Mamos , ar tokios jau silpnavales esat, kad geriat nors ir po truputi ir save raminat, kad" truputis tikrai nepakenks" ?Negi negalit pacios sau mest issuki, kad kol maitinu-tol, nei i burna. Ar skaitot, kad tai jau tokia didele auka ?
aš būdama kartais išgerdavau alaus,o pasitaikius kokiai šventei ar progai ir stikliuką vieną pakeldavau dabar kartais alaus taip pat išgeriu,kai labai užsimanau.(savo zuikį maitinu savo pienuku ir niekuo daugiau) o nuo šampano,tai ir pieno padaugėja,nei vaikui blogai nei man. nera blogai kartais alkocholio pavartoti,juk neapsisaugosi nuo visko vistiek
QUOTE(SSIMBA @ 2006 03 18, 14:35)
Mamos , ar tokios jau silpnavales esat, kad geriat nors ir po truputi ir save raminat, kad" truputis tikrai nepakenks" ?Negi negalit pacios sau mest issuki, kad kol maitinu-tol, nei i burna. Ar skaitot, kad tai jau tokia didele auka ?
Na, as irgi nesuprantu. Skaitant susidaro toks ispudis, kad be alkoholio kitos negali gyventi - nors nedaug, bet vis tiek reikia. Ir niekas man neirodys, kad kudikiui tai yra gerai...
Aš irgi prieš alkoholio vartojimą, kol maitinau dukrytę, nors tikrai nebuvau visai neišgerianti. O gėriau bealkoholį alų, gaila šiuo metu tos firmos nėra parduotuvėj, bet jis mažai kuo skyrėsi nuo paprasto tik kad galvelė blaiva likdavo išgėrus ir 4 skardines
Pati niekad nerūkiau, bet ankščiau man rūkantys žmonės nekliūdavo. O dabar vis dažniau pagalvoju, kad rūkyti jie lauke ar savo namuose, nes patalpose "oras juk bendras'. Pavyzdžiui kai reikia kaimynu prirukytoje laiptinėje iki buto nusinešti vaiką, tai nelabai gerų dalykų aš jiems mintyse linkiu.
Na, o rūkančios mamos...Nesinori nei smerkti nei moralizuoti, juk suaugę žmonės, tai jų pomėgis, jų būdas atsipalaiduoti, nebandžiau, nežinau, gal ir išties to sunku atsisakyti. Nors dėl sveikatos , dėl vaiko, vertėtų pamėginti.
Na, o rūkančios mamos...Nesinori nei smerkti nei moralizuoti, juk suaugę žmonės, tai jų pomėgis, jų būdas atsipalaiduoti, nebandžiau, nežinau, gal ir išties to sunku atsisakyti. Nors dėl sveikatos , dėl vaiko, vertėtų pamėginti.
O man atrodo, jei mama susilaikė ir nerūkė nėštumo metu - tai kam pradėti kai vaikiukas gimė ir pati maitina.
QUOTE(juratiki @ 2006 01 25, 19:26)
na as galvoju pamaitinti leliuna kokius 3 men aisku jei ir tiek bus pieno,o po to susigrazinti nors viena malonuma -rukyma:)
tai jei metai, kam vel bepradeti , nesuprantu
kiek zinau 100 gr raudono vyno, ar 50 gr. brendzio yra galima, bet zinoma nereikia tuo piktnaudziauti
as taip pat manau jog zindant vaikeli negalima rukyti ir ne tik rukyti bet reikt vengti ir prirukytu patalpu juk galima bent kol jis maziukas apsaugoti ji bent jau nuo kaikuriu blogybiu
manau gerau dirbtinai maitinti, nei rūkyti ir kišti krūtį.
Smagu, kad musu seneliu, tevu, ir musu seimoje nera rukanciuju. Manau, kad vaikus gimdo suauge, subrende zmones, ir patys turi suprasti, kokia zalal daro sau, ir savo mazyliams. Niekada nepriekaistauju draugems, kurios rukancios maitina vaikucius, zinau kad pasaiusi padeties nepakeisiu, ir i prota zmogaus neatvesiu. Tai kiekvieno zmogaus apsisprendimo reikalas. Pikta tik tai, kad nestumo metu teko paguleti ligonineje, koks siaubas, kai moteris guli ligonineje su gresianc. pers. bega i lauka parukyti.
nu tikrai siaubas- rukyti ir zindyti kudiki. manau ,jog reikia proto tureti ir taip kvailai nesielgti. vaikas tikrai nenusipelno nuo pirmu savo gyvenimo dienu, valgyti "dumo skonio" piena. tai jau geriau is viso nemaitinti...