2006 08 26, 07:41)
ash tai maitinu ir rukau...man daktare sake taip.... geriau yra rukyt ir maitint, negu duot ta dirbtini piena ar kaip jis ten vadinas, nu zodziu similaca. bet sake geriau ruky po maitinimo, o ne priesh. tipo pamaitini, ir gali varyt rukyt, bet tipo geriau nerukyti kokia valanda iki sekanchio maitinimo... jauchiu uzsipulsit jus chia mane visi tuoj:D zinau kad rukymas negerai, bet ash negaliu mest ash net rukiau kai neshchia buvau visus 9 menesius. zinau kad begede...bet nieko jau nebepadarysi:)
Papildyta:
Papildyta:
Na, rūkyt aš mečiau keli metai iki pastojimo, su nėštumu tas nieko bendro neturėjo, tiesiog atėjau į protą. Tačiau visoms, kurios skundžiasi padidėjusiu nervingumu, dėl kurio negali mesti rūkyti, galiu pateikti paprastą receptą: nubėgi 10km ir būni rami kaip belgas (na, jei 10 neišeina galim 5, 3, na bet kiek, kol pajunti, kad jokios cigaretės jau ne galvoj, ir užplūdo būsena, kai norisi tik atsikvėpti ). Nėštukėm, aišku, tokiu receptu pasinaudot sudėtinga, bet jau turinčiom lėliukus galima modifikuoti (tuo atveju, jei iš namų išbėgt sunku): užsimanai užsitraukt dūmelį, pakenti, kol jau atrodo nebėra kur dingti, ir darai 10 pritūpimų. Dar norisi dūmelio? Dar 10. Ir dar. Ir dar. Tol, kol nebesinorės. Galima su vaiku ant rankų - daug greičiau bus pasiekiamas efektas. Ir taip kaskart, vos įsigeidus "parūkti". Būdas geras tuo, kad padeda kūnui atsigaut po gimdymo (čia toks labai teigiamas šalutinis poveikis).
Dėl vaiko ramumo - na, žinai, narkomanai dažnai savo vaikams kokio aguonų nuoviro ar kitos jų vartojamos medžiagos pakiša. Irgi dėl to, kad ramūs būtų, tėveliams kaifuot netrukdytų. Ir būną ramūs tie vaikučiai, net labai. tik bėda, kad sveikatėlei ir vystymuisi tas toli gražu ne į naudą...
O rūkymas tikrai ne liga. Geriau padėkok dievuliui, kad tikros ligos neteko patirti, ir pasistenk atsikratyti cigarečių. Juk dėl savo vaiko, ne svetimo (o ir dėl savęs). Sėkmės.
Rūkei visą nėštumą? Dar tau labai pasisekė, kad vaikas gimė sveikas, jeigu vėliau neprasidės bronnchitai ir t.t., žinok tikrai esi begėdė.
Aš mečiau rūkyt kai sužinojau kad esu nėščia ir nė mintis iki šiandien nebuvo atėjus, kad reikia užsidegt cigaretę
Aš mečiau rūkyt kai sužinojau kad esu nėščia ir nė mintis iki šiandien nebuvo atėjus, kad reikia užsidegt cigaretę