Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jau laikas vaikams?

QUOTE(Night13 @ 2020 04 05, 23:45)

Žinau, kad netrūksta atvejų, kai ir 40-mečiai prisidirba, ar net stengiasi tą padaryti, bet, jei klausiat nuomonės, tai mano nuomonė neigiama dėl jau minėtos priežasties.

mano abu tevai gime, kai ju tevams buvo per 40. Ir kazkada buvo apie tai kalba. Nei vienas nekompleksavo, kad tevai is senesiu, nekaltino ju del to ar kazkokiu pretenziju nereiske. Gal kam is salies tai atrode/atrodo nenormalu ar smerktina ar dar kaip, bet jei tevu ir vaiku santykiai normalus, tai nesvarbus tarp ju amziaus skirtumas. Juolab vienu ir kitu isvaizda.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2020 04 07, 22:37)
mano abu tevai gime, kai ju tevams buvo per 40. Ir kazkada buvo apie tai kalba. Nei vienas nekompleksavo, kad tevai is senesiu, nekaltino ju del to ar kazkokiu pretenziju nereiske. Gal kam is salies tai atrode/atrodo nenormalu ar smerktina ar dar kaip, bet jei tevu ir vaiku santykiai normalus, tai nesvarbus tarp ju amziaus skirtumas. Juolab vienu ir kitu isvaizda.

Vieni gėdyjasi, kiti ne, visaip būna.
Klausimas, kam rizikuoti, kai rizika apsigimimams gerokai išauga.
40-mečiai pagal amžių jau gali būti seneliais.
Ir dar tie 40-mečiai tėvai vyrai paskui neretai kokių 60-ties nuo infarktų numiršta. Ok, galbūt tas vaikas jau bus pilnametis, bet ar savarankiškas?

Mano mama gimdė mane 33-ejų. Buvau jau 3-ias vaikas šeimoje. Gydytoja atkalbinėjo tiesiai šviesiai tais laikais, kad jau per sena (o tai tikrai, spėju, buvo daug vėlesniais laikais, nei jūsų seneliams). Kad nebuvau planuota net neabejoju. Nei gėdyjaus, nei nesigėdyjau, bet pirmoj klasėj pastebėjau, kad kitų vaikų tėveliai jaunesni. Dar mokiaus univere, mama jau gėrė vaistus nuo kraujospūdžio. Na, gavos, kaip gavos, bet rizikuoti reikalo tikrai nebuvo. Ir jo niekada nėra.
Dabar 33-ejų daug kas gimdo pirmą vaiką, tai, ko gero, ir neapsileidęs 40-metis visiškai normaliai atrodo su pirmoku. Bet tas amžiaus skirtumas tarp tėvų ir vaiko tikrai yra daug daugiau nei išvaizda. Juk vien teoriškai tai jau dviejų kartų skirtumas, ne vienos, kas gali reikšti PER skirtingą pasaulėžiūrą, mentalitetą, net kultūrinius dalykus.
Gal ne tragedija, bet geriau tokio skirtumo nebūtų.
Atsakyti
Rizika yra visada, nezinosi, kas kada kaip kam bus. O vaikai..... ne visiem juos eina susiplanuoti. Zinoma geriau kai anksciau, bet , jei moteris nepastoja iki 40 ir tik pirmas vaikutis 40? Mano mama gime, kai jos mamai buvo 44 ir nieko viskas gerai.
bet as pries specialu laukima iki 40. Kai zmones sako pirma reikia viska susikurti ir t.t. tai neatrodo teisinga, nes paskui gali is vis nebepastoti ...
Manau, jei zmones myli vienas kita, susituokia, turi kur gyventi, ka valgyti, nereiktu laukti 10m specialiai, bet visiem patiem spresti...jiem reiks auginti tuos vaiksu arba buti be vaiku.
visokiu tu istoriju buna gyvenime...
Atsakyti
Tai anksciau visi jaunesniam amziuj susendavo ir save laidot jau pradedavo. Jei anksciau 25iu jau buvai apsizenijes su vaikais, tai dabar tik pradedi gyvent. Jei 40ies jau taupei grabui, tai dabsr taupai kokiai kelionei aplink pasauli. Zmones tiek kulturiskai, socialiai, protiskai bresta ir seneja daug veliau, tad jau tikrai nematau ko gedytis 40meciu tevu. Ir jaunatviskai dar gali atrodyt, dar geriau nei jaunystej kartais.
Tik del apsigimimu nieko nepadarysi, bet medikai stebi, tiria.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2020 04 07, 23:21)

Gal ne tragedija, bet geriau tokio skirtumo nebūtų.

saunu, gimdykim tuomet vaikus geriausia dar mokyklos nebaige, visai gal nesijaus kartu skirtumas biggrin.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2020 04 08, 20:06)
Tai anksciau visi jaunesniam amziuj susendavo ir save laidot jau pradedavo. Jei anksciau 25iu jau buvai apsizenijes su vaikais, tai dabar tik pradedi gyvent. Jei 40ies jau taupei grabui, tai dabsr taupai kokiai kelionei aplink pasauli. Zmones tiek kulturiskai, socialiai, protiskai bresta ir seneja daug veliau, tad jau tikrai nematau ko gedytis 40meciu tevu. Ir jaunatviskai dar gali atrodyt, dar geriau nei jaunystej kartais.
Tik del apsigimimu nieko nepadarysi, bet medikai stebi, tiria.

thumbup.gif Laikai keiciasi, zmones ir ju gyvenimo trukme kinta.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2020 04 10, 15:05)
saunu, gimdykim tuomet vaikus geriausia dar mokyklos nebaige, visai gal nesijaus kartu skirtumas  biggrin.gif
thumbup.gif

Ar Jūs iki 30-ties mokyklą lankėte, ar šiaip į lankas nusivažiavote?
Atsakyti
P.s. Įžeisti nenorėjau, Leksa. smile.gif tiesiog sakau, kad kalbame ne apie tuos pačius dalykus: gi nerašiau, kad nepilnamečiams perėti ok ir kartų skirtumo NETURI būti, o iškart dramatizuojat. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2020 04 10, 15:05)
saunu, gimdykim tuomet vaikus geriausia dar mokyklos nebaige, visai gal nesijaus kartu skirtumas  biggrin.gif

Tame irgi nieko blogo nera, nors tai nera optimaliausia
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 04 11, 09:56)
Tame irgi nieko blogo nera, nors tai nera optimaliausia

Trolinat? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2020 04 11, 14:18)
Trolinat?  biggrin.gif

Ka cia trolinti, mokykla siaip plati savoka... Yra pirmokai ar astuntokai ar dvyliktokai.
pastarieji apie 18 metu, tik gimdyti.
Kai buvau 8 klaseje, o tai buvo apie 197x metus, tai suolo draugas man sake, kad jeei jis padarys vaika kazkuriai, tai tevas ji uzmus nes sesuo gimde 15.
Na cia buvo is tu kur tada eidavo i profkes, bet ir kada tai buvo.
11 klasej kelios panos jau turejo vaikinus ir viena lyg pagimde tuoj po mokyklos...

Manau, jei zmones protingi ir su vertybemis, tai nieko cia blogo.
O va kiti ir beveik 60 metu sulauke (pvz. vienas zinomas LT politikas) dar be skandalu su vaikais negali apseiti
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 04 11, 14:36)
Kai buvau 8 klaseje, o tai buvo apie 197x metus,

blink.gif

Vad. pilnametystės amžius dėl psichologinių, socialinių, finansinių ir kt. aspektų nustatytas ne šiaip sau.

Jau nekalbant, kad daug sunkesnis gyvenimas, nei prisidirbus 40-ties, kai vaikas eina su žilagalviu seneliu, kuris vadinasi tėčiu.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2020 04 11, 19:48)
blink.gif

Vad. pilnametystės amžius dėl psichologinių, socialinių, finansinių ir kt. aspektų nustatytas ne šiaip sau.

Jau nekalbant, kad daug sunkesnis gyvenimas, nei prisidirbus 40-ties, kai vaikas eina su žilagalviu seneliu, kuris vadinasi tėčiu.

Kaip paziuresi cia. Sunkesnis gali but del finansu, bet jaunystej energijos kiek, gali nemiegot, gali lakstyt. Na ir tuos pinigus gali uzdirbt su energija.
Atsakyti