Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas-7

o man labai patinka skilinėjimai, kurie gaunasi su tuo prancūzišku, gražūs tokie..stambūs..todėl ir norisi jį perprast rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Domė @ 2007 09 03, 18:46)
Ar bndete kas nors is 'meno muzos' dvikomponente sendinimo priemone?

Ir as toki turiu (pirkau is ten). Tai besas, o ne sendinimo priemone!!!!! Visu pirma skilinejimai gavosi tik po pakaitinimo fenu. Po to dziuvo gal savaite, o kai pradejau tepti laka, jis susivele kaip kose ir jo visai neliko doh.gif ! Zodziu, 30lt. kaip i uodega bash.gif !
Atsakyti
Norėčiau reabilituoti tą prancūzišką laką unsure.gif su akrilu gal jis ir nedraugauja, bet du paveikslus tapytus aliejiniais dažais sėkmingai pasendinau, aišku džiūvimo laikas su visom fazėm užsitęsė savaitę, vien aliejiniai dažai džiūsta 3-4 dienas, o kiekvienas lako sluoksnis dar papildomai po 1-2 dienas. Tai gal ta priemonė ir skirta konkrečiai paveikslų sendinimui, o ne dekupažui. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2007 09 04, 09:51)
du paveikslus tapytus aliejiniais dažais sėkmingai pasendinau

parodyk blush2.gif blush2.gif ax.gif rolleyes.gif ,

aš dariau taip, jau kai sutrukineja, palieku džiūti, tai pvz. man taip būdavo, kad vakare paviršius visas lipnus, ryte kietas kaip stiklas...vakare vėl limpa.... unsure.gif tai taip ir mėnesį galima laukt kol išdžius doh.gif tai aš ryte įtryniau įskilimus ir nupurškiau aerozoliniu laku, o paskui ant viršaus galima bet kokiu laku lakuot. Tose vietose kur blogai užpurškiau, na, palikau tarpus, tai ten paskui lakuojant akriliniu laku viskas sisivėlė ir vėl keistai suskilinėjo ir pasišiaušė
Atsakyti
QUOTE(kikutis @ 2007 09 03, 20:20)
Ech, niekas beveik neatsakė į mano klausimus. Tai nusipirkau akrilinius dažus baldams su pusiau blizgesiu. Firma Vivacolour, melody... Įdomu, ar tiks dekupažui  blush2.gif

Tiks, aš kaip tik tokį dabar naudoju spintos durims dažyti ax.gif
Na ką, varysiu į Meno mūzą ryžinio popieriaus pirkt rolleyes.gif Gal ant jo geriau spausdinsis paveiksliukai unsure.gif Tiek gražių paveiksliukų nete, o niekaip nepavyksta jų panaudot doh.gif Kaip tik dabar spintos durims daug reikia smile.gif
Atsakyti
mijaka, parodysiu, nors ir ne ta tema blush2.gif .
user posted image
Čia paveikslo fragmentas ir nelabai iš arti tai gal nesimatys, sparnai labiausiai sutrūkinėjo(gal dėl to, kad šviesūs matosi).Bet vargo irgi buvo. Iš pradžių užtepiau pirmą dalį gelsvinančio lako išdžiuvo po to tepiau crako laukiau, nesulaukiau kol išdžiūs paėmiau feną džiovinau, suskilo, apsidžiaugiau palikau valandai ir vėl limpa doh.gif , tada supykau ir džiovinau fenu po lopelį ir iš karto tepiau patiną, ir pabaigoje antrą kartą tuo gelsvinančiu laku, tada jau nelipo ir paveikslas įgavo senumo įspūdį( ko ir buvo siekta) mirksiukas.gif
Nenuorama, nesuprantu kuo blogai sumuštinių popieriaus, ant ryžinio nebus tokios ryškios spalvos, nes į jį labiau geriasi dažai. Kepimo popieriaus netinka(nesigeria klijai), reik popieriaus sumuštiniams vynioti. "Iki " lenkiško pasižvalgykit ir kai spausdinat atkreipkit dėmesį , kad viena pusė blizgesnė, tai reik ant kitos pusės spausdint kuri neblizgi ax.gif
Atsakyti
Aha, vėl jūs tą nelaimingą verysad.gif prancūzišką laką aptarinėjete. Kad jis neskirtas dekupažui, tai faktas. Man rodos Pavonija vienintelė jį pagal tikrą paskirtį ir panaudojo drinks_cheers.gif . Aš tai jį damušiau box.gif ,bet kai jau pradėjau su juo draugauti, jis bjaurybė savo pirmąjį komponentą į akmenį sustingdė doh.gif ,teko išmesti. O pakeisti, kaip kunigundai78 man nepavyko.

Tai vat merginos dalinuosi patirtimi, kad neišmeti pabandykite dar taip. Ant dekoruoto daikto, pirmojo komponento tepu 2 sluoksnius (na aišku po pirmo tepimo, palaukite kad pradžiūtu, galima ir fenu). Nelaukiu nei 1,5 nei 2 val,kaip ten parašyta instrukcijoje, o vis patikrinu pirštu lipnumą (džiovinu fenu, einasi greičiau). Jeigu reikia kad skilinėjimai būtų smūlkūs lakas turi praktiškai nelipti, jei stambūs - gali kiek smarkiau lipti. Tada dengiu antru sluoksniu ir laukiu skilinėjimų. O čia tai būna visaip, tik su fenu džiovinti aš nepatariu, sunku suvaldyti procesą, gali labai smulkiai suskilti, praktiškai susitraukia. Beje vieną kartą net teko gaminį įkišti į šaldytuvą (tik ašku ne į kamerą mirksiukas.gif ), tik tada išgavau suskilinėjimus, štai iki ko buvau prisieksperimentavusi).
Toliau.....po 2rojo komp. padengimo laukiu gal parą g.gif įtrinu patina, bet būtent aliejine, kuri būna prie rinkinio ar atskirai pirkta, o tada mirksiukas.gif mirksiukas.gif ot dabar tai jau dėmesio, aš viską labai atsargiai su šiltu vandenuku, nuplaunu. Skilinėjimai įtrinti patina puikiai matomi, o antras lako komponentas nusiplauna ir tada po išdžiūvimo galima ramiai lakuoti, jau niekas nebesivelia ir nelimpa. Po nuplovimo aišku irgi reikia elgtis su daiktu atsargiau, jo nenučiupinėti nes nedidelis lipnumas yra, jis dingsta užtepus akrilinio lako.

Ot tai prirašiau, bet viskas iš patirties su tuo prancūzišku "biesu"
Čia štai tuo laku daryta (su nuplovimu)
user posted image

Pavonija ,čia tavo tapytas paveikslas ???? thumbup.gif

Atsakyti
oho, kiek bandymu doh.gif dezute ispudinga, niekada nepagalvociau, kadnaujai daryta doh.gif
ar dekupazinant ant mediniu jau lakuotu dalyku- foto remeliu pvz reikia laka nusveisti? ar galima dazyti, klijuoti is karto mastau.gif
beje, ar akrilinius daus skiedziat vandeniu. ieskau ar as cia pati taip sumasciau ar radau kazkur doh.gif
Atsakyti
Pavonija, koks gražus angeliukas wub.gif

cikcak, o kaip nuplauni antrą sluoksnį ? po dušo srove palaikai ar skudurėliu kokiu g.gif

linada, šiaip man retai prireikia skiest akrilinius dažus, o jei reikia skiedžiu vandeniu, nors žinau, kad akrilinius reikia skiest spec. priemonėm g.gif
Atsakyti
Baikit mergos, akriliniai skiedžiasi vandeniu wink.gif
Cikcak, labai gerai nupasakojai, bet tavo dėžutę galima laikyti etalonu, tiesiog pavyzdžiu kaip išdekoruoti ir pasendinti thumbup.gif ( o paveikslas aišku mano tapytas, negi svetimą dėčiau dirol.gif )
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2007 09 04, 13:05)
Baikit mergos, akriliniai skiedžiasi vandeniu wink.gif

statybbiniai taip, o vat meno mūzoj man dėl tų jų dažų tiubelėse sakė, kad vandieniu neskiedžiami, o spec skysčiai kažkokie yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaka @ 2007 09 04, 13:54)
statybbiniai taip, o vat meno mūzoj man dėl tų jų dažų tiubelėse sakė, kad vandieniu neskiedžiami, o spec skysčiai kažkokie yra g.gif

Sėkmingai ir tuos vandeniu praskiedžiu (esu iš ten dažų pirkus), gal pagal visas technologijas ir priklauso koks skystis ( jiems tik kad pirktum iš jų priemones g.gif )
Atsakyti