Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

QUOTE(Germante @ 2006 02 05, 00:21)
Klysti. Nuodyti savo vaiko cigareciu dumais neturi teises net jo tevai. Suauges zmogus jeigu nenori kvepuoti prirukytu oru, tai iseis is to kambario. O ka mazam vaikui daryti? Arba kudikiui? Tikrai nesuprantu tokiu tevu...

Bet čia tema apie žindančios motinos rūkymą, o ne apie rūkymą prie vaiko. Atleisk, bet nematau skirtumo kieno dūmais kūdikis kvepuoja, ar tėčio ar mamos ar nepažystamo dėdės doh.gif
Prie ko čia vienoj rankoj cigaretė, kitoj rankoj vaikas? Pasikartosiu, bet aš tikrai nematau skirtumo ar vienoj rankoj cigaretę, kitoj rankoj vaiką laiko mama, ar teta ar dėdė. Man tai yra lygiai taip pat bjauru.
Manau reiktų pakoreguot temos pavadinimą pvz taip "Ar kenkia vaikui buvimas prirūkytoj patalpoj?" Ir tada pamiršti tas žindančias mamas. Nes ne visi supranta kad žindanti mama gali rūkyti ir ne prie vaiko, ir atvirkščiai, ne žindantis tėtis gali rūkyti prie vaiko. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Aaukse @ 2006 02 04, 23:08)
na nepastebėjau nė vienos čia barančios, keikiančios ar smerkiančios schmoll.gif  turbūt neatidžiai skaičiau biggrin.gif Ar kas rašė :"nerūkyk, tu begėdė, kaka, fui,"..... biggrin.gif
Nemanau,kad mamos, kurios išsakė savo nuomonę prieš rūkančią žindyvę, yra kuom nors šventesnės.Bent jau taip teigia tikrai ne jos mirksiukas.gif Turbūt pasąmonėas srautas veikia ax.gif 
man rodos, kad kiekviena iš mūsų - ir rūkanti, ir nerūkanti, - suvokiame, kad rūkyti ir žindyti kūdikį negerai. smile.gif  Ir visai ne dėl šventumo, o  dėl vaiko sveikatos, vystymosi ir ateities. Tik tiek 4u.gif
Man asmeniškai mama, kuri vienoj rankoj laiko vaiką, kitoj - cigaretę, yra bjauru. Tačiau smerkti? schmoll.gif Kodėl? Juk tai - jos reikalas 4u.gif

drinks_cheers.gif taip visiškai sutinku, ir netgi nežindantys suvokia kad rūkyti yra negerai bigsmile.gif Nes rūkyti ištiesų nėra gerai... Bet visi turim trūkumų, jei tai vienas iš jų, tai ką padarysi 4u.gif Juk ir be rūkymo yra dalykų, kurių aš niekada nesuprasiu...
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 01 31, 13:08)
As sau leidziu isgerti alaus stikline, ir nematau tame tragedijos. Cia puikus B grupes vitaminu saltinis. Man net nestumo metu patare ginekologe.

drinks_cheers.gif Maitindama mazyli save labai riboju, taciau esant progai tikrai nevaidinu Marytes Melnikaites ir alaus neatsisakau. Tiesa, brendzio atsisakiau ax.gif Bet kazkaip ir nepaiilgstu as jo per labiausiai. O saikingas alaus kiekis, manau, tikrai nekenkia nei mamai, nei maziukui schmoll.gif Galvoju, kad ir taure vyno nepamaisytu, tik kad as vyno nemegstu schmoll.gif

QUOTE(LINCE @ 2006 01 26, 13:19)
Čia tai labai griežta mano nuomonė. 4u.gifRūkanti mama negali maitinti, taip pat negali šalia vaiko rūkyti.Toks vaizdelis mane pribaigia doh.gif

drinks_cheers.gif Pazistu ne viena busima ir esama mayte, kuri vardan malonumo sutraukti cigarete rizikuoja savo vaikiuko sveikata doh.gif Neisnori tokiem zmonem nieko sakyti. juk atrodo,kad jie jau suauge ir patys turetu suprasti, kad daro blogai doh.gif Keista, kaip zmogai nejaucia atsakomybes pries savo vaikus, kurie dar patys negali pasakyti "mama, nerukyk" schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maman: 05 vasario 2006 - 19:43
QUOTE(persikas @ 2006 02 05, 12:27)
Bet čia tema apie žindančios motinos rūkymą, o ne apie rūkymą prie vaiko. Atleisk, bet nematau skirtumo kieno dūmais kūdikis kvepuoja, ar tėčio ar mamos ar nepažystamo dėdės  doh.gif

Na ir as nematau jokio skirtumo. O ka, ar as kada nors rasiau kad matau?

Del nukrypimo nuo temos tai atsiprasau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(persikas @ 2006 02 05, 14:27)
Bet čia tema apie žindančios motinos rūkymą, o ne apie rūkymą prie vaiko. Atleisk, bet nematau skirtumo kieno dūmais kūdikis kvepuoja, ar tėčio ar mamos ar nepažystamo dėdės  doh.gif
Prie ko čia vienoj rankoj cigaretė, kitoj rankoj vaikas? Pasikartosiu, bet aš tikrai  nematau skirtumo  ar vienoj rankoj cigaretę, kitoj rankoj vaiką laiko mama, ar teta ar dėdė. Man tai yra lygiai taip pat bjauru.
Manau reiktų pakoreguot temos pavadinimą pvz taip "Ar kenkia vaikui buvimas prirūkytoj patalpoj?"  Nes ne visi supranta kad žindanti mama gali rūkyti ir ne prie vaiko, ir atvirkščiai, ne žindantis tėtis gali rūkyti prie vaiko.  mirksiukas.gif

na nesuprantu tavo pasisakymu visai! doh.gif tipo jeigu jau dede/tete ruko prie vaiko tai mamai irgi galima. ka tu tuo nori pasakyti???? nemanai kad kaip tik mamos pareiga ir yra UZTIKRINTI kad jos kudikis nebutu nuodijamas dumais.

gerai gerai uzmetykit mane akmenim kad ne apie tai diskusija. betgi ka cia diskutuot apie rukancia-zindancia mama?? FAKTAS kad tai leliuko nuodijimas. diskutuok nediskutaves mazyliui nuo to geriau nebus.. o pasiteisinimai kad "nu jau kaip atsisakyti tokio malonumo" man kazkaip neimponuoja.. schmoll.gif

as siandien griezta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 02 06, 00:11)
na nesuprantu tavo pasisakymu visai!  doh.gif  tipo jeigu jau dede/tete ruko prie vaiko tai mamai irgi galima. ka tu tuo nori pasakyti???? nemanai kad kaip tik mamos pareiga ir yra UZTIKRINTI kad jos kudikis nebutu nuodijamas dumais.

gerai gerai uzmetykit mane akmenim kad ne apie tai diskusija. betgi ka cia diskutuot apie rukancia-zindancia mama?? FAKTAS kad tai leliuko nuodijimas. diskutuok nediskutaves mazyliui nuo to geriau nebus.. o pasiteisinimai kad "nu jau kaip atsisakyti tokio malonumo" man kazkaip neimponuoja..  schmoll.gif

as siandien griezta smile.gif

Na prie ko čia mamai irgi galima blink.gif Juk bandau tik pasakyt, kad tam mažam vaikiukui blogai ne tik tada, kai mama rūko, bet ir tada kai kasnors kitas rūko. Ar ne taip? Ir jokio griežtumo nereikia, argi kasnors ginčyjasi kad rūkyti prie vaiko yra gerai? Čia net nediskutuotinas klausimas... drinks_cheers.gif
Juk jei pamatyčiau vaizdelį kaip vienoj rankoj cigaretė, kitoj vaikas. Nesigilinčiau ar ten šiaip mama, ar žindanti mama, ar tėtis ar dar kasnors. Man tai lygiai taip pat negaržu smile.gif Bet šie pasisakymai manau ne šiai temai... ax.gif
Mes tik moralizuojam ir smerkiam, dar buvo pasisakymų apie neabejotiną dūmų žalą. Bet juk tema apie tai, kokia žala rūkant daroma vaikui per pieną... Kiek pamenu tik vienas pasisakymas buvo apie tai... smile.gif
Atsakyti
Aš tai kažkaip nemerkių tų kurios ir parūko, bet ir nepatariu to daryti.. pati nerūkau.. ir mano nuomonė tokia, kad neapsaugosi vaikelio 2.gif nuo visų gyvenimo suteiktų blogybių.... huh.gif reikia su tuo susitaikyti
Atsakyti
Manauk,kad isgerti galima,tik LABAI saikingai-kokia taure vyno ar alaus atikline.Juk alaus ir nealkoholinio yra.O kai nescia buvau,tai niekaip alui atsispirt negalejau-isgerdavau kokia stikline,o i nustebusius zvilgsnius atsakydavau:nugi neduok dieve,abstinentas gims mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yoli @ 2006 02 07, 08:40)
Aš tai kažkaip nemerkių tų kurios ir parūko, bet ir nepatariu to daryti.. pati nerūkau.. ir mano nuomonė tokia, kad neapsaugosi vaikelio 2.gif  nuo visų gyvenimo suteiktų blogybių....  huh.gif  reikia su tuo susitaikyti

Zinoma, kad neapsaugosi nuo visu blogybiu. Bet ar ne tevu pareiga yra padaryti taip, kad tu blogybiu vaikas patirtu kuo maziau?

O va, kai kurie tevai tai ne tik kad neapsaugo nuo tu blogybiu, bet ir patys dar tu blogybiu padaugina...
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2006 02 07, 16:45)
Zinoma, kad neapsaugosi nuo visu blogybiu. Bet ar ne tevu pareiga yra padaryti taip, kad tu blogybiu vaikas patirtu kuo maziau?

O va, kai kurie tevai tai ne tik kad neapsaugo nuo tu blogybiu, bet ir patys dar tu blogybiu padaugina...

sutinku. Visiška nesąmonė rūkyt matinant dėl to, kad atseit ir taip daug blogybių aplink blink.gif
Atsakyti
Išgeriu taure vyno...Tikiuosi nereikės kaltinti ateityje savęs dėl silpnumo akimirkos... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2005 06 06, 17:54)
Aš tai jau maitinu 11 mėn, žinokit nusidėjau vaikeliui blush2.gif , nes buvo gimtadienis ir išgeriau,o paskui vaikelis vėmė, va man ir atligis žinosiu  4u.gif, o kaip pas negi tik aš viena nusidejelė blush2.gif ?

Aš kenčiu,nu į mėnesį kartą kokius du gurkšnius alaus pavogiu blush2.gif Tačiau kol mano leliui bus 11 mėnesių, tai visko gali nutikti lotuliukas.gif Kaip noriu vyno, šampano ir alaus verysad.gif
Atsakyti
Taure vyno, stikline alaus ar penkiasdesimt gramu brendzio tikrai jusu vaikeliui nepakenks. 4u.gif Geriausiai alkoholi gert bent pora valandu iki maitinimo, kad mamos organizmas spetu ji suskaldyti. Ir, manau, joks cia didvyriskumas metus kenteti del tos vyno taures, jei labai norisi. Juk ne kasdien ir ne iki zemes graibymo... ax.gif
Atsakyti