Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas-7

dabar jau supratau-dvikomponentis. doh.gif aciu PAVONIJAI uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
mamume Aistule jo čia tai tu įkliuvai lotuliukas.gif biggrin.gif ,atleisk kad juokiuosi, bet mes tos kas jį turim nemažai privargome, aš taip pat iš tų. Nors man jį suvaldyti ir pavyko, bet visvien teko išmesti nes sudžiūvo 1-as komponentas.
Palengvinsiu tau šiek tiek vargus ax.gif bigsmile.gif Radau instrukcijos vertimą ( buvo įdėta į "CRAFTLADIES" forumą) gal bus dar kam nors naudinga;

snedinantis lakas (ageing varnish): suteikia blizgesi su subtiliu gelsvu atspalviu. skiedziamas vait-spiritu. pavirsius - akriliniai ir kiti dazai, kuriu pagrindas vanduo. nuvalomas - vait-spiritu.

luzinejimo efekto lakas (crackling varnish) suteikia naturalu luzinejimo efekta, kai tepamas ant sendinancio lako. sudetis - pagrindas vanduo. pavirsius - akriliniai ir kiti dazai, kuriu pagrindas vanduo. nuvalomas - vandeniu su muilu.

1 ETAPAS nuvalykite pavirsiu nuo nesvarumu. sendinantis lakas dziusta 24 val
2 ETAPAS uztepkite sendinanti laka vidutinio storumo sluoksniu, kuris gerai padengtu pavirsiu
3 ETAPAS laukite ir stebekite :cyclopsani: kai pavirsius dar yra lipnus, bet jau nebedregnas, galite atlikti 4 etapa. luziu dydis priklausys nuo laukimo laiko: dideliems luziams isgauti laukite iki 1.5 - 2.5 val, o maziems iki 2.5 - 4 val. (dziuvimo laikas priklauso nuo aplinkos (kambario) temperaturos ir dregmes. sildant pavirsiu fenu isgaunami didesni luziai).
4 ETAPAS uztepkite luzinejimo efektu laka ant lipaus, bet jau nebedregno sendinancio lako pavirsiaus. tepkite lygiais potepiais viena kryptimi. luziai turi atsirasti po 1 val nuo lako isdziuvimo, jei po 1 val luziu neatsirado, pasildykite pavirsiu fenu (50 cm atstumu) ir baikite is karto, kai tik pradeda luzineti. jei rezultatas netenkina, laka galima nuimti muilinos kempines ir vandens pagalba, leisti isdziuti ir procedura pakartoti nuo 1 ETAPO :mrgreen:
5 ETAPAS luziu paryskinimas - sumaisykite vait-spirita su patina Antiquing Colour, kad gautumete reikiama tona-tinkama tamsumo laipsni (ps minetame rinkinyje ji labai labai juoda :-> )
6 ETAPAS Antiguing Colour tepimas - imerkite teptuka ar nepukuota gabaleli medziagos i misini ir tepkite ant viso pavirsiaus, kol isgausite norima efekta (ps labai tinka dregnos veido pudros tepimo kempineles ). noredami isryskinti luzius, is karto nuvalykite pavirsiu svariu medziagos gabaleliu, kad spalva liktu tik luziu tarpuose (ps patina naudojau neskiesta, tai valyti sekesi sunkiai ir mano visas pavirsius mazumele pajuodo, su skiesta rezultatas greiciausiai geresnis?). palikite dziuti 24 val!
7 ETAPAS darbo fiksavimas - uztepkite paskutini apsaugini sendinancio lako sluoksni ant viso savo darbo pavirsiaus kai Antiquing Colour jau bus isdziuvusi, ty po 24 val.

cia buvo ju duota instrukcija.

skirtumai orginaliaus varianto ir vertimo:

1. Ageing varnish yra skiestas vait-spiritu (bet papildomai skiesti nereikia).
2. Cracking varnish pagrindas - vanduo.
3. Antiquing Colour (patina) skiestas vait-spiritu.
4. Antiquing Colour - patina itrinti mazais sukamaisiais judesiais koncentruojantis i maza plota palaipsniui pereinant prie kitu dirbinio vietu
5. Antiquing Colour - patina palikti dziuti 24 val. toli nuo bet kokiu dregnu ar karstu irenginiu
6. Antiquing Colour - patina galima (nebutina, bet galima) skiesti vait-spiritu pries ja tepant ant pavirsiaus

tai tiek. malonaus darbo! gali buti, kad pirmus darbelius teks "maudyti", bet savos klaidos duos patirties
Atsakyti
na cikcak šaunuolė thumbup.gif
QUOTE(cikcak @ 2007 09 24, 15:12)
7 ETAPAS darbo fiksavimas - uztepkite paskutini apsaugini sendinancio lako sluoksni ant viso savo darbo pavirsiaus kai Antiquing Colour jau bus isdziuvusi, ty po 24 val.

va čia tai man naujiena bigsmile.gif
Atsakyti
As turiu viena klausimuka. doh.gif
Jei as dekupazuosiu paprasta moliny vazona ir paskui i ji sodinsiu augala tai nenulips man akrilo dazai?nes gali nuo dregmes nusiluot.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuleAistule @ 2007 09 24, 11:55)
gal kuri zinosit kas cia per lakai?ant etikeciu ne zodzio lietuviskai blink.gif

atvirai sakant -tai man nesuvokiama, kaip jus sau leidziate nereikalauti aprasymo lietuviu kalba doh.gif pirkdamos tokio tipo produktus
Nu negalima sitaip
Papildyta:
QUOTE(karolyt* @ 2007 09 24, 17:21)
As turiu viena klausimuka. doh.gif
Jei as dekupazuosiu paprasta moliny vazona ir paskui i ji sodinsiu augala tai nenulips man akrilo dazai?nes gali nuo dregmes nusiluot.. doh.gif

smagu, kad domiesi dekupazu, vietoj uliavojimo kur nors pakampemis, bet knygas ir butu labai pravartu paskaityti bei lietuviu kalbos gramatika pastudijuoti, kad galininkas nesibaigtu "Y"

as daziau vazona akrilu, o paskui lakavau ant virsaus-viskas ok
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 09 24, 19:00)
atvirai sakant -tai man nesuvokiama, kaip jus sau leidziate nereikalauti aprasymo lietuviu kalba  doh.gif  pirkdamos tokio tipo produktus

nori pasakyt, kad tau davė vertimą g.gif ar tik žodžiais paaiškino ? man tik papasakojo pardavėja kaip su juo elgtis reikia, o jokio lt vertimo viduje nebuvo schmoll.gif

na štai įdedu savo pirmąją dėžutę doh.gif dovana broliui vestuvių metinių proga...viršuje jis su žmona, o viduje jų dukrytės nuotrauka ax.gif norėjau ryškaus kontrasto tarp išorės ir vidaus....na bet vistiek nepatenkinta esu doh.gif pirmas blynas....

user posted image
user posted image
Atsakyti
Mijaka, o ko tu nepatenkinta? Man thumbup.gif ir tas sendinimas ant kraštelio labai gražus, čia su kokiu laku? ir viduj dugnas taip stambiai suskilinėjęs, kaip pasisekė( lakas?) ir dar kas ten per užrašai ir kuo užrašyti? smile.gif matai kiek klausimų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaka @ 2007 09 24, 22:36)
na štai įdedu savo pirmąją dėžutę doh.gif dovana broliui vestuvių metinių proga...viršuje jis su žmona, o viduje jų dukrytės nuotrauka  ax.gif  norėjau ryškaus kontrasto tarp išorės ir vidaus....na bet vistiek nepatenkinta esu doh.gif  pirmas blynas....

nu nieko sau pirmas blynas doh.gif tiesiog puiku wub.gif labai viskas dailiai pavyke...o galima pasmalsauti? Ant kokio popieriaus spausdinta ta virsutine nuotrauka? Ar ta nuotrauka originaliai tokia su gelsvu fonu, ar cia pirma ta fona ant dezutes darei, o tik paskiau nuotrauka uzdejai? blush2.gif tikiuosi, supratai, ko klausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaka @ 2007 09 24, 20:36)
nori pasakyt, kad tau davė vertimą g.gif ar tik žodžiais paaiškino ? man tik papasakojo pardavėja kaip su  juo elgtis reikia, o jokio lt vertimo viduje nebuvo  schmoll.gif

nu super thumbup.gif

as gavau popierini vertima -butent ta, kuri idejo cikcak
ant paprasto lapo atspausdinta lietuviska instrukcija ax.gif
Atsakyti
nu žinokit nepatogu su tom dėžutėm dirbt ax.gif dėl to ir nepatenkinta turbūt hihihi.gif labai ilgai užtrūko, nes kiekvieną kraštelį atsirai dariau, kad kol džiūsta būtų horizantalioj padetį, kad lakas nenubėgtų ir t.t. o šiaip šita dėžutė sudėtinga tokia nes iš kraštelių tokios juostelės dar eina, aš jas uždažius vario spalvos dažais, bet kaip jos man trukdė doh.gif man vistiek labiau patinka su paveikslais dirbt ax.gif
QUOTE(pavonija @ 2007 09 24, 21:42)
Mijaka, o ko tu nepatenkinta? Man  thumbup.gif  ir tas sendinimas ant kraštelio labai gražus, čia su kokiu laku? ir viduj dugnas taip stambiai suskilinėjęs, kaip pasisekė( lakas?) ir dar kas ten per užrašai ir kuo užrašyti? smile.gif  matai kiek klausimų wink.gif

dėl sendinimo tai čia super priemonė thumbup.gif mano mėgstamiausia... kažkada apie ją rašiau, kad nežinau prie kurių ją priskirt reikėtų, čia dvikomponentis iš Stamperia, perku Puseplus, vadinasi Crackle Classic, galėsiu nufotkint jei įdomu mirksiukas.gif o daroma taip su juo - pvz kaip pas mane šonuose - ant šviesių dažų tepti Step 1, kai išdžiūs tepti tamsius dažus, kai išdžiūs tepti step 2 ir pradeda trūkinėt iškarto. Man patinka kad tepti galima bile kaip, į visas puses ir bet kiek kartų per tą pačią vietą laugh.gif o įtrūkimų stambumas priklauso nuo step2 storio.

ant šonų tai eilėraštis superinis wub.gif padalinau jį į keturias dalis ir išdėsčiau iš visų pusių, spausdinta
QUOTE(justess22 @ 2007 09 24, 21:48)
nu nieko sau pirmas blynas doh.gif tiesiog puiku wub.gif labai viskas dailiai pavyke...o galima pasmalsauti? Ant kokio popieriaus spausdinta ta virsutine nuotrauka? Ar ta nuotrauka originaliai tokia su gelsvu fonu, ar cia pirma ta fona ant dezutes darei, o tik paskiau nuotrauka uzdejai?  blush2.gif tikiuosi, supratai, ko klausiu ax.gif

čia viskas daug paprasčiau biggrin.gif nuotrauka buvo normali, spalvota, redagavau viskąą kompu, programele a la photoshop. Nublukinau, ir uždėjau ant tokio fono kaip senas laiškas, iš arti gal geriau matosi ten prirašyta dar....tada atspausdinau ant paprasčiausio popieriaus bigsmile.gif tą patį ir su šonais dariau, eilėraštį rašiau ant fono kus senovinis žemėlapis kažkoks ir irgi blukinau. Norėjau spausdint ant plonesnio, bet pagalvojau, kad man kraštų vistiek niekur nesimatys tai galima ir ant paprasto storo irnesakyk.gif o ant viršaus dar dvikomponenčiu sendinau ax.gif gal nelabai čia matosi
Atsakyti
Šaunuolė, ką galiu tik ir pasakyti, o jei pirma dėžutė tokia graži, kitos bus dar gražesnės. Aš kai darau dėžutes išsiardau, tada lengviau dirbti, susuku tik nulakavus. Įdėk foto to lako, atrodo dar tokio nepirkau( medium ir sotille jau turiu). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 09 24, 22:07)
as gavau popierini vertima

tai tikriausiai ne Kaune pirkai rolleyes.gif o gal jie jau susiprotėjo ir pagaliau į visas dėžutes dės tą vertimą unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(pavonija @ 2007 09 24, 22:14)
Šaunuolė, ką galiu tik ir pasakyti, o jei pirma dėžutė tokia graži, kitos bus dar gražesnės. Aš kai darau dėžutes išsiardau, tada lengviau dirbti, susuku tik nulakavus. Įdėk foto to lako, atrodo dar tokio nepirkau( medium ir sotille jau turiu). smile.gif

aš irgi ardžiau ax.gif na bet vistiek perdaug man tų ploktumų lotuliukas.gif sakiau šita dėžutė bus pirma ir paskutinė, bet jau sekančios ėmiausi....reikia gi tobulėt hihihi.gif
einu fotkint mirksiukas.gif
Papildyta:
user posted image

štai čia tas lakas. nufotkinau ir didelį ir mažą komplektuką, kadangi aš jo visur tepu kur tik įmanoma, taip jis man patinka, tai mažas man greit baigėsi hihihi.gif dabar perku iškart dideliais kiekiais ax.gif

beje, ačiū merginos už gerus žodžius....aš vis abejojau dovanot šitą dėžutę broliui ar ne...nes pati nesu labai ja patenkinta ax.gif o jei nedovanosiu tai tektų išmest, nes gi niekam kitam neduosiu dėžutės su svetimom nuotraukom biggrin.gif na bet dabar apsisprendžiau, kad dovanosiu bigsmile.gif ačiū wub.gif
Atsakyti